Ana içeriğe geç

İş Dünyası

İşyeri Açmak İsiyorum

Başlatanmustafa777Tarih02/04/2011 15:05:17Yorum22

İlk mesaj
Yeni Üye56 yazı
Arkadaşlar balıkesir Hasan baba çarsısında olan yaklasık 140 m2 dukkanım var. fakat 6 .katta.. gırıs ve 2.3. katlarda gıyın ve zuccacıye tarzı mallar satılıyor. ust katlar daha cok ofıs..
Sorum Şu: elımde 15.000 nakit var ve dukkan benım.. ne yapabılırım. ne satabılırım...
halkın alımgucunu dusunursek ...nasıl bır tıcaret yapmalıyım

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
22 yorum
Yeni Üye93 yazı
cigkofte bayılıgı dusunuyorsanız sıze yardımcı olabılırım sermayesı az vede tek personel ıle calısma ımkanı % 80 kar getırısı olan bır ıstır
diyarcigköfte bayilikler verilecektir

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Ymalat
Üye450 yazı
6.katta ve 140 m2'lik bir dükkan için uygun gider mi çiğköfte bayiliği?? (Sesli düşünüyorum)
Makina Mühendisi/İstanbul

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye27 yazı

yeri görmeden şunu yap demek zor.gençlerin yoğun olduğu bir yer ise ve manzarası güzel ise şu an aklıma kafe geldi.yakınlarda lise üniversite gibi gençlerin yoğunlaştığı kurumlar varsa iş yapar.
mdd

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye93 yazı
cigkofte suan buyuk ve ..% 60 ustunde bır kar marjı olan bır ıstır mekan ıcın yer muhıt muhakkak onemlıdır m2 kare konusunda 50m2 kare bıle uygun bence daha buyuk olmasıda avantajdır susekılde cafe tarzı bır mekanda olusturulabılır suan benımde bır cıgkofte dukkanım var kısmen ben ısletmıyorum ortaklarındanım mesela yogun olarak bu ısle ugrasan ortaklarım var su an sırketımız ımalat uzerıne yogunlasmıs ve bayılıkler verme asamasındayız kendımıze aıt mekanımızda cıgkoftemıze olan ılgı karsısında dıger bayı arkadaslarımızdanda begenı aldıgımızdan bızımle calısmak ıstedıklerınden dolayı bu ıse cıddı anlamda yaklasmaktayız
tecrubemızden bılgımızden kendımıze guvenımızden dolayı buyume yolundayız
ıs konusunda kısaca bılgı vermek ıstıyorum
oncelıkle az bır sermaye ıle bır dukkan kıralanarak uygun bır yerde ıslek okul carsı vs gıbı yemek ıhtıyacını karsılayacak ıs yerlerınınde yogun oldugu bıryede dusunulmesı cok ıyı olacaktır
cigköfte durum ve kılo paket olarak saglanmaktadır egerkı cıgköftenız kalıtelı ve damak tadına uygun oldugunda musterılerınız ıcın vazgecılmez olacaktır
bu ısı yapmanızda bılgı ve tecrube olarak sadece ıyı bır pazarlamacı eleman olmanız yeterlı olacaktır
urunü hazır olarak tedarık ettıgınızden bır sorun yasamayacaksınız
bır konuda personel sayısı ıstersenız tek kendınız bıle kucuk bır mekanda işinizi yurutebılırsınız
gıderı az getırısı yuksek bır ıstır
gereklı olan dukkan kırası ve ıç dekor tabela gıbı mesela 2 3 masa bır tezgah gıbı cok abartılı olmayan masrafı az
zaten bu konuda bu ısı yapacaklara gereklı bılgıler verılmektedır ne yapmaları hakkında
gıda sektorunde zarar cok azdır sızde bılırsınızkı gıda sektoru ıhtıyac ve tuketımı olan bır sektordur

egerkı ılgınızı cekerse bayılık hakkında gorusebılırız

Üye173 yazı
boraumut çok güzel bişey söylemiş burda nedense insanlar fikir yardım istiyor herkes kendi malını satmaya çalışıyor fakat ben 6.katta çiğ köfte işiyle nası ayakta kalcam saçma sapan bi fikirler bu anca yan gelir olur oraya yanlış anlama beni belkı hoşuna gitmeyebilir ama bence tutar çarşı içindesin anladığım kadarıyla büyük bi çarşı esnafa ofislere sıcak yemek ver ev yemeği atıyorum 3 çeşit yemek 5 lira üyelik sistemiyle çalış aylık haftalık menüler dağıt illaki çarşı içi değil broşür bastır dağıt her yere 20 tane üyen olsa 10 ununda 1 kişi 10 ununda dükkanda 2 kişi çalışsa 30 kişi yapar günde 150 lira hadi sapma oldu vs. diyelim 200 oldu ya da 100 e indi ortalama gelirin aylık en az 3 mılyar giderin 1 mılyar olsa toptan alırsın herseyı 2 mılyar cebıne hadi ben hiç anlamıyorum 2 mılyar giderin oldu 1 mılyar cebıne dukkan senın az para mı balıkesirde büyük bi şehir değil bildiğim kadarıyla bu para sana yeterde artar 1-2 mılyarın asagısında gelirin olmaz hatta daha fazlası 20 üyeyle bu kadar hayırlı işler
Umut Karagöz

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Yeni Üye93 yazı
evet haklısın 6 .kar katılıorum zor ıs yapacagın tek sey madem öle parfumerı kozmetık urunler olabılır bence karlı bır ıs bıraz malıyetı olabılır blkı ama bır arastır
bır ıkı elemanla yurutulebılır

Yeni Üye13 yazı
butik gelınlik dukkanı acmayı dusunurmusunuz

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye56 yazı
arkadaslar super fıkırler var hepınıze tesekkur ederim. cıg kofte olmaz bence de cunku hareketli degıl o katlar... 3 kata kadar butık ve kıyafet satan dukkanlarla dolu... ancak yemek fıkrı olabılır...alsat ısı de olabılır. ıstanbuldan tekstıl urunlerı getırıp numune uzerınden alsat yapabılırım ne dersınız arkadaslar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye93 yazı
sade camasırda olabılır bay bayan cocuk gıbı ıc camasır ve corab cesıtlerı ayrıca sadece bebe gıyımde olabılır bunların bulundugu bır ıs yerı daha ıyı olabılır

Yeni Üye11 yazı
bir binanın 6 katında 140 m2 dükkan için tüketicilerin gelip alım yapması mümkün değil. satacağınız ne olursa olsun ( eğer sadece sizin sattığınız bir ürün değilse) zaten cadde üstü bir yerde ,hatta bir sm de satılıyordur. yasal hiçbir iş olmaz.
ancak ben sizin yerinizde olsam 140 m2 mutlaka birkaç odadır yada 3-4000 tlye birkaç oda bölebilrsiniz. burada birebir veya 2-3 kişilk gruplara ders veren butik dersane açabilrisniz. çok iyi araştırarak konusuna hakim birkaç öğtretmen bulup bunları proje ortağı yaparsınız. ama mümkünse bu öğretmen seçimini güvennebileceğiniz bir eğitimciye yaptırın. derslerin saat ücreti 50-80 tl aralığında vereceğiniz eğitimin kalitesine göre değişir alınan ücretin masraflar çıktıktan sonra 2/3 ü öğtemenlere 1/3 ü size olacak şekilde bir ortaklık teklif edersiniz.
kalite algısını yüksek tutmakta fayda var.
hayırlı olsun , danışmanlık ücretini hayata geçirdiğinizde alırım.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye335 yazı
6.katta çiğ köfte satmak ne kadar akıllıca bir iş,
bence sizin kar etmeniz değil,
arkadaşın çiğ köfteği kime nasıl satarım mantığı daha hakim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye3 yazı
arkadaşım ben susurlukluyum hatta bugün gezdim hasan baba çarşısını çiğköfte işi orada olmazz.. sanmamm..orasını bir muhasebeci gibi vs.. kiraya verebilirsin başka bir işi düşünmeni tavsiye edebilirimmm.

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Gyda
Yeni Üye26 yazı
hayatında kaç defa altıncı kata kadar çıkıp çiğ köfte yedin?yada kaçımız yedik:))kendi malını pazarlayan arkadaşlar ayıp lütfen.yerinde olsam orayı kiraya verir bende başka bi yerden dükkan kiralardım,girişten mesela yada bşka bir yerden,hangi işi yapacağın konusuna gelincede mesela cp piliç bayiliğiyle birlikte şarküteri açabilirsin,yeri tutturursan on numara iş....

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye53 yazı
kiraya ver.oranın kirasının uzerıne de bıraz koy işlek bı yerde yap hangi işi düsünuyosan...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Üye515 yazı
reklam ajansı bürosu

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Reklam
Yeni Üye66 yazı
ya arkadaslar inanin sizlere hayranim, uzun yillardir ukraynada yasiyorum,burasi soguk insanlarin, gulmeyi unutmus hatta gulmeyi hic ogrenmemis insanlarin ulkesi,
beni bagislayin ben sizleri gayri ciddi insanlar olarak gormuyorum, hepiniz ciddisinizdir illahaki, ama yazdiklarinizi okudukca gulmeden de duramiyorum, bi alemsiniz ya.
sizlere tesekkurlerimi gonderiyorum buradan, sizler olmasaydiniz bende gulmeyi unutacaktim,
tesekkurler turkiye her nerede yasiyor ve yasatiliyorsan ( reha muhtar )
keremcan

Yerleşim Ukrayna / Kiev
Üye116 yazı
mustafa bey yanlış anlamayın ama orda bişey olmaz bende balıkesirliyim hayatımda bir kez çıktım 6. kata oda esnaf sicile.Depo olur orası eğer kiraya verebiliyorsan kiraya ver yada sat derim ben.
lilanet

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Esnaf
Üye159 yazı
ben senin yerinde olsaydım sigorta acentesi açardım(muameleci) o da işten anladığım için

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye9 yazı
Merabalar,
Balıkesirde lise ve üniversite öğrencisi nüfusu oldukça fazla. Eskiden internet kafeler çok rövaştaydı ancak şimdi playsatation salonları tercih ediliyor. Bu tarz yerler için de 2. kat olmuş, 5. kat olmuş pek te önemi olmuyor. Rakabetçi bir fiyat yaratırsan, öğrenci adam 50 krş fark için 6. kata da çıkar. Sadece güzel gösterişli bir tabela, iç mekana güzel mavi neon aydınlatma, içecek servisi ve beyaz duvarlar. Sadece bir fikir..
İyi günler.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Yöneticilik
Yeni Üye4 yazı
Sakın ha böyle bir hata yapıym deme bu memlekette esnaflık falan yapılmaz kardeşim paranla rezil olursun git bir işe gir çalış o dükkanınıda kiraya ver nede olsa bir keriz tutar onuda yersin, 10 yıllık bir esnaf olarak sana tavsiyem bu vergi elektrik su spotaj zabıta polis belediye bunlarla uğraşılmaz.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Yeni Üye1 yazı
6.katta çig köfte çig köfte bu kadar gülmemiştim.ALLAH kimseyi gülmeden ayırmasın.

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Gyda
Yeni Üye5 yazı
merhaba ben Cin de sangay da yasiyorum ben size bir kac numune yollayabilirim siz toptan satabilirsiniz.Biz burada uretiminden paketlenmesine kadar baslarindayiz Ev tekstil urunleri uzerine biz bu isi yapiyoruz hatta kumas ta yollayabiliyoruz ipek,cotton, bamboo havlu kumasi ... siz bir dusunun karar verin oncelikle piyasa arastirmasi yapin toptan alirsaniz kimlere saticaksiniz en matiklisi bir kac numune ile musteri portfoyunuzu yukseltmek ve ona gore siparis alip ise baslamak olur.Buyuk paralar koymaya gerek yok biz yuzde 30 ile is yaptiriyoruz aradaki guvenden dolayi urun tamamlandiktan ve cargoya verildikten sonra tamamini oduyorsunuz.100 parca da yapiyoruz 1000 parca da.ama ne kadar yuklu siparis olursa cargo masraflarindan kurtulmus oluyorsunuz.Cin den gelen swarovski taslarina da cok ragbet var bir arastirin.

Yerleşim Çin / SangayMeslek Ythalat / Yhracat