Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Evi Sattım Bu Parayı Ne Yapayım

BaşlatanmorizanteTarih31/03/2011 23:01:18Yorum34

İlk mesaj
Yeni Üye42 yazı
Arkadaşlar eski bir evimiz vardı bunu an itibariyle sattım ve bir kaç gün içinde elimdeki net para 75.000TL.

Bu para sizin elinizde olsa nasıl değerlendirirsiniz. Bu sorunun cevabına ciddi şekilde, güvenli bi gelir yaratacak uslüpta cevap verirseniz memnun kalırım.

to be or not to be

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek İnternet
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
34 yorum
Yeni Üye13 yazı
Selam

Dostum bırak 75.000 TL'yi 10.000 yada 5,000 TL'm olsa arkadaşımla ortak bir dükkan açıcam. 75 bin lira ile Semtine göre bayanlara yönelik bujiteri çanta tarzı şeyler üzerine bir dükkan açabilirsin.

Maksimum 5 çalışanla güzel bir gıda dükkanı açabilirsin. Güzel bir dekorasyon ve bol çeşitli yemek ( fast food ) içeriğiyle donatabilirsin. Sabah kahvaltısı, döner, hamburger, tost, bardakta meyve v.s.

Çevrende güzel iş yapan ve köklü bir esnaf veya gelişebileceğine inandığın bir sektörde iş sahibi olan birisine paranla ortak olup hem işi öğrenip hem firmayı geliştirip ( patronluk taslamadan ) kendi paranı çalıştırabilirsin.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Editör5590 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - morizante

Bu sorunun cevabına ciddi şekilde, güvenli bi gelir yaratacak uslüpta cevap verirseniz memnun kalırım.

Bu para bugün itibariyle 1 kilo altın eder. Ticaretin güvenli bir hali henüz keşfedilmediğine göre ticaret yapmak olmaz bu parayla. 2 sene beklerseniz 1 kilo altın bugün yakalayamadığı lükslükteki bir evin parasını çok güvenli şekilde yakalar.

İnşallah bu 2 sene içinde yiyecek başka bir para kaynağınız vardır.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye920 yazı

Doğru yazdın akinselcuk
2 senede 75000tl den ...risksız ve çalişmadan 75000tl kazanmak iyidır...
Sayn morizante
ama çalıştirirsan ? daha fazlasi elde edilır ve daima gelirli iş sahibşi olusrunuz...
cesaret önemlı ticaretde... www.granitsanat.com
ben şahsen olam bu 75000.tl 2 senede net 150.000 tl zanarırdım ve fazlasini ...
herkese saygilar kendi firkrimi yazdım...
YAŞAMAK İÇİN SAVAŞ,SAVAŞMAK İÇİN YAŞA...
TİCARET! Cesaret, Sermaye, Azim, Güven ve Sabir işidir.
Birlik ve ilkler daima kazanır.

http://granitsanat.com
https://www.facebook.com/granitsanat
http://engramac.com
email:granitsanat@hotmail.com
05427672476

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Editör5590 yazı
Hayatta bir numaran olmalı. Numaradan kasıt, bir yetenek. Şapkadan tavşan çıkartmayı bilmeden paracıklar riske atılmaz. Amaç fazladan para kazanmak. Yani eldeki parayı daha çok yapmak. Makul bir zaman aralığında kayda değer ölçüde fazladan para elde etmek. Paraya format değişikliği yaparak olur bu iş. Parayı dükkan formatına sokarsınız. O format size daha fazla para üretir. Eğer içinde bir numara varsa . . . yoksa erir biter.

ticarette garanti diye bir şey yoktur. Ticarete giren insan her şeyin riskini topluca almış olur. Elinin altında bir numarası olan kişi için ticaret risksizdir. Emindir çünkü. Parayı şu işe yatırır yarında fazlasıyla geri alırımın hesabını yapmış durumdadır. Ama bu numaraya sahip olmayan kişi bir numara öğrenene kadar beklemeli veya parasını ödeyip bir numara öğrenmelidir. Dükkan açıp batıranların yaptığı budur. Parasını ödeyip bir nuımara öğrenirler ve bir dahaki sefere inşallah derler.

Bir takım numaralar bilen ( bir takım yetenekleri olan ) birine güvenmek de bir yoldur tabi ki . . .

tamnland.com

Yeni Üye33 yazı
kardeşim sakınha dükkan açma.....mal alım satım işine girme..şu anda yapılabilecek en uygun ticari işler ,araba alım satımı ve emlakçılık..yani komisyonculuk..
daha fazla kazanayım derken ,elindeki paradan olursun dikkat et...??
bayvaz

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye920 yazı
iyi günler arkadaşlar.
Ben şahsen katilmyorum bazi yorumlarına...yok sakın bunu yapma,bu işe girme,hiç bir şey yapma.aman adım atma ve benzerlerı...
sizlerle bir hazır proje pailaşyorum...yorumlarını beklyorum...her kesin fikri değerlıdır...
saygilar .
BU PROJE İZMİR İÇİN GEÇERLI veya İSTANBUL...
DOĞAL TAŞ MERMER VE GRANİT DEKORASYON SEKTÖRDE.
ELEKTRİKTE ÇALIŞAN HER OTRAMDA, ÖZEL FONKSYONLU ELMAS ÜÇLÜ EL OYMA MAKİNE.( ******* mac ) adlı. TAŞİNABİLEN HER YERE.
Başta TÜRKİYE ve AVRUPA dakı tüm mermercilerin çok ihtyac olann,(OLMAZSA OLMAZ ALETI! ) ayrıca taş,yarım kıyımetlı taş,küyümcular,metal ve cam oyma yapan işletmeler,atolyeler,hobbi olarak uğraşan TÜM insanlar...
Tüm detailar,çizim projesi olarak,model,örnek makıne,deneme suresi,kalite deneme.5 yıllık sure başariyile tamamlandı... 1 adet makine 300$= 468tl (1.56= $)
BU proje için ciddi girişimciler gerekyor.cironun rakkamı 300.000 $ dır.
1000 adet olarak hesaplanmış.ilk partı ürüm...satış süresi maksimum 12 ay. 1 yıl.
malyetı ise 60$ yanı 60.000$ dır. 1 ay içinde başlanır...ÜRETIM ve SATIŞ.!!!
İCAD ,marka isim benden,tasarım projesı,model ürünü,üretım atolye, üretım elemanlar,tanıtım-reklam, pazarlama,müşteri,satış BENDEN.!!!
DAHASİ VAR.!!! 10.000 adet üretelım. ve ayni şekilde 1 yıl sure satiş...
3.000.000.$ eder...10.000adet kazancınız 2.400.000.$ kişi başı paylaşım...
katilacak kişin saysi;
1 kişi da olabilır.
6 kışı.minimum. kişi başında 10.000$ =15600tl/kazancınız:
10 kışı ortalama. kişi başunda 6.000$ = 9360tl.
15 kişi maksimum. kişi başında 4.000$ = 6240tl
16 cı kişi olmayacak....
KAZANCINIZ: 240.000$ kişi başı paylaşım...
Yrıca ben tüm katkılarını kullanyorum sizinle beraber...paylaşyorum...
TÜRKİYEDE MİLİONLARCA MERMERCI VE BU ÜRÜN İSTEYECEK MÜŞTERİSİ HAZİRDIR...!!!

05427672476

Üye2659 yazı
Aletin fotosu yokmu emzar bey

1.Taş ve metal işlemeciliği yapanların kullandıkları aletlerden (Örneğin mermer oyma kalemlerinden ) farkı ne? Fiyatımı işlevimi?

2.Daha üretime başlanmadı anlaşılan Ürünle ilgili herhangi bir patent başvuru çalışması varmı?

3.Piyasada bu ürüne benzeyen ürünler varmı?

4.Ürün üretilmediyse müşterisi nasıl hazır?

5.Daha önce buna benzer bir projeden başarıyla çıktınızmı?
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye93 yazı
Evet, sayın masal06 nın dediklerine katılıyorum.
Madem üreticisiniz ve o kadar kazançlı bir iş, istediğiniz kadar kredi alıp üretim yapabilirsiniz.
Bu ütopyaya kimse para yatırmaz, detaylı ve tutarlı bilgi vermeniz lazım.

Ayrıca akinselcuk beyin birçok açıklamasına katılıyorum ancak
1kg altın aldığınızda 2 sene sonra yine 1kg altınınız olacak, tl bazında prim yapmış olabilir ama altın bazında yine 1kg altın.
kuyumcular kazançlarını hesaplarken sene başında 30kg altınım vardı, sene sonunda 50 kg altınım olmuş demekki 20kg altın kar etmişim derler.
eğer akıllı bir yatırım yapılırsa 2 sene sonra 5kg altın karşılığı para kazanmakda var. hem altın fiyatları da balon gibi şişmeye devam ediyor. balonun patlama ihtimali de var. yani o da riskli.

Yerleşim Kazakistan / AlmatyMeslek Ythalat / Yhracat
Üye193 yazı
Bence borsa oynanabilir bu parayla.Ama tümüyle değil.Örneğin 75000 Tl için 15000 Tl si ile aylık 3000-5000 kazanılma ihtimali var VOB'da.Bunun için biraz teknik analiz çalışman, belirli bir sisteme sahip olman gerekiyor.Bende paylaşılabilecek bilgi var.Eğer istersen paylaşabilirim.
İşleyen demir ışıldar

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Di?er
Editör5590 yazı
Daha eskisini incelemeyi çok istiyorum ama henüz fırsatım olmadı fakat son 100 yılda altının hiç balon patlaması örneğine uymuş bir davranışı olmamış. Sadece artmış. 6 aylık periyodlarda düşmüş ardından bu düşüşü telafi ederek yükselmiş. Son yüzyıl aritmetik grafiği düz ve istikrarlı bir artan eğri. 30 dereceden daha yüksek bir açı . . . Böyle başka bir değer yok. Çünkü altın iş gücünün birebir karşılığı. Döviz, borsa, gayrimenkul ve menkul değerler altından farklı şeyler. Hepsiyle kazanmak mümkün ama risk istenmiyorsa saf bir kaynakla uğraşmak gerekir. Üzerindeki riskin sıfır kabul edilebileceği başka bir değer yok henüz dünyada . . .
tamnland.com

Yeni Üye80 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - morizante

Bu sorunun cevabına ciddi şekilde, güvenli bi gelir yaratacak uslüpta cevap verirseniz memnun kalırım.

Bu para bugün itibariyle 1 kilo altın eder. Ticaretin güvenli bir hali henüz keşfedilmediğine göre ticaret yapmak olmaz bu parayla. 2 sene beklerseniz 1 kilo altın bugün yakalayamadığı lükslükteki bir evin parasını çok güvenli şekilde yakalar.

İnşallah bu 2 sene içinde yiyecek başka bir para kaynağınız vardır.

aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Editör5590 yazı
Genellikle aynı hesapla karşılaşıyorum. Ben bu yaklaşımı enteresan buluyorum.

2008 ortalarında 1 kilosu 30bin lira olan bir şey, bugün yani 2011 Nisanında 75bin lira olmuş. 34 ayda istikrarlı ve hiç bir risk içermeyen sakin, stressiz en önemlisi vergisiz bir kazanç elde edilmiş. Artış %150. ( Tüm altındaki artış nereye gidecek şeklindeki magazin haberlerine rağmen altının son 20 yılda en düşük artış gösterdiği tarih aralığıdır. )

2008 ortalarında 80-100 bin lira arasında olan orta lüks 180m2 bir ev fiyatı bugün 150-180 bin lira arasında. Artış %80. (Konya Meram Bölgesi)

2008 ortalarında 22bin lira olan bir sıfır yerli araba bugün hala aynı yerinde. (mesela benzinli clio) Artış %0.

2008 ortalarında 1Kw elektrik 1,35 lira. Bugün 2,5 lira. Artış %85.

2008 ortalarında bir öğretmen maaşı 1,3bin lira ortalama. Bugün 1,8bin lira. Artış %38.

2008 ortalarında 75bin sermaye ile açılmış bir dükkan. Bugün sermayesini nereye getirmiş bilemeyiz.

2008 ortalarında potu 5binden alınmış bir borsa hissesi. Bugün ne kadar olmuştur bilemeyiz. Kendini 15 e katlamış olbilir mi ? Oldu mu böyle bir artış borsada ? Olmamıştır ama 2,5 misli artış yapmış bir hisse olabilir. Ama her sabah taban yaptı mı acaba diye kontrol etmeden durmazdınız stresi vardı yani.

Önemli olan sonuçtur. Mal gene bir kilo ama değeri artmış. Bozduramama derdi yok. Gramı azalsa bile değerini azaltmadan insan kendini maaşa bile bağlayabilir. Gün gelir 1000 gram 1 grama düşer ama parasal değeri aynı duruyorsa bunun ne önemi var ki ? Bir gram altın 75bin lira olmuş, o günleri acaba kim görecek ? Sizi geçindirdiği sürece malın azalmış olmasının hiç bir önemi yok. Sonuçta öleceksiniz. Mezara altınımla gömüleyim gibi bir saplantı yoksa içte bu sorun değil . . .

tamnland.com

Üye118 yazı
Kimse darilmasin gucenmesin;

Ticarette garanti kazanc diye birsey yok arkadaslar. Sanirim bunu ticaret yapan herkes bilir ve kabul eder. Su kadar zamanda bu kadar koyup kesinlikle su kadar zaman sonra bu kadar kazanacagiz kimse diyemez. Derse de o kisi en hafif tabiri ile hayalcidir, tecrubesizdir... Ticareti bilmiyor demektir. Lutfen kimse kimseye garanti konusmasin.

Evet altin gercekten de uzun vadede hic kaybetmiyor. En kotu ihtimalle cok buyuk karlar ettirmese bile degerini koruyor.

Dunyanin hic bir ulkesinin parasina da tam guvence kimse veremez. Ama Altin bir degerdir her yerde gecerlidir. Bu madenin heryerde karisiligi vardir. Dolar yada euro birgun sifiri yada eksiyi goreebilir ama altin herhangi bir ulkeye bagli olmadigina gore yatiriminiz bagimli degildir.

Yanilmiyorsam, ulkelerin para basma haklarida sahip olduklari altin rezerviyle dogru orantili. O zaman soyle desek yanlis olmaz sanirim, dunya ekonomisinin referanslarindan biride altindir.

Petrol bakir diger emtia larda kendince diger referanslar sanirim.
Hz. Peygamber (sav) buyurdu ki: "Alıp-satanlar" birbirlerinden ayrılmadıkça (vazgeçmekte) muhayyerdirler. Alıp-satanlar alış-verişi sıdk ve doğruluk üzere yapar (kusuru) beyan ederlerse alış-verişleri her ikisi hakkında da mübarek kılınır. Yalan söylerler (kusurları) gizlerlerse, belli bir kar sağlasalar bile, alış-verişlerinin bereketini kaybederler." Bir rivayet şöyledir: "Alış-verişlerinin bereketi yok edilir: Yalan yemin malı rağbetli, kazancı bereketsiz kılar." Hadisi Serif.

Kaynak: Buhari, Büyu 19, 22, 44, 46; Müslim, Büyu 47, (532); Ebu Davud, Büyu 53, (3459); Tirmizi, Büyu 26, (1246); Nesai, Büyu 3, (7, 244-245)
Ravi (r.a.): Hakim İbnu Hizam

Yerleşim / BalkanlarMeslek Ticaret
Üye118 yazı
Akin beyin tespitleri ne guzel tesekkur ederiz paylasiminiz icin. Bir suru arastirma derli toplu onumuzde duruyor ve rakamlar cok acik ve net.

Altindan sonra en yuksek trendi enerji yapmis. Ondan sonra gayri menkul...
Hz. Peygamber (sav) buyurdu ki: "Alıp-satanlar" birbirlerinden ayrılmadıkça (vazgeçmekte) muhayyerdirler. Alıp-satanlar alış-verişi sıdk ve doğruluk üzere yapar (kusuru) beyan ederlerse alış-verişleri her ikisi hakkında da mübarek kılınır. Yalan söylerler (kusurları) gizlerlerse, belli bir kar sağlasalar bile, alış-verişlerinin bereketini kaybederler." Bir rivayet şöyledir: "Alış-verişlerinin bereketi yok edilir: Yalan yemin malı rağbetli, kazancı bereketsiz kılar." Hadisi Serif.

Kaynak: Buhari, Büyu 19, 22, 44, 46; Müslim, Büyu 47, (532); Ebu Davud, Büyu 53, (3459); Tirmizi, Büyu 26, (1246); Nesai, Büyu 3, (7, 244-245)

Yeni Üye13 yazı
İyi güzel yazıp çizmişizde konu sahibi yok piyasada...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye644 yazı
merhaba yazdığın bilgilere bakılırsa öğrencisin ben derimki oku dediğin gibi sabit iyi bir gelirin olsun yatırım yapacaksanda gayrimenkule yatır derim daire vs daha gençsin ve tecrüben yok anladığım kadarıyla burada fikir almaya gerek duyduğunu düşünürsek,o sattığınız dairede mantık olarak aileden kalmış demek istediğim ,sana onu yapıp bırakmışlar sende bilmediğin bir işte yok etme saygılarımla

Yerleşim Türkiye / VanMeslek Esnaf
Üye2981 yazı
İstanbul'da bir tanıdığım , 1+1 daire aldı. Bir miktar eşya ile techiz etti . Günlük olarak kiraya veriyor. İyi fiatlardan kiralandığını duyuyorum .

Bir başkası 1+1 , aylık 750 tl kiraya vermiş.

1+1 daire fiatı 39000- 69000 tl arasında ( ilanlarında 40 demiyor-70 demiyor )

75 tl ile iki tane daire alırsan ;
1) sattığın gayri menkulün yerine iki tane gayri menkul koyduğun için moral bakımından kendini iyi hissedersin . sattım bir tane eskiyi - aldım yenisinden iki tane .
2) vergisi yok.
3) kaybetme riski yok.
4) bir yıl sonra satmak istediğinde Zarar etmemiş , biraz kar bile etmiş olursun. değer kaybetmez. (gayri menkulün kaybettiğini pek duymadım . DEPREM SİGORTANI YAPTIR .
Eğer bir yıl içinde DOĞRU bir iş bulursan , bir yıl sonunda sadece birini satarak, veya çok garantili bir iş bulmuş isen bir tanesini teminat göstererek kredi ile işe gir. Eminim bir yıl sonra daha garantili bir iş bulamayacak . Ve kİranı alıp keyfine bakacaksın . Hiç parasız kalmayacak . Üstelik kaybetmeyeceğin için çoluk çocuğuna miras bırakabileceksin .
Yani bozdurduğun gayri menkulün yerine mutlaka bir gayrimenkul koy.
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye118 yazı
Ismail beyin fikri de gercekten guzel ve uygulanabilir.

iki tane 1+1 daire almak bunlari daya dose kiraya ver. Gelen kira parasinin biriyle gecin git digeriyle de taksitle aldigin mobilyalarin parasini ode.

Guzel tek sikintin kiraciyla ugrasacaksin.

Üye292 yazı
borsa ıslerıne el at bıraz ıncele oynayan dostların varsa danıs .
www.kadinforum.net

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Grafiker
Yeni Üye33 yazı
morizante kardeşim sen kimsenın dedıgıne bakma.türkiyede şu anda ticaret yapmak çok zor..ben 12 senedir ticaretle uğraşıyorum..en kolay paraya çevrilen şeyin otomobıl ve emlak işi oldugunu gördüm..aldıgım bir arabayı en geç 20 gün içinde sattım.ve en az 1000 tl kar ettim.keza emlakçılıkda öyle.ver daireyi al 500 ,750 yi..
yinede sen bilirsin...
bayvaz

Üye306 yazı
Bir çok yorum yapılmış. ticaretin ehli kişiler yorumlarından hemen tanınıyor.
Değerli morizante.
Anladığım kadarıyla ticaret bilginiz az.
Günümüzde parası olan kişi olmak çok ayrıcalık değildir.
Para kolay kazanılan bir araç oldu. Piyasada iş yapılmaz kriz var gibi sözler boştur.
Bunları söyleyen arkadaşlar kafasını kaldırıp çevresine bakabilse,
her geçen gün ileriye doğru nasıl yenilikler yaparım diye sorup araştırsa fırsatları çok rahat görebilecektir.
Bu sözlerin altyapısında finansal iQ sahibi olmamak yatıyor.

Size tavsiyem örneklerde ders almanız.
Herkes duymuştur bir anda şanş oyunlarından vs. büyük paralar kazanıp,
bir kaç içinde eski durumlarından bile kötü halde olan insanları.
Neden öyle olduğunu araştırmanızı öneririm. karşısınız istekler arzular vs bir çok şey çıkacaktır.

Elinizde para umarım hala duruyordur.
Sabit bir geliriniz var ise paranıza dokunmayın. Paranızı değerini kaybetmemesi için faize koyabilirsiniz
ya da altın alabilirsiniz geçici bir süre. en zor iş paranızı korumaktır. istekleriniz sürekli sizi dürtecektir.

Size ticaretin ilk kuralını söylemek isterim. ticarette ilk kural acele etmemektedir.
Kendinizi geliştirin finansal konuda. Kitaplar okuyun seminerle katılın. Kurslara gidin. İşin ehli insanlara danışın. Ne yapmak istiyorsanız o konuda ki uzmana gidin. gıda işi yapacaksanız, demir çelik işinde başarılı birine danışmanız anlamsızdır. demir çelik işi olduğu zaman o kişiye danışın.

Emlak yatırımcısı olmak çok iyi bir iştir. Bu konuda uzman olmanızı tavsiye ederim.
Yalnız sözlerime dikkat edin emlakçılık değil. Emlak yatırımcısı.
Ev alıp satın. nasıl kelepir ev bulursunuz evin değeri nasıl ölçülür. ve değeri artacak bölgeler nerelerdir araştırın.
Yasaları öğrenin vergi indirimleri, ertelemeleri nasıl olur öğrenin.
İyi araştırdığınızda 40 bin liralık bir kelepir ev bulup 55, 75 bin arası bir fiyattan satabilirsiniz.
Bu da paranızın sizin köleniz olmuş size çalışıyor olduğunu gösterir.

Size biraz bilgi vermeye, yardımcı olmaya çalıştım. Bir iş adamının ticarette tek bilmesi gereken BİLGİ dir.
Paranızı 3-4 kat hatta 50 -100 kat katladığınızda başarınızı görmek sizinle tanışmak isterim.
Danışmak bilgi almak isterseniz bana mesaj atabilirsiniz.

ve son olarak size başlangıç için hemen alıp okumaya başlayın adım atın diye 2 kitap önereceğim. okuyun lütfen.
1.si Robert KİYOSAKİ'nin ''Zengin Baba Yoksul Baba'' kitabıdır.
2.si George S. CLASON'un ''Babil'in En Zengin Adamı'' kitabıdır. ilk kitabı bitirdikten sonra okumanızı tavsiye ederim

Görüşmek üzere

Ömer SEVEN
Ömer SEVEN
Olur böyle şeyler.

http://omerseven.com -Şahsi bloğum.
http://kopem.org - Özel eğitimlerle kişileri yardımcı olduğumuz KOPEM
http://innope.com - İnnope Yazılım ve Ar-Ge Merkezi
Lojistik Girişimim http://kargoa.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Üye920 yazı
makınenın resim de var ve kendisi de...patent olarak konuşuldu ve alınacak...bügüne kadar büyle makine daha yok pyasada...farki hem fyat hem makinenın işlevlerı...bu makine bu ürünler üretyor Türkiyede 13 senedır ve avrupada bile gönderilyor...herkes görebilir...
www.granitsanat.com
facebook: Granit Sanat Emzar Nebieridze
herkese saygilar... herkesin kafa var ve beyni...aklı...her kes kendine göre ticaret yapar ve kazanır veya kaybeder... ama kaybetmek için herkes adim atmaz... bende eğer param varsa ve bana iyi fikir ve proje veya ürümn teklif edilirse? ben girerim o işe...ticaret cesaretdır...orturmakta ve konuşmakta ticaret yapilmaz ve kazanilmaz...benim firkrım budur... arkadaşlar...
ticaret geçek hayatdır...bilen bilır...zorluklarla ve başarilarla birlikte...kazanan da kazanyor...büyüor...tek kalan dayanamyor ve bityor...devir birlik devır ve güç devır...pailaşım devir...

05427672476

Yeni Üye33 yazı
Piyasada iş yapılmaz kriz var gibi sözler boştur.
her geçen gün ileriye doğru nasıl yenilikler yaparım diye sorup araştırsa fırsatları çok rahat görebilecektir.
Bu sözlerin altyapısında finansal iQ sahibi olmamak yatıyor,diye yazan ÖMER kardeşim ....
YAZILARINDAN BİRİNDE ŞÖYLE DEMİŞSİN ''öncelikle ilk tavsiyem bu nakitle sakın mekan açmak gibi bir şeye kalkışmayın. başınız çok ağrır.''NERDEYSE BENIM DEDİĞİME YAKIN BİR YORUM YAPMIŞSIN.DİĞER YORUM YAPANLARIDA TİCARETTEN ANLAMAMAKLA İTHAM ETMİŞSİN..YAHU SEN NEYMİŞSİN,,HERKEZ TİCARET CAHİLİ BİR SEN ANLIYORSUN BU İŞTEN......
MORİZANTE SEN SADECE BU ÖMERSEVEN DENEN TİCARET UZMANININ DEDİĞİNİ YAP..DEHADIR KENDİSİ :)))))
bayvaz

Üye920 yazı
barışayvaz tamamiyile katilyorum dostum... ellerine sağlik.. bu yaziyi için...mileet para kazanyor ve uçyor...hele hele istanbulda... pyasada iş da yapilyor,para da kazanilyor..ama akıllı isnanlarla... ve sermayesi olanlarla...cesaretli olanlarla...
saygilar

05427672476

Üye306 yazı

Barış bey. Araştırmanız için teşekkür ederim yazımı okuyup yazarını merak etmiş olduğunuzdan dolayı mutlu oldum.
öncelikle belirtmek isterim ben burada size veya sizin gibi mantıklı iş öneren kimseye taş atmadım. sadece düşünce farklılığı sundum.
sizin fikrinize gelince ticaretle uğraşmayı sevmiyorum, kendimi bu konuda eğitemem bana sabit bir gelir olsun başım ağrımasın diyen kişiler için en iyi fikirdir.
Benim burada söylediğim sözlerin birinin neden yanlış olduğu söyleyin ve doğrusu öğretin size büyük saygı duyarım.
Sizin alıntı yaptığınız eski yazıma gelince onu da ben yazdım.
Şimdi baktığımda o yazıya kısa sürede neler değişmiş olduğunu fark ediyorum kendimde.

Bir örnek vermek isterim.
Şu an piyasaya bakıp fast foodcular çok iyi iş yapıyor diye düşünüp onları kopyalamak isterseniz her köşe kapılmıştır. Dersiniz ki bu ülkede iş yapmak çok zordur para kazanılmaz. tıp ki bundan 100 yıl öncede dendiği gibi.
Ama nedense bu yüzyıl da neler neler değişti.

Her gün aynı şeyi yaparak farklı sonuç beklemek deliliktir demiş Einstien

Bir firma sahibi olun. Yenilikçi bir ürün getirdiniz ve insanlar çok beğendi alıyor.
Cironuz tavan yaptı. Köşeyi döndünüz.
Sonra bir baktınız 1000 adet satarken 100 adete düştü satışlarınız. Sonra 50 sonra 20.
Sizi taklit eden pazar payınızı alan firmalar çoğalmış olduğunu fark ediyorsunuz. Ve talep azaldığını.
Şikayet etmeye başlıyorsunuz. ''eski işlerin tadı yok, ekonomi bu ülkede berbat. kriz var'' demeye

Şimdi burada soracağımız soru şu.
Siz ürün getirdiğinizde talep varken talep azalınca yeni ürün sunmayı düşündünüz mü? Yoksa her şeyden şikayet mi ettiniz ?
Bir soru daha herkesin cep telefonu var hemde 2 3 tane taşıyoruz.
Televizyonu olmayan ev yok. Peki neden hala en çok satan cep telefonları ve televizyonlar?

Eski zihniyette olanların düşüncesine bakalım.
O ooo herkesin telefonu var girilir mi bu işe kime satış yapacağız.?
Nokia misal herkese telefon sattım rakiplerim çok pazar doydu kapatayım dükkanı mı diyor?
Bu çok önemli bir sorudur. cevaplayan arkadaşlar başarıya adım adım yaklaşır.

Yine eski yazımda kriz var diyen bendim. ama zihin değişir.
Kendimi geliştirmiş olmalıyım ki 6, 7 ayda trilyonluk anlaşmalara imza attım.

Emzar beyi örnek alalım
granit sanat farklı bir yenilik ve pazar bomboş iyi bir yatırımla neler olur.
Bu tarzda iş fikirlerinden size uygulamaya döktüğümüz ve dökülecek olarak 500 tane sayabilirim.
Ama fikirler uygulandığı zaman değerli olur.

Son soru Türkiye'de kriz var ekonomi berbatsa neden dış ülkeler gelip burada trilyonluk yatırımlar yapıyorlar?

Kendi öz kaynaklarınızı bilin arkadaşlar.

Ve yine

''Piyasada iş yapılmaz kriz var gibi sözler boştur.
Bu sözlerin altyapısında finansal iQ sahibi olmamak yatıyor''

''MORİZANTE SEN SADECE BU ÖMERSEVEN DENEN TİCARET UZMANININ DEDİĞİNİ YAP..DEHADIR KENDİSİ :)))))'' sayın Barışayvaz size tavsiyem kişiler hakkında yorum yaparken saygı çerçevesi içinde yapmanız. Cümlenizi gördükten sonra cevap yazmayı düşünmemiştim. ama bu yazıdan yararlanacak tek siz değilsiniz.

Ömer SEVEN
Olur böyle şeyler.

http://omerseven.com -Şahsi bloğum.
http://kopem.org - Özel eğitimlerle kişileri yardımcı olduğumuz KOPEM
http://innope.com - İnnope Yazılım ve Ar-Ge Merkezi
Lojistik Girişimim http://kargoa.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Üye205 yazı
Arkadaşlar hepinize saygılarımı sunarım . Evet , bu yazılarınızdan yararlanacak tek siz değilsiniz …arkadaşlar , ticaret konuşurken , fikir ve yardımcı olurken dikkat edelim bir hususa – “ Ticarette Deha , Uzman deye bir şey yoktur …..herkes kendi alanında ve kendi açısından “ Deha dır “ – “ Herkesin Tavuk Kesim şekli farklıdır “ ….Ticarette Uzmanlık , Dehalık deye bir şey yoktur . Fikir Fikirden Üstündür .
Hayatımızda siyah- beyaz , negatif – pozitif gibi gerçekler var olduğu müddetçe insanoğlu ölene kadar yeni bir şeyler örenir ….Her bir Testin anti Testi vardır . Dehalık ve Uzmanlık sadece Allah'a mahsurdur .
Yaşantımızda , bir toplumda Ticarettin var olduğu müddetçe yenilikler ve yeni fikirler her zaman olacaktır…fikir farklılıkları da kaçınılmaz olacaktır . Toplumumuzda , Liderlik sıfatına ulaşmış olanlar da , güçlü ve güçsüzler de, üretenler ve büyüyenler de , yeni girişimciler de , başaranlar ve başaramayanlar , küçükler ve büyükler de , altına yatırım , borsaya yatırım yapanlar da , yan yatıp ta gitti kadarıyla gitsin deyenler de , aman be – bana ne büyümek deyenlerde , elinde var olanıyla yetinmek isteyenler de …….Ticaret genel kavramda bir mozaik tir ….o yüzden biri birimize saygılı olalım arkadaşlar ! Fikirlerimizi ve önerilerimiz bir temel ana çerçeve içerisinde ….kişiye özel önerilerde bulunalım.

Örnekte olduğu gibi , arkadaşımız bir ev satmış ticaret yapmak istiyor …önce bir şunu değelim arkadaşımıza - “ Arkadaşım , Ticaret önü açık ..çok geniş bir alandır , ticaret genel anlamda bir “ ÇILGINLIK “ tır . Senin elinde para dışında neler var , ne gibi bilgilerin ve kim sin sen , önce bir kendini analiz et , kendine ve çevrene , ailene ve ailenden sana olan desteye , bekar mısın evli misin ….ve en önemlisi sen “ ÇILGIN “ birimisin ?
Ticaret yapmak girişiminde bulunurken önce sen ve çevren buna hazır mı ? Sen bir Çılgınlık girişiminde , risk girişiminde elinde ki paranın bir kısmını kendine köle olarak gör ve onu çalıştır . Geniş yürekli ol , pozitif düşün …” Yaparım – Kazanırım “ kendini motive et . Al-Sat işinde en kısa zaman ve en iyi kâr getirecek bir başlangıç işi araştır – ( bu bir araba alım – satım ) olabilir veya başka bir şey ….mutlaka bulursun , bulduğun anda da hiç düşünmeden , hiç kimseye danışmadan gir yatır Al – Sat ve kazan … kazandığın parayı da senin ticarette kölen ölecek sermayeni biraz bir miktar yükselt , kalan parayı da kendini daha iyi olman için yatır , kendine önce yatırım yap , geliştir kendini …ama unutma sen bir “ÇILGINSIN “ !!!

Evet arkadaşım , şimdi sen önce bir kendine bak , kimsin sen ! Sen bir Çılgın mısın , senin çılgınlıklarına ailen ve çevren destek olur mu , köstek mi olur ….bunları çok iyi bir şekilde analiz yap .
Ama , oldu ki sen bütün bu anlatılan vasıflara uymuyorsun …çılgın değil sin , o zaman git parayı harç ur etme , acele etme , Altına , Bankaya bir yere yatır , geçineceğin kendine bir iş bul ….bir kaç sene kendini bu doğrultuda geliştir . Alternatif olarak güven çerçeve içerisinde, var olan işletmelere Emzar bey gibi işletmelere kendi tericih dorultusunda paranı yatırabilir , detaylarını işletmeyle güven çerçeve içinde bir anlaşma yapabilirsin .

Burada şunu da belirteyim arkadaşlar ...ben de ne bir Deha , ne bir Uzmannım ....benin en iyi iş - bir şey bilmemek !

Saygılarımla

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye920 yazı
sayn omerseven. ömer bey...ellerine ve ağziniza sağlik... bukadar çok iyi ve gerçek yorumunuz için...yıllardır ben de bunu dyroum...kazanan kazanyor ve büyür...dişardan milonlarini yatiriyorlar... ülkemizde...ama burda yıllardır hala yazı yazilyor..param var ne iş yapiyim..? iş firkri verilyor,birleşelım denilyor,başarilsin denilyor...
pailaşmak iyidır..
ama malesef,çoğu kişilerden hem önyargi,hem kösteklık,hem hakaret,hem iftira,hem de tehdıt aldım...
kendi işimi devam edyorum ve başaryorum,ufak ufak...hedefim asıl sanatımla ve pyasadaki olan ürün boşlukla,ekib arkadaşları birleştirip,pailaşmak...Türkiye bayrağimizi dünyada en yüksek zirvede taşımak...doğal taş dekorasyon sektörde...hamd olsun şu anda tüm dünya bilyor Granit Sanat bir Türk firmadır.çoğu takdır edyor ama çoğu da yabanci ülkelerden ve hayret içindeler...istediyimiz sadece birlik kurmak,güç oluşturmak,çok kişinin ekmek kapisini açmak,ve benim var olan tecrubelerinden ve imkanlarindan faydali olmak,önce ülkeme ve vatandaşlarıma...Sonunakadar devam edecem bu amacinin gerçekleştirmek için...kendi grubumu kurdum ve web adresimi aldım...facebook ta...inşallah yakın zamanda daha faydalı olurum...herkese...ne mutlu bana...
herkese saygilar dilerim ve dediğini unutmain arkadaşlar... gün bügün kazanma ve birlik zamani...yarın ise geç olabilır...

05427672476

Üye920 yazı
turi arkadaşım....yezilar ve yorumlar çok iyi...tebrik ederım...ticaret hayatin bir parçasıdır...onsuz olmaz..nasil havasız olmaz,yemeksiz olmaz,aşksız olmaz,temizliksiz olmaz...düzensiz olmaz...
TİCARETSİZ OLMAZZZZZZZZZZZ...
herkese saygilar...

05427672476

Yeni Üye23 yazı
merhaba ben size uzunca yazmıycam .kısaca istanbul kurtköyde 10 daire 2 dükkan işime katılmak isterseniz ayrıntıları görüşebiliriz saygılar.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret