Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bu Proje Tutar Mı?

BaşlatanahmtkorelTarih30/03/2011 23:38:39Yorum19

İlk mesaj
Yeni Üye32 yazı
Merhaba Arkadaşlar,

Aklımda şöyle bir proje var, internette hemen hemen her iş bir site altında modellendi, fakat şöyle bir ihtiyacı karşılayan site bulamadım.

Aracımı tamir ettircem, usta nerden bulurum, iyi midir kötümüdür vb soruların cevabı, kısacası oto ustalarını kategorize eden bir proje, böyle bir ihtiyaç var mıdır?

Konu hakkındaki düşüncelerinizi ve yönlendirmelerinizi bekliyorum.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
19 yorum
Üye147 yazı
walla sanayi ile içli dışlıyım günümün büyük bi bölümü sanayide geçiyor. ustaların performansları iyimi kötümü oldukları paraya ve o anki ruh hallerine bakıyor. çok iyi dediğin usta berbat bi iş çıkarabiliyor.
değişken bir durum olacağından sitedeki yorumlar yanıltıcı olabilir.
birde şu var türk insanı iyiyi pek övmez ama kötü bişey yapılmışsa 7 mahallede dile getirir..
sikayet var mesela..
Fatih A. ZORLU / Antalya

"İnsanın doğarken ezanı okunur ama namazı kılınmaz. Ölünce de namazı kılınır ama ezanı okunmaz. İşte doğarken okunan ezan, ölünce kılınan namaz içindir. Hayat da ezanla namaz arası kadar kısadır.."

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Esnaf
Yeni Üye1 yazı
Merhaba;

Eğer böyle bir site almak istersen elimde iki tane var. Ufak tefek eksiklikleri olabilir. Bir de ben bu işi sadece Ankara için tasarladım. İsteyen yurt geneline yayabilir. Arayım görüşelim.
Osman ARSLAN

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Yeni Üye39 yazı

Seni demorize etmek istemem ama bana göre tutmaz, söylermisin bana kaç tane oto tamircisi interneti doğru düzgün kullanabiliyor.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye32 yazı
Hedef kitlem oto tamircisi değil, oto tamircisine ihtiyacı olan bizler, o açıdan problem yok.

Sayın maxhan site isimlerini belirtebilirmisiniz, domain var ama yinede düşünebilirim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye1 yazı
projenizi (mobile phone applications) cep telefonları içinde uyumlu hale getirebilirseniz popüler olabilecek bir yapı elde edebilirsiniz. Yoğun olarak akıllı telefonlar kulanımı arttığı için yapacağınız siteleri çift yönlü düşünmeniz gerekiyor.tabiki sizi bu projede en çok zorlayacak kısım internet ile ilgilenmeyen nadir sektörlerden birini seçmiş olmanız ve büyük firmaların (Renault vs.) kendi servis ağları üzerinden zaten müşterilerine destek veriyor olmalarıdır.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye59 yazı
Birde şöyle durum var sanırım, X oto tamircisinin kötü anılması ve size dava açması gibi bir durumda olabilir. Bu göz ardı etmemek lazım...

Yeni Üye44 yazı
Güzel fikir, il il sanayi sitelerini eklersin. satyros arkadaşın dediği gibi iphone, android için uyumlu uygulamalar olur. Mesela adam Malatya organize sanayi sitesinin içinde, açar programı, konumunu girer(ki bu otomatikte yapılabilir.) Verdiği konum da yer alan tüm işyerleri arasında en ucuz olan, en popüler olan, en çok puan alan, en olumsuz görüş alan işyerleri listelenir. Bunu duyan oto tamircisi hemen senin siteye reklam vermek için uğraşır. vs vs vs. genişletilebilir proje fakat öncelikle böyle bir veritabanına, kullanıcıların yorumlarına ihtiyacın var bolca.
Profesyonel Web Tasarım : mehmetakifalp@gmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Editör5590 yazı
İnternette böyle bir şey yok. Kişiye hitap edecek şekilde çalışan bir iste olsa ve kolayca bulunabilse idi iyi olurdu gibime geliyor. Ancak şu var ki siz bu siteyi yapsanız, çalıştığını gözleyen bir çok kişi aynısından yapacaktır. Bu işin bir tedbiri varsa almanız gerek.

Ayrıca tek başına oto tamircisi bulma sitesi olduğunda hiti en çok nerelere çıkabilir bilemiyorum. Sanki çok olmaz gibi. Birincisi populer bir sitenin ilavesi bir fonksiyon olmalı ikincisi tamirci kendi bilgisini kendisi kolayca ve standart şekilde girebilmeli. Üçüncüsü bu fonksiyon yeterli seviyeye gelene kadar tamircilere ve kullanıcılara site harici başka kanallardan ulaşmanın bir yolunu bulmalı.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye32 yazı
Yorumlarınız ve önerileriniz için teşekkür ederim arkadaşlar, şu an için en büyük problem kategorize edilmiş oto ustaları ve iletişim bilgileridir. ilk etapta onların siteye üye olmalarını beklemek, sitenin gerekli popülaritesi olmadığı için pek mümkün gözükmüyor.

Yorumların doğruluğu için de şöyle bir sistem düşünüyorum, Aracını tamir ettiren kişi işi yaptırdıktan sonra, tamir eden usta sisteme girerek işi yaptıran üyeyi bulup, üyenin mailine unique bir password göndericek, iş yaptıran kişi bu password ile yalnız o usta için yorum yazabilcek, böylece yalnızca işi yaptıran üye yorum yapabilcek, burada iş yaptıran, usta niye uğraşsınlar denebilir, burada çift taraflı yorum yapan ve yorum alan için puan sistemi oluşturup, belirli bir puana ücretsiz iş yapılması olabilir. Çift taraflı bir kazanım sözkonusu, buna benzer farklı şeylerde yapılabilir, tabi her yorum site yöneticisinin onayından geçerek hakaret unsurları olmadan fikrin belirtilmesi sağlanacaktır.

Yukarıda belirttiğim tarzda çok daha farklı fikirlerim var, ama ilk etapta bana en az 1000 tane kategorize edebileceğim usta sektör ve iletişim bilgileri lazım.

Yeni Üye99 yazı
TUTMAZ.

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Mühendis
Üye169 yazı
değişik bir fikir bilmediğim bir konuda yorum yapmak istemem ama olabilirliliği benim aklıma pek yatmadı...saygılar

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Kamu sektörü
Yeni Üye91 yazı
Tutacağını sanmıyorum,ama yinede denemekte fayda var.sadece kesin sonuç deneyerek görülebilir,fazla masraf yapmadan,neticelerini görmek lazım.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye88 yazı
sanayi kesimi ustası 3 kağıtçı olur kesnlikle tutmaz derim başka işler daha mantıklı derim far kablosu kopmuş adam tutuyo farı degiğiyo hele birde anlamassan üfff

Yerleşim Türkiye / NygdeMeslek Ö?retmen
Yeni Üye27 yazı
yeni oto sahibi olmuş insanlara yardımı olabilir.zira uzun süredir oto sahibi olan birisinin sürekli gittiği bir tamircisi muhakkak vardır.ustaları kim puanlayacak ustaların birbirlerine kötü not vermesi nasıl engellenecek.bunlarıda düşünmek lazım.
mdd

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye45 yazı
malesef toplum olarak interneti ne için kullanabileceğimizi bilmiyoruz. binlerce kişi okey vs oynamak için kullanıyor.
bu göz önüne alındığında pek parlak görünmüyor. işe yaramaz bir site denilmez yaarar ama bu sana bişey kazandırmaz.ama belki daha kapsamlı olursa kitleleri çekebilir. mesela evdeki elektrik tesisatında problem var ,site elektrikçi ile senin aranda arayüz oluyor.elektrikçiyi sana yönlendiriyor.peki ya kazanç nerede ? 1. reklam
2. elektirikçiden alacağın komisyon. bunu her türlü arıza temizlik,taşımacılık vs için kullanılabilir.seninde yorumunu bekliyor ve merak ediyorum.

Yerleşim Türkiye / VanMeslek Gyda
Üye292 yazı
para kazanman zor hocam kolay gelsın.
www.kadinforum.net

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Grafiker
Yeni Üye57 yazı
kardeşim , bence gayet güzel bir fikir ama , sen neden sanayi ile sınırlıyorsun ki , şimdi işte çalışan adam evde kapı bozuldu marangoz lazım nerden bulacak sen kaliteli ustaların iletişim bilgilerini koyacaksın , millet oradan bulup ulaşacak ustaya , puanlama önemli değil , amaç sonuç . yolun açık olsun :)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye76 yazı
Gece 3 de sigaram bitse netten ararım açık market varmı diye sanırım yeterli olur bu cümlem. :)

Eğer yapmaya karar verirsen yazılım konusunda yardımcı olurum.
İmza yok parmak bassam?

Yerleşim Türkiye / AfyonkarahisarMeslek Emniyet görevlisi
Yeni Üye4 yazı
Kesinlikle çok güzel bir fikir. Eğerki üzerinde kafa yorup geliştirirsen tutmaması için hiç bir sebep yok. Şahsen hoşuma gitti.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul