İlk mesaj
İş Dünyası
Akvaryum İmalatı
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
30 yorumS
Üye223 yazı
teşekkürler körfez paylaşımın için ..
K
Üye169 yazı
K
Üye169 yazı
Değerli üye arkadaşlarım....öncelikle kusuruma bakmayın,yazıma yorum sadece 1 arkadaş yapmış...olabilir.....ama anlamıyorum kızmayın lütfen ama saçma sapan akla izana sığmayacak fikirlere onlarca yorum geliyor benim fikrime ise yorum yok.....alınmıyorum kimse yanlış anlamasın genelde de böyle mantıklı fikirlere gelen yorumlar yok denecek kadar az ama saçma uçuk-kaçık fikirlere yorum istemediğiniz kadar......lütfen kızmayın ama burada maliyeti inanılmaz yüksek olan işlere çok yorum yapılıyor...değerli arkadaşlarım benim hesabını bilmeyecek kadar param olsa burda işim ne?sadece benim değil kimsenin işi olmaz?çok yüksek maliyetli işlere girişecek adam kusura bakmayın burada işi olmaz,basar parayı tutar iş bilen adamı
B
Üye450 yazı
Ben bile başlığı açtığınızda ve her yorum yapıldığında okudum.
Aslında dediğiniz ve önerdiğiniz çok güzel bir fikir.Bende evimde akvaryum bulunduruyorum. İlk olarak 60 lt.lik yavrular çoğalınca birde 15-20 lt.lik akvaryum aldım.Küçücük akvaryuma 20 TL verdim.Maliyet deseniz 5 cam,biraz akvaryum silikonu,kapak ve kapağa monte edilmiş bir duy.
İnternetten gg tarzı alışveriş sitelerinde de bu tür akvaryumlarıda satıyorlar.
Aslında bu tarz elinden iş arkadaşlar bu işi düşenebilirler. Hatta internette kendin yap türü siteleri takip ederlerse alternatifler göreceklerdir.Ayrıca internetten satma imkanı olacaktır.
Ellerinize sağlık sayın körfez.
Makina Mühendisi/İstanbul
K
Üye169 yazı
sayın bulnes ilgi ve yorumunuza çok teşekkür ederim.....aslında bu tür fikir ve projeler sunan arkadaşlar oldukça fazla ancak sizin gibi duyarlı davranıp yorum yapan,yardımcı olan arkadaşlarımız maalesef oldukça az,lütfen kimse alınmasın fakat gerçek bu.....değerli üye arkadaşlarım,yukarıda belirttiğim gibi burda iş yapmak isteyen arkadaşlarımız maddi olarak kısıtlı bütçelere sahip bunu göz önünde bulundurup hareket etmek lazım,çok büyük bütçeleri olan insanlar zaten gerekli kişileri bulur işini yoluna koyar burda ne işi olurki?....herkeze selamlar
K
Üye169 yazı
mehmet bey ilgi ve yorumunuza çok teşekkür ederim.Söylediğiniz olay yapılabilir yani irtibata geçip akvaryumlar alınır sonrada satışı yapılır ancak benim fikrim bunu yapabiliyorsa becerisi varsa kişinin kendisinin üretmesidir.Çünkü üretmek hem insana zevk verir hemde zamanını değerlendirir ayrıca daha çok kazanmasını sağlar yani asıl amaç ÜRETMEK.... ama sizin dediğiniz olayda çok güzel ilginize çok teşekkür ederim....saygılarımla
K
Üye169 yazı
yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.......
K
Üye169 yazı
bir kaç arkadaş dışında yorum yapan çıkmadı....olsun.....saygılar......
S
Yeni Üye14 yazı
sayın körfez uzun zaman evvde akvaryum hobisiyle uğraştım akvaryum olarak 470 lt lere kadar ulaştım ilgisi olan arkadaşlar akvaryum sitelerinden irtibata geçip işlerini halllediyolar yani kendi üretip kendi kullanıyo bende şahsen birtek başlarken bir para verdim akvaryuma gerisinii hep kendim yaptım pahalı olan yan ürünler filitre hava motoru ve balıklar
K
Üye169 yazı
K
Üye169 yazı
yani demek istediğim şu...bir çok konuda bir çok şeyi insan kendi becerisiyle yapabilecek bile olsa bazı nedenlerden dolayı yapamaz ve o hizmeti satın alır bu mantıkla hareket edecek olursak mesela evde ekmekte yapılır o zaman tüm fırınların kapanması lazım yada evde annlerimiz çok güzel pasta yapabilir o zaman tüm pastanelerin kapanması lazım yada eşimiz terzidir o zaman tekstil üreticilerinin kapanması lazım vs.....örenekler çoğaltılabilir.Bir çok şeyi insan kendi yapsada yeri geldiğinde yapabileceği bir şeyi para karşılığında satın alır....saygılarımı sunuyorum.....
M
Yeni Üye27 yazı
bir imalatçı olarak benim görüşüm küçük yatırımlarla pek çok şeyin imalatını yapabilirsiniz. önemli olan bu yaptıklarınızı pazarlayabilmek rakiplerinizle rekabet edebilmek.
mdd
B
Üye450 yazı
Evet muratder arkadaşımız güzel söyledi.
Benimde çevremde her zaman söylediğim nokta bu. Pazarlayabilmek-Satabilmek.
Bu olduktan sonra küçük sermayeymiş büyük sermayeymiş önemli değil. Satabildiğin sürece her şey yapılabilir.
Benimde çevremde her zaman söylediğim nokta bu. Pazarlayabilmek-Satabilmek.
Bu olduktan sonra küçük sermayeymiş büyük sermayeymiş önemli değil. Satabildiğin sürece her şey yapılabilir.
K
Üye169 yazı
muratder ve bulnes arkadaşlarım,düşüncelerinize aynen katılıyorum.Önemli olan sermayen büyükte olsa küçükte olsa ürettiğiniz ürünü pazarlayabilmek,akvaryum imalatı ile ilgili olarak şöyle bir şey diyim google 'el yapımı ahşap kaplama akvaryum'yazın görsellere bakın sonra resimleri inceleyin öyle güzel el yapımı ahşap kaplamalı akvaryumlar varki süper,neredeyse pet shoplarda veya alış-veriş sitelerinde satılanlar kadar güzel akvaryumlar....ama pet shop veya alış-veriş sitelerinde satılan akvaryumlar gerçekten çok pahalı.....bu işe yapabilecek kabiliyeti sahip olan kişi makul fiyatlara ürünlerini Allah'ın izniyle satabilir çünkü herkez çok pahalı ürünleri satın alma gücüne sahip değil....saygılarımla
B
Üye450 yazı
Tabi ki körfez arkadaşım. Sonuçta yapılacak bu işlerin de muhakkak alıcısıda vardır. Yoksa ben akvaryumda iş yok anlamında söylemiyorum.
Çok güzel akvaryumların olduğunu biliyorum. Ama burada sadece yapmakla işin bitmediğini satmak içinde bir beceri gerektiğini belirtmek istedim.
Yoksa çok az bir sermaye ile bence yapılanilecek güzel bir iş.
Sonuçta denemekten hiç bir şey kaybedilmez.
Çok güzel akvaryumların olduğunu biliyorum. Ama burada sadece yapmakla işin bitmediğini satmak içinde bir beceri gerektiğini belirtmek istedim.
Yoksa çok az bir sermaye ile bence yapılanilecek güzel bir iş.
Sonuçta denemekten hiç bir şey kaybedilmez.
K
Üye169 yazı
bulnes arkadaşım,seni yanlış anlamadım,ben yanlış bir şeyleri anlattıysam kusuruma bakma,fikirlerimiz örtüşüyor....ben diyorumki;eğer bu iş yapılırda üretim safhasından sonra güzel,estetik ve albenisi olan bir ürün meydana gelirse süper olur....satış aşamasında ise pet shoplarla görüşülebilir yada sanal alış-veriş sitelerinden satışa sunulabilir(sahibinden.com-gittigidiyor.com vs....)zaten internet üzerinden alış-veriş olayı gerçekten müthiş bir şey,bir ürün segiliyorsunuz günde yüzlerce insan inceliyor illaki almak için arayanda oluyor,mesela şöyle bir örnek vereyim geçen gün bir alış-veriş sitesinde el yapımı ahşap kaplama akvaryuma baktım,ilan tarihi ürünün 2 gün önce konulduğunu gösteriyordu 2 günde 850 kişi bakmış bu ürüne,,,,saygılarımla
K
Üye169 yazı
Daha önce tuval imalatıyla ilgilenmiştim.Bir takım kazançlarımda oldu ama bazı özel nedenlerden dolayı o işe devam edemedim ama kısmetse akvaryum işini ciddi düşünüyorum.Baya bir araştırma yapmam lazım sonra kısmetse bu işe ciddi ciddi girmeyi düşünüyorum.
B
Üye450 yazı
Şimdiden hayırlı olsun....
M
Yeni Üye27 yazı
size tavsiyem önce çevrenizdeki pet-shopları gezin sahipleriyle görüşün.imalat fikirlerinizi paylaşın.hatta bir numune imalat yapıp bunu gösterin.parekende çok pahalı dediğiniz akvaryumlar sizi yanıltmasın,onların toptancıdan alınış fiyatları neredeyse yarı fiyatıdır.bende akvaryum sektörüne imalat yapıyorum.tavsiyelerim bunlar.
mdd
K
Üye169 yazı
ilgine teşekkürler mümkünse detaylı görüşmek isterim...saygılar
S
Yeni Üye14 yazı
körfez arkadaşım bu iş hobiolduğu için öyle dedim sizin bahsettiğinmiz şey ise ihityaçlar bilmem anlatabildim mi ve akvaryum üreteceğiniz fiyatlardan daha iyi fiyatlara ürete kişiler var hemde artık malzemelerini değerlendiriyolar camcılar mesela ben kendi akvaryumumu yaparken benim maliyetimin cok altına bir fiyat cıkarmıştılar am diyorum ya hobi kendim yaptım ve yapmak isteyenlerede cok yardımcı oldum.
S
Yeni Üye14 yazı
Ayrıca akvaryumun çin den bile geldiğini duymuştum Bence sadece akvaryum olmaz yan ürünlerde olması lazım Ama şöyle birşey yaparsanız belki olabilir akvaryum yapıp kullanım yerine konması ve rutin bakımının yapılması gibi bir şirket olabilir okyanus balıkcılığı yada su bitkisi akvaryumları kurabilirsiniz.Umarın beni yanlış anlamıyosunuzdur.bu işte piyasa payı dolu talep belli
K
Üye169 yazı
Estağfurullah sayın snycl,sizi kesinlikle yanlış anlamıyorum ilginize çok teşekkür ederim baya açıklayıcı ve bilgilendirici şeyler demişsiniz.Zaten böylede olması gerekir pek anlamadığım bir konuda arkadaşlarımın yardımcı olması fikir beyan etmesi beni memnun eder....saygılarımla
K
Üye169 yazı
Değerli arkadaşlar,akvaryum imalatıyla ilgili olarak bu işin artı ve eksilerinden bahseden arkadaşlar oldu....doğrudurda.....sonuçta bu işin yapılabilirliliğini elbetteki değerlendirmek lazım işi bilen arkadaşların fikirlerine,söylemlerine saygı duymak lazım.....Ben burada farklı bir konuya temas etmek istiyorum.......Arkadaşlar illa akvaryum imal edelim demiyorum.Bu sadece bir fikir,demek istediğim asıl şey ise şu......diyelimki bir yerde çalışıyoruz ama kazancımız yetmiyor(zaten kime yetiyorki?)maddi sıkıntılarımız var ticaretten de anlamıyoruz anlasakta semayemiz yok üstüne üstelik işimizde var,bu devirde paran olsada ticaretten de anlasanda çalıştığın işi bırakıp kendi işini kurmak riskli...o zaman diyorumki ama akvaryum ama farklı bir şey yapalım akşam evimize geldiğimizde boş zamanlarımızda evimizde bir şeyler üretelim dükkan olur veya alış-veriş sitesi olur satmaya çalışalım......bilmiyorum arkadaşlar ne düşünür bu konuda ne gibi fikirler üretilebilir...saygılarımla
K
Üye169 yazı
Arkadaşlar görüşlerinizi bekliyorum....saygılar
A
Üye125 yazı
22/04/2011 : 21:41:31#26
Web sitesi
Alıntı
bence akvaryum imalat işine harcayacagınız zaman+enerji+para yı o akvaryumların içine balık koyup üremelerini beklemek daha mantıklı ve olmazsa olmaz ilerisi için planınız pet shop açmak olsun benim planım var bu konu üzerine hatta internetten satış yapmak için site adını bile aldım reklam olmasın diye yazmayacaktım ama zaten siteyi daha faliyete geçirmedim onun için yazıyorum www.petshopcu.net şöyle bir açıklama yapayım balık üreteceksiniz gideceksiniz pet shopcuya yavru başına 1 1,5 tl alacaksınız bu piyasada en çok satılan sarı prensesler için geçerli petshopcular bunları 1 2 ay büyüttükden sonra 4 5 tl ye satarlar ayda 2 3 bin adet satan petshoplar var peki bu işin gelecegi gelecek parlak şuan neden : artık ülkemiz avrupalılaşmaya başladı köpege agzını burnunu yalatan insanlar görmeye başladık 20 sene önce etiler uluş tarafında binde 1 görecegimiz olaylardı şimdi en ücra köşelerde bile bunu görebiliyoruz bu demek oluyorki insanlar inançlarından vazgeçmeye unutmaya başlamışlardır yani şuan 1milyon insan hayvan besliyorsa 5 yıl sonra bu sayı kat kat artacak belki 100de 300 400 lere ulaşacak şimdi hangisi daha mantıklı sizce sadece bir akvaryum yapıp onu satmaya çalışmakmı yoksa kendi üretimhaneni kurup sıcak parayı cebine kurmakmı?
C
Üye294 yazı
Arkadaşım çok güzelbir fikir.Ama bir örnek vermek istiyorumKonya da akvaryum imalatı yapan bir akvaryumcu vardı.Hemde yaptığı akvaryumları Türkiye çapı satıyordu.Üst plastik kapaklarını falan kendi basıyordu.Adam imalatı bıraktı.Neden diye sorulunca alıp satmak daha kolay ve karlı diyor :) Gerisini sen düşün
Eğer irtibat kurmak istersen Çakmak Akvaryum - KONYA
Eğer irtibat kurmak istersen Çakmak Akvaryum - KONYA
E
Üye196 yazı
125-40-50 ölçülerinde bir akvaryumu 250 tl ye satıyorlar oysa bunun maliyeti sadece cam parası 100 tl. en fazla 50 tl de silikon dur kapaktır desen 100 tl kar kalıyor. bende de akvaryum var bu ölçülerde. ben camı fabrikaya kestirdim 70 tl para verdim. camcıya yapıştıttırdım 20 tl para verdim bana 90 tl ye geldi. su oluklarından kapak yaptım onlar bedavaya geldi :) mobilyasınıda babam inşaatcı onun mobilyacısına yaptıttırdım demir oda bana bedava ya geldi.
sayın körfez bende sizin gibi çok düşündüm bu konuyu önce balık üretip satmayı düşündüm ama sonuç hayal kırıklığı çünkü balıkların %80 i yurt dışından geliyor. benim burda 1 tl ye satmya çalıştığım sarı prenses ordan neredeyse 60-70 kuruşa geliyor. bu belki yapılabilir ama büyük tesis lazım yani akvaryumda değilde havuzda üretim yapmak lazım. sizin dediğiniz konu akvaryum imalatı onada değinmek istiyorum gerçekten karlı bir iş bence eğer camını alacak yer tanıdıksa gerisi kolay zaten. ama işin içine mobilyasıda girdiği zaman biraz daha fazla araştırma yapmak lazım. çünkü mobilya akvaryumdan pahalıya gelebiliyor bazen. Allah yardımcınız olsun. Allah herkesin işini hayırlı eylesin.
sayın körfez bende sizin gibi çok düşündüm bu konuyu önce balık üretip satmayı düşündüm ama sonuç hayal kırıklığı çünkü balıkların %80 i yurt dışından geliyor. benim burda 1 tl ye satmya çalıştığım sarı prenses ordan neredeyse 60-70 kuruşa geliyor. bu belki yapılabilir ama büyük tesis lazım yani akvaryumda değilde havuzda üretim yapmak lazım. sizin dediğiniz konu akvaryum imalatı onada değinmek istiyorum gerçekten karlı bir iş bence eğer camını alacak yer tanıdıksa gerisi kolay zaten. ama işin içine mobilyasıda girdiği zaman biraz daha fazla araştırma yapmak lazım. çünkü mobilya akvaryumdan pahalıya gelebiliyor bazen. Allah yardımcınız olsun. Allah herkesin işini hayırlı eylesin.
eses_serdar
K
Üye169 yazı
Değerli arkadaşlarım,fikir ve düşünceleriniz için çok teşekkür ederim.Ama zannedersem yazdığım son kısmı okumadınız,ben illa akvaryum veya ona bağlı bir iş yapalım demiyorum son yazdığım kısmı okursanız ne demek istediğimi anlarsınız......farklı bir şeylerde olabilir aslında illa akvaryum olacak değil........mesela geçen gün aklıma bir fikir geldi ve bu fikrimi etrafımdaki bir çok insanla paylaştım,beğendiler oldukçada ilginç geldi şu an kafamda tasarlayıp dahada geliştirmek için uğraşıyorum.....saygılar
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz