Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Lg Bayiliği Açmak İstiyorum

BaşlatanFerit SELÇUKTarih26/03/2011 19:35:57Yorum12

İlk mesaj
Yeni Üye7 yazı
merhabalar arkadaşlar size bir konuda danışacağım;

Kısmet olursa yakın zamanda LG mağazası açıyorum bayilik ile çalışıyorlar ve DBS(doğrudan borçlandırma sistemi) şeklinde çalışıyorlar. Bu tür bayilikleri tavsiye edermisiniz riskleri ve avantajları neler olabilir belli bir kota vereceklerini söylediler kotayı aşamıyınca onu doğrudan bankadan tahsil edecekler zaten kısacası bayilik olayını tavsiyemi edersiniz? uzakmı durun dersiniz?

Yerleşim Türkiye / DiyarbakırMeslek Sporcu
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Yeni Üye7 yazı
konu hakkında kimsenin bilgisi yok mu arkadaşlar?

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Sporcu
Yeni Üye13 yazı
Sn Boraumut'un söylediklerini dikkate alın. Cebinizde paranız varsa bayinin aldığı fiyata zaten alırsınız bayiler kotalarını doldurmak için primini dahi verip mal satarlar. LG bayiliğini almakiçin harcayacağınız banka masraflarını dükkanınızın teşhiri ve reklam için harcayın. Müşteri sizin verdiğiniz garantiye bakar, distrübitör garantiliyse bayiden alınıp alınmadığı fark etmez.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Yeni Üye21 yazı

ferit selçuk arkadaşım öncelikle şimdiden en hayırlı işi kurmanı diliyorum. ben de yıllar önce arçelik bayiliği yapmış ve sonra kapatmış ve başka işler yapmaya başlamış birinin yanında çalışmıştım. ve kendisi aynen boraumut arkadaşın anlattıklarını anlatıyordu. dükkanın önüne kamyon yanaşıyormuş ve sipariş vermediği halde bu ürünleri alacaksın deyip adama ellerinde kalmış eski model ve eski seri ürünleri veriyorlarmış. en sonunda maddi sıkıntıya girmeye başlamış. yine birgün arçelik aynı muhabbeti yapınca yeter alın tabelanızı da malları da beni rahat bırakın diye isyan edip orada o işi noktalamış. bu iş dışarıdan görüntü olarak belki çok güzel görünebilir ama detayları araştırmanda fayda var. çünkü yatıracağın para küçük olmayacak. bunun yerine mesela istanbul bilişim ve lcd dünyası gibi firmalar doğrudan ürünlerini kendileri yurt dışından getiriyorlar. ve piyasa fiyatından daha ucuza satıyorlar. çünkü arada aracı olmadan bu işi yaptıkları için aldıkları fiyat ta uygun oluyor. ve kendileri getirdikleri için tek bir markaya bağımlı kalmadan bir çok markayı getirebiliyorlar. bu firmaların sitelerine girip ürünlerin fiyatlarını piyasa fiyatlarıyla kıyasladığın zaman bana hak vereceksin. eğer sistemini oturtup kendin yurtdışından getirtebilirsen daha iyi olur kanaatindeyim.
:)

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gyda
Yeni Üye7 yazı
grantruismo mesela istanbul bilişimden toptan mal alabilirmiyiz?

Yeni Üye21 yazı
istanbul bilişimden toptan alırsan fiyatı yüksek kalabilir diye düşünüyorum. ama araştırmanda fayda var. belki de uygun fiyatla bayilik gibi bir sistem yapabilirler. ama onların uyguladığı sistemi uygulayıp doğrudan kendin getirirsen daha uygun fiyatı yakalayabilirsin. aceleci davranma bence. pes etmeden iyice araştır. zamanla belki değişik kanallar bile bulabilirsin.
:)

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gyda
Editör5590 yazı
Bayilik sistemi artık gerçekte yok. Bu sistemin adı var ama işlediği yok. Hatta marka sistemide artık kalmadı. Ancak hala markanın ve bayi olmanın peşinden gidecek insanlar var. İşte üreticiler bundan halen yararlanıyor.

Bayilik sisteminin işlemesi için belli bir alan içinde bahsi mevzu üründen bir tek bayide olması başka hiç kimsede olmaması veya fiyatının kayda değer derecede farklı olması gerekir ki insanlar bu alan içinde size gelip o malı alsınlar. Ya da o malı arayan bir müşteri sadece sizden hesaplı ve tam garantili alabileceğini bilsin. Artık böyle bir durum yok. Bir bayinin hemen yanında ikinci bir bayi olabildiği gibi hiç bayi olmayan bir dükkanda da aynı malın bayiden bile ucuza bulunabilmesi mümkün. Bu Arçelik için bile geçerli. LG için hayda hay geçerli. Mesela ben şimdi oturduğum yerden evimin kapısına Vatan Bilgisayarda veya Teknosa da 190 liraya satılan LG 19'' led bilgisayar ekranını 170 liraya getirtebilirim. Magazalar kampanya var ucuzladı diyorlar ben internetten ve kaynağından 10-20 daha altına bulabiliyorum. Nerde kaldı bu bayilik ?? Takip ettiğinizde direk ithalatcının kendisi yapıyor bu işi. Elindeki malı satmak için ne gerekiyorsa yapıyor.

Marka işi bitti çünkü artık isteyen herkesin kolayca bir marka ortaya çıkarabilmesi mümkün hale geldi. Daha önce hiç duymadığımız bir elektronik malzeme bir ay içinde piyasaya çıkıp her magazada kampanyalar yapmaya başlıyor. Gösterişli ve ucuz oluyor. Bir anda yılların markaları satılmaz sadece o ürün satılır hale geliyor. Seneye artık piyasada olmuyor belki ama bir sürü eve girmiş oluyor. Ayrıca iyi marka diye kafamıza kazıdığımız bir ürünün on çeşit versiyonu piyasada geziyor ve hangisinin gerçeği olduğunu artık ilk üreten de bilmiyor. Örneğin Sony. 15 ayrı ülkede üretiliyor. Japon Sony si diye aldığınız ürünün içinden Malezya entegreleri çıkıyor. Grundig hangi ülkenin malıydı ben bile hatırlamıyorum artık. Eskiden Grundig marka bir şeyin içinde dışında herşey Grundig in tek bir fabrikasında üretilmiş olurdu. Farkı açıkca gözlenirdi. Onların AR-GE sinden çıktığı anlaşılırdı. Entegresine , kasa çerçevesine kadar her şeyinin üzerinde Grundig yazardı. Kalitesine güvenebilirdiniz. Artık Grundig in İstanbul üretimleri bile var. Fason üretimleri lisanlılarını geçmiş durumda. Taklitlerini ayırt edebilmek mümkün olmaz oldu. Piyasaya Gurindig marka bir yoğurt çıkmadığı kaldı !

Mal satmak için birilerine büyük bedeller ödemeye gerek yok. LG yi bir çok kanaldan alıp dükkana koyabilirsiniz. Kotalar altına girmek kadar anlamsız bir şey olmaz. Bir çok elektronik ithalatcısı firmanızı bile sorgulamadan sizi bayisi yapar. İmza sirküsü, vergi levhası, resmi gazeteyi fotokopi ettirip yanına bir de talep dilekcesi eklediniz mi hemen bayi olursunuz. Siparişinizi de telefon bile etmeden internetten ödeyip verirsiniz. ertesi gün en çok iki gün sonra dükkanda olur. Bir kalemden 3 adet satın alır biri satıldıkça bir tane daha sipariş edersiniz.

Perpadaki satıcıları da araştırın. İstanbul Tüyapdaki ilk bilişim fuarına gidip firmaları öğrenin. Bilek gücü ile mal almaya kalkışmayın. Acele etmeyip piyasanın durumunu iyice bir kavrayın. Parayı bayilik bedellerine kotalara değil kendinize harcayın.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye7 yazı
akinselcuk verdiğin bilgiler için teşekkür ederim

Yeni Üye19 yazı
lg sony philips ve samsung da fiyat verebilirim nakit yada kredi kartına tek çekim

Yerleşim Türkiye / ÇorumMeslek Esnaf
Editör5590 yazı
Bu arada LG piyasası iyi bir marka. Fiyatına göre kalitesi pek fena değil. Tek başına LG işi ***ürürmü bilemiyorum ama üzerine yüklenilirse iyi satış grafikleri yakalatabilir bir marka kanaatimce.

Mesela LG ürünlerin yanına Sinbo ya da yüklenilirse magazanın ucuza kaliteli ürünlerle adı çıkabilir. Müşteri magazayı ezberler. Sinbo nun çok ucuz fiyatlara oldukca güzel cazip ürünleri şu aralara piyasada kol geziyor.

Ev beyaz eşyası, ev elektroniği ürünler satan bir magazanın kota kapanına kısılmadığında önü açık olabilir . . .
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye300 yazı
Sn. Akın SELÇUK, faydalı bilgiler paylaşmışsınız gerçekten, çok teşekkürler...
- Kendi işinin patronu/elemanı...
- Bilgi paylaştıkça çoğalır...
- Ticaret beceridir...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye1 yazı
lg servisli açmak istiyorum bana nasıl yrdımcı ola bilirsiniz bu konuda

Yerleşim Türkiye / Ordu AltynorduMeslek Elektrik / Elektronik
Üye114 yazı
%50 -%70 Marj ile Tns Telecom İpTv Bayisi Olmak istermisiniz. ? . Hiç bir teknik bilgi olmaksızın bu işi yapabilir kazanç sağlayabilirsiniz.
Önümüz kış sezonu herkes evlere kapanacak ve alternatif yayınlar aranacak ..1000 lerce Kanal Tablet Telefon bilgisayar Televizyondan izleme imkanı

Detaylı Bilgi için bize ulaşabilirsiniz : whatsapp no :+1(507) 353-1139
veya ------------- >>>>>>> www.facebook.com/hizliiptv/

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk