Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ukrayna,ukrayna,ukrayna

BaşlatannewyorkTarih13/03/2011 01:24:54Yorum16

İlk mesaj
Üye233 yazı
Aksam ,saat 18 00 Newyork ta internetten Valery meladzeyi dinliyorum,Ukrayna ile ilgili herkes birseyler soyluyor.Benim de soz hakkim oldugunu dusunerek, bu yaziyi yazmak istedim. Ben firsat buldukca, koniksten yazilari takip ediyorum ,ukraynada yasamak ve is yapmak isteyen, cok fazla insan var, sasiriyorum.Bizler duygusal ve iyimser olarak olaylara bakar , hareket ederiz.(bu benim gorusum). Biz turkler tarihimizden bellidir, hic yerimizde durmamis, hep hareket halinde olmusuz.Bir bakarsiniz,Yeni zelandada ufak bir adada ciftcilik yapmisiz ,bir bakarsiniz guney afrikada taksi sureriz, bir yanda amerikada insaatta calisiriz,biz turkler boyleyiz.ukrayna seruvenide boyle herhalde , Hem para
kazanir ,hemde iyi yasarim Turkiyede yapamadiklarimi
ukraynada fazlasiyla yaparim diye ,dusunur yola
cikariz.Fizibilite calismasi yok, dil yok,para biraz var,dayanma
gucu yok,bildigi isi yapmak yok,tutturmuslar
tekstil,deri,domates,limon,portakal ukraynaya gonderip,getirip
para kazanacaklar.Firmayi 50 $ kuracaklarini dusunurler(sanki
turkiyede 50$ kuruluyor)Getirdikleri mali, Turkiye gumrugu
gibi zannedip ,3 saatte iceri alinacagini dusunurler.Hangi tip
firma acilacagi bilinmez,acilan firmanin yil sonunda kac para
vergi verecegi hesaplanmaz ,iyi bir muhasebeci bakilip
bulunmaz,insanlarin ucuza calistigi dusunulur,Isler biraz
sarpa sarinca, B plani yok ,C plani yok sikisip ortada
kalirlar,Ondan sonra ,ukrayna cok tehlikeli, turkler den uzak
durun ,diyen insanlarin, son cikis yolu ,yine bir turk firmasi
veya turk vatandasidir.Yurt disina, benim firmam olsun
,turkiyede cevrem bana farkli davransin, nasil olsa ben orada
kazanirim ,diye yola cikmayin. Belli bir sermayeniz varsa
,onun sadece yuzde 30-40 ile, oda bildiginiz is dalinda risk
alin.Size herkes bir seyler soyler,siz iyi bir dinleyici
olun,kimseyi kirmayin, ama enson sozu siz
soyleyin.Ukraynadan ,bir muddet ayri kaldigim zaman bile,
bilgi almak icin arastirdim ,ukraynali arkadaslarimi
dinledim,ukraynada yasayan arkadaslari dinledim,konikste
yazdim.Sagolsun arkadaslar, bildiklerini ,gorduklerini,
soylediler,dinledim ,arastirma icin arkadasimizi ukraynaya
gonderdik, rapor aldik , faydali oldu ve simdi ukraynada,
birkac dalda faaliyet gosteriyoruz.Hayallerinizden
vazgecmeyin,gercekci olun,hayallerinize ulasmak icin cok
calisin,calismanizin karsiligini mutlaka alirsiniz.Herkese
hayallerini gerceklestirme icin guclu cabalar ve basarilar
dilerim.

Yerleşim ABD / NewyorkMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
16 yorum
Üye398 yazı
elıne saglık. Daha net ıfade edemezdın. Burdan bende ukraynaya gelecek ınsanlara tavsıyem yukarıdakı yazıyı referans alsınlar. Tıcaret kuralına gore yapılır. Kurallar yukarıdakı sutunda net olarak yazılı. Saygılar
cosmostextil@hotmail.com

tel:+380937411834
00380677502032

Yerleşim Ukrayna / OdessaMeslek Esnaf
Yeni Üye63 yazı
abi seni dinlemedim zamanında ufak bi para kaybıyla sıyırdım. ukrayna hakkında dediklerin çok doğru. sen işini bilirsin. ukrayna da da allah işini rast getirsin..

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Otomotiv
Üye205 yazı

güzel ifade edilmiş , elinize saglik newyork . tetra siz hadi ufak bir para kaybiyla kurtuldunuz , benim ne tanidiklarim var Rusya da ne paralar batirdilar , ama en acisi da su günlerde gorunen su ki ........bir insan bir kere hatta yapar , ama o para kaybedenlerin cogu da ayni kafayla , ayni yolda , ayni bildikleri isleri yapmaktalar ..........bazi insanları değiştirmek değil zor ............a imkansız !!!

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye233 yazı
Cagri ,saglik olsun.Ticarette bunlar olur,onemli olan iyi bir ders alip,birdaha ayni hatayi yapmamak,Ukrayna ile ilgili her konuda yardimci olmaya calisirim.Turi, Gama,sadece uzun senelerin verdigi ,ukrayna tecrubesi ile arkadaslara, yardimci olmaya, bilgilendirmeye calisiyorum. Herkese iyi calismalar

Yerleşim ABD / NewyorkMeslek Ythalat / Yhracat
Üye205 yazı
newyork siz en isini yapiyorsunuz , doğrusunu yapiyorsunuz .....yani mutlu olduğunuz işi yapıyorsunuz , ama insanlar bunu anlamaz .
Tok ile - acin halini anlayan az degil mi , siz bir yardim yaparsiniz .....mutlu olduğunuz işi yaparsiniz - a insanlar bunu farkli yargilar ......." Onun burada bir cikari var mutlaka "
Dikkatli olunuz ..... İnsan doğası gereği , insan basarilarini kendine, basarisizliklarini baskalarina mal eder .

Üye233 yazı
Turi ,Hayatimin yarisi yurt disinda gecti,geciyor.Iyi bir dinleyiciyimdir,Insanlari dinlerim.Benim icin ne dusunduklerini onemserim ama bildigimi yaparim. Bir kac yabanci dil biliyorum.Ukraynaya konikste yazanlardan ,once gittim, is yaptim ,yapiyorum.Ukraynaya gitmeden once, ruscayi okulunda ogrendim.Ticari hayatimda ,degisik insanlar gordum,isler yaptim, kazandim kaybettim.Soylemek istedigim ,gercekleri gorelim,kafamizi kuma sokmayalim,hayalimiz ukrayna ise .dil ogrenmeye calisalim,yok benim icin cok gec , diyorsak , ozaman profesyonel destek alin,arastirin,belli bir butceniz olsunA,B,C planlariniz olsun.Ben bunlari yaziyorum ,cunku ,yanlis ,yarim, tam olmayan bilgilerle, arkadaslar zarar gormesin, yasadigimiz tecrubeleri paylasalim ,herkes basarili olsun,herkes kazansin..Bazilari derki Turkler cok olunca, orada is yapilmaz veya Turkler uckagitci deniyor ,tamam ozaman, bize durust saglam arkadaslar gerekiyor.Ukrayna buyuk ulke, herkese yeter, sadece birlik ve butunluk olsun .Bu arada ,TUID secimleri olacak, yeni yonetim ile daha iyi hizmetler getirilecegini umarim.Iyi calismalar

Üye205 yazı
Ben sizi anlıyorum newyork , ben 41 yasindayim , esim rus , bende hayatimdan cok seyler gecirdim , kayplarim , kazanclarim .....cevrem var , hayatta kendi yasadiklarimin disinda cok seye de şahit oldum , rusya olsun , kazakistan olsun , Bulgaristan ve Almanya olsun ....... Ukrayna'da bulunmadım , ama hayatta çok şey gordum ve yasadım , bende bir kac dil bilmekteyim ....ben sizi anlıyorum , siz isinizi doğru yapıyorsunuz kanisindayim , biz bir - kac kisi anlarız biri birimizi.....benim de burda bir kac yazim var , insanlara yasadiklarimizla kazandigimiz tecrubeleri anlatmaya calisiyorum...... ama bizi anlamayanlar da cok olur .
Saygilarimla . Iyi calismalar

Üye233 yazı
Turi,siz beni anladiniz.iyi calismalar

Yeni Üye10 yazı
selamlar arkadaşlar haklısınız dünyada sadece türklerin ikinci ve üşüncü planları yoktur ukraynada 1000 lerce amerikalı ve avurpalı firma var ben hiç onların problemi oldugunu duymadım türklerin her işinde problem var neden diye sormak lazım bence hata bizde biz hiç bişeyi dogru yapmıyoruzda ondan adamlar önce altyapıya(evrak işlerine izinlerine )para harcıyo sonra işe başlıyo biz ise tam tersi önce işe başlayıp para kazandıkça yaparız mantıgında oldugumuz için bütün herşey bizim başımıza geliyo. Ukraynalı avurpalıya konturole bile gitmiyo nasıl olsa herşey tamamdır diye Türklerdede herşeyin eksik oldugunu biliyolar oyuzden bizim işimiz zor Herkese iyi çalışmalar
m.......

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ymalat
Yeni Üye10 yazı
selamlar arkadaşlar haklısınız dünyada sadece türklerin ikinci ve üşüncü planları yoktur ukraynada 1000 lerce amerikalı ve avurpalı firma var ben hiç onların problemi oldugunu duymadım türklerin her işinde problem var neden diye sormak lazım bence hata bizde biz hiç bişeyi dogru yapmıyoruzda ondan adamlar önce altyapıya(evrak işlerine izinlerine )para harcıyo sonra işe başlıyo biz ise tam tersi önce işe başlayıp para kazandıkça yaparız mantıgında oldugumuz için bütün herşey bizim başımıza geliyo. Ukraynalı avurpalıya konturole bile gitmiyo nasıl olsa herşey tamamdır diye Türklerdede herşeyin eksik oldugunu biliyolar oyuzden bizim işimiz zor Herkese iyi çalışmalar
m.......

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ymalat
Üye233 yazı
Cunku adamlar 50$ firma kurmuyorlar.Alt yapi ve pazar arastirmasina onem veriyorlar,iyi bir ekip kurup profesyonelce calisiyorlar.Iyi calismalar

Üye233 yazı
Avrupali veya Amerikali,ise baslamadan once alt yapiya, para ayiriyor,pazar arastirmasina para ayiriyor,bu ayrilan para miktari, bizim Turkiyeden is yapmaya yola cikacak arkadaslarin, cebindeki paranin 5 -10 kati para ,diger onemli unsurda ,Avrupali veya Amerikali ukraynaya gidipte tek basina is yapma riskini almaz.alanlarin oranida %10 gecmez.Ulkesinde zaten kazaniyor,buyuk firmalarda Ukraynada kurulu , ortak fabrika veya isletmeyi alarak ise basliyorlar.Ukraynada gordugumuz ,kendine is yapan Avrupali veya Kanadali ,Amerikali vatandaslar ya evlenip kalmistirlar veya kiz arkadaslari sayesinde Ukraynadadirlar.Arap ulkesinin vatandaslarida bizim gibidirler,cok fazla para koymadan, kazanmak, iyi yasamak icin Ukraynadadirlar.Ukraynaya, pazarcilik yapmaya gelen arkadaslara ,Turkiyede de yapsan zaten kazanirsin, bu parayi dedigimde aldigim cevap ,Bu ortami Turkiyede bulamam .Hayirli isler .SAYGILAR

Üye233 yazı
Ukrayna ile ilgili yazmis oldugum bu yazimizi ,guncelliyerek, bu surede ,ukraynada yapmis oldugumuz ticari faaliyetlerimizi ,ortakligimizi bitirdigimizi (C planı) önümüze bakacağımı, bilmenizi istedim.

Ukraynayi cok iyi bilsek de,ticari hayatta böyle seyler oluyor,defteri kapatıp,yeni sayfa ile devam.Saygilar

Üye233 yazı
Ukraynada is yapan,yasayan arkadaslarin,ticari yonden bilgilerini,sorgulayin.Ortaklikta mutlaka, esit sermaye (,para ,is gucu,mal )konulmali,Hersey yasal olmali,usenmeden Hersey yazilmali.Saygilar

Üye233 yazı
Uzaktan kumanda ile bu isler olmuyor,isinin basinda durman gerekiyor,duramasanda ,ayda enaz bir Sefer mutlaka ukraynaya gidip,yerinde gormek sart ,olmazsa olmaz kuralimiz olmali diye dusunuyorum.

Butun hayatim boyunca,ticaretin icindeydim,tecrube sahibiyim,calisma hayatimdasadece ,Avusturyada isci olarak calistim,Turkiyede kendi isimizde,Amerikada kendime ,Firmaya bagli olarak, insaat isindeyim.Ukraynada yasamimin (ALLAH izin verirse)Geri kalan kismini,kendime ait firma ve iste devam etme karari aldim.Bu yüzden ,hazırlık yapalım ,isler yerine oturunca, donerim diye düşünmüştüm ama olmadı.

Ukrayna'yi ,bana oğlum berkutayimi ,ailemi verdigi için seviyorum.Ukrayna hala bana göre cazibesini yitirmiş değil.Üretim ve imalatta para var.İyi etüd,sağlam ekip ve is arkadaşlarıyla ,başarılı olunacaktir,Saygilar

Üye233 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - newyork
Aksam ,saat 18 00 Newyork ta internetten Valery meladzeyi dinliyorum,Ukrayna ile ilgili herkes birseyler soyluyor.Benim de soz hakkim oldugunu dusunerek, bu yaziyi yazmak istedim. Ben firsat buldukca, koniksten yazilari takip ediyorum ,ukraynada yasamak ve is yapmak isteyen, cok fazla insan var, sasiriyorum.Bizler duygusal ve iyimser olarak olaylara bakar , hareket ederiz.(bu benim gorusum). Biz turkler tarihimizden bellidir, hic yerimizde durmamis, hep hareket halinde olmusuz.Bir bakarsiniz,Yeni zelandada ufak bir adada ciftcilik yapmisiz ,bir bakarsiniz guney afrikada taksi sureriz, bir yanda amerikada insaatta calisiriz,biz turkler boyleyiz.ukrayna seruvenide boyle herhalde , Hem para
kazanir ,hemde iyi yasarim Turkiyede yapamadiklarimi
ukraynada fazlasiyla yaparim diye ,dusunur yola
cikariz.Fizibilite calismasi yok, dil yok,para biraz var,dayanma
gucu yok,bildigi isi yapmak yok,tutturmuslar
tekstil,deri,domates,limon,portakal ukraynaya gonderip,getirip
para kazanacaklar.Firmayi 50 $ kuracaklarini dusunurler(sanki
turkiyede 50$ kuruluyor)Getirdikleri mali, Turkiye gumrugu
gibi zannedip ,3 saatte iceri alinacagini dusunurler.Hangi tip
firma acilacagi bilinmez,acilan firmanin yil sonunda kac para
vergi verecegi hesaplanmaz ,iyi bir muhasebeci bakilip
bulunmaz,insanlarin ucuza calistigi dusunulur,Isler biraz
sarpa sarinca, B plani yok ,C plani yok sikisip ortada