Un Fabrikası - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Un Fabrikası


yukarıkartal
Yeni Üye

Toplam 43 yazı
12/03/2011 :  10:55:50 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


İyi Günler Sitedeki Arkadaşlara Danışmak istedim.

Biz Eskişehirde modern bir Un Fabrikası Açmak İstiyoruz acaba bunun finansal kısmı peşin mi açarsak daha iyi olur yok sa Kredi kullan mak mı daha avantajlı
Kredi kullanırsak Avrupa birliğinden mi? yoksa yerli kredi mi daha avantajlı olur.
Bilgilerinizi bekliyorum.

email: emirhanyildiz26@hotmail.com

Yerleşim : Türkiye / Eskişehir  |  Meslek : Gıda
ahievran
Yeni Üye

Toplam 53 yazı
12/03/2011 :  22:30:55  Alıntı
bence un işine hiç girmeyin...biz daha önce un fabrikası işletiyrduk piyasanın olumsuzluğu yüzünden sattık...çok satmak için fırınlara vermen lazım ama onlar da doğru dürüst ödeme yapmaz hep açık hesap çalışırlar tadı olmaz işin..un toptancılarına satış yapsan onlar da çok az kar bırakır sana hem de uzun vadeli alırlar...tabi güçlü srmaye gerek bu iş için ve yatırım agır ve pahalıdır fabrikanın ona göre..bence bu kadar finans kaynağın varsa başka işler yap...sormak istediği olursa yardımcı olurum...

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Gıda
fatihyelmen
Üye

Toplam 176 yazı
14/03/2011 :  14:51:11  Alıntı
önce başka markalarda sermayenizin gücüyle pazar oluşturun sonra işi üretime çevirin derim bende..belki üretime girmezsiniz bile,çünkü bir fabrika kurulumunun 1/4 maliyeti sermaye ile piyasadan maledemeyeceğiniz rakamlar ve kalitede un bulacağınıza eminim..devir pazarda kazanma devri üretene bişey kalmıyo..işe girmeden güçlü bir pazar kapabilirsen çok ilerde imaj açısından git bi fabrika devir al en güzeli.iç anadoluda çok atıl işlemeyen fabrika var..500.000-1000.000 arası orta sınıf bişey alarak başlanır bence ..diyagramı felan garanti olur en azından..yanlış kurulum bir fabrikayı batakhaneye çevirebilir sonuçta her fabrikadan her un çıkmaz aynı mal girse bile..bizde bu işi yapıyoruz..
istisnayım,,kaideyi bozarım

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Ticaret
y8mil
Üye

Toplam 167 yazı
15/03/2011 :  16:49:51  Alıntı


bence bende bu paralar olsa simit yada bulgur nohut işinede girebilirsin dostum un arkadaşın dediği gibi riskli

Yerleşim : Türkiye / Gaziantep  |  Meslek : Kamu sektörü
akinselcuk
Editör

Toplam 5590 yazı
15/03/2011 :  22:03:49 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Sayın Yukarıkartal,

Tabi ki peşin açarsanız daha iyi olur ama eğer bedava veya çok ucuza yararlanacağınız bir kredi var ise bundan yararlanmamak da yanlış olur. İlk bakacağınız yer Avrupa kredileri olmalıdır. Banka kredisinden daha ucuzu ancak orada çıkabilir. Fabrikayı kuracağınız yerde bir istihdam yaratabilecekseniz ve bu bölge istihdama aç ise Avrupa kredilerinde bir adım öndesiniz demektir. Eşkişehir bu konuda çok fazla bir avantaj sağlayamaz gibime geliyor fakat belki uygun bir mikro bölgesi vardır araştırıp incelemek gerek. Raporda bunların belirtilmesi faydanıza olur.

Un fabrikası hele ki moderni epeyce bir yatırım ister. Valsler, elekler , dikine bir bina, ambarlar, sirküle depolar bütün bunlara hakim işçiler, buğday seçiminden anlayan uzman, doğru paraya hızlı alımlar için küçük de olsa bir laboratuar, ambarlara piyasadan toplanacak buğdaya peşin sıcak paralar . . .

Un piyasası sert bir piyasadır. Düzenli satışları kimseyi ürkütmeden yakalamak zordur. Küçük kapasitelerde piyasaların sıkıntıları ile uğraşmaktan büyük kapasitelerde diğer eski üreticileri karşınıza almamak için oynayacağınız köşe kapmacalardan bunalmak da var bu işte. Eşkişehirde bu işe başlamadan evvel Konya da biraz un piyasası ile hasbihal etmenizi öneririm. Alacağınız bazı bilgiler yalan da olsa çok fazla fikir sahibi olursunuz.

Bir un fabrikası kuracak kadar sermaye sahibi iseniz bütün bunları yapmanız gerek. Kağıt üzerinde çok çalışmanız gerek. 1. tipe mi , 5. tipe mi çalışacaksınız ? Yani baklava börek mi, ekmek mi olacak pazarınız ? Ekmeklikte hızlı satış vardır başlangıç için iyi bir seçim olur.

Sizin kurmayı düşündüğünüz modern fabrikanın bir valsinin bedeli bile buradaki bir çok arkadaşın toplam sermayesine denk düşer bu da ayrı bir konu . . . . Ama hayırlı olsun.
tamnland.com

Yerleşim : Türkiye / Türkiye  |  Meslek : Diğer
Demirfikret
Yeni Üye

Toplam 6 yazı
30/03/2011 :  16:51:59  Alıntı
Merhaba hali hazırda satılık Un fabrikası da var ilgilenirseniz. Yada cok uygun fiyata süt fabrikası
FDEMIR
0532 415 75 83

Yerleşim : Türkiye / Istanbul  |  Meslek : Serbest meslek
malcolmriver
Yeni Üye

Toplam 33 yazı
08/06/2011 :  20:18:52  Alıntı
Bence sıfırdan un fabrikası kurmak yerine hali hazırda kurulu bir fabrikayı almak daka mantıklı bir yaklaşım.

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Danışmanlık
sonosmanli
Yeni Üye

Toplam 35 yazı
09/06/2011 :  15:46:57  Alıntı
slmlar.bence o kadar para verip fabrika acmak yada yeni yapmak mantiksiz bir karardir.heleki un isi.zaten ukraynadan buyuk firmalar un ticareti yapiyorlar.ukraynada guzel is fikirleri varuygun fiyatlara.

Yerleşim : Ukrayna / Krim  |  Meslek : Satış / Pazarlama
exportsrvce
Üye

Toplam 762 yazı
09/06/2011 :  16:11:54  Alıntı
Bu arkadaşın aradığı öyle bankadan,Avrupadan bulunacak türde bir kredi değil.
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.

Yerleşim : Türkiye / Kocaeli  |  Meslek : İthalat / İhracat
SoLoRiX
Yeni Üye

Toplam 3 yazı
14/10/2011 :  22:41:00  Alıntı
bir un fabrikasının yönetim kademisinde olan biri olarak sana sektörün olumsuz taraflarından bahsedim.

3-4 ay arası konuşulan çekler ort. 5 ay vadeli olarak sana geri döner. bu da sana bir fırıncıya veya toptancıya 5 aylık finansman sağlamış olursun ki bir bankadan farkın kalmaz. rekabetin yoğun yaşandığı bir sektör olduğu için çok düşük kar marjlarına üretim gerçekleştirirsin yanlız sezon da aldığın yüklü miktarda buğday 3-4 ay sonra zam geldiğinde finansman yükünü hafifletmiş olurki bu da ciddi bir sermaye gerektirmekte.

çok iyi bir ekip ile düşük tonajlarda , iyi bir tahsilatla satış yapman senin için ilk etapta iyi bir başarıdır. bu da fason üretim içinde uygun olabilir. Sana tavsiyem bu işe girme. tavuk yetiştiriciliğine yönel daha isabetli karar vermiş olursun. iki sektörde de olduğumuzu dikkate alarak sana bu şekilde tavsiye verebilirim.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Öğrenci
tabutçu
Yeni Üye

Toplam 1 yazı
04/05/2013 :  11:50:49  Alıntı
ben 6. sınıf öğrencisiyim sosyal bilgiler performans ödevim var kırşehirde buğday fabrikası açsam ne kadar zarara girerim. buğday fabrikası açanlar bana yardım ederse sevinirim

Yerleşim : Türkiye / Manisa  |  Meslek : Öğrenci
_kılıç_
Yeni Üye

Toplam 27 yazı
07/05/2013 :  22:44:43  Alıntı
Un işinde,net kâr % kaçtır ? Bilgisi olan var mı?

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Gıda
ahievran
Yeni Üye

Toplam 53 yazı
12/05/2013 :  22:12:49  Alıntı
Un işinde kar azdır şu an ekmeklik unun maliyeti 44-45 lira ve cuvalda 2 ya da 3 lira kalır ..ama kar oranı senin sermayene çalışma kapasitene nakliye vade oranı gibi faktörlere bağlıdır ise girince belli olur..bence küçük çaplı yap kontrollü yap bir deen önemlisi alanın ne olacak..muhtemelen ekmeklik ya da pidelik olur baklavalkk ya da börekllik olmaz..bence bölgesel çalış yakındaki fırınlara para kaptırmayan sat..birkaç tane toptancı olur çek veya peşin sana yeter..çok zor ve stresli bir piyasadir ona göre ama kalitenin ve piyasani tutturmayı başarırsan dev olursun dev..biz bu işin içindeyiz oradan biliyorum..kolay gelsin..

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Gıda
ersin adalı
Yeni Üye

Toplam 7 yazı
31/12/2013 :  09:19:19  Alıntı
un sektörü kadar zor bi sektör ben ömrümde görmedim kılıç bey kar oranı senin fabrikannın randumann ve tonajına göre degişir artı sermayene baglı örnegin sezonun başında sermayen cok olup bır yılık bugday stogunu yaparsa hem unun aynı randımanda cıkar hemde bugdayın uzerıne gelen kar sana kalır yok sermayem dersen gunu bırlık bugday alayım işleyeyim dersende ne kalıte bulabılırsın nede para kazana bılırsın bu ışte en önemlı ış 1.stok olacak ekmeklık un en az 3-4 çeşit bugdaydan üretilir bu stogun süerkli olacak.2. un dınlendırme sılon olacak .3 ustan iyi olmalı cunkü iyi usta unda bır randıman artırır oda senın masırafını cıkarır. 4 . pazarlamacın kurnaz olacak yoksa fırıncılarla baş edemez cunku adamlara akşama kadar uncu yagıyor bızden al bızden al e sag olsun onlarda kımseyı kırmadan alıyorlar sonrada haftalık bır poşet bozuk parayla ugurluyorlar .bozuk parayı alırsın merkez bankasına ***ürürsün 2 .3 cuval bozuk para içerisinden 3 tane sahte cıkar savcılıkla ugraşırsın bunu nerden aldın diyerekten un işi zahmetli ve emek isteyen bi iş ve şu anda atıl olarak türkiyede 100 lerce fabrika var kim ne yapsın beton yıgınını bende var 125 ton son sıstem kapalı duruyor alacak varsa gelsin gözümü yumup avcumu acacam varsa sorusu olan yardımcı ola bılırım

Yerleşim : Türkiye / Malatya  |  Meslek : Gıda
ersin adalı
Yeni Üye

Toplam 7 yazı
31/12/2013 :  09:34:01  Alıntı
ahievran kardeşim dev olursun demişsinde şu anda ne devler var bu sektörün içindesin adam günlük 3000 5000 ton bugday kırıyor bu arkadaş onlarla rekabet edebılmesı ıcın cok un üretip ekmek yemesi lazım öyle kolay olmaz daha fırına un ***ürecek ön kapıdan unu alıp arkadaşa yemek söyleyip cay içirecekler o sırada unu arka kapıdan başka arabaya yükleyip gönderecekler daha sonrada bıçagı cekıp gönderecekler. fırına bugun un ındırecek 3 gun sonra gel parasını al dıyecekler 3 gün sonra gidecek kim ne unu kardeşim biz almadık diyip başından savacak .bozuk para verecek 100 tl diyecek sayacaksın 90 cıkacak un özsüz cıktı akıyor bu nasıl un dıye feryat edenmı ocagın yanına unu ındırıp un kurtlu dıyenmı esmer bu gel bunu kaldır dıyenmı kısacası bu sektore önceden düşmüş olana sözüm yok adamlar istesede cıkamıyor ama yeni girecekler için söylüyorum dün yada en zor meslek unculukkkk dev olmayı boşver yılarca yapıp evine ekmek ***üremeyen fabrikacı arkadaşlarım var onuda gözden gecırsınler derım .

Yerleşim : Türkiye / Malatya  |  Meslek : Gıda
tosunhalil
Yeni Üye

Toplam 37 yazı
03/01/2014 :  22:28:46  Alıntı
--- Sektör de faaliyette bulunan bir işletme çalışanı olarak şahsi fikrim : Sermayen yoksa asla başaramayacağın bir sektördür; tutunamazsın . Ama sermayen çok ve afedersin aklın kıt ise hodir meydan buyur. Anadolu da en beğenmediğin değirmenin stoğunda sezon fiyatından her yıl kesinlikle 10 ile 20 bin ton arası hammadde çıkar. Sezon dışında aldığı buğdayı ; '' işçilik çıkarsın yeter '' mantalitesiyle işler. Küreselleşen dünyanın globalleşen ekonomisinde; rekabetin getirdiği nimetlerden olsa gerek ; hiç kar etmeden aylarca mamül madde satışları gerçekleştirir. En güvenilir, kaya gibi sağlam deyimleri kullanılan müşteriler/fırıncılar/toptancılar/yemciler dahi bir gün tası tarağı toplayıp senin veya diğer değirmenci arkadaşın hakkını gasp edebilir. geçen yıllarda 120 güne dayanan ortalama çek vadeleri; 2013 yılı itibariyle 160/180 günlere ulaşmış bulunmaktadır. 180 Gün sonunda ödenip ödenmeyeceği de şaibelidir. ( yeni, başarısız, satıcıyı mağdur eden çek yasası için ilgililere selam olsun ) Çek te veya senette hapis cezası yoktur ve bunu art niyetli esnaf/fırıncı/toptancı senin her daim aleyhine değerlendirir. Ayrıca; iş güvenliği açısından çok riskli bir iştir. Sadece Buğday hammadde tedariği ile uğraşmaz, onu kaliteli un haline getirmek için, pazarlamak için, buğdaydan elde edilen yan ürünleri pazarlamak için ( kepek,razmol,bonkalit vs.), ve en önemlisi de tahsilatları gerçekleştirebilmek için müthiş efor sarf edersin . Neyse neyse sen konuyu açalı üçüncü yılına girmiş . Sektöre atıldıysan zaten ağız payı almışsındır, ama atılmadıysan ; mutlu ol , eskişehirin kıymetini bil, git perakende sektörüne hizmet et . Eskişehir in nüfusunu iyi kullan. Amortismanı ve geliri garanti işlere yönel ... Sevgiler , saygılar .

Yerleşim : Türkiye / Kırıkkale  |  Meslek : Gıda
tosunhalil
Yeni Üye

Toplam 37 yazı
03/01/2014 :  22:48:40  Alıntı
ayrıca ersin adalı bey e de selam eder ; 125 ton kırım kapasite de ki bir değirmenin 2014 itibariyle tüm kurulum maliyeti (arsa payı,belediye imar,yapı kull.ruhsat harç toplamları,beton,demir, yaş ve kuru ambarlar,un siloları,buğday siloları,işçilik vs. dahil) minimum 3,000.000 TL dir. Şimdi ben; Malatya da ki bu fabrikaya , son sistem olduğunu bildiğim halde 1.000.000 TL bedel biçsem,talip olsam; eminim eminim eminim Ersin Bey razı gelir, ben de gayrimenkul olamayacak bir işletmeyi 3/1 maliyetine satın alırım ...

(Yani zarar edersen dostum; beton yığınını satamazsın elinde patlar)

Yerleşim : Türkiye / Kırıkkale  |  Meslek : Gıda
adalıadalı
Yeni Üye

Toplam 21 yazı
04/01/2014 :  20:43:29  Alıntı
ben tosun halil beye tamamen katılıyorum

Yerleşim : Türkiye / Malatya  |  Meslek : Esnaf
Aragon79
Yeni Üye

Toplam 57 yazı
21/01/2014 :  19:25:54  Alıntı
merhabalar,
Kazakistan- turkiye ortaklıklı bugday unu üretim ve satısı yapmayı planlıyoruz.
Kazakistan bugdayı Turkiyede işleyip iç ve dıs piyasaya satmayı planlıyoruz. aynı zamanda bugday satısı da yapılacak
yıllık 60 000 ton bugday transfer kapasitemiz olacak.
Türkiye piyasası hakkında bilgis olanlardan bilgi istiyoruz.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : İthalat / İhracat
volkangfb
Yeni Üye

Toplam 20 yazı
15/02/2014 :  01:11:57 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Bu işte elektrik gideri önemli bir paya sahipmidir acaba? Yani bu işte bedava elektrik avantaj olarak değerlendirilip bu iş yapılabilir mi?
Kendini kandırma, başarılı ol.

Yerleşim : Türkiye / Bilecik  |  Meslek : Turizm
GIDATURK
Yeni Üye

Toplam 20 yazı
27/05/2014 :  12:34:42  Alıntı
Merhabalar, ilan birhayli eski bu konuyla ilgili ne yaptiniz bilmiyorum.
Ben 20 yıldır un sektöründeyim fikir almak isterseniz mesaj gönderebilirsiniz.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Gıda
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

9.23 saniye.
01:08:24, 25 Nisan 2024, Perşembe

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım