Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Damacana Su Bayiligi

BaşlatanUmitozcanTarih10/03/2011 01:25:10Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye49 yazı
Merhaba arkadaşlar umarım herkezin keyfi yerindedir(:

Birkaç aydır bulundugum bölgede su bayiligi alıp işletmek için araştırmalar yapıyorum ve siz değerli konikscilerin fikirlerini alayım dedim .
Bu işi yapan arkadaşlardan işin maliyeti konusunda ve yasal prosodürler hakkında bilgi edinmek istiyorum.
Bayi olarak erikliyi düşünüyorum marka olmasını istiyorum erikli bayiligi alan varsa nekadara aldıgını söyleyebilirse memnun olurum bulunmuş oldugum bölgede 3 adet avm var artı yeni işletmeler kuruluyor ve birçok esnaf kazanacagıma inanıyorum ama bayiligi ucuz yollu kapatabilirmiyim bütün sıkıntı burda aslında (:
şimdiden teşekkürler...

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Üye125 yazı
bence erikliye girme avm esnaf var diyorsun ama şunuda unutma eriklinin kurumsal iş yerlerine isterse istanbulun diger ucundan gelip senin dükkanının yanındaki dükkana su bırakma yetkisi var yani şöyle düşün sen pet şişeleri 12 tanesini 2 tl ye satıyorsun adam çekmiş 2 3 tır almış o adam daha ucuz alacak haliyle senden ve isterse daha ucuza verebilecek sen iki tl ye satarken adam 1.75 kuruş a satarsa ve senin yanındaki bakkalla anlaşırsa gelir bırakır suyu gider gık ını çıkaramazsın yani avm ye işyerlerine güvenme derim halla bu işe bulaşmada diyebilirim yaşının kaç oldugunu evlimi bekar oldugunu çocugun varmı yokmu bilmiyorum ama o işde eleman masrafınıda nkatmaz ben yatarım o 19 lt damacanaların altına diye düşünüyorsan çolok çocuk yok diyorsan olmasını istiyorsan hiç girme gece rahat bir uyku çekmem lazım benim diyorsan da girme sabah 9 akşam 9 iş yapar eline geçeni kar sanırsın ama 10 sene sonra öyle bir çıkarkı acısı

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye76 yazı
selam -- yapacaksan erikli olarak degilde ya akcepınar yada fındık su sat karı yüksek ve kalitesi de aynı müthiş su eger düşünürsen ikisininde sahibini tanıyorum ama şu varki senin bölgende bunların bayiligi varsa biraz zor olur daha dogrusu etik olmaz başkasının ekmegine ortak olmaz sen araştır varmı yokmu diye ben sana yardımcı olurum saygılarımla
f.s

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye76 yazı

maliyet olarakta sadece alacagın bidon parası yani bidon 6 ila 7 tl arasıydı enson şimdi bilmem
f.s

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye107 yazı
iş sadece su ile yürümez sadece su yapıcam dersen hiç bulaşma derim
erdinc ozen

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Dany?manlyk
Üye167 yazı
Hiç Dikkatinizi çektimi bilemem ama ..
Şöyle devredenler sitelerini öylesine bir gezecek olursanız ,
rahatlıkla görürsünüzki ,
Enn çok devredilmek istenen iş ,
Maalesef : Su işi ...
devreden devredene ..acaba niçin ...?

herkese başarılar : )

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye173 yazı
Erikli,hayat,damla vs. gibi büyük firmaların kar marjı düşük oluyo fakat tabiki müşteri pörtföyün daha geniş oluyor ama ben senin yerinde olsam bu büyük firmaların büyük franchise bedellerini ödemek yerine daha az tanınmış bi markayla anlaşıp markamı sadece kendi bulunduğum bölgeye tanıtmaya çalışırdım yani diğerleri tarafından tercih edilmeyi sağla atıyorum suyun yanında promosyon makarna,çorba,tabak,çanak vs. ya da şöyle bişeyde olabilir mesela müşteri başka birini üye yaparsa komşusunu arkadaşını vs. ona 1 su bedava ver mesela uğraşmak lazım yani ayrıntı düşünceksin git bakkallarla küçük esnaflara su vermeye çalış kuaförlerle falan anlaş. hayırlı işler
Umut Karagöz

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Üye167 yazı
Su işine Giripte Olumlu şeyler Anlatana hiç denk gelmedim,
genellikle işin çok ağır + zahmetli olmasına karşın,Kar oranının Düşüklüğünden yakındıklarına tanık oldum,
Önerim suyu ilk fabrikasından alırken hesabını iyi yap,çünkü Asıl aslan payını Onlar almakta,
şunuda unutmamalıki :
sadece istanbulda yerel no-name işletmecileride sayarsak 500 ün üzerinde markalı-yada-markasız
bu işi yapanlarla rekabet etmek durumundasın ....
"yahu nasıl olurda , 3 liraya , 4 liraya damacanayı nasıl verirler ? "diye ,hayret edersin ama bu işin içinde nelerin döndüğünü öğrendikçe anlamaya başlarsın,
yinede karamsar olmamak gerek,çok enerji,iyi hesap,inanılmaz sabır gerekli
eğer bunlardan emin değilsen bir kez daha düşün,
En kıytırık kenar köşedeki bir büfe günlük 500,1000,Yada daha fazla kazanırken,
sen 40 yere su yetiştirip,
O kadar uğraşıdan + emekten koşuşturmadan hamallıktan sonra:
iş bitiminin sonunda :
Akşam , Cirodan Net Karı çıkardığında, karşına çıkacak olan rakamın hayal kırıklığına ,
Eğer Öfkelenmeyeceksen bu işi düşünebilirsin, ........
saygılar çalışmalarınızda başarılar ...
herkese başarılar : )

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im