Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Kanola (canola) Tarimi. .

BaşlatankaanizmTarih21/02/2011 12:06:55Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye98 yazı
Arkadaslar iyi gunler bol kazanclar deilerim.

Gelecegin enerji kaynagi biodizel yapiminda kullanilan KANOLA (canola) yaginin uretildigi kanola bitkisinin tarimi hakkinda tecrubeli arkadaslar var mi? Gunumuz sartlarinda maliyet birim fiyata maliyeti? gideri getirisi nedir? bilen varsa paylasmasini rica ederim..
kaan

Yerleşim Türkiye / İstanbul
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Yeni Üye98 yazı
yok mu?
kaan

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye5 yazı
Kanola bitkisi yetiştirilciliği bir dönem cazipti.Şuanki durumunu ben bilmiyorum.Ama biodizel dışında pek çok alanda kullanılıyor diye biliyorum.Burada yetiştiriciliği hakkında bilgisi olan size açıklar ,yoksa nette aratma yapın mutlak sonuçlar çıkacaktır.(zaten yapmışsınızdır) İyi işler.

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Di?er
Yeni Üye22 yazı

birim maliyet fiyatlarını bilmiyorum ama trakya da pek çok yer de ayçiçeği tarlalarını bozup , kanolaya çevirmişler. bu da arz olduğuna işaret kanımca.hayırlı işler dilerim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Denizci
Yeni Üye98 yazı
evet int.ten arastirdim.. ancak faal olarak bu isle ilgilenen biri varsa onun goruslerini ogrenmek istemistim.

ciceginden aricilik.. kuspesinden hayvan yeni, tohumundan biodizel icin hammadde veya yemeklik olmak uzere yag uretimi yapiliyor.
kaan

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Üye167 yazı
geçen yaz ,
bu konuyla ilgili bir çok yazı okumuştum , belli maliyet hesapları var ,
hemen ilk baştan yazayım öyle çok kazandıran bir ürün değil ,
çiftçiler tarım bakanlığına yakınıyorlardı para etmiyor satılmıyor diye ,
şu anda devlet teşvikleride olmasa tarımda durum hiç iyi değil ,
tarım, işine girmek isteyen çok iyi hesap etmeli , araziside enn azz ,100 dönüm üzerinde olmalı ,
TRT2 de sabahları ,"bu toprağın sesi ",programında hep bu sıkıntıları aktarıyor çiftçiler...
saygılar ...
herkese başarılar : )

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im