Sayın omero72 ben size cevap vermeye çalışacağım Bill Gates bunun neresinde ….ama biraz uzun tutmam gerekecek .
Subliminal tekniği ile AVM ve CM'lerin yakaladı trendi ve esnafın durumunu bilmeyenler yoktur …
ama bu sizin bahsettiğiniz çelişki, ironi ve tezattın bir de başka yönü var .
Önce ona değineyim …sonra da zaten oraya geleceyim Bill Gates bunun neresinde…..
Her ne kadar ülkemizde bilinmese de yabancı ülkelerde Subliminal mesaj kavramı birçok kişi tarafından bilinir . Konunun uzmanlarına göre şu an Türkiye`de Kızılötesi ışınlar ve düşük frekanslı reklamlarla tüketiciye gizli propaganda yapılıyor. Bunu özellikle büyük markalar ticari kaygılar ile yapıyorlar.
Elli beş ülkede yasaklandığını bildiğimiz bu teknoloji zihne onun izni olmadan ne düşüneceğini, nasıl bir karar vermesi gerektiğini öğretiyor.
Öbür taraftan da :
“ Türkiye Subliminal cennetti bir Ülke ! Türkiye Subliminal tehditi altında ! “ Bu günümüzde bir çok internet sitesinde ve medyada gündemde ....bunu sadece ben söylemiyorum !
Düşüncelerimde açıklayıcı olmaz isem sonuç şu şekilde olur ; "Bilen Bilir Biliri, Bilmeyen Ne Bilir Biliri? Bilmez İsen Biliri, Bulagör Bir Biliri . "
Öbür taraftan da bu konuya da değinmek istedim :
Parapsikoloji Enstitüsü’nün Araştırma Başkanı Richard S. Broughton , parapsikolojinin geleceği konusunda bazı fikirlerini sunuyor.
Bugünkü Parapsikoloji
” Parapsikolojinin bugünkü durumu bazı garip çelişkiler içermektedir. Parapsikolojinin alt yapısı dediğimiz olanaklar (laboratuarları, eğitim programları ve finanse edilen araştırmaları) belki de son yirmi yıla göre en kötü durumdalar. ABD ve Avrupa’da bazı parapsikoloji laboratuarları finansman yetersizliğinden dolayı kapanmak, diğerleri ise programlarına kısıntı getirmek zorunda kaldılar. Bu kısmen ABD ve diğer ülkelerde bilimsel araştırmaların finansmanına getirilen kısıntıya bağlı olabileceği gibi, ABD’li CSICOP kuruluşunun güçlü propaganda kampanyasının etkisi olduğu da şüphe ***ürmez.
Ufak da olsa çelişkilerin biri de, Batı’da parapsikoloji gerilerken, eski Sovyetlerde ve Çin’de bilim adamları arasında parapsikolojiye yönelik bir patlama vardır…..” – devam ediyor !
…. “Zihinsel teknoloji” bilim kurgu malzemesi olmakla beraber, halen ABD ve diğer ülkelerde, şirket araştırmaları ve geliştirme departmanlarında tartışılmaktadır.
Hayır, size parapsikolojinin geleceği I’dir ya da II’dir veya bu tahminlere yakın bir şeydir bile diyemeyeceğim. Ancak güvenle diyebilirim ki parapsikolojinin geleceği vardır ve yukarıda söz ettiğimiz üç konuyla iç içe dokunmuş olacaktır. “
Alıntı :
http://www.parapsikoloji-tr.org/makaleler/yazilar/par14.htmlEvet , şimdi işte anladıysanız bu tür bilgileri , araştırmaları bizler Internet yokken yapamazdık ve dünya bizler için “ koskocaman bir dünyaydı “ ….ve o yıllar tüm dünyada şöyle bir kavram vardı – “ birinin az-buçuk gözü açılsın – şöyle denilirdi ; Bunun gözü açıldı , çıkaralım , yolunu gösterelim “ …
Şimdi işte Bill Gates bizlerin , dünyanın gözünü açtı Internet ile ….bu “ koskocaman dünyayı , bizlere bir mahalleye çevirdi …şimdi bu dünya sığdıysa günümüzde bir mahalleye …..umarım Bill Gates kendisine soruyordur – “ Bu dünyayı ben sığdırdım sığdırmasına da bir mahalleye de , herkesin gözünü açtım açmasına da ….bu insanlar şimdi nasıl yaşayacak ? “
Günümüzde Ülkemizde Internet tartışılmakta , internet'te sansür , Internet’te filtreleme çalışmaları yapılmakta ….ağustos ayı gibi devreye girmeyi planlamakta … ama daha henüz benim yukarıda bahsettim :
- “ Bu dünyayı ben sığdırdım sığdırmasına da bir mahalleye de , herkesin gözünü açtım açmasına da ….bu insanlar şimdi nasıl yaşayacak “ – sorununa çare ve çalışmalar yapılmamakta maalesef ! Günümüzde herkesin gözü açıldı ve hiç kimse boş değil ! Peki nasıl artık ticaret yapılır ve buna bağlı olarak başka sosyal hayatın sorunları ne olacak ?
Parapsikolojinin alt yapısı dediğimiz olanaklar (laboratuarları, eğitim programları ve finanse edilen araştırmaları) belki de son yirmi yıla göre en kötü durumdalar.....işte belki de ( belki diyorum , tabi başka nedenleri de vardır ) bu yukarıda bahsettim nedenlere bağlı olarak son yirmi yıldır en kötü durumdadır !
Bunu ben söylemiyorum sadece ….bakın bir de başka neler konuşuluyor :
“ İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Özkan, "Yaşlanma, üretkenlik, sevme, öğrenme kapasitesinin erozyona uğramasıdır. Neofobosi olanlar, yani yenilikten korkanlar öğrenmeye dirençlidir, dolayısıyla
erken yaşlanırlar" dedi.
Özkan, yaşlanmanın da sağlıklı bir şekilde yapılabileceğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Toplumumuzdaki yanlış bir kanıya göre yaşlılık dönemi, sosyal hayata pek dahil olunmayan, genellikle evde vakit geçirilen, sağlık sorunlarıyla dolu ve yalnız bir süreç olarak algılanmaktadır. Oysa yaşlılık döneminin getirdiği fiziksel, sosyal ve psikolojik tüm değişikliklere rağmen fiziksel ve psikolojik sağlığın sürdüğü sosyal açıdan aktif, üretken ve doyumlu bir hayat sürmek mümkündür. Önemli olan kişinin kaç yaşında olduğu değil, yaşamdan aldığı hazdır."
Alıntı :www.masalca.org
Neofobosi olanlar, yani yenilikten korkanlar öğrenmeye direnç göstermekle sadece erken yaşlanma tehdidi altında değildir ....işte yukarıda tartıştığınız vizyon meselesi bunun neresinde olduğunun bir göstergesidir .
İşte ben bunu demek istedim , Internet’tin avantajları ve dezavantajlarını iyi okuyalım ve bilinen ve bilinmeyenleri görelim , konuşulmayanları konuşalım ve işte o zaman bunu görürüz – “ Bill Gates kirletti – kim temizleyecek “ ….kendisi şimdi bir antiinternet geliştirme ise , o zaman iş hükümetlere ve en çok ta psikologlara düşer !
Beklide doğru olacak şu şekilde desem – ““ Bill Gates kirletti – psikologlar temizleyecek “
Sonuç olarak size sayın omero72 şunu söylemek isterim ki - " Her bir Bakış açısının - Bir başka Bakış açısı vardır , benim Bakış açımın da Başka Bakış açısı vardır ! " ....Her ki böyle olmasaydı hayat anlamını kaybederdi :)