Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Ham Deri

BaşlatantetovaTarih17/02/2011 19:53:13Yorum46

İlk mesaj
Yeni Üye10 yazı
ahmet bey,hamderi ithalinde gümrük mevzatı nedir ve ayrıca ithal etmek için herhangi belgeye ihtiyaç varmıdır?teşşekür ederim

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
46 yorum
Yeni Üye20 yazı
GÜMRÜK VE DIŞ TİCARET SİRKÜLERİ

NO:2008/42

KONU: Deri Ve Kürk Giyim Eşyası İthalatının Kayda Alınmasına İlişkin Tebliğ (İthalat: 2008/23) yayımlandı

31.12.2007 tarih ve 26743 sayılı (1. mükerrer) Resmi Gazete’de yayımlanan Deri Ve Kürk Giyim Eşyası İthalatının Kayda Alınmasına İlişkin Tebliğ ile söz konusu Tebliğ eki listede sıralanan bazı deri ve kürk giyim eşyasının ithalatının ileriye yönelik olarak kayda alınması kararlaştırılmıştır.

Söz konusu ürünleri ithal etmek isteyen ithalatçılar, gerçekleştirecekleri ithalata ilişkin bilgileri ithalattan önce aşağıda belirtilen "Kayıt Merkezleri"ne kaydettirmeleri gerekmektedir.

İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği (İTKİB)
Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği(EİB)
Akdeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği (AKİB)
Uludağ İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği (UİB)
Antalya İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği (AİB)
Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği (GAİB)
Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Genel Sekreterliği (DETKİB)

Kayıt merkezlerince ithal işleminin kayda alındığına dair bir "Kayıt Belgesi" düzenlenecek ve kayıt belgesinin bir örneği gümrük beyannamesine eklenecektir. Kayıt belgesi için yapılacak başvuruların,

Tebliğ’in EK III'ünde yer alan "Kayıt Belgesi Başvuru Formu”
Beyan sahibine ait noter tasdikli imza sirkülerinin aslı ve beyan sahibi ithalatçıdan farklı ise noter tasdikli vekaletname. (İlk başvuruda aranır. Müteakip başvurularda fotokopileri yeterlidir. İmzaya yetkili kişilere ilişkin bir değişiklik olması ve/veya imza sirkülerinin geçerlik süresinin dolması durumunda noter tastikli yeni belgenin aslının getirilmesi zorunludur.)
İthal edilecek maddeye ait proforma fatura veya ticari fatura. (2 nüsha) (proforma veya ticari faturalarda farklı birim fiyatlara haiz ürünler ayrı kalemler olarak gösterilmelidir. Her fatura kaleminin, ürünü tarif eden açık tanımı, birim FOB fiyatı, istatistiki birim bazında miktarı ve ağırlığı (brüt kg olarak) ayrı ayrı gösterilmelidir. CIF teslim şekline göre düzenlenmiş faturalarda sigorta ve navlun ücretleri ayrıca belirtilmelidir).
Son iki yıla ait vergi levhalarının sureti.
Tebliğ ekinde yer alan Madde Bilgi Formu (fatura kalemlerine ait bilgiler doldurulacaktır.)

ile birlikte yapılması gerekmektedir.

Tam ve usulüne uygun olarak yapılan kayıt belgesi başvuruları en geç 10 işgünü içerisinde sonuçlandırılmaktadır.

Dikkat Edilmesi Gereken Husus:

Bir gümrük beyannamesi kapsamında, gümrük tarife istatistik pozisyonu bazında 25 kg veya daha az miktarda ithal edilecek söz konusu ürünler kayda alma uygulamasına tabi değildir.
Kayıt belgeleri ücretsiz olarak düzenlenmektedir.
Kayıt belgelerinin geçerlilik süresi 90 gündür.
Bir kayıt belgesi birden fazla beyanname için kullanılamaz ve süresi uzatılamaz.
Gümrük beyannamesinin tescili sırasında gümrüklerce tespit ve kabul edilen kıymet veya miktarın, kayıt belgesinde kayıtlı kıymet veya miktarı, toplam %5'ten (%5 dahil) daha az bir oranda aşması ithalatın yapılmasını engellemez.
Kayıt belgesi üçüncü kişilere devredilemez.
Kayıt belgesi kapsamı maddenin ithalatı ile ilgili belgelerin (kayıt belgesinin aslı, ticari fatura ve gümrük beyannamesi fotokopisi) ve kayıt belgesi üzerinde belirtilen bilgiler bazında gerçekleşen ithalata ilişkin istatistiki bilgilerin belgenin kullanım tarihinden itibaren, belge kullanılmamış ise belgenin aslının, geçerlilik süresi sonundan itibaren 10 (on) işgünü içerisinde belge sahibi tarafından kayıt merkezlerinden birisine iletilmesi zorunludur. Belge ve bilgileri yukarıda belirtilen süreler içerisinde iletmeyen ithalatçıların yeni belge talepleri söz konusu bilgi ve belgeler iletilinceye kadar karşılanmayacaktır.

31.12.2007 tarih ve 26743 (1. mükerrer) sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Deri ve Kürk Giyim Eşyası İthalatının Kayda Alınmasına İlişkin Tebliğ’in tam metnine buradan ulaşabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye68 yazı
Merhaba,

Ham deri ithalatı yapmak istiyorsanız gümrükleme kısmında yardımcı olabilirim.Bir firmamız ham deri ithalatı yapıyor.Onun gümrük işlemelerini biz takip ediyoruz.
eminekose_33@yahoo.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye10 yazı

İLKER bey ilginiz için teşekkür ederim

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye74 yazı
Ham Deri olarak istediğiniz karar toplata ve bulabilirim. Ben Kzakistanliyım. Kazaklar et yemeden duramaz. Kuzu, koyuni keçi dana, at ve deve derileri bulunmaktadır. Kazakistandan depoda bekletilmektedir. Türkiyede fiyatlar ve değerlendirme ölçütü nasıl yapılmakta bunu öğrenmek istiyorum. Ayrıca yün stogumuzda bulunmakta. Keçi ve koyun yünleri. Bilgilenbirmelerinizi bekliyorum. Ve şimdiden teşekkür ediyorum. galimcan@mail.ru galimcan78@hotmail.com 05079330036. +77015521503

Yerleşim Kazakistan / TurkistanMeslek Halkla ili?kiler
Üye329 yazı
deri alış fiatları ....
sıgır derisi..ortama 20 kg üstü..3-3,5 tl arası
koyun derisi adet .5-7 tl arası... ne kadar deri çıkyor satışta yardımcı olurum.. kurdoglu24@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / TrMeslek Serbest meslek
ciddi olarak elinde derı bulunan arkadaşlar iletişime gecebilir..daha önce burada elinde deri oldugunu idaa eden bazı arkadaşların ne yazıkki hep fos çıktı..özellikle elinde mal olan arkadaşlar iletişime geçsin..zamana vede emeğe saygı.....saygılar
__HATUZE İÇ VE DIŞ TİCARET___
E-MAİL : hatuze@gmail.com / hasan@nimbusfood.com
GSM : +90 538 275 65 80 / 0532 152 93 05
www.nimbusfood.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye33 yazı
ben Kirgizistanliyim.eger ham deri almak isteyenler varsa bizim ulkede istediginiz kadar bulunur.isterseniz gele de bilirsiniz?kendi gozunuzle gorme shansyna sahip da olabilirsiniz fiyatlaryny ise gelince bicersiniz

Yerleşim Kyrgyzistan / Bi?kekMeslek Ticaret
Yeni Üye1 yazı
selam arkadaşlar ben vandan cengiz ham deri fiyatlarını bilen varmı saygılar
ceng

Yerleşim Türkiye / VanMeslek Emlakçy
Üye181 yazı
Polonyada fiyatlar cok iyi ilgilenenlere duyrulur .!@!!
Veni Vidi Vici

Yerleşim Litvanya / VilniusMeslek Ticaret
Yeni Üye68 yazı
slm arif bey kardeşim bana acıllolarak hamderı lazımmumkunse fıyat ve bılgı yazarmısınız nerden bulabılırım iyiçalışmalar
buraların asıl evlatları mert olanlardır

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Gyda
Üye114 yazı
SIRBISTANDA HAM DERI SATISI YAPILMAKTADIR ILGILENENLER
ONMAR

Yerleşim / BelgradMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye74 yazı
Merhabalar, BABAYAKA. Sizin çalışmanızı okudum ve çok beğendim. Emeğinize saygı duyuyorum. Ben Kazakistandaki ham deri piyasa fiyat listesi elimde. Yalnız sizin çalışmanızda ki bu kısaltmaları anlayamadım. “Xingjiang”, “Sqft/ /kg cif/ori/c/off”, “Kromlu”, “Hankow teslim”, “Sqft/parça ve ort Kalınlık ABD doları/sqft”, “30/40/30 2,5/4,5 ort 3,5 0.7 mm/+ 1.20”, “crf/ori/c 1.30cif/ori/c/off”, “i/ii/iii 7.00”. Bu konu hakkında bilgi verirseniz yada bilenler var ise yaza bilirlerse sevinirim. Kazakistan'da İnek, Buğa, Manda, At, Koyun ve Keçi (Kuzu ve oğlak) derileri tuzlanarak kurutulmaktadır. Hazırda toplam 20-25 ton bulunmaktadır. Derilerin fabrikada çekilen fotoğrafı ve videosu bulunmaktadır. Mal Kazakistan'dan teslim alınacaktır. İlgilenenler ciddi olanlar irtibata geçebilirler. galimcan@mail.ru, 05543842886 Galimcan.

Yerleşim Kazakistan / TurkistanMeslek Halkla ili?kiler
Yeni Üye7 yazı
Merhaba arkadaslar ben Bulgaristan/Plodivde nim hali hazirda 30-35 ton koyun-toklu karisik ve 25-30 ton dana-inek derisi %50 karisik mevcuttur ciddi olarak ilgilenen arkadaslar varsa ulassinlar lutfen saygilarimla...

skyp:gunay08
email:gunay-oz@hotmail.com
gsm:+359879688787
email-msn:gunay-oz@hotmail.com
adress:kaptan raycho no:56 Plovdiv/Bulgaria

Yerleşim Bulgaristan / PlovdivMeslek Ticaret
Yeni Üye9 yazı
Merhabalar ben Fransa'dan elimde yüklü miktarda tuzlanmis ham deri bulunmaktadır.mallar Fransa orjinlidir. İlgilenlere yardimci olabilirim.

Yerleşim Fransa / EvreuxMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye3 yazı
herkese iyi gunler.kazakistandan ham deri ithalati yapmak isteyen arkadaslara her turlu yardimci olabilirim.her ay asagi yukari 3000 adet sigir derisi temin edebilirim.daha fazla isteyen olursa anlasirsak 6000 adette sorun olmaz.koyun ve keci derileri,bunun yaninda deve ve keci yunu temin edebilirim.ilgilenenler icin tel:+77018341348 nazarserifi@hotmail.com

Yerleşim Kazakistan / AtyrauMeslek Di?er
Yeni Üye73 yazı
ortadogudan Taslanmis tavsan derisi ihracaati yapmaktayiz..ilgilenenlere fiyat ve numune gonderilir..

ebubekir

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye1 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - hatuze iç ve dış ticaret
ciddi olarak elinde derı bulunan arkadaşlar iletişime gecebilir..daha önce burada elinde deri oldugunu idaa eden bazı arkadaşların ne yazıkki hep fos çıktı..özellikle elinde mal olan arkadaşlar iletişime geçsin..zamana vede emeğe saygı.....saygılar

çanakkale bölgesinde et ticareti yapıyorum. çıkan derilerle ilgili ciddi bir tasarrufum olmadı bu güne kadar. ayda en az 5000 adet kuzu ve yaklaşık 500 adet dana derisi kişisel hacmim var. rakamları attırma şansımız da var.derileri devamlı ve sabit bir yere satmak istiyorum. ilgilenirseniz görüşebiliriz

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye2 yazı
ben deri fıyatlarını oğrenmek ıstıyorum peşın odeme fabrıka teslım fıyatı nedır?????
aky61

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye1 yazı
Mrb değerli arkadaşlar ben ham deri kotaları gümrük giderleri hakkında bilgi almak istiyorum kdv vs. teşekkürler iyi çalışmalar
ALACAHAN58

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Gyda
Yeni Üye3 yazı
selam arkadaslar.ben kazakistandan nazarmehmet.burada hamderi isiyle ugrasmaktayim.kazakistandan ham deri ithalati yapmak isteyen arkadaslar olursa her turlu yardimci olabilirim.suan itibariyle piyasada koyun derileri yuklu miktarda bulunmakta.kromlu ve salamura halde istenildigi kadar mevcut.fiyatlarda oldukca cazip.suan tam stok yapma zamani,piyasa musait.eger ilgilenen arkadaslar olursa telim +77018341348 e-mail nazarserifi@hotmail.com ayriyeten kazakistanda baska is kollarinda yatirim yapmak isteyen,burada is durumu hakkinda bilgi sahibi olmak isteyen,kazakistani gezip gormek isteyen arkadaslarada ucret karsiliginda tercumanlik ve kilavuzluk hizmeti vermekteyim.arayin goruselim

Yerleşim Kazakistan / AtyrauMeslek Di?er
Yeni Üye15 yazı
05364528602 inek dana karisik var,Teslimat yeri Kayseri .

Yerleşim Beyaz Rusya / MinskMeslek Turizm
Yeni Üye4 yazı
Ham deri olan varsa türkiyede hemen konuşalım 05386518511

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Memur
Yeni Üye1 yazı
Herkese merhaba,

Australia'dan 2015 başlarında ham ve kromlanmış deri ithal etmeyi planlamaktayım. Ağırlıklı olarak kuzu ve dana ithal edeceğim ancak bir miktarda kangru derisi getirerek denemek istiyorum. Güncel koyun ve dana deri fiyatları nelerdir? bu fiyatları güncel olarak nereden takip edebiliriz? yardımcı olmanızı rica ediyorum.

tşk.
Saygılarımla
05072847788

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye19 yazı
merhaba iyi günler ham deri ithali ilgili mevzuzatsal bilgi için yardımcı olabiliriz
Deha Gümrük Müşavirliği Lojistik Ve Danışmanlık Hizmetleri Ltd.Şti.

www.dehagumrukleme.com.tr | info@dehagumrukleme.com.tr
Merkez : İnönü Mah.Alpkaya Cad.No:18-20 D:4 Ataşehir-İstanbul-TR
T: 0216 573 65 04 F:0216 575 42 57

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye19 yazı
Suan Izmir Serbest Bolgesinde Asagidaki Deriler mevcuttur.
1 palette 700-1000 adet vardir.

Kuzu Super (84'lu)
- Kuzu 1 (84'lu)
- 66'li 1, 2, 3 (Koyun)

Yukarida yazmis oldugum deriler Iran'dan gelmistir. Yani hayvanlar TOKLU ve Iran hayvanidir. Bu deriler yari islenmis tuysuz (Pikle) dir.

kaaneroz@gmail.com
info@ermiraz.com
Kaan Eröz
Ermiraz Dış Ticaret
kaaneroz@gmail.com
info@ermiraz.com
0532 781 0086
Anadolu Cad. No:41 Megapol Tower K:8
Bayraklı - İzmir

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye1 yazı
elimde 650.000 civarında küçükbaş hayvan derisi vardır. izlandadan ithal. ilgilenenler buradan ulaşabilirler:
Umut küçük 0536 384 11 10
wetcaptr@gmail.com
tel:05363841110

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye1 yazı
Elimde 20 ton kuru tuzlanmis, tamami makina yuzumu, 23-25 kg ortalama agirligi olan, yuzde 30 disi, yuzde 70 erkek, sicak damgasiz, horgucsuz sigir derisi vardir.. fiyat 1.65 usd.. tel: 0545 3327897

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat