Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İnternetten Kendi Kitabımı Satmak İstiyorum

BaşlatankaanayTarih16/02/2011 23:06:20Yorum3

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
Basıma hazır olan bir kitabım var. Ben kitabımı bir yayın evi aracılığıyla değil, kendi imkanlarımla bastırmak, yayınlamak ve satışa sunmak istiyorum.

Öncelikle kitap için ISBN sonra bandrol alınacakmı. Bunları yaptık ve maatbada bastırarak bandrolleri de yapıştırdık diyelim. Bu kitabı web sitem aracılığıyla (hiti yüksektir) satmayı planlıyorum. Ancak vergi sorumluluğumu da yerine getirmek ve bu tür konularda sıkıntı yaşamak ta istemiyorum. Bu sebeple satışını yaptığım her kitap için fatura kesmem gerekecek. Ayrıca bir de yaklaşık %17 lik bir ayrıyetten vergim çıkacak. B u da eser sahibi olduğum için.

Online satışını gerçekleştirmek için kitabımı e-kitap da yapabilirim. Ancak bunun için de fatura kesmem gerekir değil mi?

şimdi ben satacağım kitaplar için nasıl fatura kesebileceğimi düşünüyorum...

Bu durumda ne yapmam gerekir? Şahhıs firması kurararak fatura kesmem doğru yol mudur, yoksa başka yollar da var mı? Şahıs firması kursam çok mu giderim olur aylık?

Bu konuda bana yol gösterirseniz çok sevinirim.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
3 yorum
Yeni Üye54 yazı
Benimle irtibata geçerseniz yardımcı olurum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye47 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - snkivanc
Benimle irtibata geçerseniz yardımcı olurum.

bu konudaki bilgilerinizi benim ile de paylaşırsanız sevinirim,
ben de internet üzerinden kitap satışı yapmak istiyorum.
imzasız.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye36 yazı

insanlar kitabevlerinden kitap almazken internetten ekitap satma fikri boşa kürekten bşka birşey değil umudunuzu yitirmeyin para kazanmayı bırakın ücretsiz verseniz bile talep olacağını düşünmüyorum

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret