İlk mesaj
İş Dünyası
Üretici Olmak??
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
52 yorumM
Üye246 yazı
- ALLAH rızkı kullarından dilediğine bol bol verir, dilediğine de kısar. Şüphesiz ALLAH her şeyi hakkıyla bilendir. [Ankebut,62]
Anlayana daha da önemlisi inanana bu ayet kafi gelir.
Az olsun ama *HELAL* olsun
H
Üye557 yazı
05/01/2012 : 19:19:49#32
Web sitesi
Alıntı
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - mehmetustam [quote]Yazıyı gönderen - ahmaldemir Bu ülkede yasalarına ve teammüllere göre üretim yapmak helede bir yerden icazet almadığın takdirde çook zor.. Satış yapmak yasalara göre o kadar kolay ki.. Saadet zinciri, kozmetik, bitkisel ilaç satmanın vergisi bile yok.. Ne iş yaparsanız yapın profesyonelde olsanız, iyi bir strateji izleseniz de küçük bir balon kapasite veriliyor. Büyüyünce hava büyük balonun içine alınıyor.. yada senin balonun patlatılıyor.. Bu yüzden herkesin derdi bu sınırı aşmayacak bir iş sahibi olabilmek.. Bunun içinde bütün köşeler kapılmış. Köşeler sınırlandırılmış.. Büyük düşünmeninde önüne geçilmiş. Biz ise abuk sabuk tartışmaların peşindeyiz.. Böylece büyük düşünme ve yapmanın önünü kesmişler.. Bu düzene işçi lazım hemde her düzeyden.. Şimdi bırakın bunları herkes işinin başına... İşsizlere gelince RIZIK veren allahtır. Hadi versinde görelim... [ :) :) :) ] |
ahmaldemir,
demişsinki rızkı veren Allah hadi versinde görelim..., birde özel ismi kuçük harfle yazmışsın , saygısızlığın cabası. Kaldı ki bu isim Kainatı Yaratanın , İsimlerin en üstünün sahibi ,en alası , en yücesi olan Rabbimizin ismi olunca , bu isme yapılan bu pervasızca saldırıya yorumsuz kalmamak gerek. Neyse , sevgili ahmaldemir arkadaşlar hud suresindeki ayetin mealini çok güzel bir şekilde vermişler. Evet yeryüzünde hareket eden her canlının rızkı Allah'a aittir. Allah bunu üzerine almıştır , ve bizi dilediği gibi rızıklandırmaktadır. Ne derler rızık kesilince ölüm gelir. Sen , Sana karşı böyle hesapsız ve ya limitli ve ya limitsiz bir şekilde seni doyuran besleyen Rabbine karşı bir saygısızlıkta , bir serzenişte bulunuyorsun. Bilmelisin ki insanın yaratılış gayesi vermiş olduğumuz hayat memat mücaledesindeki dengeyi koruyup , şeri hükümler karşısında hareket edip bir yaşam sürüp , ait olduğumuz anavatanımıza dönmek. Tabir-i diğerle , bir sınav. İşte bu sınavda Yüce Yaratıcı , kimimizi açlıkla (rızıkla) , kimimizi çok para ile , kimimizi evlat sevgisiyle , mal sevgisiyle , kadınla , erkekle vs vs. bu örnekleri çoğaltmak mümkün , imtihan etmektedir. Kim bu imtihanda başına gelenler karşısında sabr-ı sebat gösterirse , işte o kazanlar kuşağındadır. Kim de senin gibi asi ve isyankar olursa , işte o da imtihanı kaybetmiş , gayyalar kuşağınındadır. Azizim , bize düşen , Rabbimiz karşısında başımıza gelen her türlü bela musibet vs gibi şeyler karşısında dik , durmak , Tevekkül etmektir. Allah , işte böyle kulları sever , sonra o kulunu tutup kaldırır. Eyyub (as) peygamberin hayatını bir okumak lazım , Hz. Muhammed'in (sav) hayatına bir bakmak lazım ,çilenin sıkıntının en alasını onlar çekmiş. onlar günlerce aç- susuz kalmış. Sen kaç gün aç kaldın??? O yüce kametlerin hayatını bir okusan eminim kendinden çok utanırsın , nitekim ben çok utanmıştım. Bu devirde , isyana yer yok bence. Rabbi tanımak O'nu bilmek en büyük zenginliktir. O'nun Pergamber-i zişanının hayatını okumak , az veya çok o istikamette hayat sürmek en karlı iş en büyük zenginliktir. Son asrın çilekeş insanlarından biri ne güzel söylemiştir , "kanaat en büyük zenginliktir" diye. Sizi kanaatkar olmaya davet ediyor saygı ile selamlıyorum.
K
Üye183 yazı
05/01/2012 : 20:10:57#33
Web sitesi
Alıntı
(yap sat nam yap.al sat para kazan ) hatta bi yahudi demiş ki:al sat çal sat yap satma ..tabi tabiri caizese, çalmak caiz deildir tbkide imaltın iç acıcı olmadını anlatamak amaç
il
H
Üye557 yazı
05/01/2012 : 20:43:44#34
Web sitesi
Alıntı
K
Üye183 yazı
06/01/2012 : 00:16:34#35
Web sitesi
Alıntı
çok haklısın doğru söylüyosun.üretiyoruz emek zaman veriyoruz değerini bilen insanlar tabiki var sizin gibi.ama inanın ki bir bu kadar dan fazla da emeğe saygısı olmayan insanlar müşterilerimiz var ama dedğiniz herkez al satçı olursa kim üretecek bu malı benim isteteğim o ki gerçekten bu işi mesleği olarak gören arkadaşlar yapsın 300 500kilo kumaşla işe grip merdiven altı imalat yapıp hem bizi hem kendilerini öldürüyorlar.
il
M
Yeni Üye83 yazı
pazarını yani saglam pazarını bulursan üretmek cok güzel bişey düşün sene bieşeyleri üretip bir bolgede senin üzerin de 100 lerce kişi de ekmek yiyor....... pazarlamak ta onun kadar riskli saten bin liradan 250 lira kazanacakrsın 2 3 üçkagıtcıya denk gelipp ucacaksınn paran var sa ürett saglam yapp
hayvancılık ve her nevi gıda ticaret ve toptancılıgı
V
Üye162 yazı
ARKADAŞLAR ÜRETCİLER YADA ÜRETİCİLİĞİ DÜŞÜNENLER..
GÜRCİSTAN PAZARINI ARAŞTIRIN..
ÜRETİM YAPMAK İSTİYORSANIZ GÜRCİSTANDA BENİMLE İRTİBATA GEÇEBİLİRSİNİZ
ÇALIŞAN MALİYETLERİNİDE GÖZ ÖNÜNE ALINIZ LÜTFEN
SAYGILAR
GÜRCİSTAN PAZARINI ARAŞTIRIN..
ÜRETİM YAPMAK İSTİYORSANIZ GÜRCİSTANDA BENİMLE İRTİBATA GEÇEBİLİRSİNİZ
ÇALIŞAN MALİYETLERİNİDE GÖZ ÖNÜNE ALINIZ LÜTFEN
SAYGILAR
Saygı Ve sevgi Sadakat ve Dürüstlük
S
Yeni Üye15 yazı
merhabalar üretim herzaman için iyidir tutturmak önemli ama tabi üretiminde farklı türleri var üreten kişi piyasayı ii bilmek zorunda tanınmak zorunda ve eskiden gelme zorurunlulugu var bu dönemde benim kaanaitim alıp satmak kısacası spot. tabiki güzel ama onuda devamlılıgı yok spot derken alıp satma derken ufak bi dükkan maket bakkal toptan mağaza demiyorum o grup larda kazanacagın kar oranı belli satacagın ürün adedi belli gıda ve tekstil için yorum yapabiliyorum . ve de çevre çok önemli ilk önce spot işi yapıyordum güzelde kar oranı vardı direk birinci elden alabiliyoduk ama şimdi alamıyoruz çevre dagıldı çogu battı şuan hala konuşurum spot çalışan arkadaşlarla mal bulamıyolar bulsalar bile direk elden alamıyorlar .. kısacası üretimde şaşmayın derim bilinçli üretim derim
4455
B
Yeni Üye12 yazı
yahudinin öyle bir sözü yoktur, piyasa daki yahudiler hem üretiyor hem satıyor, zamanı gelince üretim alanını değiştiriyor fakat sürekli üretimin içindeler.
( örneğin sagra nın eski ve yeni hali )
üreten güç her zaman kazanır, birde kendi ürettiğini parekende satar, son tüketiciye ulaştırabilirsen, sırtın yere gelmez.zamanı gelince sektör değiştirmeyi de bileceksin (istanbul çorap gibi) örnek verdiğim firmalar yahudi şirketleridir.
herkesin farklı bir hikayesi var "ben ürettim ama battım" "türkiyede imalat yapılmaz" vs. vs. doğrudur devir kapitalizm devridir, küçük üreticiye iş yok artık, piyasadaki dev kapitaller anında yutuyor küçük esnafı. buna karşı yapılabileceklerden biri güç birliğine gitmektir, çoklu ortaklık, kooperetifçilik gibi ( huğlu av tüfeklerinin hikayesini bilirmisiniz? veya trakya birliğin) dev kapitallerin karşısın da yem olmak istemiyorsak bir araya gelip onlara karşı koymalıyız. "az olsun benim olsun" söylemi imalat sanayiinde geçerli değil artık. ne olursa olsun imalat sanayii olmayan ülke kalkınamaz, dışarıdan mal alıp satmakla ve kendi sanayisini yabancıya satıp özelleştirmekle bu ülkenin geleceği karartılıyor. en basiti, en iyi bildiğimiz hayvancılık sektörü bile battı. hazıra dağ dayanmazmış.
son söz..daha çok çalışıp, daha çok üretmeliyiz.....
( örneğin sagra nın eski ve yeni hali )
üreten güç her zaman kazanır, birde kendi ürettiğini parekende satar, son tüketiciye ulaştırabilirsen, sırtın yere gelmez.zamanı gelince sektör değiştirmeyi de bileceksin (istanbul çorap gibi) örnek verdiğim firmalar yahudi şirketleridir.
herkesin farklı bir hikayesi var "ben ürettim ama battım" "türkiyede imalat yapılmaz" vs. vs. doğrudur devir kapitalizm devridir, küçük üreticiye iş yok artık, piyasadaki dev kapitaller anında yutuyor küçük esnafı. buna karşı yapılabileceklerden biri güç birliğine gitmektir, çoklu ortaklık, kooperetifçilik gibi ( huğlu av tüfeklerinin hikayesini bilirmisiniz? veya trakya birliğin) dev kapitallerin karşısın da yem olmak istemiyorsak bir araya gelip onlara karşı koymalıyız. "az olsun benim olsun" söylemi imalat sanayiinde geçerli değil artık. ne olursa olsun imalat sanayii olmayan ülke kalkınamaz, dışarıdan mal alıp satmakla ve kendi sanayisini yabancıya satıp özelleştirmekle bu ülkenin geleceği karartılıyor. en basiti, en iyi bildiğimiz hayvancılık sektörü bile battı. hazıra dağ dayanmazmış.
son söz..daha çok çalışıp, daha çok üretmeliyiz.....
saroz klima
E
Yeni Üye44 yazı
08/01/2012 : 13:34:25#40
Web sitesi
Alıntı
K
Yeni Üye18 yazı
Al sat para kazan risk yok gibi görünür ama üretimin verdiği zevki hazzı hiç vermez. Ortaya bişeyler çıkarabildiğini görmek çok güzel bi duygu...
Tabi para kazanmayı başarabiliyorsan yoksa her şey çile her şey sıkıntı.
Tabi para kazanmayı başarabiliyorsan yoksa her şey çile her şey sıkıntı.
B
Yeni Üye7 yazı
21/01/2012 : 00:54:28#42
Web sitesi
Alıntı
"ne yaparsan yap ama üretme kardeşim" bu politikanın uygulandığı bir ülkede en temizi alıp satmaktır oda arkan varsa... arkadaşların yazılarını okudum biraz, yok pazar yok müşteri vs vs denmiş.. üretiyorum pazarım var müşterim var talep var ama prosedürler belimizi büküyor, hani bir kıpırdayabilsek önümüzde uygulamaya hazır projelerde var.... ama maalesef ülkemizde birşeyler yolunda gitmiyor.. avrupa birliği uyum yasaları diye onlarca yüzlerce yasa çıkardılar ama çoğunu avrupa ülkeleri bile uygulamıyor.. öyle zannediyorum ki en sonunda bu ülke vatandaşlarının hepsi yabancı iş sahiplerinin işçisi kölesi olacaklar.. basit bir iş yapmaya kalkarsın senden öyle şeyler isterler ki aklın şaşar yüzbinlerce lirayla altından kalkılmaz bir tablo çıkar karşına.. İnanmıyorsan ürette gör.. Ki bu sözleri söyleyen ülkelerin ancak üretimle sanayileşmeyle kalkınacağını refah seviyesine ulaşabileceğini düşünen birisiydi..
Beylik Tavşancılık
C
Üye125 yazı
En güzeli kira geliri :)
S
Yeni Üye35 yazı
31/01/2012 : 00:14:56#44
Web sitesi
Alıntı
arkadaşlar adam 2007 de fikir sormuş ,ağzınıza saglık ta 2012 de tavsiyede bulunuyoruz : )
çaresizseniz.....çare sizsiniz
I
Üye137 yazı
her kes cok güzel yorumlamış konuları gerçekten tam hayatın içinden olmuş herkes edindiği tecrübeleri aktarmış ve tabiki bunlar gerçekler
YAHUDİYE ARKADAŞIN BİZE SORDUĞU SORUYU YANİ FORUMUN İLK SORUSUNU SORMUŞLAR
YANİ ÜRETMEK Mİ ALIP SATMAKMI................... CEVAP:
-YAPSAT SÜRÜN ALSAT PARA KAZAN :)
YAHUDİYE ARKADAŞIN BİZE SORDUĞU SORUYU YANİ FORUMUN İLK SORUSUNU SORMUŞLAR
YANİ ÜRETMEK Mİ ALIP SATMAKMI................... CEVAP:
-YAPSAT SÜRÜN ALSAT PARA KAZAN :)
F
Yeni Üye16 yazı
03/02/2012 : 19:54:26#46
Web sitesi
Alıntı
Bu yazı 1 saat . . .k önce gönderildi diye yayımlanıyor.
Anlayan varsa beri gelsin!!!!
"""İzotop - Yeni Üye
Toplam 54 yazı 02/10/2007 : 12:42:56 Bilgilerim Email Website Alıntı Yazıyı Şikayet Et
--------------------------------------------------------------------------------
Arkadaşlar üretici olmak mı, üretileni satmak mı?Sizce hangisi? """"
Anlayan varsa beri gelsin!!!!
"""İzotop - Yeni Üye
Toplam 54 yazı 02/10/2007 : 12:42:56 Bilgilerim Email Website Alıntı Yazıyı Şikayet Et
--------------------------------------------------------------------------------
Arkadaşlar üretici olmak mı, üretileni satmak mı?Sizce hangisi? """"
Zeynep D.
M
Üye643 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - ibofet her kes cok güzel yorumlamış konuları gerçekten tam hayatın içinden olmuş herkes edindiği tecrübeleri aktarmış ve tabiki bunlar gerçekler YAHUDİYE ARKADAŞIN BİZE SORDUĞU SORUYU YANİ FORUMUN İLK SORUSUNU SORMUŞLAR YANİ ÜRETMEK Mİ ALIP SATMAKMI................... CEVAP: -YAPSAT SÜRÜN ALSAT PARA KAZAN :) |
Dünyada hiç sevmediğim bir milletin, böyle bir söz söylediğini sanmıyorum, söyledilerse bile bunu kendileri için söylemediklerini tahmin ediyorum......
Çünki adamlar harıl harıl yeni şeyler üretmeye çalışıyorlar......
Askeri malzeme üretiminde başarılılar ki, bizim askeri malzeme ihalelerine katılmak istiyorlar......
Seracılık üretiminde başarılılar ki siyah domatesi dünyada ilk defa üretmişler ve yazın piyasaya süreceklermiş.....
Velhasıl bizde onun, bunun sözüne kanmayalım, Akıllı üretim yapalım, teknolojiye ayak uyduralım, ucuza maledip, iyi paraya satalım...
Dışarıya bağımlı kalmaktansa, üretelim, üretelim.....
S
Yeni Üye91 yazı
işin özü; mehmet ustama katılıyorum fakat ;gözü üretimi kesmeyende alsın satsın zararı yok ama üretimsiz olmaz hesabını bilen yapabilen üretsin kardeşim zor iştir ama dışa bağımlılığımızı azaltır üretmek.
T
Üye205 yazı
04/02/2012 : 18:50:17#49
Web sitesi
Alıntı
"75 milyonun hepsi ithalatçı ihracatçıyı suçlamak yanlış
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, kendisinin ithalatın da ihracatın da bakanı olduğunu belirterek, 'İthalatı kimler yapıyor. Bir kere söyleyeyim 75 milyonun hepsi ithalatçı... Hepimiz ithalatçıyız. İhracatçıyı ithalat yapmakla suçlamak doğru mudur? Cep telefonu kullanıyorsanız hepiniz ithalatçısınız, evinizde Türk malı olmayan televizyon kullanıyorsanız ithalatçısınız' değerlendirmesinde bulundu.
HER ÜLKENİN KENDİNE HAS ŞARTLARI VAR
İthalatla ilgili, 'Enteresan şeyleri paylaşacağım' diyen Bakan Çağlayan, şöyle devam etti: "İhracatı çok ciddi etüt etmeye başladık. Geçen yıl 135 milyar dolarlık ihracat yaptık, 98 milyon ton mal ihraç ettik. Ortalama ihracat birim fiyatımız 1,37 dolar olmuş. Buna karşılık Japonya'nın 1 kilogram ihracat ortalama fiyatı 3,84 dolar, Almanya 3,55, Güney Kore 2,87 dolar... Bu rakamlara baktığımız zaman ülke imajı, marka, AR-GE, inovasyon, teknolojinin önemi ortaya çıkıyor. Bu bizim teşvik sistemimizde en dikkat ettiğim konularında başında geliyor. İthalat ayıpmış, ithalat yapmak sanki yasakmış gibi değerlendiriyor......."
Alıntı
Bu haber ...Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın sözleri gündem oldu , her haber kanalında ve medyada geniş yer aldı .
Teknolojiye ve ARGE 'e Sermaye Yatırırım diyebilen her bir girişimci üretici olsun , üretime girsin .....ama ola kiiiiiiiii
- " Ben bu yaştan sonra Maceraya giremem " - düşüncelerle ne üretici ayakta durur ne de yeni üretici girişimciler başarılı olur.
Not: Mümkün ise önce ARGE ekibini en Profesyonel kur ...ARGE ekibini genişlet ve ARGE yatırımların, çalışmaların artsın ....Bir Fabrika veya atölye açacaksan , üretim sektörüne gireceksen - artı 2 Fabrika veya 2 Atölye ARGE yatırım için sermayen olması gerekir ki ....TEKNOLOJİNİ DE , HAM MADENİ DE KENDİN ÜRET .
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, kendisinin ithalatın da ihracatın da bakanı olduğunu belirterek, 'İthalatı kimler yapıyor. Bir kere söyleyeyim 75 milyonun hepsi ithalatçı... Hepimiz ithalatçıyız. İhracatçıyı ithalat yapmakla suçlamak doğru mudur? Cep telefonu kullanıyorsanız hepiniz ithalatçısınız, evinizde Türk malı olmayan televizyon kullanıyorsanız ithalatçısınız' değerlendirmesinde bulundu.
HER ÜLKENİN KENDİNE HAS ŞARTLARI VAR
İthalatla ilgili, 'Enteresan şeyleri paylaşacağım' diyen Bakan Çağlayan, şöyle devam etti: "İhracatı çok ciddi etüt etmeye başladık. Geçen yıl 135 milyar dolarlık ihracat yaptık, 98 milyon ton mal ihraç ettik. Ortalama ihracat birim fiyatımız 1,37 dolar olmuş. Buna karşılık Japonya'nın 1 kilogram ihracat ortalama fiyatı 3,84 dolar, Almanya 3,55, Güney Kore 2,87 dolar... Bu rakamlara baktığımız zaman ülke imajı, marka, AR-GE, inovasyon, teknolojinin önemi ortaya çıkıyor. Bu bizim teşvik sistemimizde en dikkat ettiğim konularında başında geliyor. İthalat ayıpmış, ithalat yapmak sanki yasakmış gibi değerlendiriyor......."
Alıntı
Bu haber ...Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın sözleri gündem oldu , her haber kanalında ve medyada geniş yer aldı .
Teknolojiye ve ARGE 'e Sermaye Yatırırım diyebilen her bir girişimci üretici olsun , üretime girsin .....ama ola kiiiiiiiii
- " Ben bu yaştan sonra Maceraya giremem " - düşüncelerle ne üretici ayakta durur ne de yeni üretici girişimciler başarılı olur.
Not: Mümkün ise önce ARGE ekibini en Profesyonel kur ...ARGE ekibini genişlet ve ARGE yatırımların, çalışmaların artsın ....Bir Fabrika veya atölye açacaksan , üretim sektörüne gireceksen - artı 2 Fabrika veya 2 Atölye ARGE yatırım için sermayen olması gerekir ki ....TEKNOLOJİNİ DE , HAM MADENİ DE KENDİN ÜRET .
R
Üye146 yazı
Bence insanı üretim mutlu eder. forumda insanlar ya boşver üretmeyi al-sat ne uğracan üretimle, vergisiyle işçisiyle, sigortasıyla... vb. Ülkemizde üretim olmassa al-sat yapamassınız. Tabiki hiç üretimli işi olmamış bu işe girecek ardaşların bir takım zararları olabilir. Gülün bile dikeni var, kolaymı bişeyler yapmak. Bir insan üretime başlayacağı sektörü tanımıyorsa, sektördeki rakiplerini bilimiyorsa, arz talep olayı çözemeişse milyon dolar sermayesi olsa yinede zarar eder...
C
Üye138 yazı
Hangisinde iyiyseniz o tabi ki
A
Yeni Üye6 yazı
Merhabalar.
Ben Almanyada bir oyuncak firmasında enjeksiyon bölümünde 15 senedir çalışmaktayım. Ve işimi severek yapıyorum. Nasip olursa Turkiyede enjeksiyon üzerine kendi işimi yapmak istiyorum. Bazı sorularım olacak. Bu işin Türkiyedeki avantajları ve dezavantajları nedir? Ne kadar bir sermaye yeterli? Yerlimi yoksa ithal makinamı tercih edilmeli? Başlangıçta ne kadar makina yeterli gelir? Bir büyük birde küçük makina yeterli olurmu? Birde devletten teşvik alabilirmiyim. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim
Ben Almanyada bir oyuncak firmasında enjeksiyon bölümünde 15 senedir çalışmaktayım. Ve işimi severek yapıyorum. Nasip olursa Turkiyede enjeksiyon üzerine kendi işimi yapmak istiyorum. Bazı sorularım olacak. Bu işin Türkiyedeki avantajları ve dezavantajları nedir? Ne kadar bir sermaye yeterli? Yerlimi yoksa ithal makinamı tercih edilmeli? Başlangıçta ne kadar makina yeterli gelir? Bir büyük birde küçük makina yeterli olurmu? Birde devletten teşvik alabilirmiyim. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz