Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Üretici Olmak??

BaşlatanİzotopTarih02/10/2007 12:42:56Yorum52

İlk mesaj
Arkadaşlar üretici olmak mı, üretileni satmak mı?Sizce hangisi?

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Öğretmen
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
52 yorum
Üretimden agzı yanan biri olarak Türkiyede üretim yapmanın herkesin işi olmadıgını söyleyebilirim cok profesyonel çalışılmıyorsa kesinlikle işin içinden gelinmesi lazım... Birde Türkiyede maliyetler cok yüksek bundan 3 sene önce bir atölye kurduk A'dan Z'ye gerekli yatırımlar yapıldı CNC makineler alındı devirdaim pompası vs üretmek amaçlı, bir süre sonra sonuç aldık ve seri üretim basladı yurtiçi-yurtdışı gerekli fuarlarada katıldık ama fiyat olarak ne Çini ne Hindistani yakalayabildik mamulleride gayet kaliteli idi... sonunu sormayın bile... En güzeli basıcan parayı en uygun fiyata üreticiden malzemeyi alıcan, allayıp pullayıp paketleyip satıcaksın üreticiye göre belki kar oranı az olabilir ama o orandada derdin az olur... temiz...
Bu dahil bütün genellemeler yanlıştır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
peaceB arkadaşıma katılıyorum üretici olmak eskiden en güzel işti mutlaka alıcı seni buluyordu.
Fakat artık dünya küçüldü istenilen çok rahat bulunuyor, bu yüzdende üretici olmaktan çok satış pazarlama yapmak yada yapabilmek daha önemli. Pazarlama yapan kişiler bazen üreticiden bile daha iyi kazanabiliyor.
Alıp satmak üretime göre çok daha rahat.

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Ymalat
Kendı ısınde basarılı olmak;tecrubeyle orantılıdır;
Edınılen tecrube;pastanın satıs dılımındeyse;tabıkı satıs secılmelı;üretım dılımındeyse tabıkı üretım secılmelı.
Yoksa;Türkıyede üretımın yolları tastan dıye;üretım tecrubelı bır ınsanın satısa kayması;basarıyı getırmez.
Üretmenınde;satısında kendıne göre rıskı vardır;her ıkısını yaparkende öngörulu olmak;cevreyı gözlemlemek;ıhtıyaca göre hareket etmek ve planlı calısmayı elden bırakmamak ;ısımızle ılgılı gelısmelerı takıp etmek;rakıplerımızın gerısınde kalmamak sarttır.
Ekonomık belırsızlıgın had safhada oldugu bu gunlerde Allah;üretenede satanada;tüm çalısanlara yardım etsın.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
PeaceB öncelikle sana geçmiş olsun diliyorum.Gerçekten de üretici olmak zor iş.Ancak zeynep ben sana şurada katılmıyorum ki iş hayatında başarıyı getiren sadece tecrübe değildir.Elbette önemli ancak tek başına yeterli değil.Kişi hangi alanda kendini verimli hissediyorsa ona yönelmeli.Üretim mi, satış mı?Bu iki şıktan birini seçmek,sizin iş hayatından ne beklediğinize bağlı.Başarının tek kıstası para kazanıyor olmak değilidir.Ve insanların hayatındaki öncelikler dönem dönem farkılık gösteriyor.Mesela benim için bir zamanlar başarı ne kadar önemli bir iş yaptığıma, ne kadar iyi bir çalışan olduğuma dair aldığım övgülerdi.Tabii bu yeni mezun olduğum ve bekar olduğum yıllardı.Geçimini sağlamakla yükümlü olduğum kimse yok, hayat ideallerimden ibaret.Ancak şimdi evliyim ve çok şirin 2 kızım var. Şimdi benim için öncelik onların ihtiyaçlarını karşılayabilmek.Konuyu dağıttık:)
Sektöre göre nerede kar ettiğiniz değişiyor.Ama dediğim gibi üretici olmak zor.Personelin maaşları, sigortalar, iş güvenliği v.s. v.s.Ben de mümkünse pazarlama alayım diyenlerden oldum.Tabii bu da ayrı bir meziyet.Öyle insanlar tanıyorum ki senin malını sana satar.Pazarlama stratejini doğru yaparsan ve daima bir B bir de C planı bulundurursan pazarlama daha mantıklı.

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Ö?retmen
üretici olmak tabikide ama ürettiğin seyi minimum maliyette üretmek.....
ducaneaslan

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Ö?renci
arkadaşlar yanlış bilmiyorsam yahudi mantığı der ki; isim yapmak istiyorsan üretim,para kazanmak istiyorsan alıp satacaksın.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Al sat zengin ol, Yap sat meşhur ol ???? hangisine ihtiyacınız varsa !!!

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yapıp satıp zengin olan yok mu? çook.Her alıp satan zengin mi oluyor? çok batan var. Ayrıca herkes satış yapsa üretimi kim yapacak. Bence insanlar yetenek ve ilgi alanlarına göre iş yapmalı. Nasıl ki herkes satış yapamıyor, herkes üretimde yapamaz. Benim gönlüm üretimden yana.Üretim sayesinde teknoloji her geçen gün biraz daha gelişiyor. İhtiyaca cevap veren kaliteli mal ve hizmet üretildiğinde ve bunun reklamı yapıldığında, alıcısı illaki onu bulur.

Yerleşim Türkiye / SinopMeslek Esnaf
Bir seyi kendin uretmek ve bunu ben yaptim demek kadar guzel bir sey yoktur herhalde ama kazandirirsa. Ben de uretmekten yanayim. Sen uretme ben uretmeyim kim uretecek? iste onun icin disari bagimli oluyoruz ne yazikki. Yapip mi zengin olunur satip mi o duruma gore degisir herhalde.
www.oydanismani.org
www.voetbalportaal.nl
www.volkabulaire.nl
www.besiktask.info

Yerleşim Hollanda / RotterdamMeslek Sigortacy
Arkadaşlar bu sitede imalat yapan bir çok arkadaş farkındaysanız hemen hemen herkesin bir satış ve pazarlama sorunu var, bunun en önemli sebeplerinden biri, bu arkadaşların iş konuları ile ilgili olarak işlerinin ustaları olmakta yani üretim in başından sonuna kadar konuyu çok iyi bildiklerinden performanslarının hemen hemen tamamını mal üretmek ve hatta dahada iyisini üretmek üzere çalışıyor beyinleri ve zaten öylede olmalı ama dünya üzerinde mal satmak mal pazarlamak farklı farklı bölgelere açılabilmek işte o işini çok iyi yapan örneğin makina ustasının işi değil hem çok iyi mal üreteceksin ve çok iyi usta olacaksın hemde çok iyi mal satabileceksin, ( Konya- Taşkentli bıçak ustası istisnadır :-) )) bu çok zor bir durum.
Kimse de kurumsallaşmak ve pazarlama yapabilecek donanımlı bir ekip kurmayı düşünmediği için, eeee tabi aile baba oğul hep beraber çalışmak kimseye ihtiyacımız yok demek açılamamak pazarlama sorununu meydana getiriyor.
Ve neticede en önemlisi kapital
Şimdi gelelim Rekabete
Bakın şimdi yüzlerce çeşitte ambalaj malzemesini Avrupaya pazarladım ihraç ettim. Ancak hiç birinin imalatını düşünemedim sebebine gelince benim imalat yapıp maledebileceğim fiyatın çok daha altında zaten mal alma imkanım çıkıyor bir sürü teklifler alabiliyordum hemen hemen bütün ürünlerde,,, olabilecek iş değil akıl alır gibi değil, nasıl olurda Uluslararası piyasada hammadde fiyatı belli olan plastik gibi kağıt gibi alüminyum gibi mamulleri ucuza bulunabiliyor anlaşılır gibi değil ama oluyor paranız peşinse alabiliyorsunuz yani fabrikayı kurupda meşhur mu olacağım 1000 lira sigorta borcun olsa devlet hacize geliyor :-))

Peki nasıl oluyor şöyle oluyor arkadaşlar Rekabet koşulları maalesef çok açık, bir sürü ne ve nereden geldiği belli olmayan para var ülkemizde bunların bir kısmı Kara para bir kısmı farklı !!!!!!!! farklı fonların faizsiz giren paraları bu tür paraları ellerinde bulunduranlar ( bunların sayılarını sakın küçümsemeyin ) bazı kişi ve kuruluşlara firmalara özel ve çok sevilen insanlara serbest kullanımına sunulan faizsiz paralar o paraların bir şekilde valizlerden çıkıp makina çarklarını döndürür hale getirmesi gerekir , o yüzdendirki fabrikaların bir kısmı mamul malı ham madde fiyatına çatır çatır satarlar . Sizde gidin falan bank tan kredi alın faizle de işlerinizi büyütün.
Rekabet şansı olmaz çok özel şeyler üretmiyorsanız
Ben sahibi olduğum 2 fabrika kapattım, asla bir daha açmayacağım
Kara para ülke ekonomilerinde üretimde rekabeti alt üst eder asla başa çıkamazsınız bu paralar illegal işlerden gelen paralar olabildiği gibi faizli bankacılık sistemi olan bizim gbi ülkelere faizsiz gönderilen paralarda olabilir :-))
Saygılarımla

bu konu cok degiskwn bir konu zamana göre üretmek zamamanina göre acik bulup satmak karli iyi takip edilmesi gereken teamm
adam gibi adam FATIH FIDAN

Yerleşim ALMANYA / BremenMeslek Serbest meslek
E-mailleri okumak. Arkadaslar bir sey dikkatimi cekti bilmiyorum tesaduf mu ama ben cok yazisiyorum dunyanin her hangi bir ulkesindeki firma ile bir de Turk firmalari ile ancak bir Turk firmasi, yani is yerinden mail le bir bilgi istedigim zaman bana en kisa sure olarak bir haftada ancak geri donuluyor bence bu bir isyeri icin ve is yapmak icin cok gec bir zaman. Ayni seyin ben Hollanda da yaptigim zaman aninda yoksa yirmidort saat icinde olumlu yada olumsuz cavap geliyor. Bu ne demek: ya biz halen caga ayak uyduramiyoruz ya bu isi bilmiyoruz yada onemsemiyoruz. Belki bir is fikri olabilir birileri bu isyerlerine nasil daha cabuk iletisim kurulur ve faydalari nedir diye bilgilendirir diye dusunuyorum.
www.oydanismani.org
www.voetbalportaal.nl
www.volkabulaire.nl
www.besiktask.info

E-mailleri okumak.
Arkadaslar bir sey dikkatimi cekti bilmiyorum tesaduf mu ama ben cok yazisiyorum dunyanin her hangi bir ulkesindeki firma ile bir de Turk firmalari ile ancak bir Turk firmasi, yani is yerinden mail le bir bilgi istedigim zaman bana en kisa sure olarak bir haftada ancak geri donuluyor bence bu bir isyeri icin ve is yapmak icin cok gec bir zaman. Ayni seyin ben Hollanda da yaptigim zaman aninda yoksa yirmidort saat icinde olumlu yada olumsuz cavap geliyor. Bu ne demek: ya biz halen caga ayak uyduramiyoruz ya bu isi bilmiyoruz yada onemsemiyoruz. Belki bir is fikri olabilir birileri bu isyerlerine nasil daha cabuk iletisim kurulur ve faydalari nedir diye bilgilendirir diye dusunuyorum
www.oydanismani.org
www.voetbalportaal.nl
www.volkabulaire.nl
www.besiktask.info

üretici ol kardeşim , al sat - al sat nereye kadar ? 3 e aldığnı en fazla 5 e satarsın. Ama 3 e mal olan bir ürün en az 8-10 a satılıyor , bunu unutma!!!!
www.asyatex.ticiz.com
hiratex@hotmail.com / asyatex@hotmail.com.tr By ERP Group

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
arkadaşlar ben yeni yazıyorum bana göre ihtiyatlı olmak her zaman hazinedir bildigin işin yanında yeiliklere açık olacaksın ama ihtiatlı.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Gyda
farklılık yaratan üretici olmak farklı birşey, aslında bu bir yetenek. Bu yüzden herkes üretici olamaz
Gerçekten üretenler farklılığı tasarlayıp üretenler genelde sermayenin maskarası olurlar. Sermaye ile üreticilik ruhu birbiriyle
uyumsuzdur. Biri her ne olursa olsun güçten, diğeri farklılığın hazzından beslenir. Başarı ise bu hazza ortak olacak sermayenin
ortaklığından geçmektedir. Eğer sanatçısına değer veren prodüktörün hesabı zaman içinde ekol olmaksa sonuç marka ve paradır.
Malesef herkes kısa vadede para kazanmanın peşinde böyle oluncada bir borsanın içine giriyorsunuz güç ve spekülasyon sizi sıfırlayabiliyor.
Farklı bir tasarım iyi bir üreticinin elinde ise güçlü bir sermayeye ihtiyacı vardır.
Üretim+sermaye+zaman= marka=para

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - İzotop
Arkadaşlar üretici olmak mı, üretileni satmak mı?Sizce hangisi?

İkisinide yapsanız yapacağınız tek bir şey var O da Müşteri bulmak :)) Üretici olmakmı üretileni satmakmı diyeceğinize Nasıl Müşteri bulurum diye sorun kendinize ?

Başarılı bir satış stratejisi içnde ürün fiyatı % kaç etkin? düşündünüzmü hiç?

"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üretileni satmak herkesin yapabileceği bir iş midir :))
İroni yaptığınız herhalde..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üretilmiş bir malı semt pazarında satmak tan bahsediliyorsa evet herkes yapabilir :-) (Domates, biber , patlıcan ,don sütyen gibi )

Alıntı Yapılan Metin:
Üretip Satan Rezil, Alıp Satan Vezir

Bu deyişi eski toprak bir ustadan duydum. Duyduğum gibi de kaptım. Türkiye, hatta dünyadaki ekonomik değişimi çok iyi özetliyor.

Eğer üreticiyseniz, yanınızda 10larca kişiye istihdan sağlıyorsanız ve ürettiğiniz ürünü sürekli geliştirip, sürekli kaliteliyi yapmaya çalışarak satıyorsanız her ay önce devlete verginizi, SSKnızı, sonra elektriğinizi, sonra işçinizi, sonra tedarikçinize hammaddenizi ödersiniz. Ayın sonu geldiğinde sıra size gelmiştir. Ama fazla sevinmeyin, tam bitti derken yine ay biter, bir aybaşı daha gelir.

Üretimin sıkıntısını çekersiniz. Üretim yetişmez, müşteri kıllatır, işçinin derdi tasası bitmez, işçi bulamazsın, hammade bulamazsın, bulsan istediğin gibi iş çıkmaz, üretim hatası olur zarar, müşteri fiyat kırmak için malına çamur atar, rakiplerin mal satmak için senden düşük fiyat vererek fiyat kırar. Güzel bir ürün yaparsın anında senden ucuza kopyaların çıkar. Müşteriye malı satarsın bu sefer ödemesini alamazsın. Ödeme alacakken müşterin malı satamaz çamura yatar sana iade etmeye kalkar. Binlerce TL para yatırarak aldığın makinalar durduğu yerde değer kaybeder, atsan atılmaz, satsan satılmaz. O kadar parayı daireye, dükkana, araziye yatırsam daha çok para kazanırım diye düşünürsün. REZİL olursun.

Ama alıp satsan öyle mi? Elinde nakit sermayen varsa senden kralı yoktur. Paranla herkesi kapında dizersin, istediğin adamdan malını alırsın. İstediğin gibi malını yaptırtırsın. Beğenmedin mi geri gönderirsin, bozuk mu çıktı geri gönderirsin. Satamadın mı çirkefe yatar indirim istersin. Satamadın mı fiyat kırar, maliyetine satar gene zarar etmezsin. Üreticiden fiyatı gebertirsin, son kullanıcıya X2, X3 fiyatına satarsın. Paran maldadır, her zaman paraya döndürebilirsin, üretim makinasında durduğu yerde değer kaybetmez.

Enayilik bu ülkede üretim yapmak. O kadar kişiye istihdam sağlamak, geçim kaynağı yaratmak. Hem paranızdan hem sağlığınızdan olursunuz. Fabrika kuracağınız parayı gayrimenkule yatırırsanız hem paranıza para katar, hem de toplumda saygın biri olursunuz. Fabrika kurararsanız riski alıp, yatırdığınız para gün be gün kaybolur.
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
sayın masal 06 yazdıklarınızda hiçde haksız değilsiniz ancak hepimiz böyle düşünürsek hep bağımlı oluruz.üretmek
ve satabilmek bence ayrılmaz bir iştir.ancak üretmek herkesin işi olmamalı.altından kalkabilecek erlerin işidir.
imaj

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Ymalat
Masal 06 sevgili kardeşim yüreğime su serptin, anlatmak isteyip de anlatmadığım şeyleri bir güzel yazmışsın acı ama gerçek bu.Daha fazlası da var yazmak isterim ama üretim yapmak isteyen arkadaşların şevki ni kırmak istemiyorum , eline sağlık.

arkadaşlar konuya güzel yorum yapılmış ama he bir taraftan bakıp kalmışız. üretici olmakla pazarlama satış yapmayı neden birbirinden ayırıyoruz?

tavsiye olarak ikisinden birini seçim yapmasını söylüyoruz.

Şu daha mantıklı değil mi ?

Önce Al sat yapıp müşteri çevreni oluşturup sonra satışlar artınca üretime de geçmek, hem üretim hem hazır olan pazarınıza satış yapmak ?

Alacağınız ürün tr içindeyse eğer üretime geçince maliyetiniz illa ki düşecektir, satışlarda kazancınız artacaktır.

Ha şöyle bir şey var bide. Dünya büyük rekabet var.. E güzel. o zaman ne yapmalı ? Maliyetin düşük olduğu, vergilerin az, işçi ücretlerinin az, ham maddenin ucuz olduğu bir yerde neden üretim olmasın ?

Öyle bir yer var mı peki Çoooooooook. Hindistan, Çin, Tayland, Taiwan, Endonezya..... bu taraflara gidebilirsiniz.

Önce satışla pazar hakimiyeti ardından sattıklarınızın daha yeni modelini, iyisini üretip müşterilerinize kendi ürünüzü satmaya başlamak. yapılması gereken budur..
Ömer SEVEN
Olur böyle şeyler.

http://omerseven.com -Şahsi bloğum.
http://kopem.org - Özel eğitimlerle kişileri yardımcı olduğumuz KOPEM
http://innope.com - İnnope Yazılım ve Ar-Ge Merkezi
Lojistik Girişimim http://kargoa.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Arkadaşımız bir soru sormuş herkes bir yorum yapmış
Üretim zor iş
Vergisi var işçisi var derdi var seni anlayacak bir devletin yok ortaya çıkar çıkmaz hemen kayda giriyorsun başlıyorlar şu belge bu belge bu harç şu stopaj
ya allah aşkına bu nasıl bir iştir herkes bu düzenden bu bakış açısından şikayetçi ancak kimse devleti onun kurumlarını bürokratlarını eleştirmiyor neden onları göreve davet etmiyor?
Mesela benim fikrim var bilgisayar yazılımı programı konusunda tecrübeli arkadaşlarla birlikte bunu bşarabiliriz gelin hepimiz gruplar kuralım ve grup içerisinde avukat,bil porgramcısı,tasarımcılar,reklamcılar ve grupların bir araya geldikleri etkinlikler bu gruplar içerisinden çıkan fikirler üzerinden görev dağılımları ve derken ortaya özgün işler ,tasarımlar,ürünler çıkarsak üretsek arge gibi lobi gibi faaliyetler yapsak kısaca evet bu ülke üreticiyi anlamıyor dertleriyle ilgilenmiyor emeklerine saygı göstermiyor ürettikçe fazlasını alan ortk oluyor kaybettiğinde defterini dürüp mahkemlerinde yargılayıp içeri bile tıkabiliyor o halde gelin değişim için birşeyler yapalım belli iş gruplarında deneyimli insanları bir araya toplayalım proje konuşalım bürokrasi konuşalım aksayan yanlara yeni bakış açıları getirelim teklifler verelim bu ülke hepimizin. eğer şu anda dışardan dayatılan türkiye pozisyonunu kabul edecek olursak inanın çocuklarımız bu dayatmacı milletlerin hizmetçileri işçileri olacak güçte onlarda olacağına göre tam bir kölelik trajedisi gelin değiştirelim fikirlerimizi konuşalım bir araya gelelim herkesin uzmanlığına işine saygı duyalım dayanışma yardımlaşma ve ekip olarak gelin bu ülkeyi bizler kurtaralım gelin bir web sayfası kuralım ordan başlayalım bu işe o sayfanın reklam gelirinden bir sosyal tesis edinelim bu sosyal tesis içerisinde çalışma alanları oluşturalım gelin başaralım bu ülke zalimlere anlamayanlara çıkarcılara bırakılamayacak kadar değerliyse peki siz nerdesiniz bunun için ne yapabilirsiniz hadi msnden facebooktan chat odalarından kahvelerden çıkalım kendimize gelelim ben bu işe ilk adayım kimler var başk hadiiiiiiiiiiiiiiii

aydın-aydın kardeşim bizler üretmeden yorulmadan risk almadan öz sermayeyi oluşturmadan terlemeden...............................vs. kaznmayı sever hale geldik o sebeple yada bu sebeple netice kolay para kazanma isteği hep olacaktırda işte bunun sonuda yunanistan ın durumu ortada. saygılar
imaj

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Ymalat
imaj kardeş haklısın tüm sorun ve bakış açılarının altında yatan nedenler vardır tıpkı hastalıklar gibi
Devlet değilmi tahville beleş para kazananları primlendiren onun yasaları değilmi üreteni sömürgeci görerek ezen törpüleyen onun aldığı kararlar değilmi üreticisini kapitalizme ezdiren zoru kolay etmek yanlışı düzeltmek ikaz etmek alternatif önermek veya bu düzende farklı bir yapılanma ile üreticiyi müteşebbisi ayakta tutmamız gerekir. ben bir birleşmeyi birlikte çalışmayı birlikte karar vermeyi örgütlemek gerekliliğinden bahsediyorum sorundan dert yanmaktan öte gitmeliyiz. çözüm önermeliyiz dayatmalıyız lobi yapmalıyız sende imalatçısın söylermisin sen devletini ne zaman yanında görüyorsun ne zaman senin sorunlarını önemseyip seni dinliyor bırak bunları olurda birgün mahkemeye düşecek olursan olurda zayıfsan adaleti isteme hakkının bile olmadığını biliyormusun? Vatandaş devletine güvenebilmeli devletde vatandaşını önemsemli üretene formalitelerle bürokrasiyle zaman kaybettirmemeli milyonlarca memur var bizzat gelip sorunları yerinde görmeli çözüm için gereğini onlar yapmalı üreticide işini yapmalı devletini yanında görürse iddia ediyorum bu ülkenin önünde kimse duramaz saygılar

sorunun cevabı üreteceğin malın al satını yapmak belli bir süre piyasayı koklamak.ve iyi bir maliyet hesabı yaparak üretime geçmek

Yerleşim Türkiye / MalatyaMeslek Ythalat / Yhracat
Bu ülkede yasalarına ve teammüllere göre üretim yapmak helede bir yerden icazet almadığın takdirde çook zor..
Satış yapmak yasalara göre o kadar kolay ki.. Saadet zinciri, kozmetik, bitkisel ilaç satmanın vergisi bile yok..
Ne iş yaparsanız yapın profesyonelde olsanız, iyi bir strateji izleseniz de küçük bir balon kapasite veriliyor.
Büyüyünce hava büyük balonun içine alınıyor.. yada senin balonun patlatılıyor..
Bu yüzden herkesin derdi bu sınırı aşmayacak bir iş sahibi olabilmek..
Bunun içinde bütün köşeler kapılmış. Köşeler sınırlandırılmış..
Büyük düşünmeninde önüne geçilmiş.
Biz ise abuk sabuk tartışmaların peşindeyiz..
Böylece büyük düşünme ve yapmanın önünü kesmişler..
Bu düzene işçi lazım hemde her düzeyden.. Şimdi bırakın bunları herkes işinin başına...
İşsizlere gelince RIZIK veren allahtır. Hadi versinde görelim... [ :) :) :) ]
aldemir

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Yleti?im
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ahmaldemir
Bu ülkede yasalarına ve teammüllere göre üretim yapmak helede bir yerden icazet almadığın takdirde çook zor..
Satış yapmak yasalara göre o kadar kolay ki.. Saadet zinciri, kozmetik, bitkisel ilaç satmanın vergisi bile yok..
Ne iş yaparsanız yapın profesyonelde olsanız, iyi bir strateji izleseniz de küçük bir balon kapasite veriliyor.
Büyüyünce hava büyük balonun içine alınıyor.. yada senin balonun patlatılıyor..
Bu yüzden herkesin derdi bu sınırı aşmayacak bir iş sahibi olabilmek..
Bunun içinde bütün köşeler kapılmış. Köşeler sınırlandırılmış..
Büyük düşünmeninde önüne geçilmiş.
Biz ise abuk sabuk tartışmaların peşindeyiz..
Böylece büyük düşünme ve yapmanın önünü kesmişler..
Bu düzene işçi lazım hemde her düzeyden.. Şimdi bırakın bunları herkes işinin başına...
İşsizlere gelince RIZIK veren allahtır. Hadi versinde görelim... [ :) :) :) ]

Yeryüzünde yürüyen her canlının rızkı, yalnızca ALLAH'ın üzerinedir. [Hud,6]

ALLAH rızkı kullarından dilediğine bol bol verir, dilediğine de kısar. Şüphesiz ALLAH her şeyi hakkıyla bilendir. [Ankebut,62]

Bu konuda benim acizane görüşüm: ''Herkes zekatını hakkıyla verse fakir ve işsiz kalmaz''

Yerleşim Türkiye / KantinciMeslek Esnaf