Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Araba Alıp Rent Acar A Kiraya Vermek Mantıklımı?

BaşlatanT_A_ZTarih12/02/2011 15:01:44Yorum16

İlk mesaj
Yeni Üye37 yazı
İyi günler tadığım bazı arkadaşlarım, araba alıp ren a kar a kira ya verdiler. Sizce bu şekilde araç alıp rent a car a kiraya vermek kazanç getirirmi? Bu şekilde uzun süredir arabalarını kiraya veren arkadaşlar varmı?

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Muhasebe
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
16 yorum
Yeni Üye54 yazı
Merhaba bu fikir teoride güzel ancak işin uygulama kısmı dışarıdan bakıldığı gibi değil. Öncelikle bir arabayı rent a car üzerinden kiraya verebilmeniz için o aracın Trafik Sigortası, Kasko + Rent a car Kaskosu olması gerekiyor. Rent a Car işinde kullanılacak otoların Kasko maliyetleri çok fazla. Bende çalıştığım şirketten 317 TL taksit ile 10.000 TL tutarında 2.el bir araba almak için sisteme dahil olmuştum. Düşüncem arabayı aldıktan sonra günlüğü 30-40 TL gibi bir ücretten Rent a Car üzerinden kiraya vermek ve aracın taksitlerini o şekilde ödeyerek üzerinede para kazanmak idi. ( Güzel bir hayaldi) :) Lakin sigorta şirketlerine Rent a Car işinde kullanılacak bir aracın Kasko Sigorta maliyetini sorduğum zaman duyduğum rakam ( yazmaya elim varmıyor ) :) beni bu düşüncemden hemen vazgeçirdi.

Rent a Car riskli iş.. Arabayı yabancı birisi kiralayacak ve asla kendi malıymış gibi özenli ve titiz kullanmayacak. O araçlar gayri resmi bir işe bulaşsa aracın sahibininde bir nebze bile olsa başı ağrıyacak.

Benim kişisel tavsiyem hiç bulaşmayın derim. Tabi farklı fikirleri olanlar varsada saygı duyarım..

Hakkınızda hayırlısı (:

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye347 yazı
eğer tanıdık ve güvenilir(ki böyle kişiler pek kalmadı) bir rent a car işi yapan bulabilirseniz güzel sistem.

Aslında işin mantığı şu, özellikle küçük ve şahıs şirketi olan rent a car işletmeleri, filolarına yeni arabalar eklemek istiyorlar.
işler geliştikçe daha fazla araca ihtiyaç duyuyorlar. Ama kendilerinin bir-iki arabaları var belki bir-iki de taksitle aldıkları araçlar var.
şirket durumlarından dolayı daha fazla aracı almaya kredi imkanları yetmiyor.
Bu durumda seçenek tanıdık kişilerden araç kirala**** rent a car da kullanmak.
Genelde rent a car firmaları adı geçen tam rent a car kaskosu yaptırmazlar. normal kullanıcıların yaptırdıkları standart kaskoyu yaparlar.
bu tabiki bir risk ihtiva eder ama maliyet açısından ekonomiklik sağlar.

siz ise bir miktar peşinatla aldığınız aracınızı bir sözleşme dahilinde rent a car işletmesine kiralarsınız. Bu anlaşmanın şekline göre genellikle kasko, bakım, belli kilometrede lastik değişimi vb. giderleri rent a car üstlenir. Ve size bir kira bedeli öder. siz bu kira ile taksitlerinizi ödersiniz. Ve bu kiralama sonucunda(2-3 yıl) sonrasında elinizde bir araç ve kiralama gelirlerinden artan bir paranız olur.

Ama burada karşı taraf güvenilir olmalı. Gerçekten yeni araçlara ihtiyacı olmalı.
Ve mümkünse sizin aracınızı uzun dönemli kiralamalar için tercih etmeli.

Bir diğer unsurda alacağınız araç
Bu araç ilgili firmanın ihtiyaç duyduğu tipte olmalı.
ve mümkünse kampanya dönemlerinde uygun peşinat ve taksit oranları ile almaya çalışmak.
eşi ve kendi adına takside girip iki araç alarak rent a car a kiralayan, taksitlerden artan para ile verdiği peşinatı çıkararak 2 yıl sonunda, 2 yaşında araç sahibi olan insanlar mevcut. Ama tabi bizim buralarda araç kiralama bedelleri yüksek olduğu için iyi fiyatlara kiralanabiliyor. Belki büyükşehirlerde ve kiralama şirketlerinin yaygın olduğu yerlerde araç kiralama bedelleri düşük olduğu için 3ç kişilerden kiralama bedelleride düşük olabilir.
Kabaklar çarpışır çekirdekler çıkar, fikirler çarpışır hakikatler çıkar.
https://bento.me/hakankaya

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye37 yazı

tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Muhasebe
Yeni Üye1 yazı
devlet kurumlarında çalıştırılmak üzere 2007 model ve üzeri araçlar kiralanacaktır.tüm giderler alıcı kuruma aittir.ilgilenenlerin 0312 434 55 60 ı aramaları rica olunur.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Otomotiv
Yeni Üye2 yazı
Aracınızı rentacar a vermeyi düşünüyosanız kesinlikle iyi araştırın .Araç sahiplerinin çogu fazla para veren rentacar adı altında iş yapan kişileri vermeyi daha uygun görüyorlar ve araç ya tamirde yada otoparkta .Aracı verdiginiz kurumu araştırın vergi levhası faturası vs.bunlar önemli günlükmü araç çıkışı yapıyorlar,açıkcası araç veren ruhsat sahibi de hatalı bu konulara dikkat etmesi gerekir.Bunları yazmamın sebebi benimde rentacar da 2 tane aracım var 1 tane vermiştim 1 sene çalıştım 2.inci aracımı aldım ve memnunum yaptıgım ticaretten ben rentacar firma konusunda iyi yere rastladıgımı düşünüyorum ve çalışmayı düşünüyorum 3 ü bir araçla.Kısacası aracınızı verirken araştırın.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?retmen
Yeni Üye18 yazı
hayat_14 sizin calıştığınız firma hangisi?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Memur
Yeni Üye13 yazı
Kurumsal bir firmada ikinci el arac satisi danismanligi yaparken bunun icin benden cok araba alan oldu. Hatta bana dateklif ediyorlardi. Kesinlikle arastirmadan ekarsi taraftan emin olmadan bu ise girmeyin derim.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Dany?manlyk
Üye187 yazı
ya arkadaslar tamam hos guzelde surada bir iş fikrinede bir kişi guzel destekleriz vs desin herkes olmaz aman ha sakın vs. acaba ticaret zaten risk degilmidir.
www.kayelajans.com
www.sifa24.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye25 yazı
Aracını kiraya vermek isteyenler arayın kiralayalım
05071982621 Bursa
En güzel para canlı kanatçılıkta.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Veteriner
ankarada kurumsalda çalıştırılmak üzere 2011 model ve üzeri şöförsüz binek araçlar kiralanacaktır..jetcarfilo araç kiralama...0312 445 02 04..
..

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Otomotiv
Yeni Üye1 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - jetcar filo araç kiralama
ankarada kurumsalda çalıştırılmak üzere 2011 model ve üzeri şöförsüz binek araçlar kiralanacaktır..jetcarfilo araç kiralama...0312 445 02 04..

Jetcarr duruyor mu hala ? Arkadaşlar jetcar, jet finans, Cem finans bunlar anlara değil Türkiye'nin en   Rent a car ları uzak durun

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye537 yazı
illa bu forumuda sorusu olan insanlarida cewap yazanlarida bezdirip zehir edecek insanlar cikiyo forum duzenbaz dolmus onune gelen cift hesap acmis cebimde yuz bn tlm war diyenlerle dolmus mooretoru yoneticisi admini gormuyolar hala????

Yerleşim Türkiye / Ankara
Yeni Üye67 yazı
Aracınızı kıraya verın sonra aldıgınız paraları ya trafık cezası olarak odersınız yada tamır parasına verırsınız. Kurumsal sırkletler harıc butun rentacarlar ısı olmayan uckagıt ısı yapanlardır. Inanmayın ASLA

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Mimar
Yeni Üye15 yazı
Çok mantıksız bence :) 2 yıl öncesine kadar bu sektördeydim yani rent a car dükkanım vardı ve sonunda kapattım. ( kar etmediğimden değil, uğraşması çok zor olduğundan kazası belası vs. )

Neyse, şimdi siz sıfır bir araç (fiat linea) verdiniz diyelim kiralamacı kardeşe, Aracınızın kiralamadaki 3. günü mutlaka bir kaza olur ve hop direkmen sizin 40 Bin Liralık araç oldu 30 Bin Lira sırf kazası oldu diye. Daha henüz 1000 Km bile yapmamış.. Neyse diyip geçiyorsunuz.

Siz ne kazanacaksınız peki: 1500 taş patlasın 2 Bin TL (aylık)
1 Yılın sonunda bu arabayı rent a car dan çekmek istiyorsunuz. Rent a car size aracı aldığı gibi teslim etmek zorunda tabi.. (KM hariç)
KM'si en az olmuş 170 BİN , araçta 5 parça değişen hemen hemen komple boya. Araç resmen yan yun gidecek.. Ayrıntılara pek girmek istemiyorum.
Şimdi siz bu araçtan 1 yıl boyunca 1500 * 12 : 18 Bin Lira kazandınız diyelim
1 yılın sonunda aracı kaça almış oldunuz : 22 Bin TL'ye
Bu çökmüş aracı kaça satacaksınız, en iyi ihtimal 25 Bin.. Belkide kasko vs. olayları da karşınıza çıkarsa bu araca kredi bile kullandıramayacaksınız. Daha çok ayrıntıları var yani bu iş yaş, rent a car açacam dersen tamam kendi aracın kafan rahat olur, iyi güzel iş ancak şahsen aracımı bir rent a car,'a teslim etmem ben.
http://www.hizlibayilik.com Bayilik veren firmalar

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Bilgisayar-Bili?im