Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Avrupada Şirket Kurma

BaşlatanexportsrvceTarih11/02/2011 23:13:45Yorum42

İlk mesaj
Üye762 yazı

Aranızda hiç Avrupada şirket kuran veya şirketi olan var mı?Benim esas sormak istediğim Avrupaya hiç ayak basmadan orada şirket kurulabilirmi?

Bu tür tanıtımlar;

http://www.formacompany.com/tr/sirket-kurulus-ucretleri

gerçek mi?

Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
42 yorum
Üye140 yazı
Orasi fake bir site cunki sirket kurmak demek mesela belcikada 16 bin euro bankaya yatirmaniz lazim bu para sonra tekrar cekiliyor ama basta yatirmaniz lazim... Diger soru ise evet vekaletle sirket kurabilirsiniz ben hollandadayim suan bircok sirket kurdum bilgim var... Fiyat dogrudur sizden danismanlik ucreti gibi aliyor tabi kurduktan sonra size 16 bin euro gibi bir fatura cikaracak sizde odemeyince paraniz yanacak

Yerleşim Hollanda / RotterdamMeslek Serbest meslek
Üye762 yazı
sayın hokiri,

mutlaka o site üzerinden şirket kurulması şart değil.hollandada veya avrupanın herhangi bir yerinde çalışan bir avukat da bulabilirim.benim esas merak ettiğim nokta şu;

avukata vekalet versek avukat şirketi kurabilirmi?
mutlaka şahsen Avrupaya gitmemize gerek varmı?

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Üye174 yazı

hangi avukata vekalet vermeyi olanliyorsunuz? turk avukattan mi bahsediyorsunuz? sizin verdiginiz vekalttle gidip adinizia sirke mi kuracak?
avrupadaki avukata vekalet verecekseniz bu islemi de gitmeden mi yapmayi planliyorsunuz? once hangi avukata vekalet kismi netlesse bir )))

Yerleşim Ukrayna / KievMeslek Serbest meslek
Üye140 yazı
herhangi bir tanidiginizada vekalet verebilirsiniz o adiniza acabilir avukat sart degil...
Hem kendiniz soruyorsunuz bu site gercekmi diye sonra siteyi koruyorsunuz ben bunu anlamadimki :d

Yerleşim Hollanda / RotterdamMeslek Serbest meslek
Üye762 yazı
şimdi ben konuyu açarken çok net bir mesaj yazdım.benim ilk mesajımı okuyan ilkokul öğrencisi bile sorumun Avrupaya gitmeden avukat veya herhangi bir yolla şirket kurulabilirmi olduğunu rahatça anlar.Avrupada şirket kurmaktan bahsederken herhalde kalkıp İstanbul Kadıköydeki bir avukata vekalet vermeyeceğim.avukata biletini alıyorsunuz ve gel diyorsunuz o da İstanbula geliyor.Örnek;

http://www.weinholdlegal.com/

ayrıca benim siteyi koruduğumu nereden çıkardınız?ben sadece bu tarz siteler hallediyorsa o zaman direk onlarla başlayayım diye sordum.ikinci mesajımda da zaten açıkca belirttim.

mutlaka o site üzerinden şirket kurulması şart değil.

Üye992 yazı
evet arkadasim
ayak basmadan dunyanin her ulkesinde sirket acabilirsin satin alabilirsin satabilirsin,

Yerleşim Yspanya / Tarragona
Üye992 yazı
pek cok ulkede avukatlar yetkilidir ve bazi ulkelerde de mali musavir gibi isletmeciler sirket islerine bakarlar,bu kisilere yetki vermek pek tehlikeli degildir. zaten devlet mecbur ederbu kisilerin evraklari hazirlamasini,bu kisiler sirketi sizin uzerine kuracagindan vekaletname sinirlidir sadece sirketin resmi islemlerini algilar.her ulkede gider masraflari harici belli bir miktar bankaya yatirilir bazilarinda cekilebilinir bazilarinda sirketin garantisi olarak bloque edilir
her sey kisinin maddi gucune baglidir

Editör5590 yazı
Hoşgeldiniz Sayın Armando . . .
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye992 yazı
sagolun sayin selcuk bey uzun bir aradan sonra biraz sikilinca aklima geldi nasilsiniz ,iyimisiniz herkese hayirli isler dilerim

Üye628 yazı
exportsrvce arkadaşım ben 2007 de Almanyada bir şirket kurdum evet aynen vekalet vererek hiç bir sorunla karşılaşmadan kurabilirsin çok rahat bir şekilde kurduğun şirketi daha sonrada hayatında hiç yurt dışına bile çıkmamış birine gene vekaletle istediğin gibi satabilirsin, bilmem anlatabiliyormuyum.
Ne iş yapacağını bilmiyorum ama sadece ihracat yapıp dağıtmak pazarlamak istiyorsan ticari acente olarak güzel bir ofis aç rahat et, ben önümüzdeki aylarda bir ofis açacağım bir muhasebeci ile işini bitirirsin
Hayırlı işler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Editör5590 yazı
Teşekkür ederim iyiyim. Ufaklığı öpün benim için . . .
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye71 yazı
üstat bana ulas ??? yardimci olurum her sekilde .

Yerleşim ALMANYA / KasselMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye17 yazı
girisimci krdesim oncelikle avrupada sirket acabilmen icin oncelkikle nerede acmak istiyorsan oranin oturumunu almak zorundasin veya burada ikamet eden birini firma yetkilisi olarak gostermek zorundasin cunku avrupadaki firmani oradan yonetmen zor surekli olarak denetimler var
2-burdaki firma kurulumu icin 2000 ila 18900 euro civarinda bi para var onu tedarik etmelisin
3-firmayi acarken dplomali birini ortak etmen gerekir yoksa acamazsin eger firma isyeri olarakta gozukecekse ozaman ilave olarak isyeri acma kurslarina katilmisbir diplomali gerekir
4-btw numarasini yani vergi numarasini hemen veriyolar ama is yapmak icin gereklinumaran uc hafta sonra geliyo
5-yeni isyerinin evraklari kusursuz olmali

yada alternatif olarak o ulkedeki hazir kurulu temiz bir sirketle sirket evliligi yapabilirsin boylece mallarini sorunsuz bir sekilde cikarabilirsin veya ulkeye sokabilirsin bu konuda ii bir mali musavir sana yardimci olabilir

gumruk islerine gelince

1-ihracat/ithalat sozlesmesi
2-ii bir gumruklemem uzmani senin sorunu yanitlar

simdiden bolkazanclar
ygunec

Yerleşim Belçika / GentMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Üye181 yazı
Avrupa birligi ulkesi oldugu icin ; Litvanyada sirket kurmakla almanyada yada portekizde kurmanin hic bir farki yok denecek kadar az.. Sirket kurma konusuna gelince Litvanyada sirket kurmek gercekten cok kolayy . araci sirketler 1500 euroya sirket kuruyorlar sen elini bile kipirdatmiyorsun.. ayriteyen 3000 euro bankaya gosterip . sonrada cekebiliyorsun parayi .ve oturma izini gibi konulari bu sirket araciligiyla rahatca halledebiliyorsun
Veni Vidi Vici

Yerleşim Litvanya / VilniusMeslek Ticaret
Üye762 yazı
anladığım kadarıyla bu konuda en sert uygulama Almanya,Belçika,Fransa ve Hollandada.şu ana kadar bana Baltık Ülkeleri daha mantıklı görünüyor.

Yeni Üye15 yazı
Arkadaşlar Avrupa ülkelerinden Macaristan,Slovakya ve Çek Cumhuriyetinde firma kurulum danışmanlığı yapmaktayız.Bu konuyla ilgilenen arkadaşlar bizlerle iletişime geçebilirler.Lütfen ciddi firma kurup işletmek isteyen arkadaşlar iletişime geçsinler.
Tel HU: 00 36 30 319 11 01
ALL4YOU s.r.o.
Slovakya:Obchodna ulica 66/A 81106 Bratislava/Slovakia
Tel SK:+421 944 25 13 14
-----------------------------------
ALL4YOU Kft.
Boross Jozsef utca 11. 6723 Szeged/Macaristan
Tel HU:+36 30 319 11 01

Yerleşim Slovakya / BratislavaMeslek Doktor
Üye181 yazı
Bende bu konuyla ilgili baslik acmistim ve gereken herkese cevapta verdim. Sirket konusunda litvanya rahat ama bi kere gelip birebir sirketi uzerinize almak icin imza ve vizeye basvuru icin imza yeterli sonra 2 ay sonra kart elinize gecer.
Veni Vidi Vici

Yerleşim Litvanya / VilniusMeslek Ticaret
Yeni Üye6 yazı
avrupada sirket kurmak istiyorsaniz avrupaya ayak basmayin ama ukraynaya gelip giderseniz evraklari buradan polonya uzerinden dolandirarak bir firma acabilirsiziniz.... eger bu konuda daha detayli bir konusma gerceklestirmek isterseniz ukraynali-ua@hotmail.comdan yazisabiliriz

Yerleşim Ukrayna / KievMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye6 yazı
avrupada sirket kurmak istiyorsaniz avrupaya ayak basmayin ama ukraynaya gelip giderseniz evraklari buradan polonya uzerinden dolandirarak bir firma acabilirsiziniz.... eger bu konuda daha detayli bir konusma gerceklestirmek isterseniz ukraynali-ua@hotmail.comdan yazisabiliriz

Yerleşim Ukrayna / KievMeslek Ythalat / Yhracat
Üye123 yazı
almanyada sizin adınıza istediginiz sirketi / firmayi acabilirim...

detay bilgi:
tasdemir@gmx.de
tmx

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye22 yazı
arkadasim avrupa dedigin zaman her ulkenin kendine gore ticaret anlayisi ve kurallarivar.gelismis bir avrupa ulkesinde almanya fransa vs yonetmelik neyi gosteriyorsa onu uygulatiyorlar.ama gelismekte olan ulkeler bunlarda bulgaristan romanya vs burlarda hala rusvetle bircok isinizi kolay yolldan yaptira biliyorsunuz.benim size nacizane tavsiyem sirket kurmak yerine turkiyedeki sirketinizin bir ofisini acin olsun bittsin.illakide kurucagim derseniz gelismekte olan ulkelerde kurulmasi daha basit formaliteye fazla takilmazsiniz.kolay gelsin.

Yerleşim Romanya / SibiuMeslek Esnaf
Üye762 yazı
heraklus

özel mesajda bahsettiğin konuya devam edebilirmiyiz?

Üye537 yazı
ARKADAŞLAR ÖNCELİK İLE SLM VE SAYGILAR

Türkiyenin genelinde faaliyet gösteren bir özel güvenlik şirketiyiz. Yurt dışı hizmet satışı için ar-ge aşamasındayız bu konuda off shore yada irtibat büroları kurmamız gerekecek bu sebebden dolayı detaylı bilgi ve danışmalık edecek firma ve şahıslara ihtiyacım vardır.Alacağımız hizmete dair ücret ödenecektir.

burak_altun_zirvegrup@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / Ankara
Üye145 yazı
Sayin Exportsrvce

Ingilterede sirket kurmak isterseniz size toplam masrafi 73 sterlin olacaktir. Herhangi bir kisi ya da kuruma vekalet verme zorunlulugunuz da yoktur. Sirket bilgileri ve hisse dokumleri en gec 2 hafta icinde elinize gecer.
lafla peynir ekmek gemisi yurumez

Yerleşim Yngiltere / BiyerMeslek Esnaf
Üye351 yazı
sayın armağan peki adres olayını veya sorumlu müdür olayını nasıl hallediyorsunuz ingiltereyi bilmem ama almanyada böyle bi durum var şirketi 10 euroya kuruyosunuz ama sizden adres ve sorumlu müdür istiyorlar ingilterede de böyle bi durum yok mu

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Saty? / Pazarlama
Üye145 yazı
Sayin Ramco, sorumlu mudur dediginiz sanirim bizim burda director dedigimiz oluyor. 2011den once sirkete en az bir direktor ve en az bir sirket sekreteri atamaniz gerekiyordu ama 2011 itibari ile ingilterede sirket sadece bir direktor ile kurulabiliyor. adres hususuna gelince tabiki sirket ofisi gostermeniz gerekiyor. Ama ofis demek illaki isyeri ya da bildigimiz ofis olmak zorunda degil, kendi ev adresinizi bile gosterebiliyorsunuz. Eger Ingilterede tanidiginiz es dost akraba varsa onlarin adreslerini kullanabilirsiniz. adres ve kimlik teyidi diye bir olay yok. verdiginiz isim ve adrese sirket acilabiliyor. Masrafi ise yaklasik 73 sterlin. Eger burda muhasebeci tutmak isterseniz isinizin buyuklugune gore size servis ucreti belirlerler. En basitinden eger isci sigortalarinizi ve fatura duzenlemelerinizi kendiniz yaparsaniz yillik muhasebeci ucreti en azindan 500 sterlinden baslar.

Üye762 yazı
İngilterede şirket kuruluyor doğru ama İngiltere şirket kurup iş yapanlara ülkede geçici oturma izni veriyormu?

Üye145 yazı
Sayin Exportsrvce is te asil mesele de orada basliyor. Sirketin kaydini yaptirip aktive atmek 5 dk lik is ama sirketiniz var diye buraya elinizi kolunuzu sallayip is yapmaya gelemiyorsunuz.

Calisma iznine ihtiyaciniz olacaktir. Ingiltere ve Turkiye arasinda imzalanmis olan Ankara Anlasmasi cercevesinde her Turk vatandasi gerekli is planlarini yapip, yapilacak ise dair gerekli sermayeyi banka hesabinda gosterdigi surece bu anlasmadan faydalanabilir. Bu vize turune Turkiyeden basvuru yapabildiginiz gibi Ingiltereye is vizesi haricinde(turist, aile ziyareti vs.) bir vizeyle bile giris yapmis olsaniz bile Ingiltereden basvurma hakkina sahipsiniz. Ama Turkiyeden basvuru yapmadan once ulkeye pazar-market arastirmasi yapicam diye gene gerekli vizeyi alip buraya gelmeniz is vizenizi almanizda size avantaj sagliyacaktir. Aksi taktirde hic ziyaret etmediginiz, pazari hakkinda pek fikrinizin olmadigi bir ulkeye ben gidecegim sizin ulkenizde su su isleri yapacagim demeniz cok da gercekci durmaz.

Londrada sizin butun muhasabe islerinizi( is plani vs.) yapacak ve ayni zamanda basvurularinizi yapacak avukatlar oldukca fazla. Size maliyeti cok fazla olmayacaktir. Butun isleri yapan bir firmanin sizden talep edecegi ucret 750 sterlin ve 1250 sterlin arasindadir.

Isin teferruati oldukca basit, benim meslegim olmadigi halde bile burada vize sikintisi ceken ogrenci kardeslerimize ucretsiz ben bu vizeleri aliveriyorum. Bunu soylememin sebebi yani formlarin sadece ad soyad ve belli basli bazi bilgiler doldurmaktan ibaret oldugunu soylemek isterim.

Yeni Üye4 yazı
slm.isvecte sirket acmak cok kolay.ama burda oturumunuz olmasi lazim.veya oturumlu birisi adina acabilirsiniz.sonradan calisma izni alirsiniz sirket adina ve ingiltere haric avrupanin butun ulkelerine vizesiz gidebilirsiniz.ama ne uzerinde sirket acmayi dusunuyorsun?

Yerleşim Ysveç / LudvikaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye105 yazı
ne yaparsan yap türklerden uzak dur yurt dışında sana türklerden fazla kimse zarar veremez
smcyln

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mobilya