Çok değerli koniks ailesi,
Çok büyük sermaye istemeyen ve fakat para kazandıracak bir iş fikrim var.Evet.Patates kızarması.
Zincirleme fast-food (hızlı-beslen) ya da (hemen ye) tipi yerlerde tek başına satılmayıp,diğer yiyeceklerin yanında garnitür muamelesi gören patates kızartması.
Ben bir uzun dönem önce , foça da bu işi yapan bir yer görmüştüm.Adam gerçekten iyi satıyordu.Küçük külah (şimdiki parayla) 75 ykr,büyük külah 1,5 ytl.
Tahminen 2 fritöz (400 Ytl), bir büyük çaplı kızartma kazanı(650 YTL civarında),ve kızaran patatesleri sıcak ve taze tutmak için metal bekletme sepeti(500-1000 ytl civarında).Tabii ki , patates soymak için satılan kesme-dilimleme makinesi (tahminen 17-20 ytl).
Ayrıca patateslerin damak tadına uyması için yanında hardal , ketçap,mayonez gibi grnitürler küçük paketlerde hazır olarak satıldığı gibi ,isterseniz kutu ile de müşteriye sunabilirsiniz.
Patatesleri çuvalla alıp,akşamdan kızartılmaya hazır halde soyup,(kararmaması için suda bekleterek) dondurucuya atıp,ertesi günü müşteri gelir gelmez kızartıp satabilirsiniz.
Şimdi düşüncemize biraz renk katalım:Düşünün, bir dükkan kiraladınız.hazırlığınızı yaptınız.Ama kuru bir reklamla çok para kazanamayabilirsiniz.Öyleyse biraz renk katmak fena olmaz.Dükkanın önünde krapon kağıtlarına kocaman yuvarlaklar içinde rengarenk Bonn frit - pomm fritte - Potatoe - Patates kızartması gibi çeşitli dillerde itinalı hazırlanmış afişler , rüzgar gülleri,balonlar , hortum ışıklandırma yerleştirip cazibeyi arttırabilirsiniz.(masa ve oturma yeri olmayacak!)
Bu arada yalnızca düz patates kızartması değil , kabuklu kesilmiş , galeta ununa batırılmış, cips şeklinde kesilmiş patatesler de hazırlayın.Bu satışları arttırır diye düşünüyorum.
Bence hiç fena fikir değil.Üstelik sermayesi yine öyle büyük değil.Ben bu işi , emekliliğimi aldıktan sonra yazlıklarda yapmayı düşünüyorum.Hemen satış yapılacağı için nakit kazanç olacak.Bu da işin en güzel yanı.
Sevgi ve saygılarımla