Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ihracat İthalat

Başlatanhusi19Tarih26/01/2011 17:59:59Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
iyi günler arkadaslar

Kücük yaslarda geldim uzun yillardir isvicrede kaliyorum. Makina cizimciligi ve Isletme bitirdim. Bir kac avrupa dilini üst seviyede yazip ve konusabiliyorum. Su an bir Asansör Firmasinda Cizim (Konstruktion) ve hesap isleri yapiyorum.

Ama yillardir kafami kurcalayan bir is var onu yapmak istiyorum. Birikimimi Bankada bekletmek yerine kendi isimi kurup baskasina degil kendime ve milletime calismak. Burda cok issiz var. Azda olsa bir kas kisiye isverip ekmek parasi kazandirmak.

Kafamdaki yapmak istedigim is, Isvicrede ilk önce Ihracat ve Ithalat firmasi kurmak. Daha sonra Mercimek, Princ gibi gida maddelerini kendi markamla Türkiyede Paketletip. Avrupa ülkelerine Pazarlamak. Ve Avrupadan da Türkiyede ihtiyac duyulan mallari Türkiyeye pazarlamak.

Bu ise baslamadan önce kafama takilan cok soru var.

örnegin:
Ihracat ve Ithalat firmasini Türkiyedemi yada yurd disindami kurmak daha iyi?

Devletin desdek fonlari varmi?

Kendi markami yurddisindami yoksa türkiyedemi onaylattirmak daha iyi olur?

Yurdisinda markami onaylattigimda, Türkiyede bu marka adiyla mallari Paketletip yurd disina ihrac yapabilirmiyim?

Bu iste vergi sistemleri nasil calisiyor?
Türkiyede bu isi yapmak cok bürokrati gerektirirmi?

Buna benzer bir cok sorum var.

Bu konusa bilir kisilerin bilgi birikimi ve Tecrübelinden yararlanmak istiyorum.

Herkese cok selam

Yerleşim İsviçre / SantgallenMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye9 yazı
Merhaba kardeş,ihrac etmen için üreticiden gıda bulup gönderebiliriz ,kodamanlara para kaptırmadan .Firmanı kurup ürün talep ettikten sonra işler kolay.Malatyadan Yiğitcan

Yerleşim Türkiye / MalatyaMeslek Ticaret
Yeni Üye61 yazı
ihracat firmanı türkiye de kur, devletin çok teşvikleri ve destekleri var faydalanırsın .senin en büyük artın oradaki piyasayı ve dilini biliyorsun .müşteri bulman zor olmaz.eğer firmanı orada kurarsan birsürü ithalat vergisi verirsin çok uğraşırsın.hiç zaman geçirme o tür işlerle sen malını sat ithal eden kişi düşünsün vergisini harcını.

hadi bakalım ..güzel haberlerini bekliyoruz..
dua ederim sana özelden..

selamlar...
senturk

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Deneyimli Yazar130 yazı

Merhaba Arkadasim.Ben Lindau`dan Riza Kosar.
Size bu konuda bilgilerimi aktarabilirim.Size cok yakinim,sanirim st,gallende oturuyorsunuz.

Tel.:+49-172-8942345

KORU Import-Export OHG Lindau

Ararsaniz görüsebiliriz.

Saygilarimla...
sharan67

Yerleşim Ysviçre / St. GallenMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye12 yazı
merhaba arkadasım.
kesinlikle türkiyede kurmanı tavsiye ederim.devletten bir cok destek alabilirsin.bende suan senınle aynı işi yapıyorum.bende guney korede ve ingilterede uzun yıllar yasadım.suan bir kac avrupa ulkesiyle,orta dogudan yine bir kac ülke ve guney koreyle ticari faaliyetlerde bulunuyorum.elimde guclu uretici firmalar var bircoguda yakın ailemden onların ürünlerini ihrac ediyorum yada onşara ithal ediyorum .ihtiacın oldugunda elimden geleni yapabilirim.
e.e

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye66 yazı
bu işin ticari kısmını bence en iyi bir muhasebici ile konuşmandır ... sonuçta şirketin büyüklüğü ticari şekli ve işleyişini onlar bilir ....ayrıca işletme bitirdiğine göre fabrikanın işletme sistemini kolaylıkla halledebilirsin .... bence bu işte önemli olan resmi kısmı öncelikle bunları halletmen gerekir...fabrika işi kolaydır bir depo paketlem tesisi herşeyi zaten makinalr yapıyo
hsn

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Ö?renci
Yeni Üye5 yazı
Yaşadığınız ülkenin yabancıların şirket kurması ile ilgili çok katı kuralları yoksa şayet ben olsam Türkiye'de kuracağım şirkete kardeş şirket yurtdışında kurardım. Böylece her iki tarafında imkanlarından yararlanıp hem ithalatçı hem de ihracatçı olurdum.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bankacylyk-Finans