Uzun yıllardan beri araştırmasını yaptığım bir iş konusunu hayata geçirebilme adına maddi destek verecek bir ortağa ihtiyaç duyuyorum. Çevremde bu konuyla ilgilenebilecek, yada maddi destek verebilecek kimseleri bulamayışımdan dolayı son olarak bu seçeneği deniyorum. İşin ne olduğunu aşağıdaki yazımda bulabilirsiniz. İşle alakalı kademeli olarak maddi ihtiyaç duyulacaktır(ilk aşamada 3-4 bin totalde max 50 bin). Beklentim, iletişime geçmek isteyen bunu karşılayabilecek olmalıdır.
Yurtdışında, fosil yakıtlara alternatif yenilenebilir yakıt seçenekleri konusunda bir hayli çalışmalar mevcut. İletişime geçtiğim ve Türkiye için partnerliğini alabileceğimi düşündüğüm firmanın çalışmaları ve ürünleri şu şekildedir.
Hidrojenle çalışan scooter,
Hidrojenle çalışan ocak,
Seyyar minik hidrojen ocakları,
Hidrojenden elektrik elde etme ve
*Metal Hidrojen Tüpleridir (sanayi için farklı farklı boyutlarda ki düşüncemde bu ürün, işin ilk en temel kısmını oluşturmaktadır)
Hidrojen tüpleri, bugün sınai gaz satışı yapan işletmelerdekinin aynısıdır. Tek bir farkı bu tüpler bittikleri zaman kendi kendilerini tekrar doldurabiliyorlar. Bu tüplerin kullanım alanları çok fazladır ve şuan oldukça da pahalı olmasından dolayı tercih edilmemektedirler. Ancak bizim satışını yapacağımız bu tüpleri alan sadece bir kez para ödeyecek, bittiklerinde tüpler kendi gazlarını tekrar üretecektir. Tersanelerde, kaynak yapmada, ısınmada, inşaatlarda kullanılan lpg sanayi tüplerinin de yerlerini alabilirler. Ayrıca evler için de hidrojen ocağı, ısıtıcıs olmak kaydıyla kullanımları müsaittir. Daha fazla kullanım alanları da mevcuttur ki şuan itibari ile çok da detaya girmeye gerek duymuyorum. İşin asıl döngüsü partnerliğini aldığımız bu firmanın ürünlerini Türkiye pazarına kendi bayi ağımızla pazarlama olacaktır. Firmanın, İtalya, İspanya ve Portekiz’de partnerleri mevcutken Türkiye’de henüz yok. İnternetten de hidrojenin Türkiye’deki durumu hakkında bilgilere göz atmanızda fayda görüyorum.
Bu iş konusunda destek verebileceğine inandığım kişilerle yüz yüze de görüşebilir daha da detaylı fikir alışverişinde bulunabilirim. Olumlu olumsuz yorumlara da açığımdır
Syglr