Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Yenilenebilir Enerji Pazarlaması ( Hidrojen )

BaşlatancheckrealtimeTarih26/01/2011 02:41:25Yorum32

İlk mesaj
Değerli üyeler

Uzun yıllardan beri araştırmasını yaptığım bir iş konusunu hayata geçirebilme adına maddi destek verecek bir ortağa ihtiyaç duyuyorum. Çevremde bu konuyla ilgilenebilecek, yada maddi destek verebilecek kimseleri bulamayışımdan dolayı son olarak bu seçeneği deniyorum. İşin ne olduğunu aşağıdaki yazımda bulabilirsiniz. İşle alakalı kademeli olarak maddi ihtiyaç duyulacaktır(ilk aşamada 3-4 bin totalde max 50 bin). Beklentim, iletişime geçmek isteyen bunu karşılayabilecek olmalıdır.
Yurtdışında, fosil yakıtlara alternatif yenilenebilir yakıt seçenekleri konusunda bir hayli çalışmalar mevcut. İletişime geçtiğim ve Türkiye için partnerliğini alabileceğimi düşündüğüm firmanın çalışmaları ve ürünleri şu şekildedir.
Hidrojenle çalışan scooter,
Hidrojenle çalışan ocak,
Seyyar minik hidrojen ocakları,
Hidrojenden elektrik elde etme ve
*Metal Hidrojen Tüpleridir (sanayi için farklı farklı boyutlarda ki düşüncemde bu ürün, işin ilk en temel kısmını oluşturmaktadır)
Hidrojen tüpleri, bugün sınai gaz satışı yapan işletmelerdekinin aynısıdır. Tek bir farkı bu tüpler bittikleri zaman kendi kendilerini tekrar doldurabiliyorlar. Bu tüplerin kullanım alanları çok fazladır ve şuan oldukça da pahalı olmasından dolayı tercih edilmemektedirler. Ancak bizim satışını yapacağımız bu tüpleri alan sadece bir kez para ödeyecek, bittiklerinde tüpler kendi gazlarını tekrar üretecektir. Tersanelerde, kaynak yapmada, ısınmada, inşaatlarda kullanılan lpg sanayi tüplerinin de yerlerini alabilirler. Ayrıca evler için de hidrojen ocağı, ısıtıcıs olmak kaydıyla kullanımları müsaittir. Daha fazla kullanım alanları da mevcuttur ki şuan itibari ile çok da detaya girmeye gerek duymuyorum. İşin asıl döngüsü partnerliğini aldığımız bu firmanın ürünlerini Türkiye pazarına kendi bayi ağımızla pazarlama olacaktır. Firmanın, İtalya, İspanya ve Portekiz’de partnerleri mevcutken Türkiye’de henüz yok. İnternetten de hidrojenin Türkiye’deki durumu hakkında bilgilere göz atmanızda fayda görüyorum.
Bu iş konusunda destek verebileceğine inandığım kişilerle yüz yüze de görüşebilir daha da detaylı fikir alışverişinde bulunabilirim. Olumlu olumsuz yorumlara da açığımdır

Syglr

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
32 yorum
ürünler havadan hidrojeni ayrıp kendi kendilerine mi hidrojeni üretiyorlar?
örnek olarak scooter hiç para vermeden havadan kendi kendine mi hidrojeni ayırıp -yakıp gitmekte?
detaylı bilgi alabileceğim internet sitesi varmı?yada katalog varmı ?
alternatif enrjiyle amatör olarak ilgilenmekteyim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
ilginç bir konu. @zzaxiss sorusunun cevabını bende merak ettim ?
redirect

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret

BU başlığı açan arkadaşa öncelikle teşekkür ederim sayesinde araştırma ihtiyacı duydum
öğrendiklerimi özetlemek gerekirse hidrojen geleceğini yakıtı havadan değil sudan elektroliz yöntemiyle elde edilmekte ve elektroliz için elektrik enerjisine ihtiyacınız var .kimyasal bir süreçten sonra sudaki oksijen ve hidrojen molekülleri ayrılıp yarı ayrı tankalrda depolanmakta.
günmüz teknolojisiyle şu an için ürünleri çok pahalı (hidrojenle çalışan motorlar-sistemler-vb...)ama sistemler gelişip ucuzladıkça geleceğinin istisnasız en iyi enerji çözümlerinden biri.Büyük enerji ile ilgilenen holdingler bu sistemlerin peşindeler şu anda .Yani sanımca rüzgar gülleri-güneş enerji sistemleri gibi buda halka yar olmaz holdingler işi ***ürüler.ilk yatırım maaliyetleri çok yüksek çünkü.

mrblar
yazınıza cvp verene kadar siz arastırıp yazmışssın zaten. Şuan için en makul yöntem elektroliz yöntemiyle olan. Ancak elektrolizde çok da fazla elektriğe ihtiyaç duyulmuyor. Zaten hidrojenden elektrik de elde edilebilmekte. Ancak depolama oldukça büyük problemdir bunu yapanda oldukça az şirketler vardır ki iletişimde bulunduğum bu şirket bunlardan biridir. Depolama sorunu aşıldığı zaman hidrojenin hiç bir alternatifi yoktur. Bu kullanıma arabalarda dahil. Bmw 7 hydrogen'e netten bir bakınız. Fabrıka çıkışlıdır. Ancak yine bir avrupa ülkesinde bir şirket daha sonradan da arabaları tıpkı lpgye çevirir gibi hidrojene çevirebiliyor. Tabi bu benim işimle alakalı bir durum değil. Çok büyük bir iş. Ama o şirketten de tedarikte bulunulacak ürünler var (lüks evler için).
Benim ilk beklentim bu tüpleri hem birincil yakıt hemde yardımcı yakıt olarak pazarlamaktır. Türkiye bunun için çok uygun bir ülkedir ki yakıt fiyatlarını biliyoruz. Benzin dahil!
Bu şirket şuan için oldukça küçük bir işletmeden ibaret ancak yaptığı şeyler hiç de hafife alınmayacak derecede büyük. Öyle ki kendi ürünleriyle çalışan balıkçı teknesi boyunda bir feribotları var.Şirketin geleceğini oldukça parlak görüyorum ki şimdiden bir ortaklık içine girme hevesindeyim. Bu işe başlamak için çok büyük sermayelere gerek.Herşey abartı.İşe tamamen bir dış ticaret işi olarak bakmak lazım ki durum zaten öyle. Yeni bir icat,arge vs yapılmayacak. Yapılan Türkiye pazarına sunulacak.
Holdingleri holding yapan sermayeleri değil yaptıkları işlerdir. Yoksa hazıra dağ dayanırdı
(netten bakınız ltfn. Hidrojenle pişen kahvenin 80 yıl hatırı diye. Şov yapmışlardı ve o tesisi 30 bin dolara kurmuşlar yanlış bilmiyorsam. O ekipmanlar 10 bin dolar bile değil,üstelik aynıları)

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
sayın checkrealtime
peki bu firmanın ürünlerinin broşürleri
sepesifik özellikleri vb... bilgiler varmı ?
yurt dışında gelecekse yanıcı-parlayacı madde içerdiğinden gümrükte çok büyük sıkıntılar olmakta gümrük kısmını araştırdınız mı?
örnek olarak kaynak (oksijen) tüpünü ele aldığımızda aynı miktardaki kullanım için hidrojen ile oksijenin fiyat farkı nedir?
vb..
detaylı olarak incelenmesi gereken bir konu ama kesinlikle geleceği parlak bir konu olduğuna inanıyorum
daha detaylı istatiksel verilere nasıl ulaşabilirim?

selamlar ,
hidrojen enerjisiyle ciddi derecede ilgilenmekteyiz. sizin ile telefon ile görüşme imkanuımız olur mu acaba ?
tel.numaramızı buradan yazamayacağım. lütfen öncelikli olarak mail atarmısınız tel.numaranızı
utku
uaysan1@hotmail.com
www.dengemermer.com
utku aysan 0532 5905903

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Ticaret

Yazılarınızı okuyorum ve mümkün olduğunca merak edilenleri cevaplamaya çalışacağım. Ancak bu açıklamalarım çok ayrıntılı ve detaylı olmayacaktır maalesef. Bunun için anlayış gösterilmesini rica ediyorum. Tabi bu işe ortaklık için yaklaşan ve samimiyetine,dürüstlüğüne inandığım kişilerle/şirketlerle tüm bağlantılarımı,bilgilerimi ve neyi nasıl ne şekilde yapabileceğimizi tüm ayrıntılarıyla da paylaşacağım. İlerlemek istediğim yol adres verip bilgi paylaşmaktan ziyade referans alıp tanışmak olacaktır.
syn zzaxiss;
ürünlerin elbetteki özellikleri,broşürleri,fiyatları bende mevcut. Ancak bunlar bir ortaklık girişiminde paylaşacağım şeyler.
Bu tüpler yenilenebilir olmalarından dolayı boş olacak, daha sonra kullanılacağı yerlerde kendi kendilerinin dolumlarını yapacaklardır. Gümrük için tehlikeli madde sınıflarında değillerdir. Belki msds gerekebilir çok da mühim değil.
Firmanın farklı boyutlarda ve kapasitelerde ürünleri var. 10 kgs,50 kgs,100 kgs gibi. Ortak özellikleri;hemen hemen hepsi 1 saatte tkrr dolum yapabiliyorlar. 2-6 bar basınçlarda dolumları 5 bar , dolum sıcaklıkları 20-25 derece vs gibi. Ancak kapasite arttıkça risk de artıyor bunlarda. Bunun için ilk adım, bunlar nerelere pazarlanacak onu belirlemek. Benim düşüncemde birkaç nokta var ki sadece bir kalem bile emin olun yeter düzeyde.
Oksijen tüpünün fiyatını bilmiyorum ama bir kaç ay öncesi hidrojenin fiyatını sormuştum. Kaç kg olduğunu tam hatırlamıyorum araştırılabilir şimdilerde tabi. İsterseniz siz de bir sorun güncel bir bilgi edinmiş oluruz. O zaman bana söylenen fiyat 550 liraydı. (büyük sınayi tüpü) Tabi bu sadece gazın fiyatı. Tkrr dolum ve yenisinin gelmesi için de 15 gün beklemek gerekiyormuş.
Daha istatiksel veriler için özellikle şunu tavsiye ediyorum. Hidrojeni diğer fosil yakıtlarla(benzin,motorin,lpg,doğalgaz) karşılaştırılmış sonuçları inceleyiniz. Hayran kalacaksınız. Sizin bu konuya duyduğunuz ilginin nedeni nedir?
Sn haysan memnuniyetle, konuşabiliriz tabi. Burada yazmak istemiyorsanız özelden kendinizi tanıtıcı bilgilerinizi,referanslarınızı gönderebilirsiniz. Şu an ne işle meşgulsunuz, ciddi derecedeki ilginiz nedir yazarsanız bende memnun olurum.

İlgim alternatif yenilebilir enerji üretip satmak istemekteydim fakat ilk yatırım maaliyetleri çok fazla olduğundan ve yatırım geri dönüş süresi yaklaşık 10-15 yıl arası olduğundan (res-hes) düşüncelerimi rafa kaldırdım birde res ve hes de inanılmaz rekabet başlayacak çok fazla sayıda holding firma aynı dönemde son iki -üç yılda enerji sektörüne girdi.
o yüzden alternatif olarak daha evvel hiç incelemediğim hidrojen enerjisini sizden duyumca ilgimi çekti.
açıkçası hidrojenle alakalı ilk aklıma gelen
fabrikalarda kullanılan lpg-cng sistemlerinin yerini alabilirmi yada tersanelerde ve fabrikalarda oksijen kaynağının yerini alabilirmi oldu.
detaylı bir fizibilite yapılarak artısı ve eksisi çok iyi analiz edilerek fiyat-yararlılık oranları şu anki sistemlerden yüksekse satış yapılabilir gibi geldi bana .

oksijen kaynagının veya kesiminin yerini alamaz bar basıncı çok fazla olması lazım ..ama normal tup sanayi tupu ve restorantlarda kullanılabilir diyecegim ama dogalgaz var .ogalgazda ısınma maliyeti fazla ama mutfak da dogalgaz kullanımı tupe göre kat kat duşuk.0,75 150 bar basıncı olması lazım tupde kesim yapabilmesi için.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
daha detaylı açıklamalarda bulunacağım.
Konu çok yönlü olmasından dolayı irdelemek ve karar vermek için çok fazla bilgiye ihtiyaç duyuluyor. Bu, her yakıtın alternatifi olacak diye bir durumu yok. Ancak adım adım yol alınacak bir durum. Birincil yakıt olarak ele alındığında bazı durumlar için hiç de kullanışlı olmayabiliyor. Ancak yardımcı bir yakıt olarak bir çok yakıta destek olabiliyor. Bu sisteme de hybrid denmekte.
Şuan itibari ile araçlarda yardımcı yakıt olarak kullanılan ve bu işi profesyonelce yapan işletmeler de var. Yaptıkları iş şu şekilde; bir elektroliz cihazı vasıtasıyla su araç üzerinde elektroliz ediliyor ve açığa çıkan hidrojeni de yanma odasına giren hava ile birlikte pistonlara veriliyor. Burada yanma odasına giren lpgde,benzinde,mazotta da bir azalma olduğundan yakıtta da tasarruf sağlanıyor. Hatta bazen fakir karışıma da alınıp daha da bir tasarruf söz konusu olmakta.(Ayrıntıları var.) Tabi yanma odasında hidrojenin de yanması açığa çıkan gücü daha da arttırıyor ki hidrojen benzine oranla yaklaşık 3 kat fazla enerji açığa çıkarabilmekte. Bu kitlere bizim eticaret sitelerinden de rahatlıkla bulabilirsiniz. ekomax mı ne bir sürü benzerleri var Türkiyede de.Bayilikler de veriyorlar benim anlattığım cazip gelmeyenler için ideal bir iş!Ancak
Bu sistem hiç de anlatıldığı kadar kullanışlı değil. En azından benimkine göre.En basit akla gelen şu ki kış aylarında su donduğunda ne kadar bekleyeceğim ki cihazdan 2 gr hidrojen gitsin yanma odasına. Buna antifiriz de koyamazsınız. 2.si ise ben arabama bindiğimde kaç dk sonra ne kadar hidrojen üreteceği. En az 10-15 dk yol aldıktan sonra düzensizce üretecek. Bir diğeri de yol alırken bu suyun sarsıntısının nasıl önüne geçilecek ki su sarsıldıkça açığa çıkan hidrojende de farkılıklar olacak. Bunla alakalı daha da negatiflikler var.Ancak benim dediğim tüplerde(bu artık depo olmuş olacak) %99.9999 oranında saf hidrojen olacak. Hidrojen deposunun olmuş olması bu sorunları aşmaya yetecektir. Tabi hidrojeni depolayabilseler. Ama benim anlattığım bu şirketin hidrojen tüpleri oldukça uygun ki bu tüpler için istediğim ölçü ve kapasiteler için kendilerinden söz aldım. bu işe adapte edebilmek maksadıyla. ve bu tüpler hidrojeni sadece sudan elde etmiyor farklı yöntemleri de var. Sistemin geri kalanları gene aynı. Tabi sadece bunla da kısıtlı değil bu iş. Doğalgazı olan evler için doğal gaz ideal bir yakıt tabi. Ancak biliyoruz ki heryerde, her evde,her işyerinde doğalgaz yok. Bir tüp %50 daha fazla gitse ne güzel olur değil mi. Bu sistem bir çok yere entegre edilebilir. Tabi bu anlattıklarımın daha ilerleri de var. Bu anlattıklarım başlangıç için oldukça yeterli.

syglr

bende merak edıyrudm ılk defa acılımını ve tartısıldıını gordum tebruık ederım ben ermenıstada gordum komınızmden kalma gaz ıstasyonu cok ucuzdu sordum hava gazı dedıler dpo felan varmı dıye gezdım sıtemı gordum adamlar 60 yıl once yapmıslar sıstemı arac deposu 45 dk da doluyordu neden gec doldugunu sordum hatta bır arkadasım oradan turkıyeye gazlı arbayla gelmıs uymamıs gaz aynı degıl dıyordu 300 km arac 10 lıra yakıyordu ama tuplerde endı kendını doldurma yok sadece ıstasyondan doldurabılıyorsun
murat

Yerleşim Ermenistan / Toptan TedarikMeslek Tekstil
Sayın Unal bey galiba zannedersem sizin bahsettiğiniz gaz cng gazı yanı doğalgaz şu an istanbuldaki iett otobuslerınını bır kısmında kullanılmakta
sayın checkrealtime benım anladığım sizin getirmek istediğin ürünler hidrojen gazıyla doldurulmuş hidrojen tüplerimi?bunları araç sahiplerine mi satmayı düşünüyırsunuz? araçların motorlarına hidrojen gireceği için araç yanma odasında ve yakıt sistemlerinde de mutlaka modifikasyonlar yapılması gerekli olmazmı? örneğin lpg takıldığında tum sisteme modifikasyon yapılmakta
bu işi için enerji ve sanayi bakanlığından onay almanız gerekmezmi? hidrojen çok yanıcı ve çabuk tutuşan bir gaz.
bu işi çok detaylı ve uzun araştırmalar yapılması gerektiğini hissediyorum ve tam olarak kime neyi kime ne şekilde satmak istediğini çözebilmiş değilim.Sanayi işletmelerine mi satıcaksınız evleremi satıcaksınız araç sahiplerinemi satacaksınız kavrayamadım.
sistem mi satıcaksınız?
keşkşi şu şekilde bir anlatım yapsanızda bizde daha net anlayabilsek
örnek olarak
ben hidrojen gazını araçlar için 50 litrelik tüplerde satıcam araçlar bunun sayesinde benzin giderinden %50 tasaruf edecekler benım sistemımın fiyatı su kadar olacak boylece satın alan kullanıcı bu hidrojen tupu sayesinde benzınden yaptığı tasarufla 10000 km sonra bana odeyceği parayı geri alacak.bende bu ticaretten almanyadan 10 tl aldığım 50 litrelik hidojen türünü 12 tlsatıp 2 tl kar edicem vb... desenız herkezın kafasında daha rahat canlanır kanısındayım.
saygılarımla
hidrojeni tüplere doldurupta mı satıcaksınız?

sn zzaxiss
ilk başta söylediğim gibi bunun kullanım alanları çok geniş. Bu araç sahiplerine de,evlere de iş yerlerine de uygulanabilir nitelikte.Bu tüpün 50 kgını evde 100 kglıgını sanayide 3 kgmınıda araçlarda vs şeklinde bölmek gerekiyor ki pazar tanınsın.Kime ne satılabilir görünsün
Bu hho sistemine olan modifikasyonu anlatmaya çalıştığımda öğrenmek istediğiniz ne kadar çok cevaba ihtiyaç duyuluyor. Şimdi ikinci bir kullanım alanından bahsetsem yine haklı olarak benzer cevaplara ihtiyaç duyacaksınız. Siz bu iş konusuyla alakalı aynı yolda yürüme isteğindemisiniz yoksa sadece merak ettiğinizden mi bu soruları soruyorsunuz bende bilmek istiyorum. Şayet evt bir süre bunla ilgilenebilir ve birlikte bir destek arayışında bulunurum derseniz bende size bu çalışmamdan daha detaylı bahsedebilirim. Yukarıda araçlar için bahsettiğim sistem benim bulduğum bir şey değil. yıllardan beri olan bir şey. Ben sadece bu sistemde de bu tüpler kullanılabilir ve daha sağlıklı sonuçlar elde edilebilir diyorum. Bu yalnızca pazarın bir kısmı. Öğrenmek istediklernize cvp vermeye çalışacağım.
Evt bunu satmak istediğim yerlerden biri de araç sahipleri,kargo şirketleri,otobüs firmaları vsvs. Bu sistem için herhangi bir modifikaasyona gerek duyulmuyor. Çünkü bu sistemde hidrojen birincil değil sadece yardımcı yakıt olarak kullanılmakta. Ancak sizin lpg takıldığında dediğiniz şey lpg birincil yakıt olmuş oluyor. Dolayısı ile tümden bir değişim söz konusu. Bunda gerek yok. Bu sistemi biraz inceleyiniz o zaman dediğim daha rahat anlaşılır. Bu iş için enerji bakanlığından değil ama sanayi bakanlığından alınması gereken bir izin söz konusu.Enerji bakanlığı enerjinin verimli ve dışa bağımlılığı azaltabilme için bir takım işleri destekler nitelikte. Bunun için görüştüğüm bir kaç kişi oldu. Herhangi bir olumsuzluk yok ancak bunlar ilerki aşamalar için düşünülecek şeyler. Sizin de hissettiğiniz gibi bu iş için çok detaylı ve uzun araştırmalar yapılması gerekiyor. Ben bu konuyla alakalı 3-3.5 yıl bir uğraşım oldu. Şimdi bu uğraşıma destek arayışındayım. Umarım bu iş için kolları sıvayacak birileri ile de tanışacağım. Araçlar için olan konuyu geçip ikinci bir pazardan bahsedeceğim.
Sadece hidrojen ile çalışan ve evlerde kullanımı müsait olan ocaklar var. Bunların tedariği konusunda da biraz araştırmalarım oldu. Avrupada kurulmuş bir şirketin hidrojenle çalışan ocakları oldukça tercih edilebilir.Bu tüpleri satış yapanında var ama onu alıp Türkiyede biraz değiştirip geliştirmek gerekiyor.Böylece maaliyeti çok düşer ayrıca. Tabi bu ocakların çalışabilmesi için depolanmış bir hidrojene ihtiyaçları var. Bu aşamada bizim tüplere ihtiyaç duyuluyor. Ama benim kafamda bunla alakalı şöyle bir şey var. Biz bu ocaklarında tedariğini yapıp x bir inşaat şirketi veya müteahhite sizin yapacağınız evlere şöyle bir ankastre sistem kuralım evi alan kişinin de ömür boyu yakıt sorunu çözülsün diyebiliriz. Bunlar o kadar da hayal gibi gelmiyor bana
Bu hidrojeni tüplere doldurp da satmayacağım. tüpler hidrojeni kendileri üretiyorlar. Tüplerin içinde bunun için düzenekler var (heat exchanging deniyor buna). Ayrıca bu heat exchanging için 3 farklı seçenek de sunuluyor. su, yağ veya hava

bu işin geleceği kesinlikle var çok mantıklı br konu üzerinde yoğunlaşmışsınız yatırım amaçlı düşünmüştüm ama bu anlattığınız işin boyutları benim boyumu fazlasıyla aşar
konu çok mantıklı ama bu sistemlerin Türkiyede yeni oldukları için tanıtılması -pazarlanması bilinirliliğinin artması için epey bir zaman- uğraş ve doğal olarakta para gerekmekte yani bu sistemler Türkiyeye gelsede hemen alsak kullansak diyen müşterisi şu an için yok insanların bilmediği bir şey
İnşallah bu konudaki arastırmalarınızın uğraşlarınızın karsılığını maddi ve manevi olarak alabilirsiniz
ama bu konu benim boyumu maddi olarak çok aşar 50-100 milyarla olacak iş değil
maddi olarak baya kuvvetli bir şirketle ortaklık kurmanız çok daha mantıklı olmakta.
yanlış anlamayın mutlaka sizde düşünmüşsünüzdür ama bence bu yurt dışındaki firmanın Türkiye ve diğer bölgelerdeki satış haklarının tümü için direk distirübütörlük anlaşmasını yapıp şu an zorlu-ağaoğlu-cengiz- vb enerjiye yatırım yapan şirketlerin kapısını çalıp ortaklık teklif edip bu sektöre bu tip holdinglerle girmeniz bana daha mantıklı gelmekte.bu işi küçük esnafların yapabileceği boyutu bence aşmakta.
saygılarımla

checkrealtime rumuzlu arkadaşım size özelden mesaj atmama ragmen geri dönuş yapmadınız sermayem ve elimde her turlu olanak var özelden msn adreside yolladım geri dönuş yaparsan sevinirim ..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
dun farklı bir kullanıcıdan(izmirden) bir msj aldım ve okudum.geri donus yapıcam da kendisine. Aynı kişi iseniz sorun yok.Değilseniz msjınız bana ulaşmadı

sizin bu bahsettiğiniz sistem türkiyede şu an için uygulamaları varmı?
sahibinden de arabalar için hidrojen kitleri satmaktalarda yakıt tasarufu yapar diye de ilan vermişler
bu sistemlerden mi sizinde getirmek istediğiniz?

bu yazım sonrası tarafıma ulaşmış bir kaç kişi oldu ve iş için maddi destekte bulunabileceklerini söylediler. Samimiyetine ve gerçekliğine inandığım için daha öncesi maddi destekten ötürü ara verdiğim çalışmaya tkrr başladım. Yine buradan sorulan sorulara cvp vermeye calısacagım.
sn zzaxiss
Bu bahsettiğimin Türkiye'de henüz uygulaması yok. Başka bir ülkede de var mı bilmiyorum. Ancak sorduğunuz uygulama, o hidrojen kitleri içinse bu dünyanın bir çok yerinde var. Bizim e-ticaret sitelerinde satanlarda zaten ordan burdan getirtip satıyorlar. Benim isteğim bunlardan getirtip milleti kandırmak değil, bu sistemi gerçekten faydalı ve profesyonel hale getirip pazara sunmak. Şuan bu çalışmanın içersindeyim. Tabi buradaki kandırmak hiç kimsenin şahsiyetine söylediğim bir şey değil sistemin eksikliklerinden dolayı. Bir çok negatiflikleri olduğunu yazmıştım. Diğer bir yandan hatırlatmak istediğim bir şey var ki bu araç konusu benim işin sadece bir kısmı. Zaten olumlu yada olumsuz sonucu da burada paylaşmış olacağım.

iletisim bilgilerinizi ve su an ne is yaptiginizi yazar misiniz?

Yerleşim ALMANYA / FrankfurtMeslek Saty? / Pazarlama
Bir süredir ilgilenemedim bu yazıyla..Gelişmelerden haberdar edeceğimi belirtmiştim ve ilgilenenler aşağıdaki yazımda bu gelişmeleri görebilirler. Bu işe maddi destek verebilecek CİDDİ kişileri de halen bekliyorum.İşle alakalı somut bir şeyi görmek adına1-2 bin lira feda edemeyecek kişiler lütfen zaman kaybında bulunmasın/bulundurmasın da..
Tüplerin imalatını ve satışını yapan yurtdışındaki bu firma ile yazışmalarım oldu. Bu yazışmam; Türkiye partnerliği konusu ve tüplerinin ilk olarak araçlarda kullanımının mümkün olup olmaması(hidrojen yakıt deposu olarak);olması durumunda hangi kapasitede bir tüpe ihtiyacımızın olacağı,tüpün fiyatının ne olacağı ve tüpün özelliklerinin ne olduğu konusuydu. Sonuçlar şu şekilde;
Türkiye partnerliği konusunda herhangi bir sıkıntı yok ve rahatlıkla resellerlığını alabiliyoruz. Araçlarda kullanımı ise olumlu olumsuz halleri var. Ancak bu olumsuzluklar kesinlikle düzeltilemeyecek bir durum değil yeterki bu işe ciddi yaklaşan birileri olmuş olsun.. Olumsuzluğunu şu şekilde özetleyeceğim.
Firma, yaptığı bir hesaplamayla bize gereken tüpün kapasitesini 500l olarak öngörüyor. Tüp 18 cm uzunluğunda 3.1 kg ağırlığında ve 783 cm3 hacminde. (Tabi bunları biz istediğimiz boyutlarda vs değiştirebiliyoruz bu sadece firmanın önerisi.Bunu kullandığımızı düşünelim.)Bu 18 cmlik tüp yaklaşık olarak 10 saatlik bir kullanım sağlıyor ve bu da aşağı yukarı bir depo fosil yakıtın bitme süresine eşdeğer. Yani deposu full olan bir araç yaklaşık olarak 10 saat yol alacak, fosil yakıtlı depo bittiğinde tüpde(hidrojen deposuda) bitmiş olacak. Ancak firmanın altını çizerek belirttiği bir durum var ki tüp hem çalışıp hemde kendini dolduramıyor. 10 saat sonra yaklaşık 30 dk bir süre gerekiyor ki tüp tkrr 10 saat kullanılabilsin.Bu benim düşüncemde büyük bir handikap olmuş oldu. Hem çalışıp hemde doldurması ekzotermik reaksiyondan dolayı mümkün olmadığını, bunun üzerinde çalıştıklarını da belirttiler. Ancak! farklı bir uygulama yapılabilir. Şöyle ki; 10 saat giden 18 cmlik bir tüp yerine 5 saat giden 9 cmlik 2 tüp kullanılabilir. Sonuçta bu defa sadece bir tüpün dolumu için 15 dkya ihtiyaç duyulacak. 4 saat 45 dk 1. tüpü çalıştırıp 2. tüpe geçen yine 4 saat 15 dk sonra 1. tüpe dönen bir sistem düşünülebilir. Sonuç olarak bizim istediğimiz araç fosil yakıtla birlikte hidrojeni de yaksın ve fosil yakıtta bir tasarruf olmuş olsun. Firma bu sistemi yaratabilir düşüncesindeyim. Yüzyüze yapılacak bir görüşmede herşey daha net anlaşılacak ve somut olarak görülecektir. Sonuç olarak şirket bu işten para kazanıyor ve hidrojen konusuna da oldukça hakimler.
Şuan böyle bir iş yapan şirketi bulmak meseleyken partnerliğe sırt çevirmek pek de akıl karı gelmiyor bana.Yukarıda bahsettiğim bu konu sadece araçlar için olan tarafı. Bu tüplerin kullanım alanları çok çok geniş..Böyle bir iş için de 1-2 bin lira harcamada bulunmak pek de büyük bir zarar olmasa gerek.Bu harcamada benim cebime değil pasaport,yol,vize, konaklama parasıdır. Gerek partnerlik gerek yukarıda bahsi geçen işim mümkünatını/adatasyonunu gerçekleştirmek, gerekse diğer ürünleri somut olarak görmek için bir görüşmenin olması şart..
10 saatlik giden o yukarıda anlattığım tüpün fiyatını firma 700 euro, 100+ sı için de 500 euro fiyat belirlemiştir. İstenildiği zaman bunu da göndermeye razılar. Ancak ben tüpü istemek yerine en kısa sürede ziyarette bulunmak istediğimle geri döndüm. Bunun için ciddi kişi veya firmalarla da her daim hazırım..

saygılarımla

sayın checkrealtime yazdıklarınız cok heyecan verici ve yeni bir dönemin baslangıcı sızınle yuzyuze de gorusmek ısterım maddı masraflara katılıp ortaklık da yapmak ısterım bu hafta sonu cnr da lpg cng fuarı var eger sız de gelecekseniz pazar gunu orda gorusme ıhtımalımız olabılır bu konuyla ılgılı belırtmek ıstedıklerınızı ozelıme mail atarsanız memnun olurum gercı burada da cok ıyı olur.Seckın SEZEN 0533 6534425 mezunseckin@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Esnaf
sayın checkrealtime mail alamadım gelişme var mı?Ben su an CNG istasyonu(araçlar için ve doldurup doğalgaz olmayan yerlere taşımalı ***ürmek için) açamk için çalışmalarıma başladım ruhsatım çıkmak üzere diyebilirim bu işin bir üst basamağı da hidrojen burda kazanıp hidrojene ve elektriğe yatırım yapmak istiyorum.Yanınızda olmak isterim pek imkanım olmasa da.Bilgilendirici yazılarınızın da devamını bekliyorum

sayın checkrealtime buralarda yoksunuz sanırım!..................

sayın sezenpet yaptığın işi hakkında biraz detaylı bilgi alabilirmiyim?Cng istasyonu pek görmedim.işleyişi nedir pazarlaması nasıl yapmaktasınız vb..
saygılarımla

ZATEN BEN DE RUHSATINI ÇIKARMAYA ÇALISIYORUM GORUNURDE BIR ENGEL YOK DAHA ONCE BASKA RUHSAT ALAN DA OLMUS FAKAT ARAC OLMADIĞI İÇİN İŞLETİLEMEMİŞ.BEN AKARYAKIT TICARETI ILE UĞRASIYORUM.PREKANDE,TOPTAN VE YAKITMATIK DISTRIBÜTÖRLÜĞÜYLE.TEKIRDAĞ SARAYDA.CNG NIN TUM ARAÇLARDA KULLANILABILINIRLIĞINI FARKEDINCE BU KONUYA YOĞUNLASTIM.ŞU AN 2.000.000 LT AYLIK MOTORIN TUKETI YAPABILEN BIR MUSTERI PORTFOYUNE ULASABILME IMKANIM VAR.BU PORTFÖYÜN %50SİNE ULAŞSAM BİLE 1.000.000 METREKÜP EDER Kİ YILLIK 700.000 METREKÜP TUKETEN ZATEN SERBEST TUKETICI SINIFINA GECIYOR.O ZAMAN DA FİYAT AVANTAJI OLUYOR.(1 METREKÜP =1 LT MOTORIN) FAKAT CNG NİN FİYATI %50 DAHA UCUZ VE MOTORU DAHA UZUN OMURLU YAPAN CEVRECI BIR YAKIT .BEN BU İŞE TİCARİ AĞIR VASITA VE NAKLIYE ARAÇLARI İÇİN GELECEĞİN İŞİ GÖZÜYLE BAKIYORUM.KÜÇÜK ARAÇLARDA EELEKTRİK DAHA CAZİP.BU İŞİN 5-6 SENE SONRASI DA HIDROJEN.BU BASAMAĞI BAŞARILI BİR İLK OLARAK ATLATABILIRSEM HIDROJEN AŞAMASINDA DA ELİM GÜÇLÜ OLUR.BU İŞTE ORTAKLIKLARA DA AÇIĞIM.BEN ZATEN BİR AİLE ŞİRKETİNİN ÜYESİ OLARAK ORTAKLIĞA YABANCI DEĞİLİM VE DOĞRU ORTAKLARI BULARAK BU İŞTE ÇOK RAHAT BİR ULUSAL MARKA OLUNABİLİNECEĞİNE DE ÇOK EMINIM

05336534425

sn. sezenpet
evt bir süredir girip de yazı yazamadım ancak sizin yazdıklarınızı okudum. Bahsettiğiniz işle alakalı benim pek bir bilgim yok hayırlısı olsun dilerim, iyi temennilerimle. Umarım herşey beklentileriniz gibi yol alır.
Yukarıdaki yazılarımı okumuş, tarihleri de görmüşsünüzdür zaten. Bu süre zarfında görüşmek isteyen oldukça fazla kişiler oldu ve görüştük de. Yanlış anlamanızı istemem ancak devamlı görüşüp, konuşup havada kalmasından ben oldukça sıkılmış bir haldeyim ve bu nedenle de artık bu işle alakalı bir süreliğine kimseyle görüşme niyetinde değilim. Yazı yazmadığım bu süre içersinde çözüme kavuşturduğum yeni bir sistem oldu ki, onumuzdeki 1-2 gün içersinde bir patent bürosuna gidip faydalı model belgesi için bilgi ve gereksinimler nelerdir öğreneceğim. Şayet düşündüğüm gibi bir sonuç elde edersem yeni çalışmam faydalı model belgesini almak olacak.Bu belge, ticari faaliyet için bir garantör niteliğinde olacak ve daha sonra bir ortaklığı düşüneceğim. Düşündüğüm gibi bu belgeyi alabilirsem burada da yayımlar, sistem hakkında daha detaylı bilgi paylaşımında da bulunurum. Şimdiki sistemimin henüz bir uygulaması yok ve hali hazırdakilerden kat kat faydalı, maliyeti ucuz ve kullanışlı olacak. Aynı ürünlerin tüm araçlara adaptasyonu da mümkün olup ortalama yakıt tasarrufu %50 (+-10) olacak...Tkrr görüşme ümidiyle
saygılarımla

sn . checekrealtime cevaba memnun oldum ben bu aksam İzmir'e doğru yola çıkacağım muhtemelen 10:00 gibi İzmirdeyim.Sıralı sistem doğalgaz dönüşüm kiti üretip Türkiye hatiç tüm dünyaya satan Sedat Maranezli(Marmak Makine-Çiğli ) ile görüşeceğim. Sedat Bey bu sistemi bir mühendis arkadaşıyla beraber geliştirmiş ve çok iddialı.Maliyet ve teknik özellikler üzerine görüşeceğiz......Bu sistemde de %50(+-10) tasarruf var çünkü doğalgaz motorinr göre %50 benzine göre %55 lpgye göre de %40 fiyat avantajı var.Motor masraflarını minimuma indirmesi de çabası.......Benim iş stratejim alternatif eenerji ve enerji veimliliği sağlayan sistemler üzerine yoğunlaşma ve yatırım yapmak.Sizin hidrojen projeniz zaten mükemmel ve düşünce olarak aynı yoldayız.Akaryakıtçı olduğum için enerjinin vazgeçilmezliğini ve sirkülasyon yoğunluğunu çok iyi biliyorum fakat akaryakıt işi şu an bayiler açısından tamamen bitmek üzere(kar marjı kalmadı ve rekabet çok yoğun).Müsaitseniz yarın sizinle de görüşürüz en azından tanışmış oluruz.Sizi de her zaman Tekirdağ Saray'a beklerim. 05336534425

Öncelikle ciddi geleceğimizi ilgilendiren konuları açtığınız için teşekür ederim. Ancak burada yorum yapan veya görüş bildiren arkadaşlar
genelde kendi imkanlarıyla araştırma yapan maddi imkanları olmayan arkadaşlarımız.
Bunlarda kendilerini burda anlatmakta güçlük çekiyor,Aslında düşünce doğru ama bunların hepsi maddi araştırmalar.
Tabiki bakın bir işletmeci sezen bey işini ne kadar ciddiye almış dinliyor kendi bir şekilde ileriye dönük koşturuyor en azından buluşup yüz yüze paylaşalım tartışalım diyor.
Elinde ciddi araştırmaları olanlar bilgileri olanlar bence ortaya koysun belki ciddi bir ileriye dönük bir yenilik ve Ülkemize vatandaşımıza Ekonomik
bir şeyler çıkar.
Ben yanlız şunu ekliyecem Afınıza sığınarak.
Altarnatif enerji nin adı geçmeye başlandığında yani(25 yıl önce) bir adet yüzgar enerjisinle çalışan hes kurulduğunda (izmir altın yunus) hoteli çeşme ! herkez aaaa ne güzel deyip İŞ adamları dağil herkez uzaktan seyretti! yalvardık ve neler yapmadık o günün şartlarında hadi gidin ordan dendi.
Ama şu an Türkiyede yüzgar enerji si için bütün yerler kapatıldı Lisanları alında yer yok yani cebinde paran nakit olsa kuracak yer yok!
Bence 30 yıllık bu işin işinde olan olarak çokta vantabıl değil bu yatırımlar ancak politik Holdinglerle hükümetlerin yer paylaşımı diyebilirim
kimse kendi parasını 15/20 yıl sonraya yatırmaz yatan yine Devletin parası! iş bilenin kılıç kuşanın.
AA yanlış anlaşılmasın tabi ben geç kalındığını söylüyorum hemde 25 yıl biz şimdi geriye ne kaldı yani size bana anlamında Biz en azından ben
Holdinglerin yatırım yaptığı alanlara çomak sokmıyacam! yani onların iş yaptığı alanlara girmiyecem.
Daha ufak ama etkili kazaçlı( biraz zahmetli) işler, çünkü onlar zametsiz anında devleti boşaltacak işlere giriyorlar bu alana girmezler bizde rahat ederiz hiç olmasa Ekonomik olarak biraz rahat onlara cevap verebiliriz.
Böyle işler varmı hala VAAAAR hem de bir kaç tane akıllı olunursa bu holdingler bu sefer avucunu bile yalar.
işte burda akıllı ve bilgili ciddi iş arkadaşların bir araya gelerek devletin de bazı kurumlarınla birlikte YÖRESEL Altarnatif Enerji Üretimini
gerçekleştirebiliriz.
Neden BÖLGESEL hiç kimse bölgesindeki Enerjisini başka Bölgelerle paylaşmıyacak ta yakında ondan!
İran ,ırak vs. petrolünü seninle paylaşıyormu!
Bütün bu anlatmaya çalıştıklarımdan ben şunu dile getirmek istiyorum Hes -Güneş enerjisi ve hidro bana göre artık çok akıllı yatırım değil
çünkü bu alanlar paylaşıldı!
Açık alan lar Hidrojen ve katı akıtlar ve Ülkemiz açısından ........................................... kaldı bu nu yazamıyacam çok emek verdim inşallah yakın bir zamanda yine sizlerle paylaşırım burda Altarnatif enerjinin En ucuzu - en mantıklısı en ekonomik uygulama ve çok kısa bir zamanda uygulamaya
geçilebilme ve Tamamen %100 yerli üretim eküpmanlarıyla işte bu iş Ülkemizde bulunan Bölgelerde ayrı ayrı Altarnatif Enerji üretim bölgelerinin tek çatı altında toplayıp uygulamaya geçilmesi bir an önce.
bu konuyla ilgili ciddi arştırmacı veya yatırımcı arkadaşlar varsa detaylı paylaşımlar için Tribix3@gmail.com yazabilirler.
öncelikle Doğu anadolu bölgesi - Güney anadolu bölgesi - Trakya - iç anadolu ve karadeniz bölgesi inanılmaz enerji mevcut.
saygılarımla

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Ymalat