Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Arazisi Olanlara Farklı İki Fikir

BaşlatanGECJEETarih17/01/2011 19:54:29Yorum6

İlk mesaj
Üye109 yazı
Merhaba, halihazırda şehire yakın mesafede arazisi olan, satın alabilecek ya da kiralayabilecek arkadaşlara farklı bir iki fikir.
Birincisi bir çiftlik.Restoranı, cafesi, havuzu, oyun parkı, piknik alanı ve at binilebilecek bir padoku da olan bir çiftlik.Hatta batı illeri dışında bulunanlar bu çiftliklerde çeşitli dönemlerde çocuklara ve isteyen büyüklere binicilik eğitimi verilecek kurslar da düzenleyebilirler.Batıda zaten bu tür eğitimlere ulaşabileceğiniz birçok yer var.
İkincisi ise yine özellikle iç ve doğu illerimizde daha da ilgi çekeceğini düşündüğüm bir kulüp fikri.Evet bir GOLF klübü.Hemen itiraz etmeyin.Önceki paragrafta da yazdığım gibi dönem dönem eğitimler verilerek, gerekirse golf federasyonu ile bağlantılı etkinlikler yapılarak talep oluşturulabilir.Talep yoksa oluşturmayı deneyebiliriz yani.Bu arada yine restoran, cafe gibi bölümlerin yanında gerekli spor malzemelerinin satılacağı bir mağaza da uygun olacaktır.Bu son sistem başka sporlara da uygulanabilir.Özellikle henüz uygulanmamış yerlerde.Mesela Diyarbakır'da bir golf kulübü bulunuyor.Bu da uygulanabilirlik açısından fikir verebilir.Kayseri'de bir golf ya da TENİS kulübü nasıl olur?

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Üye155 yazı
Güzel yazmışsın arkadaşım, fikrine saygı duyarım ama maalesef doğu ve iç bölgelerde GOLF için gerekli potansiyeli bulamayacağına adım gibi eminim. GOLF oynamak para ile doğru orantılı yapılan bir spor değildir.Tamamen kültür meselesidir. İstediğin kadar eğitimini ver ama gene değişen bir şey olmayacaktır.
Ayrıca sözlediğiniz şeyler için gerekli bütçe Milyon TL yi bulabilecek kadar masraflı olucaktır :)
İletişim;
ahmeterencihan@gmail.com
0505 843 6789

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye19 yazı
at bincilik kursu hakkında bilgisi olan arkadaş varmı,at maliyeti ne,nerelerden izin alınması gerekiyor,toplam bütçenin ne kadar olması gerek

Yerleşim Türkiye / ZonguldakMeslek Turizm
Üye109 yazı

Sayın infazure söylediklerinize tamamen katılıyorum.Ben zaten yavaş yavaş ilgi çekerek ve nasıl oynanırı anlatarak tabi bunun yanında insanların tüm gününü geçireceği bir kulüp meydana getirerek bir talep meydana getirilebileceğini kast ediyorum.Bu az bir sürede olmayacaktır mutlaka.Fakat bir örnek de veriyorum bakın Diyarbakır'da bunu yapmışlar.Ayrıca ben bu bölgede doğdum, büyüdüm ve yaşıyorum.Bölge insanı çok da yeniliğe kapalı değildir.Yeter ki geleneklerle çelişmesin.Bundan 15 yıl önce yaşadığım şehre ilk bowling tesisisi kurulduğunda o toplar uzaydan mı geldi diye bakmadı kimse.Aldı eline yalan yanlış oynamaya başladı.Buluşmaları bowling salonlarında yapmaya başladı.Şimdi 3 tane bowling salonu var bu şehirde.Yenileri de yapılıyor.Farklı bir şey demiştim ben zaten farklı birşey...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye85 yazı
Yanlış anlamayın bir arada paintball furyası vardı ticari platformda, evet tutturan tutturdu, hatta bazı şehirlerde yeni yeni açanlar var ama ne yazık ki Türkiye'de bence tutmayan bir iş olarak tarihte kaldı. Koca İstanbulda belki, üç-beş yer harici iş yapmıyordur.

Tıpkı ilk zamanlar fırtınalar estiren, her avm'nin garajında olan go-kart (yanlış yazmış olabilirim) gibi ki... şuan bütün hepsi yatışa geçmiş, yazın belki üç beş müşteri gelir ümidi içerisindedir.

Sizin bir üst mesajda belirttiğiniz bowling te bu konuya örnek olabilir. O işletmeleri kuranların maliyetleri bana göre en az 100-150 bin liradır ki o parayı kaç yılda amorti ettiler bilinmez. Eğer parası olan varsa kesinlikle girilmesi gereken bir iştir. Ancak küçük işletmelerin ellerinde ki üç kuruşu bu gibi işlere yatırması kesinlikle yanlıştır.
Suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verecek cevabım var. Ama bir lafa bakarım, lafmı diye. Birde söyleyene bakarım adam mı diye.. Mevlana

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Y?siz
Editör5590 yazı
Golfün işi uzun ama tenis klübü pek rağbet görüyor. Üstelik bölge - kültür farketmiyor.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye29 yazı
Anladığım kadarı ile eğlence sektöründe kazanmak istiyorsunuz? Haklısınız eğer eğlence sektöründe doğru zaman doğru mekan güçlü alt yapı olayını oluşturabilirseniz para kazanırsınız.
Peki kim daha çok parayı nasıl harcar ?
Çocuklarmı ? Yetişkinlermi
Yetişkinlerin para harcamasında sınır, çocuklara göre daha fazladır. Az serma ye ile bu işi nasıl yaparız en önemli faktör ise , Burada avcılar akla geliyor. Avcılık neredeyse bi hastalık aynı zamandada eğlenceli bir spordur. Ülkemizdede av yasakları belirli aylar arası mevcuttur. Peki ozaman ne yapmalı ? Av hayvanları besleyip hermevsim avyasağına takılmadan satmalı. Dolayısı ile bi golf dan bowlingden at biniciliğinden daha az sermaye isteyen bir iş kolu değilmidir? Tavşan, keklik bıldırcın v.s vs gibi hayvanlar yetiştirilip avcılara satılmalı. Avcılarda doğaya salacak arkasından avlanmak için gidecektir. Bunun yanındada av köpeği yetiştiriciliği harika gider . Taktir edersiniz Ki iyi cins köpek fiyatları oldukça pahalıdır
Saygılarımla
www.aksehirhaliyikama.com

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ticaret