Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Su Sporları İşletmeciliği

BaşlataninfazureTarih16/01/2011 18:07:49Yorum16

İlk mesaj
Üye155 yazı
Merhaba arkadaşlar;
Konu hakkında az çok bilgi ve fikir sahibiyim. Su sporları işletmeciği genelde tatil beldelerinin kalabalık plajlarında ve tatil köylerinde oldukca fazla şekilde rağbet görmekte.
Geçen yıl itibari ile bir tanıdığım vasıtası ile Antalyada Lux bir otelin su sporları işletmeciliğine ilişkin küçük bir ön görüşme yapmıştık.
Otel 600 kişi kapasiteli ve genel olarak %80 civarı yerli turistden oluşuyor. Genel anlamda otel ziyaretcileri üst gelir grubunda olan insanlar. Bu işe girmek karlı olurmu yada zarar edermiyim. Bu konu hakkında tecrübesi olan arkadaşlar yardım istiyorum.
Otel yönetimi öncelikli olarak 6 adet Ski istiyor ve Skiler için Full+ kasko istiyor. Yani cihazları kullanacak olan kişiler için maximum düzeyde kasko. Önceki senelerde kullanım alanı dışında yasak bölgeye geçilmesi sebebi ile ciddi bir kaza olmuş. Buna bağlı olarak biraz temkinliler. Şu anki işletmeciğili Fransız vatandaşı bir yatırımcı yapıyor ancak şahısdan pekde memnun değillermiş. Üst yönetim ile hali hazırda bir görüşme olmadı fakat oteldeki Yöneticilerden birisi ile kısa süreli konuşmamız oldu. Fiyat konusunda kendisinin bir bilgisi olmadığını, ancak minimum düzeyde tutabileceğini ve işletme bedeli olan ücreti sezon sonu ödeyebileceğimizi söyledi. Görüştüğümüz bu kişi, işi ortak yapmak istediğim abimin arkadaşı. Yani bize maximum düzeyde kolaylık sağlayacaklar.

Aslında Ekim gibi bir görüşme olacaktı fakat aksilikler sonucu olmadı. Mart gibi yeni bir görüşme ayarlanıcak ve mütabakat olması halinde anlaşma sağlanacak.

İlk etapda bize 50 Bin gibi bir para lazım, parayı çıkarmak sorun değil, mevcutda bir bakiyemiz var. Ancak işletme bedeli olarak yıllık alınacak ücret nedir tam olarak onu bilemediğim için bir danışayım dedim. Karlı bir iş olduğunu düşünüyorum ancak otel potansiyeli bunda bir numaralı etken.
İletişim;
ahmeterencihan@gmail.com
0505 843 6789

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
16 yorum
Yeni Üye65 yazı
Karlı bir iş fakat otel kapasitenin seni kurtaracağını düşünmüyorum açıkcası. Artı ileteceğin yeri belediyeden yada kaymakamlıkdan izin alman gerekiyor ilk etapda ordan kiralaman gerekiyor tabi otelin isteği çok önemli. Eskiden sadece belediyeler bakardı bu işe yeni düzene göre bazı yerler kaymakamlığa geçti. Onu araştır ,bence sana eksik bilgi vermişler biraz. Biraz daha ayrıntılı araştır 600 kişilik bir yerde batman çok olasılı. Sonuçda sadece bu iş 5 tane jet le bitmiyor. Artı 5 jet oraya çok fazla. Parawut tekneside lazım sana , ve şişme takımı. ilk etapda fotorafını kiralarsın otelin kalitesine göre 6-20 bin euro arasında verebilirsin kiraya. Ve sahil güvenlikden bir çok izin alman gerekiyor.Sadece otel ok demesi yetmiyor!!bunu unutma
www.petersemlak.com

Yerleşim Rusya Federasyonu / St PetersburgMeslek Müzik
Üye155 yazı
Hocam arazi otele ait, yani işletme otel özel plajında yapılıyor. Bunun için belediyeden gene izin gerekiyormu ki ?
Otel oda sayısı 600, kişi olarak değerlendirirsek ne kadar onu bilemiyorum. Ayrıca haftalık sirkülasyon olduğu için 1 ayda yaklaşık 4 kez müşteri değişiyor. 500 kişiden hesaplamış olsak 1 aydaki potansiyel müşteri sayısı 2000 civarı oluyor.
Mevcutdaki işletme 5dk 10€ üzerinden çalışıyor. 3 makinası varmış ve yeterli değilmiş. Otel onun için en başta 6 adet şartı koymuş. Tekne ve şişmeler için herhangi bir şart aramıyor ama ilerleyen zamanlarda belli bir kara ulaştıktan sonra konulmaması saçma olur, benimde aklıma gelmişti.
Ayrıca otel sezonu bittiğinde belediye ile anlaşarak yüzdeli olarak halk plajında işletme devam edebilir demişti arkadaş.

Foto işi aklıma gelmişti ama o konuda herhangi bir konuşma olmamıştı. Eğer olurda görüşme gerçekleşirse, öncesinde diğer arkadaşdan bununla ilgili bilgi alırım.
Bilgiler için teşekkürler
İletişim;
ahmeterencihan@gmail.com
0505 843 6789

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye65 yazı

Pardon ben kişi sayısı olarak anladım 600 , eğer bir otelde kişi sayısını ortalama hesaplamak istiyorsan oda sayısını 2 ile çarp kısa hesap ;) Ayrıca özel plaj diye bir şey yoktur otelin sahil devletindir otel kafasına göre oraya istasyon koyamaz hele bu su sporlarıysa. Sen bu konuyu bir araştır. Bu arada ben anlamıyorum otele ne kaç tane jet olduğunda otel yüzdemi alıyor ?:D 3 tane yeterli bence 600 odalı bir otel için. Artı ilk başda parawut işine girmen gerekiyor para onda jette değil !!jette de para kazanırsın ama parawut işinden daha fazla kazanırsın. Şişmelerden gelen parada masrafına gider. Arkadaşım bunu unutma sezon çok kısa!Bence 6 jete gerek yok. Fiyat diyince 5 euro 5 dk için bedava :D
www.petersemlak.com

Üye174 yazı
arazi otele ait ama spor da denizde yapiliyor, otele ait de olsa (ki sanmiyorum) bircok proseduru var,
benim bulabildigim birkac yazi...

2011 YILI SU ÜSTÜ TURİZM AMAÇLI SPORTİF FAALİYET GERÇEKLEŞTİRECEK OLAN İŞLETMELERİN UYMAK ZORUNDA OLDUKLARI KURUL KARARLARI

1- Turizm Amaçlı Sportif Faaliyetler için Deniz Turizmi İşletme Belgesi alan işletmeler, bu haklarını başkalarına devredemeyecek ve kiraya veremeyecektir.
2- Su üstü araçlarının güvenli giriş ve çıkışlarının sağlanması için kıyıdan denize doğru en az 15 metre eninde 200 metre uzunluğunda giriş-çıkış koridoru oluşturulacaktır. Bu koridor şamadıralarla markalandırılacak, ayrıca bu alanlarda yüzmenin yasak olduğunu belirten en az üç dilde hazırlanan uyarıcı levhalar bulundurulacaktır. Faaliyetler, kıyıdan en az 200 metre uzaklıktaki mesafede izin belgesinde yer alan parkurun önünde gerçekleştirecektir. (Faaliyetin gerçekleştirilebileceği makul deniz sahası içerisinde)
3-Su üstü sportif faaliyet alanları (Ek 1 ) de gösterildiği şekilde teşkil edilecektir.
4- Su üstü sporu yapan kişi ve kuruluşlar, kıyıların toplum yararına kullanılmasını engellemeyecek şekilde kendilerine tahsis edilen alanda faaliyette bulunacaklar ve yapmış oldukları faaliyetler nedeni ile diğer kişileri rahatsız etmemesi konusunda müşterilerini uyaracaklardır.
5- Su üstü sporlarını organize eden işletmeler, can ve mal güvenliği ile ilgili tehlikelere karşı müdahalede kullanılmak üzere, kıyıda veya denizde (Jet-Ski v.s.) motorlu bir can kurtarma aracı, can kurtarma ilk yardım eğitimi almış sertifikalı personelini ve ilk yardım ekipmanlarını hazır bulunduracaktır (Ek 2). Su üstü sporu faaliyeti esnasında müşteriler ve Jet-Ski kullanan personeller can yeleği giyecektir. Can yelekleri en fazla 2 yıl kullanılacaktır.
6-Denizde seyir, can ve mal güvenliğinin sağlanması maksadıyla gece şartlarında veya görüşün hava ve deniz şartları nedeniyle kısıtlı olduğu zamanlarda, su üstü sporuyla ilgili faaliyetler yapılmayacaktır. Valilik tarafından belirlenen parkurlar dışında paraşüt çekilmeyecektir.
7-Halk plajlarının bulunduğu parkur alanlarında en fazla 2 Jet-Ski, otel önlerindeki parkur alanlarında ise en fazla 3 Jet-Ski faaliyette bulunacaktır.
8- Jet-Skiler 18 yaşından küçük ve alkollü kişilere kullandırılmayacaktır. Can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürücü tutum ve davranışlarda bulunulmaması yönünde hazırlanacak değişik dillerdeki formlar, müşteriye okutturularak imzası alınacaktır.
9-Banana ve paraşüt çeken sürat motorlarında bu aracı kullanmaya yetkili kişi dışında bir yardımcı eleman bulundurulacaktır. Jet-Ski ile sportif faaliyet amacıyla herhangi bir araç çekilmeyecektir.
10-Trapezler en çok iki yıl kullanılacaktır. Kesinlikle tamir ve tadilat yapılmayacaktır. Her parasailing teknesinde en az 4 adet trapez olacaktır. Halatlar en çok bir yıl kullanılacaktır. Kopma direnci 1500 kg’dan daha küçük olan halatlar kullanılmayacaktır. Kesinlikle ekleme yapılmayacak, yıpranmış halat kullanılmayacaktır. Üretici/satıcıdan faturanın yanında kopma direncini ve malzeme özelliklerini belirten bir sertifika/garanti belgesi temin edilecektir. Paraşüt tamiratları ancak deneyimli firmalara yaptırılacak ve tamirle ilgili güvenlik sertifikası alınacaktır. Paraşüt vinçlerinde otomatik, sıralı, sarma düzeneği bulunacaktır. Paraşüt faaliyeti 30 km/saat’den daha kuvvetli rüzgarda yapılmayacaktır. Paraşüt ile aynı anda en çok iki kişi uçurulacak ve uçanların toplam ağırlığı 160 kg’ı geçmeyecektir. Paraşüt üreticisi firmanın koyduğu limitlerde ayrıca göz önünde bulundurulacaktır.
11-Paraşüt teknesinde tanbura sarılacak paraşüt halatı azami 200 metre, salınan halat ise 150 metre olacak ve yüzeysel aşınmaya uğramış halatlar kullanılmayacaktır. Kıyıdan paraşüt kaldırılmayacak, kıyıya paraşütle müşteri indirilmeyecek ve kıyı bandı üzerinde paraşüt uçurulmayacaktır.
12-Su üstü sporları faaliyetlerinde kullanılan deniz araçları ile giriş çıkış koridorunda 3 milden fazla sürat yapılmayacak ve faaliyetler esnasında deniz aracı kullanıcıları uluslararası denizde çatışmayı önleme tüzüğü hükümlerine uygun hareket edecektir.
13-Müracaat dosyalarında belirtilen tekne ve kaptan dışında bir başka kişiye tekne kullandırılmayacaktır. Her türlü araç–gereç, tekne ve personel değişikliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bildirilecektir.
14-Her parkur alanı için bir irtibat noktası bulunacak, bunun dışında herhangi bir yerde masa, stand vs. bulundurulmayacaktır. Deniz Turizmi Aracı İşletme Belgesinde belirtilen türün dışında herhangi bir faaliyette bulunulmayacaktır.
15- Sportif faaliyete katılanların listesi, izin verilen işletmeler tarafından “Turizm Amaçlı Sportif Faaliyete Katılanlar” adındaki kayıt defterinde tutulacak, faaliyet sırasında meydana gelen kaza faaliyet yapan işletme tarafından rapor edilerek derhal kurula bildirecektir. Denizde meydana gelen ve yaralanma veya ölümle sonuçlanan kazalar, en kısa zamanda Alo 158 Sahil Güvenlik hattına ve Liman Başkanlığına bildirilecektir.
16-İşletmeciler deniz kirliliğine neden olacak bir biçimde faaliyet göstermeyeceklerdir. Bu amaçla gerekli tedbirler alınacaktır. Ayrıca, doğal hayatı korumak konusunda ülkemizin taraf olduğu ”Akdeniz Fokları ve Deniz Kaplumbağaları” gibi nesli tükenmekte olan canlıların korunması ile ilgili uluslararası sözleşmelere uyulacak, Ö.Ç.K. alanlarında, 1 Mayıs - 30 Eylül tarihleri arası olan kaplumbağa yuvalama döneminde jet-ski ve sürat motorlarının giriş çıkış koridorundan sonra deniz içerisinde 1 millik “1852 m” mesafeye kadar olan kısımda 5 mil hızı geçmeyecek şekilde faaliyet gösterecektir.
17-Deniz Turizmi Aracı İşletme Belgesi verilen ve yıl içerisinde kurul tarafından yapılan denetimler sonucunda herhangi bir sebeple kurallara uymama konusunda toplamda üç defa uyarı alan işletmelerin belgeleri iptal edilecek, Valilikçe verilen izin belgelerini zamanında veya tebligat yapılmasına rağmen teslim almayan işletmelere takip eden yıl, kurul tarafından yeterlilik belgesi düzenlenmeyecektir.
18-İşletmeler yukarıda belirtilen maddeleri yerine getirmekle yükümlü ve sorumlu oldukları gibi, başvuru belgelerini ilgili yönetmelik, tebliğ, Bakanlık emirleri çerçevesinde eksiksiz ve tam olarak ilgili İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne veya Kaymakamlıklara vermek zorundadır. Gerçeğe aykırı belge verenler veya beyanda bulunanlar hakkında Türk Ceza Kanunu, 1618 sayılı yasa ve ilgili yönetmelik, Deniz Turizmi Tebliğinin ilgili hükümlerini uygulamak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır. Bu hususlar, müracaat eden işletmelere tebliğ edilerek duyurulacaktır.

Yerleşim Ukrayna / KievMeslek Serbest meslek
Üye174 yazı

SU ÜSTÜ DENİZ TURİZMİ ARACI İŞLETME BELGESİ
VE YETERLİLİK BELGESİ BAŞVURUSUNDA GEREKLİ BELGELER

-1-)FİHRİST (Dosya içerisindeki belgelerin numara sırasına göre yerleştirilmesi)
-2-)BAŞVURU DİLEKÇESİ (Turizm İşletmesi Belgesi ve Yeterlilik Belgesi talebinde bulunan gerçek kişi veya temsile yetkili kılınan kişi tarafından isim, tarih ve adres belirtilerek, tüzel kişi ise tüzel kişiliği temsile yetkili kişi veya kişiler tarafından isim, adres, tarih ve tüzel kişilik ünvanı belirtilerek imzalanan dilekçe)
-3-)TÜRKİYE TİCARET SİCİL GAZETESİ (Talebin şirket veya adi ortak adına yapılması halinde şirket tesciline ilişkin Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi istenmesi, Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde, faaliyet konuları arasında Deniz Turizmi İşletmeciliği ibaresinin bulunması)
-4-)İMZA SİRKÜLERİ (Belge başvurusunda şirket veya adi ortaklık adına yapılması durumunda bu sirkülerin noter tarafından düzenlenmesi ve tüzel kişiliği temsile yetkili kişi veya kişilerin isimleri ile temsil yetkisinin sınırlarını içerir)
-5-)MUVAFAKATNAME (Ortaklardan birinin veya birkaçının adına yatırımcı ve işletmeci olarak belge düzenlenmesinin talep edilmesi halinde bu hususta ortaklar arasında düzenlenen muvafakatname)
-6-)VEKALETNAME (Talep sahibi tarafından talebine ilişkin işlemleri yürütmek üzere görevlendirilen kişiye, noter aracılığı ile verilen yetkilendirme yazısı)
-7-)TEMİNAT (Deniz Turizmi Aracı İşletmelerinin, Yönetmeliğin 50.maddesi uyarınca, müşterilerine sunacakları hizmetler ve faaliyetleri nedeni ile yapacakları işlemlerden doğacak yükümlülüklerine karşılık turizm amaçlı sualtı ve su üstü araçları için 2000 TL miktarda Bakanlık emrine yatırılan ve süresiz banka teminatı mektubu veya Merkez Bankası Kültür ve Turizm Bakanlığı Merkez Saymanlığının TR370000100100000350121007 hesabına para bloke edildiğine dair makbuz)
-8-)SİGORTA POLİÇESİ (Deniz Turizmi İşletmelerinin Yönetmeliğin 51.maddesi uyarınca belgelerinde belirlenen deniz turizmi araçlarının mürettebatına, ziyaretçilerine ve 3. kişilere verebileceği zararları kapsayan sigorta yaptırmaları, kasko sigortası bu hükümleri kapsıyorsa başka sigorta belgesi aranmaz)
-9-)KAYIT VE TESCİL BELGESİ (İşletme belgesi kapsamında çalıştırılacak deniz turizmi aracına ilişkin, Denizcilik Müsteşarlığına bağlı ilgili Liman Başkanlığından alacakları gemi sicil tastiknamesi veya bağlama kütüğü ruhsatnamesi)
-10-)KİRA SÖZLEŞMESİ (Kiralık deniz araçları için araç sahibi ve şirket yetkilisi arasında bir yıldan az olmamak kaydı ile yapılan kira sözleşmesi)
-11-İsim tescil belgesi (İsim tescili yapılmış ise tescile ilişkin belge)
-12-)DENİZE ELVERİŞLİLİK BELGESİ (Denizcilik Müsteşarlığına bağlı ilgili Liman Başkanlığınca verilen Denize Elverişlilik Belgesi)
-13-)SOSYAL GÜVENLİK KURUMU İŞ YERİ KODUNUNDA YER ALDIĞI, TURİZM AMACLI SPORTİF FAALİYETTE ÇALIŞTIRILACAK PERSONELİN T.C. KİMLİK NUMARASI VE YAPACAKLARI GÖREVLERİ BELİRTEN BEYAN
-14-)SPORTİF FAALİYETTE GÖREVLENDİRİLECEK PERSONELİN SAHİP OLDUĞU EHLİYETİN ASLI VEYA ONAYLI ÖRNEĞİ
-15-)SPORTİF FAALİYETTE KULLANILACAK ZORUNLU MALZEME VE ARAÇLARIN LİSTESİ
a) MOTORLU CAN KURTARMA ARACI VE CAN YELEKLERİNİN TEST BELGELERİ VE FATURALARI
b) İLK YARDIM ÇANTASI VE İÇİNDE BULUNMASI GEREKEN MALZEMELER:Steril gazlı bez (10cm x 10cm) 10 adet, steril gazlı bez (12cm x 08cm) 10 adet, steril gazlı bez (15cm x 15cm) 10 adet, yara temizleyici (100ml) 1 adet, sargı bezi (12cm x 50cm) 2 adet, sargı bezi (08cm x 50cm) 2 adet, paslanmaz kumaş kesme makası, fener 1 adet / düdük 1 adet, not kağıdı, kalem 1 adet, ilkyardım el kitapçığı 1 adet, acil durum planı 1 adet, CPR maskesi 1 adet, steril eldiven 2 adet, yanık kremi (1. Derece) 1 adet, yara bandı (çeşitli) 1 adet, alüminyum battaniye 1 adet, elastik bandaj 1 adet,, serum lastiği.
c)EN AZ 3 DİLDE UYARI LEVHASI,
d-PARAŞÜT, TRAPEZ VE HALATLARA AİT FATURA VE TEST BELGELERİ,
e)PARAŞÜT TEKNELERİNDE 4 ADET TRAPEZ
-16-)KULLANILAN ARAÇLARLA İLGİLİ DİKKAT EDİLECEK NOKTALARI TANIMLAYAN KARŞILIKLI SORUMLULUKLARI BELİRLEYEN MÜŞTERİ SÖZLEŞMESİ.
-17)TURİZM AMAÇLI SPORTİF FAALİYETE KATILAN PERSONEL VE TURİSTE AİT FERDİ KAZA SİGORTASI POLİÇERİNİN ASLI VEYA ONAYLU ÖRNEĞİ
-18-)TESİS ÖNÜNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK SPORTİF FAALİYET İŞLETMECİSİNİN TESİS İŞLETMECİSİ İLE FARKLI OLMASI DURUMUNDA, TESİS İŞLETMECİSİ İLE SEYAHAT ACENTASI VEYA TURİZM ARACI İŞLETMECİSİ ARASINDA YAPILACAK AKDİN ASLI VEYA ONAYLI ÖRNEĞİ
-19-)TURİZM AMAÇLI SPORTİF FAALİYETE KATILACAKLAR DEFTERİ.

Yeni Üye12 yazı
cher sen ne salliyorsun ukrayna kiev den sen orada ruslara bak ordan ziplama su alti ustu orda varmida konusuyosun sen karadeniz var dersin neyse /////infazure kardesim 15 yildir bu iyi yapiyorum yat kaptani kisa mesafe telsiz cankurtarar ve usta gemici ehliyetim var her turlu a dan z ye su sporlari hakkinda yardimci olurum//

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er
Yeni Üye12 yazı
cher sen ne salliyorsun ukrayna kiev den sen orada ruslara bak ordan ziplama su alti ustu orda varmida konusuyosun sen karadeniz var dersin neyse /////infazure kardesim 15 yildir bu isi yapiyorum yat kaptani kisa mesafe telsiz cankurtarar ve usta gemici ehliyetim var her turlu a dan z ye su sporlari hakkinda yardimci olurum//

Üye174 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - castmut
cher sen ne salliyorsun ukrayna kiev den sen orada ruslara bak ordan ziplama su alti ustu orda varmida konusuyosun sen karadeniz var dersin neyse /////infazure kardesim 15 yildir bu isi yapiyorum yat kaptani kisa mesafe telsiz cankurtarar ve usta gemici ehliyetim var her turlu a dan z ye su sporlari hakkinda yardimci olurum//

yalniz konunun kiev ukrayna ruslar ile ne alakasi var orasini anlamadim, burdan zipladigim yok ama siz denizden ziplamis gibi yazmissiniz biraz, sallama olan nedir??

tum bilgiler buradan

http://denizcilik.gov.tr/dm/
www.antalyakulturturizm.gov.tr

Yeni Üye65 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - castmut

Ben ne yapmak istediğini fazla anlamadım ama saçmalamışsın biraz. Eğer biliyorsan yazda bizde öğrenelim. Arkadaş da yardımcı olmak istemiş. Sen insanların patozlamısına işe dalmalarınımı istiyorsun. Bak sanırım sen kendin bu şekilde çalışmışsın 15 yıldır kaptanlık yapıyorsun bir yere varamamışsın. Ben şunu biliyorum Türkiye Cumhuriyetleri sınırları içinde sahil kısmında devletten (Belediye , Kaymakamlık , Valilik vb ) Kurumlardan izinsiz bırak su sporlarını şenzok bile koyamazsın. 15 Yıldır bunu öğrenemedinmi. Yorumlarını biraz daha uslübe uygun yaparsan insanların sana olan saygısını yitirmemiş olursun. Tabi anlayana!
www.petersemlak.com

Üye155 yazı
Bilgiler için teşekkür ederim arkadaşlar.
Kısmetse Mart ayında görüşmeye gideceğiz. Müşteri portföyü zengin olarak tabir edilen insanlardan oluşmakta fakat genel yaş ortalamasını bilemiyorum.
Detayları inşallah gidince görüşeceğiz. Umudum, işletmecilik için gerekli meblağ umarım yükseklerde bir rakam olmaz.
İletişim;
ahmeterencihan@gmail.com
0505 843 6789

Yeni Üye65 yazı
Rixsoslar da bir ara bu sistemi kullanıyordu. Ve Robinsonlar. Gereken izinleri otel alıyor sanırım. Yada otel istediği adamı belirtiyor böyle bir sistemleri var.Bildikleri adam olsun diye yapıyorlar. Vallahi 80 bin dolara kadar hiç çekinmeden atla :
www.petersemlak.com

Yeni Üye65 yazı
Ama genede devletten izin alınıyor! Sahil güvenlik geldiğinde otelciyi sormaz. Seni sorar.
www.petersemlak.com

Yeni Üye12 yazı
[qe]

Yeni Üye12 yazı
INFAZURE Bak kardesim sana boyle netten yazmakla olmaz ama sukadar soyleyeyim.beldimi,goynuk,kemer,kiris,camyuva tekirova butun otelleri ozelliklerini geleni gideni milleti yasi hepsini biliyorum orda kim hangi oteli yapiyor biliyorum ve cogu arkadasim WOW otellerine gelince iki uc tane guzel otelleri var biri kapsan tamamdir ama isin icinde kurt gibi adamlar var bu isi bilmezsen yada guvenecegin isi bilen birisi olmazsa yaninda batarsin yazik olur bilmiyorum daha cok sey var ben birazda duygulasal yaklasiyorum heralde cunku zaman da cuvalla dolar mark kaldiriidik o isten ama simdi maymun gozunu acti kisacasi olur ama saglam yerde saglam adalarla olur bu is.istersen goruselim eger ciddiysen yoksa. kal saglicakla

Üye155 yazı
İşi yada paramı kaptıracağım kimse yok, neticede burası Otelin İşletmesinde olan bir plaj. Bu işe elbetteki tek başıma girmeyeceğim, işi bağlayan kişi, yani oteldeki tanıdık yönetici, bu işe ortak gireceğim abimin yakın bir arkadaşı, onun vesilesi ile olucak eğer olursa.
Yeni bir işletme devraldığım için, şimdilik bununla ilgili detaylı araştırmayı rafa kaldırdım, Mart ayında gerekli görüşme için gideceğiz.
İletişim;
ahmeterencihan@gmail.com
0505 843 6789

Yeni Üye4 yazı
Her şeyden önce sizin ve yanınızda çalıştıracağınız her personel için Ulaştırma Bakanlığı'ndan Gemici Cüzdanı çıkartmanız gerekiyor. En aşağı "Gemici" seviyesinde olması yeterlidir. Bu işe elini atmış her kişinin bu belgeyi bulundurma zorunluluğu vardır. Bana sorarsanız, bu tip işler çevre ve görüntü kirliliğinden başka hiç bir şey değil.

Yerleşim Barbados / Sri LankaMeslek Dany?manlyk