şimdi sizlere başımdan geçen olayları anlatacağım.bu sitede çok daha deneyimli insanlar var sizlerin deneyim ve görüşlerinizi merak ediyorum.
ben 2 yıla yakındır e-ticaretle uğraşıyorum yani burdaki sitelerde ürün satıp ürün satıldıktan sonra yurtdışındaki çinlilerden ürünü alıcının adrese kargolatıyorum.sorunlarım ise şunlar biz listeliyoz ürünleri diğer kişilerle aynı ürünler diğerleri satıyor ayda 200-300 tane biz satıyoruz 40 tane.ürünler tamamıyla aynı ürünler.fiyatlarıda sitedeki en uygun fiyatlar.40 satıyoruz bir sürü problem çıkıyor ilanı okuyan bir tane bile alıcı yok sonra ürünüm nerde nerde diye her gün soru.ilanı mı yanlış hazırlıyoruz nedir anlamadım gitti.sırf bu yüzden bu ayı zararla kapatacam 1-1.5 milyar kadar.sattığım ürünleri de söyleyim artık benim için bir anlamı kalmadı zaten.japon stil kıyafetler.diğerlerine bakıyorum ayda 300 tane ürünü kendi adresine alıyor biz almaya kalksak gümrükte kalır diye korkarken bunlar nasıl alıyor.biz bir çinli bulduk başımızın belası oldu.ürünü ya geç gönderiyor ya 10 gün sonra ürün stokta yokmuş diyor parası ödendikten sonra.ya kargodan kazık yiyoruz ya üründen kazık yiyoruz yada burdaki alıcıdan kazık yiyoruz artık bıktım resmen.alıcı iade etmek isteyince ağzımızı açmıyoruz sonuçta para ödemiş beğenmemiş olabilir iade etsin.iade ediyor ne kargo ücretini ödüyor ne ürünü aldığı gibi iade ediyor.biz mi çok iyi niyetli davranıyoruz yoksa insanlık çoktan öldü mü?ilanı okumayan alıcılardan yıldım artık okumadan alıyor sonra iade edecem ürün küçük geldi demelerinden bıktım bu alıcılara ilanı nasıl okutacaz?nerden ve kimden ne şekilde ürün alacaz?bu gümrük bu memlekette bir tek bize mi işliyor?ne iş yapsak önümüze bir aksaklık çıkıyor hata bende mi yoksa biz işimi bilmiyoruz alırken mi kazık yiyoruz napıyoruz bir türlü işin içinden çıkamadım ve artık inanılmaz sıkıntılı bir duruma geldim.
daha dertlerim burda saymakla bitmez şu işleri bir türlü yoluna koyamadık gitti.fotoğraf makinesi satıyordum orjinal markalı ne olduysa birden burda fiyatlar düştü.toptancılardan fiyat alıyorum burdaki fiyatlara bakıyorum bu fiyatlara satılması imkansız.biz niye alamıyoz adam gibi fiyata ürün nerde hata yapıyoruz.abercrombie aldık satamadık onu aldık olmuyor bu olmuyor şu olmuyor neden olmuyor anlamadım. yoksa artık köşe başları iyice tutuldu mu?kısmetimiz mi yok nedir?en çok merak ettiğim bu memlekette gümrük bir tek garibana işliyor galiba.bir yandan da diyorum adam gümrükten bu kadar ürün geçirebiliyorsa sitelerde satmakla neden uğraşsın..
burdaki tecrübeleri arkadaşların her türlü yorumuna açığım şimdiden teşekürler.sen söyle hata nerde?