Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Bilgisayar Başında Yapılabilecek İşler Nelerdir

BaşlatangüneykentTarih04/01/2011 10:49:53Yorum2

İlk mesaj
Yeni Üye21 yazı
Gün içinde 4-5 saat bilgisayar başındayım.Bu zaman içersinde bilgisayarda yapılabilecek işler nelerdir?Yada sizlerden gelebilecek iş tekliflerine açığım.Bu konuda fikir ve önerileriniz bekliyorum.

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Editör5590 yazı
En güzeli bir site kurup bunu yönetmek. Reklam geliri elde etmeye çalışmak. Ama hayalgücü ve beceri lazım. İnsanları siteye çekebilecek şeyler düşünülmesi lazım. Bir çok insan site kuruyor. Cazip ilgi çekici konular buluyorlar ama 100 site açılıyorsa sadece bir kaçı reklam alabilecek kadar popüler olabiliyor.

Bunun nedeni kişinin internet , site kurulumu bilgilerinin iyi olmasından çok hayal gücü ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Yani internet ve siteden anlamayan birisi de popüler bir site yapabilir. Teknik işler öğrenilebiliyor ama o cazip çizgiyi yakalamak kişinin yeteneğiyle hayalgücü ile sınırlı.

Bunun dışında anket doldurarak para kazanılacağını söyleyen reklamlar var. Bir takım anket sitelerine üye olunuyor , maile gönderdikleri anketler dolduruluyor , bir banka hesabına veya paypal hesabına para gönderiyorlar.

İnternet üzerinden pazarlama yaptıran siteler var. Bazı yerli ve yabancı sitelere üye olunuyor. Sundukları mallar arama motorlarında reklam spotları veya kurulan blog sayfaları üzerinden onlara yönlendirme yaparak satılmaya çalışılıyor. Satış gerçekleştikce gene bir banka hesabına ya da paypal hesabına hakedilen ödemeler geliyor.

Reklam izleyerek para kazanabilirsiniz diyen siteler var. Bir reklam barı bilgisayara yükleniyor. Açık kaldığı ve çıkan reklamlara tıklandıkça hesaba para yazıyor.

Bir takım siteler yazı ve içerik akışı istiyor. Onlara bu sağlanırsa para ödemeyi vaad ediyorlar.

Bize döviz yatır açılacak panelden al sat para kazan diyen siteler var ki bunların bence mantıklı bir yanı yok. Zira 100 birime karşılı 40 bin birimlik işlem yetkisi alabilirsin diyerek daha baştan işin tek kazançlı kısmının yatırılan 100 birimlik döviz olduğunu kendilerinden başka kazananın olmayacağını ilan etmiş oluyorlar. Bu iş bankada internet hesabından zaten yapılabilen bir şey. Gerçek dünyada 100 lirayla bir çırpıda 40bin liranın kazancı sağlanamaz. Demek ki gerçek olmayan bir şeyler var. Ancak bu tür bir kuruluşu direk siz kurar ve insanların 100 er dolarlarını kapabilirsiniz (?!)

Daha başka yollar da vardır belki. Ancak bunların hepsin de (döviz yatır diyenler dahil) düzgün , hilesiz çalışan sistemler olduğu gibi internet alanında gezen binlerce kişiyi sömürmeye yönelik bu işlerin fasonlarını kurmuş olan siteler ilanlar da var. Bolca okuyup öğrenmek bazen test etmek gerekiyor. İnat ile araştırılınca düzgünlere ulaşılıyor ve gene inat edilince bir akış yaklanabiliyor.

Gözlemlerim bunlar. Her duyduğumu inceledim bir süre ama hiç bir yöntemi uygulamadım. Bir çok konuda sürekli yazmamdan etkileneler soru yağmuruna tutuyor ama sonuç konusunda bilgiyi deneyip sizler yazacaksınız.

Ancak sanıyorum ki cazip bir site yapıp reklam geliri hedeflemenin dışındakiler biraz zor bir yol gibi geliyor bana.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye21 yazı
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Di?er