Yıllardır hep hayalimdeki işti aslında lise yıllarımda 3 arkadaş hobi olarak başladığımız bıldırcın besleme hevesimiz kısa zamanda bıldırcın yumurtası satmaya kadar devam etmişti en azından okul masraflarımızı kendimiz çıkarıyorduk bir süre sonra bazı sebeplerden dolayı hepsini kesmek zorunda kaldık tabi kesip onlarıda satmıştık. :)
Neyse konumuza gelelim yeniden bıldırcın yumurtası üretmeyi düşündüğüm bu günlerde bunun yanına ne yapabilirim fikri geldi aklıma daha önce görmedim varmı bilmiyorum ufak araştırmalar sonucu bazı bıldırcın çiftliklerinin yaptığını öğrendim ama istanbulda rastlamadım kendi ürettiğim bıldırcınların etinden nasıl yararlanabilirim fikri doğdu çok yaygın değil biliyorum bu işe başladıktan sonra güzel bir mekan açıp bıldırcın çevirme işi sizce nasıl olur
Hemen kafamda kaba taslak bununla ilgili birşeyler çıkardım örnek veriyorum sadece bir porsiyon bıldırcın 4 adetten oluşsa porsiyonu 1o Tl desek yanına güzel bir mevsimlik salatada müesseseden olsa küçük birde tandır yaptırıp sıcacık ekmekle servis yapılsa tab meze çeşitleri felan menüde olacak içecekler felan ortalama bir kişi 15 tl ödemiş olsa
hem yumurtasından hemde etinden faydalanmış olurum düşüncesindeyim ilerleyen zamanlarda bakarsınız çiğköfte gibi her yerde bıldırcın çevirme olur ne dersiniz
herkesin değerli yorumlarını bekliyorum bu arada bu işi yapacak sermayem yok :) olursa olmazsada en azından yapacak birileri çıkar belkide ortaklık teklif eden olursa seve seve yapabiliriz
Olumlu olumsuz herkesin yorumları için şimdiden teşekkür ederim
daha detaylı bilgi almak isteyen arkadaşlar olrsa msn den konuşsabiliriz ssbtgb@hotmail.com