Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Tek Taş Pırlanta

BaşlatanzzaxissTarih31/12/2010 10:47:57Yorum2

İlk mesaj
Üye385 yazı
selamun aleyküm
ben sadece tek taş pırlanta satacağım butik kuyumcu tipi bir dükkan açmayı düşünmekteyim
işin gerçeği elimdeki sermaye ufak ancak 50- 60 tane toptan yüzük alıp satabilecek kadar var. kuyumculuk yapan herkeze sormak isterim satışlarınız arasında tek taş yüzük oranı nedir ?
sadece tektaş yüzük alıp satrak ev geçindirilebilirmi
yoksa illaki yüzlerce çeşit altın-pırlanta-kolye-bileklik gibi ürün olması şart mı?
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

herkeze saygılarımla

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Üye284 yazı
Hocam sen ne yaptın, o kadar parayla tek taş pırlantacımı kurulur.. 50-60 yüzükle işmi olur, vitrin bile yapamazsın, valla kardeşim arkadaşça bir tavsiye, git vitrinlere bak en az 15 kilo altını var iş yapan adamların. fakir kuyumcu olma. gel sen vaz geç bu sevdadan. O kadar parayla git kendine orta halli bir gümüşçü kur. NEdenmi altın o kadar pahalandı ki, yakında kuyumcuların % 90'ı kapanacak buna emin ol, çünkü malı satacak adam bulamayacaklar. Doğal olarak tüm takılar gümüşe kayacak...
Neredenmi biliyorum, senede 250 gr altın alan ingiliz müşterilerimiz artık altın ve pırlantadan vazgeçti senede 100 gr gümüş almaya başladılar.
Allah kolaylık versin.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ticaret
Üye385 yazı
yorumunuz için teşekkürler
aslında 7 sene iş makinaları sattım ama çekden vadeden bıktım nakit alıp-satabileceğim ürünler aramaktayım
aklıma pırlanta geldi bizim hanımların olmazsa olmazı tektaş biraz arastırdım yüksek kar var ve nakit görünüyor ama tabi işin içinde olmadığımdan dışı güzelde içi nasıl diye merak ettim.
inanılmaz fazla gümüşçü var onuda araştırdım.adım başı gümüşçü-bujiterici biri kapanıyor biri açılıyor.
gümüşdde aldı basını gitti gramı 1 tlyken oldu 1.5 tl kaçıdık o treni.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret