Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Turizm Tesisi

Başlatanantalya0007Tarih29/12/2010 11:55:15Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye4 yazı
merhaba arkadaşlar,
bizim denize yaklaşık 400 metre uzaklıkta,3650 m² büyüklüğünde arsamız var.arsa turizm merkezi içerisinde,yani çevresinde çeşitli büyüklükte çok sayıda otel var.
bu arsaya otel yapmak istiyoruz ama,finansman sorunumuz var.bu iş çok ciddi rakamlara malolmakta.
bununla ilgili teşvik,kredi vs varmı acaba?
ve tavsiyeleriniz nelerdir?akıl akıldan üstündür.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Üye284 yazı
Sevgili kardeşim şu anda bu tip turizim yatırımlarına sermaye teşviği yok malesef. şimdi bazı konular hakkında bana bilgi verebilirsen sana belki uzun vadeli yatırım kredileri hakkında bilgi verebilirim. Lakin burada en önemli unsur teminat. Bu arazinin bedeli nedir, yani satmaya kalksanız kaç paraya satarsınız bu birinci soru. Eğer bu araziden başka teminat verebileceğiniz başka değerler varsa onlar hakkında da bili, 3. olarak da yapmayı planladığınız proje, toplamda yatırım döneminde ne kadar para harcamayı gerektirir. bana bunları söylerseniz ben de size kaynaklar hakkında bilgi verebilirim. istersen mail atabilirsin hakankoparan@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ticaret
Üye450 yazı
Sanırım sizin için en uygunu yap işlet devrek modeli olur..
... ... ...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacylyk-Finans
Üye284 yazı

Hakanfinans kardeşim, yurtdışında bazı acentalar müşteri karşılığında otel maliyetlerine girebiliyor. Yani size müşteri getiriyorlar ve 10 yıl boyunca getirecekleri müşterilerinin bir kısmının ödemesini yatırım yapmanız amacıyla verebiliyorlar ve bu ödedikleri tutarı sıfır faizli, 10 yıl kadar bir süreye yayabiliyorlar. Gerçi genellikle sahil otellerine uygulanıyor ve 5 yıldızlı projelere ama öneri ***ürülebilir.
Otelinixze getirdikleri müşterilerin ödemelerini kendileri tahisl ediyorlar ve size masraflarınız ve bir miktar kar karşılığında hem müşteri garantisi veriyorlar hem de yatırımınızı tamamlamak için para. Tabidir ki yatak fiyatları ülke pazarlarının biraz altında olabiliyor. Her paranın maliyeti vardır:)

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ticaret
Yeni Üye4 yazı
sayın HakanFinans ve hakank
ilginize teşekkürler
öncelikle belirteyimki yapacağımız yatırım bulacağımız kaynakla ilgili.en azından 50 odalı ama kaliteli bir tesis düşünüyoruz.elimizde şuanda 300.000 gibi bir nakit var.
böyle bir yatırım için bu kadar cık para devede kulak kalıyor malesef.
yap işlet devret yada yabancı bir tur operatörü ile anlaşma düşünülebilir.yalnız büyük firmaların ne kadar ilgisini çeker bilemiyorum.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er
Üye450 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - hakank
Hakanfinans kardeşim, yurtdışında bazı acentalar müşteri karşılığında otel maliyetlerine girebiliyor. Yani size müşteri getiriyorlar ve 10 yıl boyunca getirecekleri müşterilerinin bir kısmının ödemesini yatırım yapmanız amacıyla verebiliyorlar ve bu ödedikleri tutarı sıfır faizli, 10 yıl kadar bir süreye yayabiliyorlar. Gerçi genellikle sahil otellerine uygulanıyor ve 5 yıldızlı projelere ama öneri ***ürülebilir.
Otelinixze getirdikleri müşterilerin ödemelerini kendileri tahisl ediyorlar ve size masraflarınız ve bir miktar kar karşılığında hem müşteri garantisi veriyorlar hem de yatırımınızı tamamlamak için para. Tabidir ki yatak fiyatları ülke pazarlarının biraz altında olabiliyor. Her paranın maliyeti vardır:)

Malesefki private equity Türkiye de yalan sayın adaşım.Ben iş brokerlığı yapıyorum.Yurt dışında birçok fonla ve diğer konularda iş yapan iş ortaklarım var.Sizin Türkiye ye bu parayı getirebilmeniz için Türkiye de temsilciliği olması vs..vs..gerekiyor.Yani o büyüklükteki bir rakamı memlekete getirmek kolay değil..

Bu konulardaki en büyük başarısızlık sebebi ise,malesefki yurt dışında bu işler prösedürlerine başlamak ile ilgili olarak bile ciddi bir rakam istiyor.Bahsettiğim rakam avukat parası,sözleşme gideri şuyu buyu gibi,sadece daha olup olmayacagı ıle ılgılı bıle bılgı sahıbı degılken gereklı para 500 bin - 1milyon euroyu buluyor..O rakamlarla sayın antalya007 işini görecek bir otel kurar zaten.. :)

Ancak şuda olabilir bilmiyorum arazinin taskı kaskı nedir ne buyuklukte bır tesıs kurulabılır buraya..Malum inşaat firmalarıda kısmen sektörde sıkıntıda..Firmaları Dolaşıp sermaye arazi +sermaye bina şeklinde bir ortaklıkda arayısında bulunabılırsınız..

Sayg..
... ... ...

Üye450 yazı
Bu arada atlamışım,bu işle ilgili ortaklarım vardan sonra sunu yazacaktım.Bu işlerle ilgili danışmanlık yapan adamlar bir araya geldiklerinde birbirlerine sordukları ilk soru hiç finansman getirdinmi.. :)Baktıkları onlara bakmıyor,bakanda onları acmıyor :)
... ... ...

Yeni Üye35 yazı
arkadaşım acaba otel yerine daha küçük çaplı bir işletme düşünsen hem daha ucuza mâl olur hem de daha çok turist çekebilir gibime geliyor.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye450 yazı
antalya007,

Toplam inşaat alanı ne kadar??Bir proje varmı hali hazırda.Yada Arsanızın task,kask ve diğer imar yönergelerini biliyormusunuz.

Bununla birlikte siz hiç hesap yaptınızmı böyle bir tesisde bir odanın ne kadar yatak,yorgan,mobilya falan gibi inşaat harici maliyeti olacak..

Bence bunu hesaplarsanız olay daha netleşecek..Ben50 oda ve 300 kısmını atlamışım..İnşaat maliyeti ile ilgili olarak ,inşaat sektöründeki durum bugün malum,orta ölçekli bir inşaat firması için bile tabi toplam ınsaat alanı falan malıyetı tahminime göre konuşuyorum kolayca inşaatın içinden kalkabilir....Olmayacak bırsey degıl..

inşaat meydana çıktıkdan sonra zaten siz turızm bakanlıgından falan ıznı aldıkdan sonra kredı cok daha kolay..

Bana elinizdeki sermaye ile çokda imkansız gibi gelmedi..Ben otelcilikteki kar marjını biliyorum.50 yatak mukemmel rakam..
50 yatak muhtesem bır rakam..Tabı bolgenın rantı nedır bılmıyorum..

Bence önce proje ve inşaat maliyeti ileiligli profosyonel bır yardım alın ve sonrasında yola devam edebılırsınız..
... ... ...

Yeni Üye4 yazı
araştırmalarımıza göre 2 milyon gibi bir rakam ortaya çıktı.tabi bu projendirilmiş bir rakam değil.tahmini rakam.
arazinin imarı yok.daha doğrusu bölgede imar yok.fakat bölgede çok sayıda otel,bina mevcut.
aynı belediyenin başka bir bölgesinde imar var ve burada taks 20 kaks 60 diye geçiyor
bu durumda belediyeden özel izinle mi inşaata başlanıyor?

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er