Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

18 Yaşında ` Ticarete Atılmak (:

Başlatanserdar12345Tarih27/12/2010 18:23:05Yorum11

İlk mesaj
Yeni Üye10 yazı
Hepinizi selamla**** başlayayım (:

18 yaşında bir gencim. Lise 4 de okuyorum. Pek okuyo sayılmam ama 3 ay sonra okulum tamamen bitiyor.

Şimdi ben ankarada taşra bi ilçede oturuyorum. Burda ki dükkanlarımızın birinde bişeyler yapmak istiyorum. Bu dükkan çok işlek bi cadde de değil. Çok büyük değil ama büyük bi dükkan " L " şeklinde. ( Alışveriş merkezlerinde ki orta ölçekli bir dükkan kadar. Küçük değil yani) yapacağım işi şöyle açıklayayım ;

Masaüstü sıfır, toplama ve Notebook yani dizüstü bilgisayarlar satışı yapıcam. Ama Dükkanı bilgisayar mağazası gibi bilgisayarlarla doldurmuycam. Bi kaç model dükkanda durucak diğerlerini isteğe bağlı olarak getirip satıcam yada toplayıp satıcam..

Bir güvenlik firmasının bayiliğini alıcam ve dükkanda sadece örnek bi kaç parçası buluncak onun dışında hiç bi etkisi olmayacak.

Birer tane sıfır telefon koyucam onlar satılırsa başka müşteri aynısından isterse müşteriye bi kaç gün içinde getiricem. 2. el telefonlar zaten kolay. Arıza tespit durumundan falan anlarım biraz bozuk telefon bulundurmuycam.

Ben bilgisayardan hiç anlamam değil ama fazla anlamam. ( 7. sınıfta Web sitesi kurdum grafik tasarımında deneyim kazandım. Kâr ko**** siteyi sattım. ) yalnız dükkana deneyimli bi eleman alıcam. Doğal olarak Teknik Servis de olucak.

Telefon tamiride olacak. Gelen Telefonları anlaşmalı olduğum telefon tamircisine ***ürüp komisyon ko**** gerçekleşecek

Orjinal Cd ve Dvd olacak. Onları alamayacak olanlara bilgisayarda kayıtlı olanları cd ye çekip satıcam.

Parça kontör bayiliği olacak.

Bunların haricinde son olarak 2. el bilgisayarlar parçaları, sıfır ve 2. el cihazları da olacak.

Sormak istediğimse siz değerli büyüklerimden, bu işle ilginen büyüklerimden tavsiyeler ve öneriler. Hepinizin yorumu benim için altın değerindedir.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
11 yorum
Yeni Üye6 yazı
serdar12345 sevgili genç arkadaşım;
Öncelikle yaklaşımını çok sevdim güzel bir işe benziyor hemen hemen benim ilk yaptığım işin ilk işimdi hemen görüp yorum yazmak istedim.
Evet.. senin bahsettiğin bu işi ben yaptım nihayetinde fazla bir sermaye degil 3-5 bin lira ile içinden çıkılacak bir iş (kayseri için) ama herşeyden önce bu iş biraz çevreye bağlı çevren ne kadar geniş ise o denli büyük meblalar kazanırsın birde yerin güzel olacak bir durak yanı yada insanların yogun oldugu yerler vs.. web tasarım ve yazılım işi universiteden mezun olup yaptıgım bir iş eğerki profesyonel olarak hizmet sağlayabileceksen bu işe gir derim aksi halde çok başın ağrır çünki anladıgını bildigim işin yazılım ve grafik işi tamamen görsellik ve emek isteyen bir iş senin begendigin tasarımı web yazılımını müşterin begenmeyebilir onun için ona harcadıgın zaman uçup gidecek derim.. ki inş yaparsan öylede oldugunu görürsün.. onun için profesyonel olarak hizmet ve barındırma (sunucu) hizmeti sağlayacaksan gir bu işede derim... sonrasında korsan cd dvd işine gelince eskisi gibi boş tutmuyorlar artık bir şikayet oldugunda polisler bilgi işlemden gelip bilgisayarında film mp3 vs multimedia ürünlerini gördükleri zaman malesef dükkanını mühürlüyorlar ve ruhsatın yanıyor bunuda üzülerek söylüyorum nihayetinde benim tecrübelerim bunlar daha detaylı görüşmek istersen
o-zgur@live.com
Bol kazançlar... (:

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye10 yazı
ilgine çok teşekkür ederim. Bu konuda deneyimli olduğun besbelli. Söylediklerini bu genç kardeşin hep aklında tutucak (: Hayatta daima paylaşımcı ve başarılı olman dileğiyle..

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye450 yazı

Sevgili serdar kardeşim,

Okuyorum ancak okuyo sayılmam sozunden senınle ılgılı kısmı kanaatlerım oldu.

Oncelıkle sen neden tıcaret yapmak ıstıyorsun.Okulda basarısız oldugun ıcın,baskasının ısınde calısmamak ıcın,dukkanınızı degerlendırmek ıcın..???vs vs..vs..

Pazarlamanın bazı unsurları vardır.Koca dukkana mınumum 3-5 urunle musterı cekmen ımkansız.Bununla bırlıkte buyuk fırmalarla da boyle kucuk alımlar yaparak rekabet edebılme gucun zor..Kar marın cok cıddı oranda dusecek..

Kaldıkı bırcok ısıde baskasına yaptıracaksın??

Şimdi düşünki yukarıdaki arkadaş 3-5 bin tl ile bu işin içinden çıkılır demiş..Sen Bu 3-5 bin sermayeni haftada bir dönüdürmüş ol ortalama 4 bin tl den..16 Bin tl lik bir hacim yarattın..Karlılığın kaç olacak ???

Kaldıkı bu 16 bin tl lik hacimi döndürebilecekmisin?Bu demek oluyorki dükkana 16 bin tl lik mal aldın,yada hızmet yarattın,tamamını satacaksın bır haftada yerıne koyacaksın tekrar aynı haftada yıne satacaksın.. :)Ustelıkte bunu bunca buyuk fırmanın varlıgında bunca rekabet ortamında,bu yoklukta yapmaya calısacaksın..3-5 bın tl ıle o dukkana ne koyabılırsın..Bırde eleman calıstıracagım dıyorsun..

Allah herkeze bır rızık vermiş.Bize çıkıp bu rızkı toplamak düşüyor.İş hayatı,yada okul sonrasındaki hayat hiçde görüldüğü gibi değildir.O rıskı toplayabilmek için birçok konforundan birçok zevkinden hayatında öncelikli olan birçok seyden vazgecmek zorundasın yada tevazu edeceksın..
O yuzden hayata daha daha saglam baslayabılmek ıcın bıraz daha cıddıye al ve cıkıp bır bak bakalım dısarıda neler oluyor?
... ... ...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye10 yazı
@HakanFinans . ilginize teşekkür ederim.
@mehmet_ucmaz özel mesajlarınızı kontrol edebilirsiniz

Yeni Üye9 yazı
yapacağın işe bende bi katkıda bulunabilirim iş yerine bedava pos cihazı verip tl kontör yüklemesi yapabilir ve fatura ödemeleri alabilirsin, kendi alt bayilerini oluşturabilirsin daha detaylı bilgi için bana ulaş yaseminkivik@akaymatik.com.tr

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Yöneticilik
Üye347 yazı
Değerli serdar kardeşim
şimdiden yeni girişimin başarılı olsun dileklerimle,

bana sorarsan birden çok işle başlamak, eleman istihdam ederek başlamak yerine,
bence daha küçük başla, mesela bir tanesiyle
anladığım kadarıyla dükkan kiran olmayacak, ailenle kalıyorsan iaşe derdin de pek olmaz,
o yüzden küçükten ve bir tanesinden başla bence,
örneğin web tasarımından başla, bu konuda tecrübelerinde var, eğer ilçedeysen büyük ihtimalle potansiyel de iyidir.
ayrıca farklı platformlarda bu aralar hazır scripler satıp çok paralar kazanan kişiler de var, o işlere de başlarsın
zaten bir kaç site yapınca, bu öişterilerin bilgisayar teknik servisini de alırsın,
o işe de girmiş olursun,
güvenlik, kamera işine de eğer yakın çevrende yapan bilgisayarcılar falan varsa girme derim, çünkü rekabet kızıştı ve bu işi yapan firma sayısı arttığı için kar marjları çok düştü. ayrıca bu düşük kar marjlarına yüksek teknik servis ihtiyacını da eklersen zor,
ama tabi yapan yoksa iyi pazar ve fiyatlarda sıkıntı yaşamazsın,

bence web tasarım ve serviste uzmanlaşabilir, özgün çözümler sunabilirsen, diğer işlere başlamana bile gerek kalmayabilir.
bilirsin mağazada bulunan ürün çeşitliliği satış için iyidir ama iş yapmak için fazla farklı sektörde olmak zordur.
ayrıca insanlar artık bilgisayar ve sarf malzemeleri için online alışverişe yönelmekte,
tabiki bunların hepsi bizim buradan yazdıklarımız, biraz pazar araştırması yap ve fazla düşünmeden işe başla derim ben,
:D
Kabaklar çarpışır çekirdekler çıkar, fikirler çarpışır hakikatler çıkar.
https://bento.me/hakankaya

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye10 yazı
yasemin7010 gelen kutunuzu kontrol edebilirsiniz.

hakan abi bilgilerini ve önerilerini paylaştığın için çok teşekkür edicem. Bunları da göz önünde bulundurucam. Allah kısmet ederse bu hafta buranın en büyük teknik servis ustasının yanında işi öğrenmek amaçlı çalışıcam bi kaç ay.

Üye170 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - serdar12345
@HakanFinans . ilginize teşekkür ederim.
@mehmet_ucmaz özel mesajlarınızı kontrol edebilirsiniz

cevap attım

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Di?er
Üye347 yazı
işte bu serdar kardeşim, genç ve heyecanlı girişimcileri görmek bizleri de heyecanlandırıyor.
biraz tecrübe iyidir. en azından sektörü yakından tanıma fırsatı bulabilirsin.
haydi hayırlı olsun

Kabaklar çarpışır çekirdekler çıkar, fikirler çarpışır hakikatler çıkar.
https://bento.me/hakankaya

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye10 yazı
teşekkürü bir borç bilirim.. (: