18 yaşında bir gencim. Lise 4 de okuyorum. Pek okuyo sayılmam ama 3 ay sonra okulum tamamen bitiyor.
Şimdi ben ankarada taşra bi ilçede oturuyorum. Burda ki dükkanlarımızın birinde bişeyler yapmak istiyorum. Bu dükkan çok işlek bi cadde de değil. Çok büyük değil ama büyük bi dükkan " L " şeklinde. ( Alışveriş merkezlerinde ki orta ölçekli bir dükkan kadar. Küçük değil yani) yapacağım işi şöyle açıklayayım ;
Masaüstü sıfır, toplama ve Notebook yani dizüstü bilgisayarlar satışı yapıcam. Ama Dükkanı bilgisayar mağazası gibi bilgisayarlarla doldurmuycam. Bi kaç model dükkanda durucak diğerlerini isteğe bağlı olarak getirip satıcam yada toplayıp satıcam..
Bir güvenlik firmasının bayiliğini alıcam ve dükkanda sadece örnek bi kaç parçası buluncak onun dışında hiç bi etkisi olmayacak.
Birer tane sıfır telefon koyucam onlar satılırsa başka müşteri aynısından isterse müşteriye bi kaç gün içinde getiricem. 2. el telefonlar zaten kolay. Arıza tespit durumundan falan anlarım biraz bozuk telefon bulundurmuycam.
Ben bilgisayardan hiç anlamam değil ama fazla anlamam. ( 7. sınıfta Web sitesi kurdum grafik tasarımında deneyim kazandım. Kâr ko**** siteyi sattım. ) yalnız dükkana deneyimli bi eleman alıcam. Doğal olarak Teknik Servis de olucak.
Telefon tamiride olacak. Gelen Telefonları anlaşmalı olduğum telefon tamircisine ***ürüp komisyon ko**** gerçekleşecek
Orjinal Cd ve Dvd olacak. Onları alamayacak olanlara bilgisayarda kayıtlı olanları cd ye çekip satıcam.
Parça kontör bayiliği olacak.
Bunların haricinde son olarak 2. el bilgisayarlar parçaları, sıfır ve 2. el cihazları da olacak.
Sormak istediğimse siz değerli büyüklerimden, bu işle ilginen büyüklerimden tavsiyeler ve öneriler. Hepinizin yorumu benim için altın değerindedir.