Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İş Kuracağım' Diyene 27 Bin Lira Hibe Edilecek

BaşlatanairbrokerTarih22/12/2010 14:55:37Yorum23

İlk mesaj
Yeni Üye44 yazı
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Türkiye İş ve İşçi Bulma Kurumunun (İŞKUR), ortaklaşa düzenledikleri Girişimcilik Proje Destek Programı kapsamında, iş kurmak isteyen girişimcilere 27 bin lira hibe verilecek.

Girişimciler, işlerini kurduktan sonra 1 yıl sonra, 2 yılı ödemesiz olmak üzere 36 ay vade ile faizsiz 70 bin lira kredi de kullanabilecek.

15 Haziran tarih ve 27612 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren KOSGEB Destek Programları Yönetmeliğine dayanılarak hazırlanan programın amacı, ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak. Küçük ve orta ölçekli işletmelere, girişimcilere ve işletici kuruluşlara yönelik olarak KOSGEB tarafından uygulanacak Girişimcilik Destek Programına ilişkin esasları kapsayan program, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, Yeni Girişimci Desteği ve İŞGEM Desteği olmak üzere üç alt programdan oluşuyor.

İŞKUR Ankara İl Müdürü Talip Altuğ, İŞKUR'un, Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezleri (ABİGEM) ve PMC oluşum aracılığıyla girişimci olmak için başvuranlar arasında yapılacak sınav sonrasında girişimcilik kursuna katılmaya hak kazananlara, 15 gün süren 72 saatlik girişimcilik eğitimi verildiğini söyledi.

Bu eğitim sonucunda başarılı olanların, KOSGEB ile İŞKUR imzasıyla “Girişimcilik Belgesi” aldıklarını anlatan Altuğ, “Belgelerini alan girişimciler, hazırladıkları proje dosyasını KOSGEB'e sunacaklar. Projesi kabul edilen girişimciye işletme kuruluş desteği için 5 bin, kuruluş dönemi makine, teçhizat ve ofis donanım desteği için 10 bin, işletme giderleri desteği için de 12 bin lira verilecek. Bu 12 bin lira girişimcinin ayakta kalması için yıl içinde parça parça ödenecek. Girişimcilere verilecek 27 bin liranın tamamı hibedir, yani geri istenmeyecek. İşini oturtan girişimcilere 1 yıl sonra eğer isterlerse faizsiz 70 bin liralık kredi de verilecek. Girişimciler 70 bin liralık krediyi 2 yıl sonra 36 ay vade ile ödemeye başlayacak” diye konuştu.

27 bin lirası hibe, 70 bin lirası ise faizsiz geri ödemeli kredi için ilkokul mezunu ve 18 yaşını doldurmuş herkesin kendilerine başvurabileceğini belirten Altuğ, projenin, üniversite mezunları ve ev hanımları için çok önemli bir fırsat olduğuna dikkati çekti.

GİRİŞİMCİLER UMUTLU

Girişimcilik kursuna katılmaya hak kazanan 38 yaşındaki Cemile Polat, özel bir şirkette 3 yıldır sekreter olarak çalıştığını belirterek, KOSGEB'in iş kurmak için hibe ve kredi vereceğini basından öğrendiğinde hayatı boyunca özendiği iş kadını olmak için fırsat yakaladığını söyledi. İş eldiveni üretimi yapacağı bir imalathane kurmayı hedeflediğini anlatan Polat, “KOSGEB'in bu projesi benim gibi iş kurmak isteyen herkes için çok önemli bir fırsat. Bu projeyle devleti arkamda hissettim” dedi.

49 yaşındaki Hakan Erden de lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamladığı Almanya'da 18 yıl kaldığını ifade ederek, 13 yıldır da Türkiye'de çeşitli yerlerde çalıştığını, ancak kurduğu işlerden 2 tanesini ekonomik kriz nedeniyle kapatmak zorunda kaldığını söyledi. Erden, “Türkiye'de girişimciler için en büyük sıkıntı ilk aşamadır. Burada girişimcilik eğitiminin verilmesini çok sağlıklı ve doğru buluyorum. Eğer işi nasıl yapacağınızı bilmezseniz ne kadar paranız olursa olsun mutlaka batırırsınız” diye konuştu.

KOSGEB'in sağlayacağı kredi ile Türkiye'de Dış Ticaretle ilgili bir danışmanlık firması kuracağını anlatan Erden, Türk iş adamlarının Rusya, Çin ve Almanya gibi ülkelerin pazarlarıyla bağlantılı işler yapmaları için danışmanlık firması kurmak istediğini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığından emekli olan 60 yaşındaki Sadri Ümlü de olduktan sonra bir süre hediyelik eşya satışı yapılan yerlerde çalıştığını, ancak KOSGEB'in böyle bir kredi vereceğini duyunca kendi işini kurmak istediğini ifade etti. Hediyelik eşya ve eskiden beri meraklı olduğu antika tespih satışı yapabileceği bir yer açacağını bildiren Ümlü, ilerideki hedefinin ise kıymetli taşlardan tespih yapım imalathanesi kurmak olduğunu kaydetti.

36 yaşındaki Hatice Özüm de bir reklam şirketinde asistan olarak görev yaptığını belirterek, komşusunun Ankara'nın Nallıhan ilçesindeki tavukçuluk çiftliğinden etkilendiği ve hayvanları sevdiği için KOSGEB'den alacağı parayla bir hayvan çiftliği kurmak istediğini anlattı.

İşletme mezunu 23 yaşındaki Nihan ile iç mimarlık mezunu 28 yaşındaki Ertan Damar çifti ise girişimcilik kursuna birlikte katıldıklarını ve mobilya üzerine bir üretim bir de satış yapabilecekleri iki ayrı iş kurmak istediklerini bildirdiler. Babasının ofis mobilya imalathanesinde çalıştığını ifade eden Ertan Damar, buradan alacağı parayla ev mobilyaları konusunda bir imalathane açmak istediğini, eşi Nihan Damar'ın ise bu mobilyaların satışını yapabileceği bir yer açmak istediğini kaydetti.

İlkokul mezunu babasının annesiyle birlikte kendi işlerini kurduklarını ve geliştirmek için her türlü desteğe başvurduklarını belirten Ertan Damar, eşiyle birlikte anne ve babasını örnek aldıklarını, iş hayatında onlar kadar başarılı olmak istediklerini söyledi.

kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/16594688.asp?gid=373

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Ulaşım / Taşımacılık
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
23 yorum
Üye122 yazı
Verilen kurslara gitmek şart mı?

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Yeni Üye53 yazı
dırek kosgebe mı basvuruluyo bunun ıcın. bırde bu kredılerı almak ısteyenlerın cok muzdarıp oldugu soylenıyor vermemek ıcın ellerınden gelenlerı yapıyorlarmıs sızın bu konuda bılgınız varmı acaba

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye28 yazı

Esinbrs evet kursa girmek şart. ama elinizde hiç sermaye yoksa bulaşmayın. Kurs da iş planı nasıl hazırlanır? pazarlama satış vb. konular göreceksiniz. Kursun sonunda aldığınız belge ve hazırladığınız iş planı ile kosgebe başvuracaksınız. İş planı onaylanırsa krediyi almaya hak kazanacaksınız. Yalnız krediyi nakit olarak elinize hemen vermiyorlar. Önce kendi cebinizde gerekli olan makine teçhizatı alacaksınız. sonra aldığınız makine, ofis malzemesi vs. nin fatura ve ödeme makbuzunu alıp kosgebe vereceksiniz. onlar 10-15 gün içinde belirttiğiniz hesaba paranızı yatıracaklar. Yani "Al sana 70.000Tl nakit istediğin gibi kullan " demiyorlar.

Yerleşim Türkiye / TrabzonMeslek Ymalat
Yeni Üye51 yazı
kosgeb'in sitesini incelemenizi tavsiye ederim başvuru koşullar vb. herşeyi çok güzel açıklamışlar bu gidişle eşimi aslan kobi yapacağım.
New hope

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Memur
Yeni Üye73 yazı
unobar kardeşim ..Kosgeb e başvuru için bir projede ortak payda da toplanalım derim..Ne dersin..Saygılar..

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye40 yazı
ben siteye girdim ama bu desteklemeyele ilgili bişey bulamadım :S yardımcı oalcak varmı? şimdiden teşekkürler

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ymalat
Yeni Üye28 yazı
http://www.kosgeb.gov.tr/Pages/UI/Destekler.aspx?ref=8 bu linkde gerekli bilgiler var. sayfanın altlarında Girişimcilik Destek Programı Uygulama Esasları adlı bir döküman var. O dosyayı indirip okursanız girişimcilik desteği hakkında bilmek istediklerinizi öğrenebilirsiniz

Yeni Üye29 yazı
Tüm teşvik ve hibeler konusunda destek olabiliriz. Danışmanlık almaktan çekinmeyin arkadaşlar birçok proje de danışman ücreti karşılanmakta. tesvikhibe@gmail.com
Ulusal-uluslararası kurum-kuruluşlarca verilen teşvik ve hibelerden yararlanmak için tesvikhibe@gmail.com adresinden irtibat kurabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye74 yazı
bu hibeler işkurmak için.mevcut işimizin yanında yeni bir iş daha yapmak istiyorsak yine bu hibe programından yararlanabilirmiyiz.cevaplarsanız çok memnun olacagım.tşkkr ederim.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Esnaf
Üye196 yazı
sayın yasemin07 bende merak ediyorum bu sorunuzun cevabını. çünkü ben sözleşmeli işçi olarak çalışıyorum ve kendi işimi yapmak istiyorum daha doğrusu kendi işimden çok ticaret yapmak istiyorum. umarım öyle bi imkanı vardır bu kosgeb in.bilen varsa yazsın. yoksa ben yarın öğrenmeye gidicem inş.
eses_serdar

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Di?er
Yeni Üye3 yazı
benim konuyla ilgili okuduğum yazıda bir kura ifadesi vardı !!! yani herkesi o kursa almıyorlar,kurada çıkanlar kursa giriyor ve sınavdan başarılı olanlar eğer projeleride iyiyse hak kazanıyorlar...
..........

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Turizm
Üye196 yazı
proje kısmını yanlış anlamışsınız çünkü her meslek dalına bu hakkı veriyorlar. ama bir sınav var tabiki bu sınavı geçenleri kursa alıyorlar.kurs sonrasında bir heyet toplanıp sizin yapacağınız işin getirisinin olup olmadığını denetliyor ve ona göre veriyor hibe yi.zaten hibede sermaye değil iş yeri masrafları oluyor.sermaye yine bizden.önce biz kuracaz sonra faturaları ***ürcez daha sonra bize para verilecek.
eses_serdar

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Di?er
Yeni Üye6 yazı
işkura yada kosgeb e giden war mı acaba bilgi için.yoğun ilgi war diye duydum ve işim dolayısıyla gidemedim.kurs kontejanı dolmusmudur acaba.calısıom ben nasıl gidicem bu kursa.off ya alsak süper olacaktı

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Turizm
Üye194 yazı
Bende merak ettim ve geçen Cuma İşkurun kapısını çaldım.Büyük bir kalabalık bekliyordum fakat benden hariç kimse yoktu.Neyse oturdum Memurdan bilgi istedim,bana verilen cevap şu sıralar bir eğitimimiz yok , profesyonel kuruluşlarla görüşme safhasındayız.Siz bizi her 10 günde bir arayın.
Geçen sene ne oldu diye sordum: kendisi bana 100 civarında katılan oldu dedi. Kimler hibe aldı diye sorduğumda çekinerek galiba 3 kişi dedi.
Kimsenin umudunu kırmak istemem.Nedenini sorduğumda ise , galiba iş planı hazırlıyamadıklarından dedi.
Ben bu konuşmayı Balıkesir Merkez işkur da yaptım.
Eğitimi başlayan İLLER var ise lütfen buraya yazın.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Yeni Üye6 yazı
ugurum kardes.bende yararlanmak istiyorum bundan ama.calısıyorum yaa.kurs gunu we saatleri nasıl?ayrıca işsizmi olmak gerekiyo

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Turizm
Yeni Üye28 yazı
evet kursa katılmak için işsiz olmanız ve sigortanızın olmaması lazım. öğrencileri de almıyorlar kursa. gerçekten iş kurmayı düşünen kişileri seçiyorlar. normalde kontenjan 50 kişi ise 100 kişi başvurmuşsa sınav yapıp alıyorlar kursa. kursa gittiğiniz hergün için de işkur 15TL veriyor.

Yeni Üye28 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ugurum2211
işkur un egıtımı konusuluyor ama bleack sea.. okuyalım lutfen..

Ne demek istediğinizi anlayamadım hocam.

Üye115 yazı
tamammen yalan yine gecen sene olduğu gibi ozamanda esnafa 15 bin tl veriyoruz dediler heryerde reklamlarını yaptılar...mutlaka bir eksik buluyorlar merak etmeyinn.vede sevinmeyin denenmişi var araştırılmış bilgiler var bende hayallere kapılmayın..
Kozmetik kimya ürütimi ve pazarlama..kuaför ve güzelliksalonu işletmesi

http://www.diloksakozmetik.com
http://www.proximo.com.tr
info@diloksakozmetik.com

Yerleşim Türkiye / BilecikMeslek Ymalat