Değerli kardeşim,
artık gelişen ağır sanayi ile beraber bu alanlarda uzman firmalar mevcut ki, bu konuda ihtiyaç duyulan kaynak yapma gereksinimlerini buralara ekipman, makina, silo falan kuran firmalar karşılıyor. Dağıtım hatları gibi sizin alanındaki işleri yapan müteahhit firmalarda, özellikle boru üreten tesislerin eknoloji geliştirmeleri ile kendilerini ve elemanlarını baya geliştirdiler.
bahsettiğiniz para ile tabi bir kaynak işletmesi açabilirsiniz ama, büyük işler alamadıkça iş yapmayı düşündüğünüz bölgede para kazanabilmeniz zor. Ama belki boru kaynağı konusundaki tecrübelerinize istinaden bu tarz işleri yapan firmalara taşeron firma olarak iş yapabilirsiniz.
Araç kurtarma işlerinde ise burada trafik ve zabıta ile anlaşmış bir çekicinin olduğu yerlerde iş yapabilmeniz çok zor. Oralarda gördüğünüz yol kurtarma hizmeti gibi birşey kurmak istiyor olabilirsiniz ki, bu konuda gerçekten ihtiyaç mevcut.
Fakat sorun şu ki, oradaki gibi hizmet sağlayan servisler yok, bunu tanıtmanız biraz zor olabilir, ama rakip olmaması da büyük bir fırsat olabilir. Özellikle kasko firmalarının farklılıklar aradığı, bankaların müşterilerine daha bireysel hizmetler sunmaya çalıştığı dönemde antlaşmalar yaparak büyük bir organizasyon kurabilmeniz mümkün. Tabi daha reel işler de yapabilirsiniz, turistik bölgelerde küöük bir işletme açıp, fazla riske girmeden daha rahat çorbanızı kaynatmayı seçebilirsiniz.
Ama benim yurtdışında bulunduktan sonra memlekette iş yapmaya çalışmış birisi olarak, size tavsiyem ben bir iş ayarlayayım, geleyim hemen başlayayım diye düşünmeyin. Çünkü bu sizi hata yapmaya zorlayabilir. Bir gün kararınızı alın, dönüyormuyum, dönüyorum,
geldikten sonra biraz tatil, ardından nerede iş yapacaksanız biraz dolaşın, yapmayı düşündüğünüz işle ilgili fırsatlara bakın, bu işleri başka yerlerde yapan kişilerle, ama özellikle sizin hedef bölgenizle benzer ama uzak yerlerdeki kişilerden fikir alın, olmadı bir müddet onlarla çalışın.
ama bütün bunların sonunda, buradaki diğer arkadaşlarında katılacağı gibi, özel bir durumunuz yoksa dönmenizi tavsiye etmem,
elinizde mesleğiniz var, tahminim iyi kazanıyorsunuzdur. iyi kazanamasanız da iyi yaşıyorsunuzdur. Bazen memleket hasreti, yaşadığınız sorunlar ağır basabilir, ama bence illa döneceğim derseniz, harcamalarınızı minimize ederek bir miktar daha birikim yapın ki iyi bir başlangıç yapabileseniz.
hayırlısı olsun hakkınızda.