Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Memlekete dönüs yapmak istiyorum,

BaşlatanÖnceVatanTarih20/12/2010 00:16:09Yorum15

İlk mesaj
Yeni Üye41 yazı
Merhaba arkadaslar, bu siteyi yeni buldum ve cook güzel buluyorum. fikirlerimizi paylasip birbirinize yardimci oluryarsunuz.
Ben almanyada büydüm burda mesleyim kaynakcilik.
40 bin Euro var ve balikesir ( Edremit Ayvalik Akcay Altinoluk) tarfinda is kurmak istiyorum.aklimda bir is var ama yürürmü bilmiyorum, oto ahtapot tasimacilik ve vinc hizmetleri düsünnmüsdüm.yada kaynakcilik üzerine. taha cok sizin fikirlerinizi bekliyorum. simdiden allah razi olsun...

Yerleşim Türkiye / AlmanyaMeslek Sanayici
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
15 yorum
Yeni Üye32 yazı
merhaba arkadaşım adım Atila bende kaynakçıyım şu an gemilerde kaynakçılık yapıyordum bıraktım bu işi rusyada veya ukraynada yapmayı düşünüyorum oralarda kazanç daha iyi türkiyede bizim yaptığımız işin fazla getirisi yok ..istersen ortak iş yapabiliriz ..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye41 yazı
merhaba arkadaslar,
atila ben daha cok argon kaynakcili yapiyorum, boru kaynatiyorum tahminen de Tütkiyede pek argon (WIG)kaynacisi yok??
aslinda oto ahtapot vinc servisi yapmak istiyorum ama nasil baslarim neler gerekli is nerden alabilirim. bu sorulari cevaplamadan da riske girmek istemiyorum. birde türkiyede nerlere bas vurmam lazim is kurmak icin yada hanki belgeler lazim onlari ögrenmem lazim

Yeni Üye41 yazı

birikmis param var, kendi isimin kendi patronu olmak istiyorum ne gibi is ögrenirsiniz? Balikesir, Akcay, Edremit, Altinoluk, taraflarinda?? yardiminiz icin simdiden TSK. ederim

Üye286 yazı
Tr den kolay kolay kimse gel demez ki zaten kaynakcilik meslegi almanyadaki gib araanan bir meslek dali degildir.Dönmeyi düsünüyorsaniz eger almancanizi kullanin derim edremit altinoluk ve akcayda diliniizi kullanarak geciminizi saglayabilirsiniz.Yada kendinize kucuk bir isyeri kurabilirsiniz
Rızkın 10 da 9 u Ticarettedir. Hadis-i Şerif

Yerleşim ALMANYA / StutgartMeslek Yleti?imci
Yeni Üye41 yazı
mesela kardes, nasil bir is yeri?? edremit akcay altinoluk da almanlara yardimci olmak gibimi?

Yeni Üye32 yazı
gurbetçi arkadaşım bende argon ve gaz altı kaynakçısıyım diğer arkadaşlar işi bilmedikleri için anlamıyorlar galiba. senin yapıcan iş ekip kurmak .bu işi yapacaksan gıda fabrikaları.süt ürünleri.salam sucuk fabrikalarınla görüşmen lazım.ben geçen yıl bir gıda fabrikasında iş aldım argom işi şu an rusyada bağlantı üzerindeyim .

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye109 yazı
kardeş artık türkiyede de her konuda yetişmiş eleman bulunuyor.biraz uzak kalmışsın.mesela benim iki akrabam argon kaynakçısı.çalıştıkları şirketde birçok kaynakçı var.bilgin olsun...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye41 yazı
slm arkadaslar?
yanlis anlamayin beni ben türkiyede argon kaynakcisi yoktur demiyorum, tabikivardir.
alila kardes sen bu isi yapmisin bana yol göstersene nasil baslaya bilirimyada negibi belgeler lazim, nerlere bas vurmam lazim?? benim mail adresim eko_10@hotmail.de bana istersen buraya yada maile yazabilirsin!
Sen benim Ögretmenim ol bende Senin ögrencin olam :)

Yeni Üye22 yazı
Ne işi yaptığın önemlidir şüphesiz ama birde nerede yaptığın kısmı var. Bahsettiğin beldelerde esnaf kan ağlıyor. Kanımca o taraflarda sadece tatil yapılır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?imci
Yeni Üye41 yazı
Slmlar,
mesela kaynak üzerine yapabilirim!!

Üye192 yazı
kardeşim galiba sen paranı sıfırlamak niyetindesin,TR de sen hiç bir iş yapamassın,bak ne güzel oralarda 40 bin euro birikimin var,O para sıkı sıkıya muhafaza et yoksa çok pişman olursun,TR yeye gelipte iş yapmaya kalkanların sonu 100/95 iflaz etmiştir,sonrada gidip herhangi bir firmada asgari ücrete talim yapmıştır...
senin oralarda alman dürüstlüğünün bu ülkede hiç bir geçerliliği yok,bende Almanya da 15 sene yaşadım,bu ülke bambaşka,buralarda iş kurmadan evvel veya ortaklığa başlamadan evvel ortağımı nasıl söğüşlerim diye hesaplar yapılır,sen sen ol kendin oralarda birşeyler yapmaya çalış,eğer biraz düşünürsen oralardada yapılacak çok işler var .

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
Üye347 yazı
Değerli kardeşim,
artık gelişen ağır sanayi ile beraber bu alanlarda uzman firmalar mevcut ki, bu konuda ihtiyaç duyulan kaynak yapma gereksinimlerini buralara ekipman, makina, silo falan kuran firmalar karşılıyor. Dağıtım hatları gibi sizin alanındaki işleri yapan müteahhit firmalarda, özellikle boru üreten tesislerin eknoloji geliştirmeleri ile kendilerini ve elemanlarını baya geliştirdiler.

bahsettiğiniz para ile tabi bir kaynak işletmesi açabilirsiniz ama, büyük işler alamadıkça iş yapmayı düşündüğünüz bölgede para kazanabilmeniz zor. Ama belki boru kaynağı konusundaki tecrübelerinize istinaden bu tarz işleri yapan firmalara taşeron firma olarak iş yapabilirsiniz.

Araç kurtarma işlerinde ise burada trafik ve zabıta ile anlaşmış bir çekicinin olduğu yerlerde iş yapabilmeniz çok zor. Oralarda gördüğünüz yol kurtarma hizmeti gibi birşey kurmak istiyor olabilirsiniz ki, bu konuda gerçekten ihtiyaç mevcut.

Fakat sorun şu ki, oradaki gibi hizmet sağlayan servisler yok, bunu tanıtmanız biraz zor olabilir, ama rakip olmaması da büyük bir fırsat olabilir. Özellikle kasko firmalarının farklılıklar aradığı, bankaların müşterilerine daha bireysel hizmetler sunmaya çalıştığı dönemde antlaşmalar yaparak büyük bir organizasyon kurabilmeniz mümkün. Tabi daha reel işler de yapabilirsiniz, turistik bölgelerde küöük bir işletme açıp, fazla riske girmeden daha rahat çorbanızı kaynatmayı seçebilirsiniz.

Ama benim yurtdışında bulunduktan sonra memlekette iş yapmaya çalışmış birisi olarak, size tavsiyem ben bir iş ayarlayayım, geleyim hemen başlayayım diye düşünmeyin. Çünkü bu sizi hata yapmaya zorlayabilir. Bir gün kararınızı alın, dönüyormuyum, dönüyorum,

geldikten sonra biraz tatil, ardından nerede iş yapacaksanız biraz dolaşın, yapmayı düşündüğünüz işle ilgili fırsatlara bakın, bu işleri başka yerlerde yapan kişilerle, ama özellikle sizin hedef bölgenizle benzer ama uzak yerlerdeki kişilerden fikir alın, olmadı bir müddet onlarla çalışın.

ama bütün bunların sonunda, buradaki diğer arkadaşlarında katılacağı gibi, özel bir durumunuz yoksa dönmenizi tavsiye etmem,
elinizde mesleğiniz var, tahminim iyi kazanıyorsunuzdur. iyi kazanamasanız da iyi yaşıyorsunuzdur. Bazen memleket hasreti, yaşadığınız sorunlar ağır basabilir, ama bence illa döneceğim derseniz, harcamalarınızı minimize ederek bir miktar daha birikim yapın ki iyi bir başlangıç yapabileseniz.

hayırlısı olsun hakkınızda.

Kabaklar çarpışır çekirdekler çıkar, fikirler çarpışır hakikatler çıkar.
https://bento.me/hakankaya

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye41 yazı
slmlar arkadaslar
hakankaya 2020 kardesim cok güzel yazmisin, bazi ifadelerin, benim düsüncelerime benziyor.
ben burda yani almanya genclere gelecek görmüyorum, is bakimindan olsun yada egitim(okul) bakimindan
memlekete izine gittimde farkina vardim ki ordaki genclerimiz okumanin yollarinda kosuyorlar, ben sadece kendimi düsünmüyorum, aylemi ve cocuklarimin geleceyini.

Yeni Üye74 yazı
önce vatan merhaba dostum fecbook dan özelmesaj gelmiş bu konuyla ilgili olarak bana
düşüncelerimle ilgili ben akçay da yasadıgım için heralde bende kısaca düşüncelerimi paylasıyım seninle
tabiki bu benim görüşüm edremit akçay altınoluk buralar buralar yazlık bölge oldugu için bildigin gibi
sadece yazın hareketli yoğun yaz sezonu dışında çok çok durgun bir bölge yani burda turiziile ilgili
birseylerde daha basarılı olacagını düşünüyorum ben hediyelik eşya üzerine imalatcıyım yani bu bahsettiğin
yerlerde yaz sezonu için birseyler yapmak yaz bittikten sorada dier yaz için harzırlık yapmak gibi olmalı
bence tabi bu bölge için bahsettiğin iş dier bölgelerde nasıl olur hiç bilmiyorum ben buralar için bahsediyorum
bunun dışında ben edremit akçayda yaşıyorum imalatanemde akçayda sormak istediğin birsey veyahut burda arastırılmasını istediğin birsey olursa senin için arastırabilirim elimden geldiğince (berkome@hotmail.com) fikir fikirdir inşallah yazdıklarımdan ufak tefek işine yarıycak bir iki cümle çıkar kolay gelsin.
berkom

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Ymalat
Yeni Üye41 yazı
sagol berkom kardes fikirlerin icin, mail adresini aldim zamani gelince insallah sana sorabilecegim sorular olur.