Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Fikirleriniz Benim İçin Çok Değerli

Başlatanhalil45Tarih13/12/2010 21:12:15Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye55 yazı
arkadaşlar sosyal hayatım olmaması nedeniyle cocuğuma ve aileme zaman ayırmak için işlettiğim tekel büfeyi yılbaşından hemen sonra hızla mallarımı satıp elime geçen parayı sermaye yapmayı planlıyorum elde 25 000 tl sermaye ile 25 m2 dukkan kalıyor poşet,bilumum ambalaj, plastik bardak,çatal,tabak, temizlik ürünleri fırça kova paspas gibi ürünlerden tutunda hasta bezi ne kadar bir çok ürün satan bir iş kurmayı düşünüyorum lakin bu işle ilgili tek bildiğim şey poşetin petrolden yapıldığı petrol zamlandığında poşetinde zamlandığı bu işin kar marjı nedir sürümü nasıldır bilgisi veya başka önerileri olan arkadaşların fikirleriyle yardımlarını bekliyorum saygıılarımla...

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye55 yazı
bir fikri olan yok mu?

Yeni Üye4 yazı
kardes bence o parayı o ise yatırma baska seyler düsün..
kardelenbebe

Yerleşim Türkiye / SefaköyMeslek Esnaf
Yeni Üye13 yazı

bencede önümüzdeki sene seçimler var neme lazım dikkatli ol...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye51 yazı
sayın halil45 bey, çevrenizi analiz etmeniz çok önemli eğer toptan ambalaj işinin (manisa) bulunduğunuz bölgede eks.klik olduğunu düşünüyorsanız size ürün verebilecek firmalarla görüşmeye başlayın. (size gaz veriyorum gibi gelmesin yakında burası da borsa siteleri gibi yatırım tavsiyesi değildir gibi yapmacık uyarılarla dolmasın) nacizane çevresinizde çılgın milyoncu yoksa bir araştırın. eskişehirde bir arkadaşım milyoncu birinin yanına takılıyor. istanbula gidip geliyorlarmış. fiyatların düşüklüğünden ve kar marjının ne kadar çok olduğunu anlattı. araştırın yılmayın başarılar.
New hope

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Memur
Üye450 yazı
Sayın halil45,

Aynı işi yapan bir arkadaşımdan biliyorum.
Benim arkadaşım normal poşet,çuval vb. ürünler satıyor bununla birliktede birkaç firma ile anlaşmalı baskılı poşet özel tasarım çanta poşet vb konularda da komisyon ko**** iş yapıyor.En iyi parayıda aslında daha çok aracılığını yaptığı bu işten,ve etrafında birçok dükkan tektilci vs oldugundan parakende olarak sarttıgı çuval,paketleme ipi,yağlı kağıt,jelatin bant gibi ürünlerden kazanıyor.
Ben cay ıcmeye gıttıgımde goruyorum bırcok kısı gelıp cuval alıyor 3-4 adet ,öalıyetı 50 kurusluk cuvalın adetını 75 kurus 1 tl ye verıyor,yanında kolı bandı...Günde boyle boyle kasada 50-100 tl para toplıyor..Sırf kar..
Şuanda yeni yıl dolayısı ile poşet vb. şeyler sattığı tüm müşterilerine yeni yıl promosyon anahtarlık ajanda takvim gibi birçok şeyide pazarlıyor.
Sürekli araçla küçük orta işletmelere çat kapı ziyaret edip fiyat veriyor,iş kapmaya çalışıyor..Çok Büyük işleri zaten imalatçılar kapıyormuş,pek buyuklere gıtmıyor.Bağladığı çok şubeli bir süper marketten sadece ayda baskılı poşetten hiç kendini yormadan 600-800 tl,bazen 1000 tl para kazandığını söylüyor.

Ve bu arkadaşım dükkanını hiç sermaye ile doldurdu.Akan kokan birşey değilki bu..Çapraz satış çok çok önemli..Öyle poşet fiyatlarının arttıgından petrol fıyatının arttıgından yakındıgını yada ılgılendıgını hıc duymadım..Siz sermayenızın buyuk kısmı ıle şayet çapraz satış yapacak mal kalemlerine nakit yatırım yaparsanız bence lehinize olur..

Diyelimki 40-50 bakkal,market tarzı yere ürün veriyorsunuz.Bu marketlerde %100 giden ve hızlı giden bazı marka mal kalemleri vardır.x marka bebek bezı,y marka deterjan gıbı..Siz 20 bin nakitinizle bu malların en ıyı fıyattakı pozısyonunu kovalarsanız haftada poset verdıgınız en saglam musterılere hıc sıkıntısız bırakır haftalık olarak da en kotu toplarsınız parasını.Bazen bazı kalemlerde kar marjı pesın alımlarda %20 lere 25 lere cıktıgını duyuyorum.oylekı bankadayken bırcok toptancı musterım %25-30 larla hıc tereddut etmeden kredı alırlardı bu parayı bır seferde nakıt alım avantajı ıle 3-4 kez dondurebıldıklerı ıcın..

Kosturmacalı olur yenı ısınız dıye dusunuyorum..En buyuk avantajınız kıranızın olmaması..Yasınızı vs,kac yıldır aynı ısı yaptıgınızı bılemıyorum..Bu kosturmacaya yaparmısınız,yada yenı ıse yenı ınsanlarla ugrasmaya dgermı mevcut ısınızı bozmak onu da bılemıyorum..

Sayg..
... ... ...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye55 yazı
yorum yazan arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım benim yaşadığım yer 50 000 nufüslu bir ilçe bu işi 4-5 kişi civarında yapan var araştırıyorum ama bu işi yapanlardan bilgi almak istemiyorum çünkü kimse kendine rakip istemez daha farklı fikirlere de açığım ama satacak olduğum mal akıp kokmamalı ısıtılıp veya soğutulup satılmamalı son kullanma tarihi bayatlama gibi riskleri sıfır olmalı kar marjı en az %15-20 olmalı bu işden bıktım parası bir yana dursun gece gündüz çalışmaya takatım yok bir de bu iş de kar oranı çok düşük 5 ayrı sigara firması geliyor %5 karla sigara satıyoruz 2.5 lt koladan 25 kuruş kar etmek hamallık değilde nedir söyler misiniz? o kolayı soğutmak ve poşetlemek de bir maliyet 25 kuruş net kalmaz bile yani bizim toptancılar da şu mantık var adam büfe açmış sigarayı mecbur satacak, hiç cola satmayan büfe market bakkal var mı? eşek gibi satacak vs. düşüncelerden dolayı kar oranında çok cimri davranıyorlar bizim gibi yerler alkol ve kuruyemişden para kazanır gerisi yalan olmazsa olmazlar mecbur eşek gibi satmak zorunda olduklarımız bende diyorum yaşım 28 ben dünyaya amerikalıya hamallık yapmak için gelmedim daha insani şartlarda çalışıp yaşayabileceğim normal insanlar gibi haftanın bir günü tatil yapabileceğim akşamları pijamalarımı giyip evimde uzanabileceğim iş...