Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Tekel Büfe Devir Almak İstiyorum Arkadaşlar

Başlatanabdullah2010Tarih08/12/2010 01:11:29Yorum38

İlk mesaj
SLM ARKADAŞLAR BEN TREN İSTASYONU KARŞISINDA TEKEL BÜFE DEVİR ALMAK İSTİYORUM AMA HİÇ BİLGİM YOK İŞLETMESİ HAKKINDA MAL EN UCUZ NERDEN ALINIR TEKEL ÜRÜNLERİ TOPTANCILARI NERDEDİR YARDIMCI OLURMUSUNUZ.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
38 yorum
devraldığın kişiye söyle dükkana gelen toptancılar her hafta normal şekilde gelsinler sigaracılar, biracılar seninayağına gelir zaten onların derdi de mal satmak tekel büfede ucuz fiyat bulmak sigara dışındaki ürünlerde yüklü peşin mal alımlarında olur o da bir ayakkabıcının, manifaturacının aldığı gibi bir alana bir bedava şeklinde olmaz çok cüzi dir mesela 10 000 tl lik rakı alımında 1 koli rakının hediye gelmesi gibi

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Serbest meslek
yaşamakdan zevk almıyorsan aç gitsin :D
redirect

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret

bir hafta o büfenin içinde otur....... toptancılarla tanış....... aynı zamanda büfe nasıl işletiliyor öğren derim..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
cevabını aradığın şeyler o kadarda sorun olmaz kısa zamanda onların hepsini öğrenirsinde
asıl sorun teksen yanında kendinden bi adamın yoksa zor derim. bayram yok hafta sonu yok bütün sosyal yaşantını değiştercek bi iş koludur tek başına satışa yönelik esnaflık. buna mukabil tekel ürünü satan büfe tarzı yerler iş yapar kanaatindeyim.
birde devreden neden devrediyo bi araştır ginede
cederetex

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
..aman kardeş sakın bulaşma .... tekel in karı yüzde 5 bile değil , ötekiler desen yine kar marjı çok düşük ,
büyük dev holdinglerin memuru olmak istemiyorsan uzak dur , 1 karton sigara satsan , elde edeceğin kar çok komik ,
istersen bunu herhangi 1 büfeciye sor...neden devrediyorki ..?
hiç kimse altın yumurtlayan tavuğunu kesmez ,
devretmesinin asıl nedenini öğrenmelisin ...sana başarılar ...
herkese başarılar : )

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Ercan arkadaşa katılıyorum hiç bulaşma bencede bi tanıdığım açtı ve pişman oldu 15000 içerde hemde o paradan bi bereket gelmez alkol alanlarda hep düzgün adamlar olmuyor.:)
Asiller idare eder. Acizler şikayet eder. Basitler ise iftira eder...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
tamamen hayattan soyutlanıp ben çalışıp bağkurumu yatırır ve emekli olurum sosyal hayat beni bağlamaz diyorsan yap....not:ben de bu işleri yaptım ve şükürler olsun ki kurtuldummm....
memorx

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Y?siz
TEKEL BÜFESİNDEN UZAK DUR HEMŞERİM..ADAM SENDEN 5 BİRA ALIR,KAFAYI BULUR,GİDER KAZA YAPAR,VEBALE GİRME..TEKEL ÜRÜNLERİNİ SATMAK ZATEN BAŞLI BAŞINA HARAM..BEREKETİ OLMAZ,VEBALİ BÜYÜK..İNŞALLAH BULAŞMAZSIN..

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Ymalat
katılıyorum uzakdur...alkol başlı başına bir problemdir..
memorx

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Y?siz
Şimdi işin haram boyutuna filan girmeyelim, gereği yok..Sonucta kimse kimseye zorla bir şey satıp zor lada içirtmiyor...Kişisel olaylar bunlar...Ona bakarsan fastfood ürünleride sağlıksız, bazı mahsüllerdede hormondan beter kimyasallar verilip ürün elde ediliyor..Onlarda günah o zaman...Vebal olayı ayrı olay beyler...
Kolay gelsin..
- Kendi işinin patronu/elemanı...
- Bilgi paylaştıkça çoğalır...
- Ticaret beceridir...

arkadaşım ben 12 sene bu işi yaptım
sırf 6-7 sene günlük hiç yapmasam 4000-5000 arası ciro çekiyordum ama şuan tasfiye ediyorum dükkanı meslegim olmadıgından bulaştım bu işe ama sen sen ol bulaşma parası güzel HARAM HER ZAMAN TATLI GELİR insanoğluna ama bereketini göremezsin bunca yıl bu iş degilde ticaretin başka dalında harcasaydım bu zamanı belkide şuan daha güzel hayırlı ve SAYGINLIGI olan bir işim olurdu milletin dilinde TEKELCİ diye gezmezdi ismimiz.,
HELAL BEREKETLİ İŞLERE YÖNEL derim , VEBAL OLAYI BAŞKA DEMİŞSİN ALLAH KORUSUN SARHOŞUN BİRİ BAŞINA ÖYLE BİR AÇARKİ NEYİN VAR NEYİN YOK KAYBEDERSİN.. ALLAHA MUHAFAZA, hayırlı günler.

sakın bulaşma.dertsiz başına dert açarsın.bela gelir seni bulur.uzak dur dostum.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ticaret
Ben bulaştım 2004-2005-2006 yıllarında, tabiki bu dönem tahmini 18-20 ay felan sürdü. Tekel bayi değildi sadece sigara vardı. Mini market, şarküteri tarzında idi. İlk açtık işler fena sayılmaz, müşteriler boş dönmesin diye toptancılardan malları çektik çektik çektik... sonra işler bir durdu, günlük 100 lira kazanamaz olduk, ee dükkan maliyeti ortalama 70 lira idi. 100 liradan kalan para %15-20 arası ki sen hesap et. 15 bin lira içeri girdik en son paçamızı kurtarırken, yazarkasa terazi dolap raf ne var ne yok sattık, malı dağıttık anca kurtulduk.

Ama şu var, ben o zamanlar daha 20-21 yaşındaydım, sabah 8:00 gibi anca dükkanı açıyordum ki, bu işlerde 7:00 de açmak lazım. Akşam 20:00-21:00 arası dükkanı kapatıyordum. Ee arkadaşlar geliyor muhabbet sohbet, demek istediğim yukarıda ki arkadaşlarında dediği gibi eğer sosyal hayata bağın varsa hiç uğraşma, konfeksiyon mağazası çok daha iyi ki şuan o işe girmeyi düşünüyorum.
Suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verecek cevabım var. Ama bir lafa bakarım, lafmı diye. Birde söyleyene bakarım adam mı diye.. Mevlana

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Y?siz
Sakın bulaşma diyen arkadaşlar, biraz daha detaya girerlerse sevinirim. Daha öncede kısa süreli yaptığım bu işe yeniden dömeyi düşünüyorum arkadaşlar. Fikirler tekrar yazılırsa sevinirim. Yeni başlık açmıyorum buradan devam etmek yeterli,
-İşlek ve güzel lokasyonlu bir tekel bayii var, bulundugu yerde 8. yılında. Problemsiz. Fİyatta anlaşabilirsek devralacağım. Kendi işini yapmak güzel olsa gerek... Ne dersiniz, kar bırakırmı, 4 kişilik bir aileyi geçindirirmi? Sgk primi filan öder heralde rahatlıkla?
- Ticaret beceridir...

arkadaşım haram.günah,bereketsiz diye yazan kişilere aldırış etme ,(ülke ne duruma geldi ya) ancak diger yazılanlara katılıyorum ,tekel çok geç saatlere kadar çalışılması gereken iştir ,ipsizi,sapsızı,sarhoşu ,bedavacısı boldur ,tek kişi yapamazsın en az 2 kişi olmalıdır ki biraz rahat nefes alabilesin ,kar marjı düşüktür ancak sirkülasyonu yüksek oldugundan para bırakır nakit olmasıda işletmecinin leyhine bir durumdur bana sorarsan bu işe girme derim kafanın rahat olacagı farklı işler yap

Teşekkür ederim adalı1, ipsiz sapsız artık heryerde var. Sokak arasıda bile karsımıza çıkabiliyor... Dediğim gibi, daha önce emaneten bi arkadaşın yerinde kısa sürelerle bakmıştım...
Ama 2 kişi olunmasına taraftarım. Abi, kardeş, vb. aileden biri yoksa ne yapabilirki insan? Ben orada takılıyorum. Yani sıcak para, sürekli eleman çalacak korkusuyla hiç kasayıda bırakmamak... Sözleşme filanmı yapılmalı elemanla ne yapılır? Tecrübeli arkadaşlar fikirlerini ve yaşadıklarını yazarlarsa sevinirim...
- Ticaret beceridir...

barkodlu yazarkasa + guvenlik kamerasi senin isini gorebilir.
eleman satis yapar ama ne kadar guleryuzlu olur musteri ceker veya kaybettiriri orasi muamma
tek yapicam diyosan girme, eleman calistiricam diyosan hic girme, ortak alsam diyosan batışın hayirli ugurlu olsun

Barkod sistemi, kamera koyabilirsiniz, her akşam kasa sayımı yaparsınız, eksik çıkan parayı elemanınızın maaşından kesersiniz, tabi bu şartlarda çalışacak eleman bulma sıkıntısı olabilir ama hakkını verirseniz bulursunuz. Biz 15 sene yaptık marketçiliği, eleman da çalıştırdık, ama uzun süre duracak eleman bulmak zor, gelene işi öğretirsin zor gelir çıkar gider. Eksik çıkan parayı kesmediğimiz halde. 15 senenin 1 senesinde alkol satışı yaptık o dönemde işler gerilemeye başladı içkiden kazandığımızın hayrını görmedik, sermayeye haram karışınca da(benim düşüncem) yürümedi 2007 de kapattık. Daha sonra babam toptan işine girdi ortak olarak ama şirket gelir giderlerine hiç bakmadan "müdür" ün sözüne güvenerek, şirketin borçlarını ödetti, birde diğer ortak ayrıldı onun payı ödendi beni de şirket ortağı ve satış temsilcisi olarak işin içine çekti ama kurtarmak mümkün değildi 4 sene "müdürün" karnını doyurduktan sonra zorlamamla kapatma kararı aldık. Babama ilk başta daha söyledim çıkar şunu işten onun yaptığını sende yaparsın diye ama dinlemedi "bizi o bu işe soktu, işi öğrettik kovdular, dedirtmem dedi. Ama kapatma kararı alınca ilk kaçan da o oldu (bizden aldığından 500 TL aşağıda 1100 TL bir maaşla!), biz hala borçlarla uğraşıyoruz. Ticarette biraz gaddar olmak lazım, eleman seçimine de çok ama çok dikkat etmek lazım. Oh be buldum bir eleman gidip yatayım artık, demek imkansız değil ama çok zor.

Yerleşim Türkiye / BandyrmaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Bilgiler için teşekkürler arkadaşlar. Yani, barkod sistemide kamerada caydırıcı etken ama çözüm değil diyorsunuz. Elbetki beyin takımı bir kişi olmalı, lideri, önceleri tek başlanıp sonrasında (1-2 ay sonra) bir eleman bulunabilir. En azından çevre tanındıkça diyorum. Yanlış anlaşılmasın ama bu işlerde taş uzaktan pek gelmez düşüncesindeyim, yerine baktığım arkadaş ne abisini, ne yakın akrabasını kasaya koymustu. Sadece benden bir ricada bulunmustu arkadası olarak. Yani bu işin en sıkıntılı tarafı yalnız olmak anladığım kadarı ile. Ama alınacak pasif tedbirlerle zararı bir nevi önleyebilir akıllı bir işveren. Zaten küçük bi tekel bayi 2,3 aileyi besleyemez düşüncesindeyim. Orası ancak bana yeter diye düşünüyorum.

Birde Alkol satma, hayrını göremezsin gibi dini sohbetlere yanaşmak istemiyorum, bunu tartışmak bile istemiyorum, herkezin kişisel tasarrufunda bir karardır lütfen.... O zaman efes, tuborg, mey vb.. iflas etmeleri lazım değilmi idi çoktan? Bu konuyu bi rafa kaldıralım, dini mevzuatı beyler... Ticari konusundan bakalım konuya, fikrini yazanlar bu konuda yazarlarsa sevinirim...

***Mesela; stand geliri olurmu hep? Bedelsiz mal alımı için ne gibi şart oluşmlı? Ciro nasıl arttırılabilir? Bu işin püf noktaları nelerdir? Tekel bayii de ek olarak satışa neler eklenebilir? Dekorasyon çok önemlimidir, nasıl olmalıdır? Kimlerle arası iyi olmalıdır? Kredi kartı pos cihazı konulması faydalımıdır? Fotokopi-fax koyalımmı? Parça kontör geliri nasıldır, koymaya değermi ? Eve servis şartları ne olabilir (Belli bir limit vb...) Eve servis yapılırsa (Yakın çevreye) ciroya etkisi iyi olurmu, riskleri varmıdır?
Bu sorular tecrübeler dahilinde cevaplanırsa gerçekten güzel olur.... Yoksa önüne gelen din uleması kesilip ''aman alkol - sigaranın hayrını görmezsin satma'' derse, sürekli kısır döngüye düşer dururuz başlıkta....

Teşekkürler.
- Ticaret beceridir...

Alkollü içecek satan büfe tarzında müşterilerimin çoğunda cinsel performans arttırıcı içeceklerin sürümü hızlıydı. Herkes istediğini satabilir tabi, vebali kendinedir kimseye alkolü satma diyemem demedim de. Sadece kendi başımdan geçenleri anlattım ve benim düşüncem diyede ekledim.

Yerleşim Türkiye / BandyrmaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - adalı1
arkadaşım haram.günah,bereketsiz diye yazan kişilere aldırış etme ,(ülke ne duruma geldi ya) ancak diger yazılanlara katılıyorum ,tekel çok geç saatlere kadar çalışılması gereken iştir ,ipsizi,sapsızı,sarhoşu ,bedavacısı boldur ,tek kişi yapamazsın en az 2 kişi olmalıdır ki biraz rahat nefes alabilesin ,kar marjı düşüktür ancak sirkülasyonu yüksek oldugundan para bırakır nakit olmasıda işletmecinin leyhine bir durumdur bana sorarsan bu işe girme derim kafanın rahat olacagı farklı işler yap

Siz bereketli görüyorsanız fikrinizi beyan edin yeter.haram olarak görmek falan yok, bencesi sencesi de yok.

Kur'an da MAİDE 90 da ''Ey iman edenler! (Aklı örten) içki (ve benzeri şeyler), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.'' ----->>>Diyanet Yayınları

Siz buna itibar etmezsiniz inanmazsınız sizin tercihiniz.Diğer insanların inanma tercihleri sizi ilgilendirmez/ilgilendirmemeli.

Diğer görüşlere saygı duyan bi solcu görsem dişimi kıracam ama ben henüz karşılaşamadım maalesef.
İşleyen demir ışıldar

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Di?er
sn fiyaka arkadaşım konuyu açan arkadaş senden içki satacagım acaba dini yönden uygunmudur diye soruyormu? herkezin inancı kendine seni ilgilendirmez sen konuyu açan kişinin sorusuna cevap yaz bilgin varsa konunun içinde yeni konu açma,eger dini bilgilerini anlatmak istersen dini konuların oldugu forumlara yaz ,ayrıca kuranda çok eşlilikde var (net biçimde yazmaktadır,tüm islami yönetilen ülkelerde uygulanır ,kendi yorumunu anlatma),kızını yada kardeşini birinin 2. yada 3. eşi olarak verirmisin bay çok imanlı arkadaşım? bu arada benim solcu oldugumu nereden çıkarıyorsun ? solcu kişilere saygı duyarım ama solcu degilmim ,dincide degilim,bence insanları bu yönden yargılama herkezin inancı kendinedir ,fikirlerini soruldugu an söyle ok?

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - adalı1
sn fiyaka arkadaşım konuyu açan arkadaş senden içki satacagım acaba dini yönden uygunmudur diye soruyormu? herkezin inancı kendine seni ilgilendirmez sen konuyu açan kişinin sorusuna cevap yaz bilgin varsa konunun içinde yeni konu açma,eger dini bilgilerini anlatmak istersen dini konuların oldugu forumlara yaz ,ayrıca kuranda çok eşlilikde var (net biçimde yazmaktadır,tüm islami yönetilen ülkelerde uygulanır ,kendi yorumunu anlatma),kızını yada kardeşini birinin 2. yada 3. eşi olarak verirmisin bay çok imanlı arkadaşım? bu arada benim solcu oldugumu nereden çıkarıyorsun ? solcu kişilere saygı duyarım ama solcu degilmim ,dincide degilim,bence insanları bu yönden yargılama herkezin inancı kendinedir ,fikirlerini soruldugu an söyle ok?

ben çok imanlıyım falan demedim sn adalı.Konuyu açan arkadaş dini boyutu sormamış ama yaşanan tecrübeleri sormuş.Tekel işi yapan arkaddaşlarda bereketini göremedik diye tecrübe aktarmış.Sizin bunlara itibar etme deme hakkınız olmadığı kadar benim bu duruma yanıt verme hakkım vardı ve verdim.

Solcu olup olmamanız önemli değil ama ben öyle sanmıştım.ön yargılı davrandığım için özür dilerim, saygılarımı sunarım her türlü fikre.

Kur'an da çok eşlilik konusuna gelince Kur'an meali yanında bir de tesfirlerle ilgili ayetleri değerlendirmenizi RİCA EDİYORUM.bendeki solcu önyargısı sizde Kur'an a karşı olmasın LÜTFEN.

Allah cümlemize hidayet kapılarını açsın.
İşleyen demir ışıldar

evet sayın arkadaşım inşallah herkez aklıyla düşünsün, sn dostum kuranda net yazan konudur çok eşlilik, alabilirsiniz diye yazıyor ama hbakamayacaksanız tek eş alın diyor bu tüm dünyadaki islam ile yönetilen ülkelerde hatta geçmiş osmanlı imparatorlugunda uygulanıyordu,peygamberimizin yaptıgı sünnetse peygamberin eşlerini düşün,gerisi hikayedir farklı düşünmek insanı dinden çıkarır islamda ben kuranda yazan bu cümleyi kabul etmiyorum demek asla olamaz,madem dini ögütler veriyorsun önce bir açda oku dostum

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - adalı1
evet sayın arkadaşım inşallah herkez aklıyla düşünsün, sn dostum kuranda net yazan konudur çok eşlilik, alabilirsiniz diye yazıyor ama hbakamayacaksanız tek eş alın diyor bu tüm dünyadaki islam ile yönetilen ülkelerde hatta geçmiş osmanlı imparatorlugunda uygulanıyordu,peygamberimizin yaptıgı sünnetse peygamberin eşlerini düşün,gerisi hikayedir farklı düşünmek insanı dinden çıkarır islamda ben kuranda yazan bu cümleyi kabul etmiyorum demek asla olamaz,madem dini ögütler veriyorsun önce bir açda oku dostum

Sn adalı bu konuda yazacak çok şeyim var ama siz bence bu konunun ehli olduğunu düşündüğünüz bizzat tanıdığınız bir kişi ile yüzyüze bu konuyu konuşun.Aklınızdaki tüm soruları sorun ve aklınıza yatacak cevaplar alacağınıza emin olun.Eğer aklınıza yatmayan konular olursa ben size bu konu ile ilgili bir iki kitap tavsiyesinde bulunmak isterim.Saygılar sn abim.
İşleyen demir ışıldar

sn fiyaka türkiyenin en büyük sorunu cahilliktir ,ben diyorum oku sen diyorsun bilene sor, çok komiksin ,arkadaşım seninle bu konuda daha yazmayacagım ama sana tavsiyem oku ,ona-buna sorma ,önce oku ve düşün ok saglıcakla kal

Evet, tartışmalar hararetlenmiş :))
Konuya, sektöre dönmekte fayda görüyorum arkadaşlar din sohbetlerini bırakıp (Gerçekten SIKTI);

---***Mesela; stand geliri olurmu hep? Bedelsiz mal alımı için ne gibi şart oluşmlı? Ciro nasıl arttırılabilir? Bu işin püf noktaları nelerdir? Tekel bayii de ek olarak satışa neler eklenebilir? Dekorasyon çok önemlimidir, nasıl olmalıdır? Kimlerle arası iyi olmalıdır? Kredi kartı pos cihazı konulması faydalımıdır? Fotokopi-fax koyalımmı? Parça kontör geliri nasıldır, koymaya değermi ? Eve servis şartları ne olabilir (Belli bir limit vb...) Eve servis yapılırsa (Yakın çevreye) ciroya etkisi iyi olurmu, riskleri varmıdır?

Bu sorular tecrübeler dahilinde cevaplanırsa gerçekten güzel olur.... Yoksa önüne gelen din uleması kesilip ''aman alkol - sigaranın hayrını görmezsin satma'' derse, sürekli kısır döngüye düşer dururuz başlıkta....
Teşekkürler.
- Ticaret beceridir...

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - adalı1
sn fiyaka türkiyenin en büyük sorunu cahilliktir ,ben diyorum oku sen diyorsun bilene sor, çok komiksin ,arkadaşım seninle bu konuda daha yazmayacagım ama sana tavsiyem oku ,ona-buna sorma ,önce oku ve düşün ok saglıcakla kal

bence önyargınız halen devam ediyor sn adalı.ben konuşun anlaşamazsanız 2 kitap önereceğim diyorum.Lütfen yazılanları önyargısız okuyun sevgili ağbim.Bu arada bence kuru kuruya okumak size kar getirmez.kendinize bir mürşit bulun muhakkak.naçizane önerilerime kulak asmayıp dilediğinizi de yapabilirsiniz.saygı duyarım.Aynı saygıyı sizden de bekliyorum.Allah'a emanet.
İşleyen demir ışıldar

helal daiiresi geniştir, harama girmeye gerek yoktur. birkaç günlük dünya hayatı için ebedi hayatı riske atmaya değmez.

Yerleşim Türkiye / VanMeslek Gyda
Usta gözünüzü seveyim dini sohbetlere girmeyelim yaaa, burada bir iş sektörü konuşuluyor. Fikir danışılıyor! Lütfen ama, gerçekten baydınız !!! İlla ayrı bir başlıkmı açalım bilemiyorum :S
- Ticaret beceridir...