Yapmayı düşündüğüm iş fikrine gelince,
Bulunduğum yerde 40.000 öğrencinin okuduğu bir üniversite mevcut.Ögrencilerin büyük bir kısmı internet cafelerde zaman öldürüyor ve bildiğimiz üzere cafelerde saat 24:00 de kanunen kapanması gerekiyor.
İnternet cafe işi artık çogu yerde iş yapmıyor.Benim yapmak istediğim iş 20 tane dizüstü pc alarak bunları kiralamak..
evde internete bağlanmanın verdiği rahatlık ve konfor bu işin kısa sürede tutacagını tahmin ediyorum..
laptop kiralayan kişiye laptopun yanında internet baglantısı yapması için 3G modem de verecegim.Yani istediği yerden istediği saatte internet kullanabilecek..
maliyet olarak baktıgımda aşagıdaki tablo ortaya cıkıyor:
1000 TL den 20 adet laptop : 20.000 TL
20 adet 1 aylık sınırsız kullanım 3G modem : AYLIK 140.00 TL den 2,800 TL
Toplam 23,000 TL ile bu işe başlanabilir.
Laptop ve yanında 3G internet baglantılı modem günlük olarak 20 TL ye kiraya vermeyi planlıyorum..
20 laptopu kiraya verdiğimde günlük 20 TL den 20 tanesinin kira getirisi 400 TL.
Aylık bazda hesaplandıgında 400x30 =12.000 TL ediyor
Farzedelim ki laptıopların bir kısmını kiraya veremedik aylık 12.000 TL degilde 8-9 binlira olsun.
2 ayda laptoplar kendini amorti eder.
Laptopları kiraya verdikten sonra her hangi bir sıkıntı yaşanmaması için oto kiralama firmalarının arabaları kiraya verirken yaptıkları prosedörün aynısını uygulayacagım.açık senet imzalatıp verecegim.laptopu getirdiğinde senetini iade edecegim.
Bu işi yasal yollarla yapacagım.Küçük bir ofis tutacagım.iş faaliyetim hakkında işyeri ruhsatı alacagım ve vergi mukellefi olacagım.ve universite gruplarının takıldığı sitelere reklam verecegim.Hedef kitlem tamamen üniversite öğrencileri...
sizce bu fikrimi faaliyete geçirmelimiyim. siz olsanız ne düşünürsünüz. bu konudaki fikirlerinizi bekliyorum.. saygılar
By DaDaSs +90 506 865 1234 MSN ve MAILTO : beratplastik@hotmail.com