TÜRKEA olabilir isim bulduk ;)
hemen İzmirde bir örnek
http://www.kisikkoy.com.tr/evet ikea çinden malları alıp bize ucuz diye gayet güzel bir şekilde döşüyo aslında sattığı ürünler hiçte ucuz değil ancak mükemmel bir hikayesi ve pazarlama stratejisi var
hikaye basit ikanın kurucusu ofisini taşırken sehpası arabaya sığmayınca bacaklarını kesmiş fikir buradan sonra başta kendisi olmak üzere tasarımcılar ordusuyla başlamış çalışmaya öyle basit değil muazzam bir arge yatırımı ve çok güçlü lojistik desteğiyle devam etmiş yola
bize gelince burada iki kişi bir araya gelip berber bile işletemiyor kimse kimseye güvenmiyor hal böyle iken bizim Türkea gibi bir bir işletmenin dünya çapında büyük bir mağzalar zinciri oluşturması için çok kurnaz ve sağlam bir para desteğinin olması gerekli ayrıca YANLIŞIM VARSA DÜZELTİLSİN LÜTFEN YABANCI FİRMALARIN İKEA KİPA METRO MEDİA MARKT BESTBUY VS BU TİP FİRMALARIN SINIRSIZ İTHALAT YETKİSİ VE GÜMRÜKLERDE SAĞLANAN BİRTAKIM KOLAYLIKLAR VAR YERLİ FİRMALAR İÇİN BU DURUM SÖZKONUSU DEĞİL DOLAYISIYLA YABANCI ORTAK İHTİYACINIZ DOĞACAK
kısaca ikeanın üretmek gibi bir kaygısı yok tasarladığı ürünleri istediği firmaya ürettirip satıyor hatta bazı ürünler koçtaş ve praktikerdede satılıyor
İzmir Karabağlar semti mobilyacıların ve gerçekten yetenekli marangozların olduğu bir ölge ancak burada ortaya çıkan ürünleri derleyip toparlarıp perakende pazara çıkarıcak bir delikanlı gerekli yani bizdede ürün sıkıntısı yok tek sorun pazar bulma
bu arada ikeayı biraz eleştireyim isveç köftesi hiç güzel değil ayrıca restorantında self servis anladık sonra yediğimiz yemeğin bulaşık tepsisini biz kendimiz kaldırıp bulaşık rafına ***ürüyoruz bunu bizim millet nasıl kaldırıyor ben anlamadım adam evde sofradan bir çatal kaldırmazken ben bir kere gittim gördüğüm bu uygulamayı askerde ve okul yemekhanelerinden başka bir yerde görmedim ayrıca kendi sattıkları her ürün kendi dillerinde bize empoze etmeye çalışıyorlar ürünlerinde kaliteli olduğunu söyleyemem ucuz diye sattıklar kanepeyi gaziemirde yarı fiyatına daha kalitelisini bulursunuz onlar mkare olarak küçük evlerde yaşadıkları için oturma grupları bizim insanımız ergonomisine pek uymuyor sadece mutfak eşyalarında kab kaçak tencere tava vazo kaşık çatal gibi zengin aksesuarlarıyla göz dolduruyor ancak yinede söyleyeyim işçilik pek iyi değil alıp yıllarca kullanabileceğiniz ürünler değil
bu adamlar tasarım yaparken üretim maliyetini arttıracak karmaşık tasarımlara hiç bakmıyorlar olabildiğince yalın sade ve basit ürünleri modüler hale getirip bize sunuyorlar pek çok ürünü siz kendiniz monte ediyorsunuz
neyse sevindirici bir haber vereyim bizim çilek mobilyada isvecte mağza açmış hayırlısı diyelim