Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Fason Deterjan Ve Temizlik Malzemeleri Üretimi

BaşlatanonurkoniksTarih03/12/2010 16:35:31Yorum11

İlk mesaj
Üye310 yazı
Merhaba Arkadaşlar..
Bir fabrikaya fason olarak deterjan, genel temizlik malzemeleri üretimi yaptırsak, piyasanın toptancı fiyatlarının altında bir fiyata satış yapılabilir mi? Direkt üretici ile temasa geçilince belki mümkündür diye düşündüm. Bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.. Teşekkürler

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Danışmanlık
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
11 yorum
Yeni Üye2 yazı
onur bey; merhabalar ben prosay endüstri ege bölgesi yetkili bayisiyim. Deterjan piyasası gerçekten zorlu bir piyasadır. Çok firma ve bir çok üretim tesisi var bu konuda. Satışı daha bir çaba gerektiriyor. Fakat şöylede bir durum var satış yapabilirseniz sürekli kullanım malzemesi olduğu için düzenli gelir elde etmeniz mümkündür. Benim tavsiyem fason üretim yaptırmaktansa iyi bir firmanın kaliteli malzemelerini satmanızdır. Piyasa merdiven altı tabir edilen temizlik ürünleri kaynamakta o yüzden bilinmedik markalara ve ürünlere gün yoktur. Eğer kimyager değilseniz ürünün içindekileri ve kalitesini satışa başlamadan öğrenemezsin müşteriden gelen tepkiler üzerine uyanırsın ki buda fason üretim yaptığın için iş işten geçmiş olur. Tahminim firmalar fason üretim yaptığı malı da geri almaz. Piyasada toptancılarla yarışamazsın 30 kg luk ambalajı açıp yarısını su doldurup tekrar kapak takıp satan bile var . Pazarlama gücüne ve malının kalitesine güven iade şansın olsun en azından orta düzey bilindik bir markaya daya sırtını . öbür türlü zor.

Başka bir şey sormak istersen : okseltd.sti@hotmail.com , www.okse.com.tr
R.OKAN GÖKDEMİR

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret
Üye398 yazı
@okselt arkadas tam dogrusunu soylemıs. Fazla soze ne hacet. Arkadasın dedıklerınden sasmazsan kazanan olursun
cosmostextil@hotmail.com

tel:+380937411834
00380677502032

Yerleşim Ukrayna / OdessaMeslek Esnaf
Üye310 yazı

okseltd ve gama, teşekkürler yorumlarınız için. Ben şöyle düşünmüştüm: Kimyager olmamama rağmen, zorunlu tüketim maddeleri olduğu için belki fason üretirsem düşük fiyattan otel, plaza, fabrika, hastane vb. yerlere satabilirim diye düşünmüştüm. Tabi deterjandan kastım her türlü wc, lavabo temizlik..
Ama işin içinde olan okseltd'yi dinleyince zor olduğunu görüyorum..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye2 yazı
Bütün işler zor onur bey ; İnanın şu devirde öyle 2 ayda 3 ayda paralar kazanmak hayal olmuş durumda,
kazanan da başka yollardan yapıyor bu işi. Ama şöyle bir şey var bazı şeyleri göze almak gerekir diye düşünüyorum ben bu işte varım deyip yapmak lazım. Azimli ve sabırlı olmak lazım ticarette 1 gıda ürünleri 2 temizlik ürünleri her daim satılan ürünler , Temizlik ürünlerini parakende dahi satsan para kazanırsın. Ama dediğim gibi kaliteli olsun değişik olsun özel olsun örneğin ; belki duydun piyasada aspirin diye bir ürün var çamaşırdan tut cam silmeye kadar her işe yarıyor tek bir ürün. Bu ürün tutulur. 2- beyaz el sabunu kokulu genel temizlik maddesi tutulur. Benim firmamın ürünü var wc temizleyici hem mikrop öldürüyor hem kireç önlüyor hemde kötü kokuları önlüyor. Parlatıyor, izleri yok ediyor. Ve satıyoruz ürünün kendisi iş yapıyor zaten sen bir şey yapmıyorsun, Çamaşır yumuşatıcı var piyasadakilerden 1000 kat daha iyi ve yoğurt kıvamında değişik bir ürün oda satılıyor. Bir firmayla anlaş iyi ürünleri olan, az çok bilinmiş olsun, Ürünleri iyi ve kaliteli olsun ondan sonra ya bir eleman tut yada kendin gez fabrikalar oteller v.s emin ol satış yaparsın. Çünkü her kes deterjan kullanıyor sen kendi evinde bile ne kadar deterjan kullandığını bir hesapla. Düşük fiyat değil kalite önemli bu işte. Şöyle düşün bir bulaşığı bir bulaşıkçı 1 kg normal bulaşık deterjanı ile 1 lt su ile 1 saatte yıkıyorsa senin ürünün bu oranı yarım kg deterjan yarım litre su ve yarım saate düşürebiliyorsa kullanıcı burada fiyata bakmaz.
Bende şu anlattığım ürün var ve satıyoruz. Kalite ve mal çok önemli firmaların bakış açısı çok yönlüdür. Bazısı zaman önemser, bazısı çalışanını önemser, bazısı kaliteyi ön planda tutar sen tüketiciye uygun hareket edersen kazanırsın. Tabiki elinde düşük fiyatlı mal da bulundur onu da tercih eden olacaktır. Ama çoğunluk diğerleri ben gördüğüm bu .
Eğer iş yapacaksan bu işi daha ciddi düşünmeni isterim çünkü yapabilirsin.

R.OKAN GÖKDEMİR

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret
Yeni Üye40 yazı
valla arkadaşlar ben şunu gördüm, her işin zorluğu var ama herşeye rağmen yine her işi yapan para kazanan ayakta duran büyüyende var, malını sattığın yerin hemen yanındaki yer senden mal almıyor olmasını bir düşünün neden almaz acaba diye buda rızıktır işte.
Mantık şunu söyler bir malı birine satabiliyorsam bir başkasınada satabilirim. ama yine aynı mantık şunuda der bir malı birine satmadıysam birbaşkasınada satamam der. bu iki durumdada ya hep ya hiç olursunuz, ama ticaret piyasasında hiç yada hep diye bişey yoktur herkez bişeyler kazanır herkez biraz kazanır.

şimdi okseltd demişki sırtını sağlamlara daya, peki dayamayanlar para kazanmıyorlarmı kazanmıyorlarsa neden hala piyasadalar ve neden hala sağlam diye bir tabir var ve sağlam olmayanlar var. sağlam olmayan firmalar nasıl para kazanıp ayakta durabiliyorlar ?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye5 yazı
merhabaa abii biz kimyagerlik yapmaktayız ist daa üretim yapıyoz temizlik ürünleriii ...fasonda yaparizz biz suanda zaten birisine yapıyoz fason rimox diye bir marka onun malını biz yapıyozzz fason mal yaptırmak karli bence bizim marka forvetkimyaa eminkalyoncu_fb@hotmail.com bize ulaşin size yardimci olalimmm istediginiz kalitede malınızı yaparizz iyi akşamlar 05359434321
kalyoncu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Kimyager
Üye377 yazı
kimya sektorunu biliyorum.sizin yerinizde olsam ince eler sık dokurdum.uretimden daha onemlisi satısıdır.satıs yapmayı programladıgınız firmaları ziyaret edin once.hangi rakamlara alım yaptıklarından da önemi sarfiyatları.neticede cok buyuk rakipleriniz olacaktır bunu gözardı etmeyiniz.
ben olsam gıda işine girerdim kesinlikle ve kesinlikle kimyaya ozellikle doviz su durumdayken bulasmazdım.

basarılar.

Full Organizasyon
Tasarım | Temin | Teknoloji Hizmetleri

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Üye162 yazı
BU ÜRÜNLERİ TÜRKİYEDEN İTHAL EDEN GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELER MEVCUTTUR..BENCE ORALARDA ÖNCE PAZARINI AYARLA DAHA SONRA MARKALI YADA PATENTİNİ ALARAK KENDİ MARKANI YARATARAK FASON ÜRETTİREREK İHRAÇ EDEBİLİRSİN..BUNU BAŞARIRSAN KAZANCIN YÜKSEK OLUR..
Saygı Ve sevgi Sadakat ve Dürüstlük

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye2 yazı
sevgili dostlarim bende 1 senedir bu alani arastiriyorum.
buradan is yapmak isteyen ve sirket ile birlikte calisip bir yerlere gelmek isteyen ortaklar ariyorum.

pazarlama satis alaninda ithalat alaninda bilgim tecrubem ve cevrem var.

benimle ortak olmak isteyen arkadaslar bana mail adresimden veya telefon numaramdan ulasabilirler.

istanbulda ikamet etmesi gerekiyor
lutfen bos muhabbet icinde aramayiniz

fason kendi markamizi once ulkemize sonra dunyaya tanitabilecegimiz vizyon ve bilgiye sahibim tek sikintim durus ve guvenilir cevresinde saygi duyulan bir ortak.

sirketimiz bir cok kategoride hizmet verecektir
gida ve temizlik sektorunde hizmet veren anliyqn herkez olabilir.

lutfen param yok diyerek tekliflerde bulunmayin bu ise ciddi mesaisi ve maddi olanagi olan bir girisimci olmasi benim icin onemli.

50 bin tl si olan herkez benimle ortak olabilir tabiki bende mislini koyacagim ortaya.
tabiki durustluk ve cevresinde sevilen idealleri olan bir girisimci olmali.

tel : 0533 557 4291 -- satin_alma@turkapazarlama.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye2 yazı
ayrica cok hayallerim var cok projelerim var ici kipir kipir eden girisimcileri bekliyorum.

bu alan cok hizli sekilde insani bir noktadan alip zirveye tasiyan bir alan tabiki calismasini seven insan icin.

param var ama ne is yapacagimi bilmiyorum diyenler iste size is olanagi hayat hep kesinlerden olusur sans denen kavrama inanmiyanlardanim calismak hayatin temel tasi ve kesin olarak yilda %25 buyume garantisi veriyorum.
bugun bir sermaye koydun ve 1 yil sonra %25 kar cebinde :)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye5 yazı
ambalajı hasarlı orjinal marka deterjanları uygun fiyata satmaktayız.(ariel-Alo-tursil-Persil)
salihturan_@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Y?siz