Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ek İş Olarak Ne Yapabilirim?

BaşlatanautocadciTarih29/11/2010 21:02:04Yorum8

İlk mesaj
Sevgili arkadaşlar;
Forumu uzun zamandır inceliyorum kaydolarak ilk mesajlarımı atmak bugüne nasip oldu, sizlere sormak akıl danışmak istediğim konu şu;
Şu anda Makina Mühendisi olarak bir firmada 2 senedir çalışıyorum, sorumluluk alanım mekanik bakım, Sözde 8-5 çalışıyoruz ama ben hiç öyle olduğunu görmedim, gece gitmeleri zaten saymıyorum, bu kadar çalışmanın yanında, yinede kendimde ekstra çalışacak enerjiyi görüyorum bu enerjiyi kazanca nasıl çevirebilirim, mesai saatlerim dışında mesleğimle ilgili nasıl çalışabilirim, yani bir nevi part-time makina mühendisi olarak nasıl çalışabilirim?
Aklıma ilk gelen teknik resim çizmek ve isteyenlere teknik destek vermek oldu bununla ilgili ilan yazdım ama sizden de alabileceğim bir akıl olduğunu biliyorum..
Teşekkür ederim.
Sadece iş..

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Internet üzerinden satış veya pazarlama yapabilirsin. Mesela hosting gibi sanal ürünleri satabilirsin.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis

Alıntı Yapılan Metin:
ders verebilirsin
ilginiz için teşekkürler, ders verme olayı mantıklı reklam yapmak lazım biraz.

Alıntı Yapılan Metin:
Internet üzerinden satış veya pazarlama yapabilirsin. Mesela hosting gibi sanal ürünleri satabilirsin.
sayın chamish belirttiğiniz satış olayını ben nasıl yapabilirim, bahsettiğiniz sanal ürünleri satan firmalar var diye biliyorum, konuyu biraz açıp bana yol gösterirseniz sevinirim, teşekkürler.
Sadece iş..

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Mühendis
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - chamish

hosting mi?????????????
hosting işi 24 saatin en azından 16-17 saatini bilgisayar başında geçirmelisin.ayrıca yer sağlayıcı belge alman gerekiyor.hadi onu aldın diyelim vergi levhası?hosting işi öyle çocuk oyuncağı bir iş değildir.
abi sana önerim domain işine gir.öyle çok uğraş istemiyor.domain nedir diye soracak olursan mesela bu sitenin domaini:koniks.com.yani sitelerin isimlerine domain deniliyor.bir tanıdığım var eskiden domainden hiç anlamazmış parasını boşa harcarmış sonra domain işine girmiş ilk başlarda zarar etmiş tabiki tecrübe kazandıkça parada kazanmaya başlamış.peki bu işe günde ne kadar zaman harcarım dersen hiç!günde 5 dkda bile domain alabilirsin ama unutma iyi domainleri bulmak için biraz uğraşmalısın.ben burda domain işini ne kadar anlatsam bu işe girmedikten sonra tam anlamıyla anlayamazsın.bu iştede büyük paralar dönüyor mesela r10.com domaini 10.000 sterline gitmişti yani yaklaşık 25.000 tl.r10.com sence 25.000 tlye sattıldıda satıcısına ne kadar mal oldu dersen yılda sadece 14-15 tl!dediğim gibi bu işi hem hobi olarak yapabilirsin hemde iyi paralar kazanabilirsin.eğer bu işten iyi para kazanmak istiyorsan hem sabırlı olmalısın hemde istekli olmalısın.domain işi bir nevi hobidir.bende daha önceden uğraştım ama sonradan geri bıraktım.neden diye sorarsan 15 e domain alıp aylarca bekleyip 25-30 tlye satmaktan sıkıldım.eğer ihaleye girecek kadar paran yoksa sende anca bir domainden 10-15 tl kar edersin.ama bir domainde ihaleye girdin diyelim 500 tlye aldın o domain yıllandıkça fiyatı artar.çok karışık anlattım biliyorum ama yaza yazada bu kadar :)sormak istediğin birşey varsa sor ama hosting işini hiç düşünme.hostingciler gezmeye fırsat bulamıyorlar ek iş olarak yapacak bir iş değil.

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / GirneMeslek Ö?renci
rey joven, zaman ayırıp anlattığın için teşekkür ederim, domain işi aslında kafama yattı fakat nerden nasıl alabilirim, bunun hakkında detay verebilirsen sevinirim, bende araştırmaya başlayayım bu arada.
Sadece iş..

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Mühendis
ben genelde ihs.com.tr sitesinden alırım.şuana kadar sorun yaşamadım zaten doğan grubuna ait.şimdilik 15 tl ödeyerek 1-2 işe yarar domain almaya çalış.işi yavaş yavaş öğrendikten sonra snapnames.com sitesinden açık arttırmalara katılır domain alır ilerisi için iyi bir yatırım yapmış olursun.

domain işini pek tavsiye etmem arkadaşlar. alınacak domainler alındı. şuan kafadan 3-4 karakterli domain hiç kalmadı diyebilirim size. gfdg.com diye baksanız bile gider dolu çıkar kafayı yersiniz :) bunun dışında jenerik domainleri alanlar almış, hala satmaya çalışıyorlar. mesela makale.com, araba.com, ders.com bunlar jeneriktir. Ama bırakın .com larını .net, .org ve gen.tr lerine kadar hep alınmış. Domain piyasasında yeni uzantılar çıktıkça oralardan parselleme yapabilirsiniz. ya da arkadaşın dediği gibi ihalelerle kar sağlayabilirsiniz. ama bunlarda risk yüksektir ve baya büyük bir sermaye gerektirir. başarılar.

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Bilgisayar-Bili?im
zaten bu işten kazanmak isteyen snapnames.com ihalelerine girmeli yoksa 15 tl kayıt et belki 25 e satarsın oda hiçbir işine yaramaz.ben domain işini öğrenmesi için 15 e domain kayıt et satmaya çalış dedim zamanla öyle öğrenir direk ihalelere girerse hiç iyi olmaz.