Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Cup-corn

BaşlatanahsagTarih20/09/2007 17:17:03Yorum18

İlk mesaj
Üye127 yazı
Arkadaşlar,

Ben tane mısır satışı(cup-corn)sayışı yapmak istiyorum. Bu işi yapan arkadaşlar varsa neler öneriyorlar? Nerelerde yapablirim? karlı mı? Önerileri nelerdir?

Yardımcı olursanız sevinirim,şimdiden teşekkürler
ahsag

Yerleşim Türkiye / TokatMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
18 yorum
Üye158 yazı
AVM'lerde stand açmışlar görüyorum bazen, en ideali oralar heralde.
ali can

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye153 yazı

farklıu soslar kullanarak değişik lezzetlere imzanı atarsan bence olmaz diye birşey yok, ama sanki yaşadığın şehir biraz buna alışmakta güçlük çekebilir

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye54 yazı
arkadaşım ben bunu yıllar önce düşünmüştüm.Tabii malezya mısırlarından değil.Bundan 5 sene önce tatile gittiğimizde Söke'de kızımın canı istediği için yol kenarından mısır almıştık.Hayatımda yediğim en lezizi mısırlardı.Bizim soğuk hava depomuz var.Şimdilik sadece çilek alımı yapıyoruz.Orada donduralım ve satalım diye konuşmuştk eşimle hatta.Ama işlerimiz o kadar yoğundu ki vazgeçtik bundan.Sonra bu cup-corn furyası başladı.Ya da daha önce vardı da biz bilmiyorduk.Bence oldukça mantıklı bir iş.Ancak nerede açacağına bağlı.Ben bir dükkanı tavsiye etmem.Öyle bir yerde olmalısın ki, insan yoğunluğunun fazla olduğu ve sana bir kapı açmak zorunda olmadan ulaşabilecekleri bir yer olmalı mesela..ya da büfe tarzı olabilir.Üniversiteler,avm'ler,parklar,ya da çok işlek bir cadde.Sos kısmına gelince bayiisi olduğun firmanın soslarını kullanabiliyorsun sanrım sadece.Ancak insanların damağını bu lezzetlere alıştırman için ufak hediyeler veebilirsin mesela,ilk müşteri,100. müşteri,en güler yüzlü müşteri v.s. diye.Hem hoş bir jest de olur.

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Ö?retmen
Yeni Üye54 yazı
İlk müşteri hediyesi sabahın ilk saatlerinde olsun mümkünse.Öğle saatlerinde verilen ilk müşteri hediyesi müşteri için yaptığın işin, sattığın ürünün imajını zedeler.100. müşteri hediyesi ise hiç olmasın:))Müşterileri sayacak kadar vaktin olduğunu düşünülmesin.Düşünürsen hoş fikirler bulabilirsin.

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Ö?retmen
Üye152 yazı
DUBAİ'

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?im
Üye127 yazı
Arkadaşlardaha fazla bilgiye ihtiyacım var.hadi yazın.beklıyorum
ahsag

Yeni Üye2 yazı
arkadaslar ben bardakta mısır arabalarını uretıyorum bu ısı dusunen bır cok kısıye yardımcı oldum arabayı ve mısırları tedarık edebılırım ılgılenen arkadaslar bana ulasabılır. ibrahimcakmanus@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye127 yazı
detaylı bilgi verirseniz sevinirim.fiyat,vade ve karlılık gibi
ahsag

Üye127 yazı
eğitim konusundada yardımcı olabilirmisiniz.daha önceki müşterilerinizin telefon ve adreslerini verebilirmisiniz.
ahsag

Yeni Üye3 yazı
bir çok yorum çok haklı gördüm ama en önemlisi İSTEMEK arkadaşım yani başlamak

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye964 yazı
Merhabalar. googleda bu adresi buldum. bu işi yapan bi firma. İnceleyin belki İşinize yarar. Kolay gelsin..

http://corncorn.com/bizimle.html
Büyüklük odur ki, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır, kendini büyük değil küçük, zayıf, vasıtasız, hiç telâkki ederek, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana büyüksün derlerse, bunu diyenlere de güleceksin.( 1908 )

Bir adam ki büyük olmaktan bahseder, benim hoşuma gitmez. Bir adam ki memleketi kurtarmak için evvelâ büyük adam olmak lâzımdır; der ve bunun için bir de örnek seçer, onun gibi olmayınca memleketin kurtulamayacağı inancında bulunur, bu, adam değildir. ( 1908 )

Mustafa Kemal Atatürk

Üye964 yazı
http://www.thefreshpoint.com/franch.htm?gclid=COvCprPew5ICFRcS1Aodm3tgbA birde bu site var. Onlarda franchising veriorlarmış. Danışın derim..
Büyüklük odur ki, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır, kendini büyük değil küçük, zayıf, vasıtasız, hiç telâkki ederek, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana büyüksün derlerse, bunu diyenlere de güleceksin.( 1908 )

Bir adam ki büyük olmaktan bahseder, benim hoşuma gitmez. Bir adam ki memleketi kurtarmak için evvelâ büyük adam olmak lâzımdır; der ve bunun için bir de örnek seçer, onun gibi olmayınca memleketin kurtulamayacağı inancında bulunur, bu, adam değildir. ( 1908 )

Mustafa Kemal Atatürk

Yeni Üye3 yazı
arkadaşlar tanıtım slaytları yapıorum uygıun fiyata ilgililere duyrulurrrr..ailede olabilirrr
kerem

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Grafiker
Yeni Üye13 yazı
Arkadaşlar firmalarla bu konuda bir hayli yazışmam oldu.Şu ana kadar mısır fiyatı ve franchising için en iyi teklifi goldenist arkadaşımızın linkini verdiği corncorn firması verdi.Franchising için 5.500 YTL mısır için ise 4 YTL fiyat verdiler. Daily Fresh:Franchising için 20bin Dolar, mısır için 7 YTL diğer 1,2 firmada Franchising için 10.000 YTL mısır için 7 YTL fiyat verdiler.Ayrıca mısırı kendim tedarik edebilirim bana stand(makinaları içinde) lazım derseniz Pimaksan firması 3.100 YTL'ye stand yapıyor.
Yalnız bu iş için malzeme konusunda yarı yolda kalmamak için firmaları iyi araştırmak gerekiyor.Firmalar genellikle İstanbul kaynaklı olduğu için eğer işi yapacağız yer istanbul dışında ise nakliyat parasını da hesaba katın.
Hesaplarıma göre günde 100 bardak satabilirseniz bu işten hayli karlı çıkabilirsiniz.İsteyen arkadaşlar olursa firmalardan gelen e-mailleri gönderebilirim.
ÇOK KAZANMAK İÇİN RİSK ALMAN,RİSK ALMAK İÇİN CESARET GEREKİR.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye34 yazı
merhaba bu standla ilgili bir vergi durumu söz konusumudur franchise almadan kendi ürünümüzü satmak istediğimiz takdirde ürünün tescillenmesi yada belediyeyle ilgili bir işlem yapmamız gerekir mi yoksa festival gibi bir yerde ürünleri alıp tezgahı kurup bismillah diip baslıyormuyuz :) bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Saygılar

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Saty? / Pazarlama