Haklısın arkadaşım, aslında bütün insanlar senin gibi olmalı. Bilseler bir tebessümle neler yapabileceklerini; gönül rahatlığı içerisinde olabileceklerini, bir çocuğun gözlerindeki ışıltıyı bir tebessümle nasıl görebileceklerini, sıkıntılarla dolu bir insana nasıl dünyaları vereceklerini bilseler ve gülen gözlerin buzları nasıl erittiğini, kalpleri nasıl birleştirdiğini bilseler... Eminim onlar da senin gibi olmak isterlerdi.
Ve sevgi saçıyorsun pozitif enerji yayıyorsun etrafa, gülen gözlü arkadaşım. Saf ve hiç bir beklentisi olmayan masum bir çocuk gibi. Hayır arkadaşım sevgi sadece sevgiliye duyulmaz. Seviyorsan da içine atmak olmaz. Sevgi evrenseldir. Hiç kimse altın yığınları gibi kasasına kilitleyemez onu. Onun yeri kalplerdedir. Bir annenin kalbindedir onun yeri çocuğuna verebilmek için, onun yeri bir bahçıvanın ellerindedir sevgi tohumları saçabilmek için... Evet sevgi her yerdedir. Yeterki sen onu bulmak iste. Belki de senin görüş mesafendedir, o senin içindedir. Sen içindekini yayıyorsundur. Sevgiyi bulmak kolay, zor olan onu elinde tutabilmek...
Unutma arkadaşım sevgiyi duyabilmekle de iş bitmiyor. Gerçek sevgiyi göstermek te gerekir. Ama formülü öğrenmemişse ve uzun seneler öğreten olmamışsa ve ot gibi yaşamışsa ne gelir elden. Bazen kişiler beklemedikleri ve hesapsızca karşısına çıkan sevgiyi bulduklarında, sevinçlerini farklı yönde gösterirler, bazen olmadık anda hatalar yapabilirler. Emin olabilmek için. Tanımak adına yapmadıkları çılgınlıklar kalmaz. Hayat kısa arkadaşım, bugün olan belkide yarın yok. Sevgiyi göstermek beklemeye gelmez, yarın çok geç olabilir. Elindekini kaybetmeden kıymetini bilmeli insan. Biliyorum arkadaşım bana hak veriyorsun.
Şimdi koş sevdiğinin yanına, önce ona gülen gözlerle sımsıcak bir gülümse ve kelimelerin gücünü kullanarak bir kelimeye bin anlam yükle ya da "Seni Seviyorum" de, içinden geldiğince, en sıcak sesinle. Hayır bunlar komik şeyler değil, asla küçük düşeceğini düşünme arkadaşım. Seni seviyorum, anne, baba, kardeşim, arkadaşım, vs. demek komik değil. Sevgide gurur olmaz, sevgi kaçmaz, yakalamaya, anlamaya ve tanımak için mücadele etmeye çalışır. Bu senin gibi bütün canlılara karşı sonsuz bir sevgi duyan bir insan için hiç de zor değil, sadece biraz cesaret arkadaşım. Bu yalnızca yüreğinin buz kapladığını, daha önceki ışıldadıklarında, ışıldanmışlıklarının zararını gördükleri ve artık ışıldamamak istedikleri için mühürlendiklerini, taşlaştıklarını zanneden insanlara biraz zor gelecektir ama onlar da senin gösterdiğin cesareti gösterdiklerinde, kalplerinde sevgi kıpırtılarını hissettiklerinde ve ağlamayı öğrenebildiklerinde inan herşey onlar için ve bütün insanlar için daha güzel olacaktır.
Evet arkadaşım, gülmek varken susmak niye, güldürtmek ve neşeli olmak varken ağlatmak niye, güzel sözler söylemek varken kalpleri kırmak niye? Hayat çok kısa arkadaşım ve bu dünyadaki hiç bir şey kırılan kaplere değmez. Şimdilik hoşçakal arkadaşım yine gel emi? yanına senin gibi gülen yüzlü, yüreği sevgi dolu, biraz da patavatsız olursa da olsun, sevmeyi bilen dostlarını alıp öyle gel olur mu? Beni fazla bekletme, çünkü yarın burada olamayabilirim.