Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Nasıl İş Kurulur?

Başlatanilker7Tarih17/09/2007 19:59:31Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
Merhaba,

Bir konuda yardımlarınızı bekliyorum. Hepiniz gibi benim de aklıma bazen "şu işi yapsam para kazanabilirim" gibi düşünceler geliyor. Takdir edersiniz ki sadece düşünceye guvenerek iş kurulmaz.

Peki ne yapmalı diye sorsam çoğunuz diyecek ki: pazarı araştır, üretim yöntemlerine bak, maliyetleri incele vb.

Yardımınızı istediğim nokta ise bu tip bilgilere nereden, nasıl ulaşılır?

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Editör392 yazı
Bu siteyi yapanlardan, düşünenlerden Allah razı olsun, burası bir derya, hergün yeni bir şeyler öğreniyorum. Buradaki yazıları okursan baya fikrin olur.

Yine ekonomi dergileri, gazetelerin ekonomi sayfaları sıkça sektör haberlerini, trendleri, rakamları yayınlar. Artık bu daha da kolay internet var, her türlü kouda bilgi bulabiliyorsun.

Örneğin; "damlama sulama sistemi kurmak istiyorum" google'da arat, bu işi yapan firmalara, bu konuda haberlere, rakamlara bu sayede ulaşabilirsin.

Bundan sonra ne kalır? İşin fizibilitesi, etrafını, çevreni incelersin, kendi yeteneklerini tartarsın, burada başkalarına sorup fikrini alırsın, aklına yatarsa işe girersin. Bunlar adım adım olan şeyler. Ama bugün bilgi çok önemli. Kafandaki iş fikri ile ilgili bulduğun her türlü yerli, ingilizce dokümanı oku, insanlara danış, tepkilerini ölç.

Somut birşey olmadığı için yönlendiremiyorum, aklında bir sektör yada somut bir konu varsa daha detaylı da yardımcı olmaya çalışırım.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye3 yazı
örnek vermek için soyluyorum. üni'de okurken bitirme projem pankek üreten bir fabrika kurma kararı için fizibilite etudu hazırlamaktı. tabii ben pankek ne onu bile bilmiyordum. ne oldugunu ogrendikten sonra, bu nasıl uretilir sorusunun cevabını internetten aradım. türkçe sitelerde hiçbir bilgi bulamadım bu konuda. uzun aramalardan sonra yabancı bir sitede pankek uretim hattı saglayan birkaç firma buldum. bir müşteri gibi yaklastım katalog istedim fiyat sordum ama hiç cevap alamadım. demek istediğim bu tip bilgilere internetten ulasmak cok zor. ulassam bile hattı kurmadan once fizibilete calısması yapmak için ayrıntılı bilgiye ihtiyacım olacak ki bu bilgileri ucretsiz vereceklerini hiç zannetmiyorum. ayrıca bu sadece üretimle alakalı kısım. bu işin bir de pazar arastırması boyutu var.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Di?er
Üye153 yazı

arkadaşım bu tip bilgileri bu siteye üye olan ve bilgi sahibi arkadaşlar sana yardımcı olurlar. sen ne yapmak istediğini yaz onlarca mesaj alırsın

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye1 yazı
iyi günler yeni üye oldum.. gıda teknolojisi okuyorum proje ödevim için kagıt üzerinde fakat gercege çok uygun olması şartıyla süt ve süt ürünleri tesisi kurmam gerekiyo yardımcı olurmusunuz????
teşekkürler...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gyda
Yeni Üye15 yazı
meraba arkaslar suan elimde 70milyar var ama ne is yapcagimi bilmiyorum bilgisayar teknis servis isiyle ugrasiyorum ama kar orani cok dusuk onerilerinizi bekliorum bu arada ankarada oturuyorum

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Esnaf
Yeni Üye36 yazı
bir senelik konunun üzerine bu soruyu sormak yerine yeni konu açabilirdin bence :)
neyse bence sen 20-25.000 i ayır önce kalanla ne yapabilirsin bunu düşün.
bilgisayar teknik servisi aslında çok iyi bir iş, neden böyle bakıyorsun. burdaki birçok insan bunu yapabilseydi yapardı. ama bu iş mesleki bilgi gerektiriyor o yüzden herkes giremez. elinde böyle bir meslek varsa o zaman bunu devam ettirmen yerinde olur diye düşünüyorum. istersen sorun nerde onu bulmaya çalışalım.
meslekten mi sıkıldın, işler mi az nedir yani sorun. senin açıklamana göre ksar oranı çok düşük diyorsun. nasıl yani hizmet işi değil mi bu kar oranı nasıl düşük olur. bilgisayar satışımı yapıyorsun onun mu karı düşük yoksa serviste kullandığın parçaların mı bence hiç de öyle değil. üstelik servisten bahsediyorsak önemli olan müşteri bulmak, yeterince müşterin gelirse zaten alacağın servis ücretleri + parça karın olacaktır.

şahsen bir bilgisayar servisine gitmek istemiyorum, çünkü arızalanan parçanın yeniden alınması yetmiyor birde uçuk servis ücretleri istiyorlar. kimi 50 tl kimi 30$ diyor. en düşüğü 25 tlden aşağı kasa açmıyor. parça ikinci el takılacaksa zaten parçadan 2 katı kar ediliyor. sıfır parça takılacaksa o da yaklaşık %20 %25 karla satılıyor.

yanlışım varsa daha bilgililer düzeltsin. bence dediğim gibi sendeki gerçek sorunu bulalım diyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik