Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Apartman Yönetim Şirketi Kurmak İstiyorum

BaşlatanarpistTarih16/11/2010 00:26:17Yorum12

İlk mesaj
Yeni Üye98 yazı
Merhabalar arkadaşlar ben bir apartman yönetim şirketi kurmak istiyorum bu şirket ilgili apartmanların yöneticiliğini kendi üzerine alacak ve bunun karşılığında her daireden küçük komisyonlar alacak. Bulunduğum yer bu işle ilgili çok yüksek bir potansiyele sahip. Görüşlerinizi işin artı ve eksilerini değerlendirmenizi bekliyorum. Bu işi yapan arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Saygılar sunarım
karanlıkta yürüyenler aydınlığı hakedenlerdir

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Yeni Üye99 yazı
güzel fikir müşteri potansiyeli nasıl bu işin ?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye98 yazı
Benim bulunduğum yerde çok fazla bir müşteri potansiyeli var ve böyle bir şirket mevcut değil. İşin artı ve eksilerini öğrenmek istiyorum ilk aşamada. Daha sonra projeyi hayata geçireceğim bir ortağa ihtiyacım olabilir

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye485 yazı

Bu iş güzel iş. Süper iş. Ama uzak dur. Amman ha uzak dur.
Mali Müşavir

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil
Yeni Üye98 yazı
Neden uzak durayım????

Üye485 yazı
Benim smmm arkadaş bu işe kalkıştı bizamanlar. Ama lanet etti. Kimisi aidat ödemez, kimisi yakıt ödemez. kimiis onu ödemez kimisi bunu ödemez. ee senmi ödüyceksin. Varmı gücün. Ödemeyeni mahkemeye verceksin, avukat ücretleri nolcak. Ya kısacası birsürü tefarruat. Sen uzak dur.
Mali Müşavir

Üye485 yazı
Aprist. yazdığın yazıya dikkat et. nedemek sizin gibiler. Sen hakaretmi ediyorsun. Konuşmayıda yazmayıda soru sormayıda, sorulan soruya verilen cevapları değerlendirmeyi bilmeyeceksen senin ne işin var burada. Demişsin ya hani "sizin gibiler" bu nasıl bir üslup. asıl senin gibiler yüzünden bu sitenin seviyesi düşüyor. Asıl senin gibiler yüzünden insanlar fikirlerini yaplayşmıyor ve snein gibiler yüzünden bu site hak ettiği yere gelemiyor.
Sen sormuşsun Apartamn yönetim şirketi kurmak istiyorum ve "Bu işi yapan arkadaşların yorumlarını bekliyorum"
Sen bir yorum beklemişsin ve bende bu işe yakınen tanık olduğum için uzak dur demişim. Bunun neresinde bi anormallik var. Nerdeyse vatan haini ilan etmişsin ben ve benim gibileri. Profilinde öğrenci yazıyor. Bu üslubunu gençliğinin verdiği cahilliğe bağlıyorum. Ve büyüğün olarak senden bundan sonraki açacağın konulara verilen cevaplara saygı duymanı rica ediyorum.
Saygılarımla.
Mali Müşavir

Yeni Üye98 yazı
Varmı gücün. Ödemeyeni mahkemeye verceksin, avukat ücretleri nolcak.
Derken sizin üslubunuz çok mu düzgündü? Beni tanıyormusunuz ki böyle konuşuyosunuz?

Üye355 yazı
bu iş için çok iyi ikna kabiliyetin olması gerekli yada sağlam bir satış ekibi
bana göre en başta yaşayacağın en olumsuz durum mevcut yöneticilerin emeklilerden meydana gelmesi ve çalışma hayatları boyunca belli bir kariyer edinmiş (asker polis müdür gibi)kendi çaplarında belli nüfusları olan ve idarecilik denilen olayı çok iyi bildiklerini düşünen ve koltuklarını kolay kolay bırakmayacak kişilerden oluşması.
diğer bir husus profesyonel yöneticilik olayı yurt dışında başarıyla uygulanıyor olsada memleketimizde malesef pek rağbet görmüyor googlede aratırsanız onlarca bu tip iş yapan şirketleşmiş kurumlar var
kar zarar olayı nasıl olu bilemem fakat bu işte en büyük olay elinizin altında yüklü miktarlarda para sirkülasyonu olacağı muhakkak bu durumda parayı çevirirken çok karlı yatırımlar yapabilirsiniz heleki elinizde diyelim 10 adet apatman olduğunu var sayarsak kendinize dekorasyon ve komle tadilat firması bile kurabilirsiniz genel apartman ihtiyacları bu firmaya verilerek yine paranın size akmasını sağlayabilirsiniz
ancak bu işe başlayabilmek için ilk başta söylediğim olayı gerçekleştiremiyorsanız hiç başlamayın derim

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Yeni Üye98 yazı
Yorumunuz için teşekkür ederim. İlk olarak bulunduğum bölge gelişmekte olan bir sanayi bölgesi yapılaşma oranı çok yüksek 500.000 kişilik bir nüfusa sahip ve yaklaşık 5-6 bin tane apartman var ve sürekli yeni apartmanlar yapılıyor. Benim ilk hedefim yönetici sorunu olan apartmanlara ulaşmak ve bunu da bir pazarlama ekibiyle yapmak ve inşaat yapan müteahhitlerle anlaşarak gerekirse gelirden pay vererek her yeni apartmanın yöneticiliğini kendi şirketimde toplamak. Diyelim 10 apartmanı aldım sözleşmeyi nasıl yapmalıyım ya da sözleşme yapmalımıyım? kat maliklerine tek tek sözleşme mi imzalatmam gerekicek?. Sadece o konuda bi sıkıntım ve yetersizliğim var diğer işler basit gibi geliyor bana temizlik şirketiyle asansör şirketiyle 10 apartman için anlaşmak zor olmasa gerek. Hatta dediğiniz gibi temizlik işlerini kendi bünyemde de toplayabilirim. Bir de mehmetgülün dediği gibi aidat ödememe durumu var o durumda kesinlikle icraya başvurmam gerekli ama öyle de astarı yüzünü aşıyor.

Üye300 yazı
arpsist; profesyonel olarak bu işe girişeceksen elbetki bir avukata da danışmalısın hukuki konularda. Önemli mevzudur akitler. Ayrıca el kitabın kat malikleri kanunu olmalıdır. Başarılar.
- Kendi işinin patronu/elemanı...
- Bilgi paylaştıkça çoğalır...
- Ticaret beceridir...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye1 yazı
Arkadaşım, dürüst, ciddi ve şeffaf olursan gayet iyi yaparsın bakma sen her kese. ben yapıyorum hatta batmakta olan firmayı kurtardık. fakat bu üç kuralı ön planda tuttuk lakin işini iyi takip edeceksin bir senede ihya olursun ama dikkat edeceksin ve üç kurala uyacaksın.
Kendine iyi bak hayırlısı olur işallah senin için.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Yöneticilik
Yeni Üye45 yazı
arpist ben almanyadayim 14 yildir apartman hizmetleriyle ilgili firmam var . su an 267 apartmanin temizlik ,tamir, bakim ,bahce düzeni, teknik sistemlerin takip ve bakim isleriyle ugrasiyorum .... türkiyedeki prosedürün nasil isledigini bilmiyorum ama sana buradan misal verecek olursam eger . apartman yönetim isni burada Firma seklinde yapanlar genelde avukat ve noterlerden olusan firmalar.sen bu firmalardan yukarida benim saydigim hizmetleri yapma isileriyle ilgilenirsen .tahmin edemiyecegin Kadar para kazanirsin ..diger türlü ,arkadasinda dedigi gibi kat sahipleriyle ,kiracilarla direk ugrasmak seni cok yipratir, örnek : 8 dairelik bina ikisnin bebegi var kanalizasyon tikandi
actirma masrafi 4400 € tikanma sebebi cocuk bezi !! bebekli olan iki aileye bölsen hic biri Kabul etmez , bina masrafi diyip 8 e bölsen zaten kiyamet kopar bilmem ne :) sen isin hizmet bölümüne talip olup düzenli ,sistemli , ve disiplinli bir sekilde calisirsan dedigim gibi isin diger
kanuni .bürokrasi bölümüne karismadan Tatli Tatli prani kazanirisin saygilar
hakan

Yerleşim ALMANYA / KasselMeslek Serbest meslek