Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Boş Hayaller. . .

BaşlatankaiilenaTarih10/11/2010 14:19:36Yorum13

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
arkadaşım maaşlı çalışmaki sıkıntını bu ülkedeki herkez anlayabilir ve seninde şu hay maaşlı çalışmak da neymiş ticarete atılmalıyım zengin olmalıyım fikrini herkez düşünüp herkez hayal edior ama gerçekler çok farklı öyle yağ la balla piyasaya çıkıp elde ediceğin sana karşı küçük tebessümler, birde omzuna şöyle güzel güzel dokunuşlar olur :) bir kere bir ticareti yapabilmen için o ticaretin(her ne ise artık) üstadı senin geçmen gereken yolları çoktan geçmiş bir tanıdığın akraban güvenilebilir birisi olması lazım öyle 10 bin tl ye bir renault parasına komik komik rakamlarlada birşeycik olmaz boşuna umutlanma velhasılkelam ya dayıdır ya amcadır ya babadır yada kayınpederdir şu an için 30 lu yaşlarda ticarette olupta para kazanan iyi yerler egelebilmiş adamların hiçbirisini tek başına tıklamazlar herkezsin bir akrabası bir sermayesi var onlara bakıp özenip bir de üç kuruşluk paranı sokağa atma yazıktır günahtır..hayat bir gün kısmet ederse o yol sana görünür ama böle bir sıkıntıyla gelen heveslerin altı temeli çok boş olduğu için ne yazıkki konuşmaktan öteye gidemezsin..

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
13 yorum
Üye150 yazı
evet, güzel, mantıklı, gerçekçi bir yazı olmuş, fakat bu herkes için bu böyle olacak anlamı taşımamalı, çünkü hayaller olmasa teknoloji bu kadar gelişmezdi, herşey yapılmadan önce hayal edilmiştir. İnşallah herkes birgün hayallerine kavuşur

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Memur
Üye351 yazı
Katilmiyorum bu yaziya

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye47 yazı

Yukardaki yazıya bende katılmıyorum arkadaşlar bunu ne denli onaylar bilmem ama ben ticarete giriş maceramı yazım kısaca sizlerle paylaşim

Öyle beylik laflar etmeye gerek yok bu yolda biyerlere gelmek için.kimse anasının karnından bilge adam olarak doğmadı.Ancak şu bi gerçekki azim,hırs,başarı beraberinde iyi yada kötü sonuçlar doğrultusunda bişileri getirir.yani mücadeleci ruhun yoksa hayattan birşey bekleme.

Şimdiki zen adına zengin denilen kişilerin bi geçmişlerini okuyun yada birkaç seminerlere katılın yukardaki arkadaşın söylediklerinin doğru olmadığını anlıyacaksınız.

adil ışık gibi bir isim yapmış kişi hala sabah 6 da kalkar işine gidermiş.bu adam zamanında el arabasında osmanbeyde kumaş satarak başlamış ona dedesimi sat demiş yada amcası hayır sadece beyin gücü ve risk mücadelelyle beraber yol kat etmek..

neyse öyle uzun uzun örnekler vermicem.ben askerlik dönemine kadar lay lay lom bir hayat sürüp işçi sıfatında belirli bir maaş ile çalışıordum ee para sıcak para yee gitsin.askerlik sonrasında bir mağazanın depo sorumluğunu yaptım 1 yıl.gördümki insanlar sadece isme para veriyor."akılda kalan şey şu ben marka aldım mağazadan aldım".halbuki geliş fiyatlarını öğrenseler veryansın ederler. % 300 400 kar oranlarıyla iş yapıp büyüyorlar.

Peki ya bu sen olamazmısın.tabki evet O kişi nasıl oldu ? Mücadele ruhuyla tabiki...

Sonrasında bende bir iş kurmaya karar verdim acaba nerden başlarım derken.eşarp satmaya karar verdim.heee yukardaki arkadaşın dediği gibi 10 bin tl ile hemde :) tam 1 yıl oldu peki ya şimdi ne değişti.fikirler,düşünceler,ortam,konum,ve geleceğe dair planlar.şimdi o 10 bin tl ile başladığım işten yaptığım kar oranlarıyla yada bilgi birikimiyle mağaza açmayı hedefliyorum.peki ya amcam nerde hani akrabam yada dedem vs..olay sadece beyinde biter sen kendini bil önce atıcağın adımlara dikkat et sıcak parayı elinde tut önünü gör arkana bakma ve herşeyden önemliside PES ETME..

Bak gör ozaman o küçük görülen mevlalarla başladığın iş sana ne Kapılar Açıcak......

Herkeze Bol Kazançlar Diliyorum.Mücadele Ruhunuzu Asla Yitirmeyin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye351 yazı
10000 iyi para hic parasizda yapanlardan biri de benim 50.000 tl nin 25000 inini kredi cektim 25 inde adamlara vade yaptirdim esime kres devraldim omrumuzde ilk defa bi isletme sahibi olduk ne kresten anliyoduk ne anaokulundan ama benimde bi oglum var ve musteri ne ister onu biliyorum iki ayda herseyi ogrendik 2 tane ogrencimiz vardi 3 ay oncesi kayit donemi 32 oldu suan denizli nin en iyi kresinin sahibi olmanin hakligrurunu yasiyor esim ne yaptin dersen cok sey yaptim cok kosturdum uzun uzun yazmiyayim
Kisaca Calismayana Ekmek Yok

Yeni Üye41 yazı
evet arkadaşım haklısın çalışmayana ekmek yok bedava peynir sadece fare kapanında olurmuş büyüklerimizin sözü ve babamın bir sözü vardır tekkesini bekleyen çorbasını içer. arkadaşlar herkese hayırlı işler ALLAH herkesin gönlüne göre versin

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Esnaf
Üye546 yazı
Baştaki yazı son derece mantıklı yazılmış, günümüzün gerçeklikleri doğrultusunda ve fakat şimdi bazıları kime göre-neye göre gerçeklik diyecek olursa da cevaplarım hazır. Öncelikle ticaret yapabilmek için en elzem meta paranın sağladığı güçtür. İster tanıdığınız olsun ister olmasın, sadece nasıl idare edebileceğinizi bildikten sonra iyi miktarda para her zaman parayı çekmiştir.

Yukarıda hala ama hala bazı başarı hikayelerinden alıntılar yapılıp durulmuş. Ama kimse de o başarıların bundan 30-40 sene evvel türkiye nin türkiye olmadığı zamanlarda olduğunu eklememiş. Lütfen saçmalayıp durmayalım arkadaşlar burası-bu forum ciddi bir tartışma-fikir teatisi forumu.

İşin mucitlik-dahilik kısmına değinmiyorum, her toplumda insanların yaklaşık 100.000 de birinin bu şekilde insankardan oluştuğunu varsayarsak eğer o tür insanların geliştirdikleri nesneler yada teknolojiler insan hayatını kolaylaştırdığı ölçüde değer bulacak ve teveccüh görecek. Peki size bir soru; ben değilim ama kimler dahi yada mucit bu forumda ? Cevap veremiyorsanız tartışmayın o zaman.

Günümüzün koşulları belli, işsizlik had safhada, geçimsizlik almış başını gitmiş, iki sığır yetiştiremeyen bir devlet ve 3 kg domatesi üretemeyip kg si 35 liradan et ve kg si 10-12 tl den domates yedirilmeye çalışılan bir grup milletiz. Hangi akla hizmetle motivasyon hocalığı yapmaya kalkışıyorsunuz siz.

Herkes işine baksın, adamın hayali varsa kimse engel olmaz gider batar yada çıkar. Ama bu dönemde ve özellikle de önümüzdeki 70-80 yılda bu ülkede ticaret yapmak için ya babanda paran olacak yada ankara da dayın olacak.

Saygılarımla.
Nakipoğlu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye195 yazı
@kaiilena;
Şans, hazırlıkla fırsatın evliliğidir. Hazır olmayan kişiye gelen fırsat herhangi bir anlam ifade etmez, başarısını sağlamaz. Kişi, hedefi noktasında çalışmalı ve hazır olmalıdır nereye gittiğini bilmeyen gemiye hiç bir rüzgar yardımcı olmaz.

Saygılarımla.

Yerleşim Türkiye / BelirtilmediMeslek Yöneticilik
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kaiilena
arkadaşım maaşlı çalışmaki sıkıntını bu ülkedeki herkez anlayabilir ve seninde şu hay maaşlı çalışmak da neymiş ticarete atılmalıyım zengin olmalıyım fikrini herkez düşünüp herkez hayal edior ama gerçekler çok farklı öyle yağ la balla piyasaya çıkıp elde ediceğin sana karşı küçük tebessümler, birde omzuna şöyle güzel güzel dokunuşlar olur :) bir kere bir ticareti yapabilmen için o ticaretin(her ne ise artık) üstadı senin geçmen gereken yolları çoktan geçmiş bir tanıdığın akraban güvenilebilir birisi olması lazım öyle 10 bin tl ye bir renault parasına komik komik rakamlarlada birşeycik olmaz boşuna umutlanma velhasılkelam ya dayıdır ya amcadır ya babadır yada kayınpederdir şu an için 30 lu yaşlarda ticarette olupta para kazanan iyi yerler egelebilmiş adamların hiçbirisini tek başına tıklamazlar herkezsin bir akrabası bir sermayesi var onlara bakıp özenip bir de üç kuruşluk paranı sokağa atma yazıktır günahtır..hayat bir gün kısmet ederse o yol sana görünür ama böle bir sıkıntıyla gelen heveslerin altı temeli çok boş olduğu için ne yazıkki konuşmaktan öteye gidemezsin..

Aslında dediğin şeylerin haklı yönleri var. Ancak durum böyle diye çokta karamsar olup hayallerden el etek çekmemek lazım.
İş kurmak, fırsatı görebilmek bir adım ileriyi okuyabimek işidir.
Eğer ticari zekan olduğuna inanıyorsan , yanında manevi destekçin varsa , yapacağın iş konusunda yeterli teknik bilgiye vakıf isen en önemlisi İnsanlarla diyalog kurma yeteneğin varsa para pul pek sorun değil
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye2659 yazı
Zaten forumu derin takip ettiğinizde şunu anlıyorsunuz
bir çoğu forum izleyicisi daha önce ticari deneyim yaşamamış

Ticaretin doğasında bence bir kanun var "Al gülüm ver gülüm" Birşeyler yapmak istiyorsanız birşeyleri dengeli bir şekilde feda etmek zorundasınız(Para, zaman, sağlık,mutluluk)

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

'Keşke'Leri Sevmem !!

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Üye195 yazı
@masal06,

katılmıyorum.Başarı için para,zaman,sağlık,mutluluk feda edilmez. Daha doğrusu insan sevdiği işi yaptığı zaman bir şeyi "feda" ettiğini düşünmez. Yorgunluk, zihnin yaratısıdır. İnsan gerçekten sevdiği şeylerle meşgul olduğu zaman, sevdiği insanlarla konuştuğu zaman kendisini "yorgun" hissetmez.

Bir anne düşün, belki 50 kiloyu belki tek başına kaldıramaz. Ama evinde bir yangın vuku bulmuş olsa ve bu yangında çocuğu evin içinde mahsur kalmış olsa çocuğunu taşıyabilir. 50 kilo değil daha fazla kilo olsa bile. Mesele "sevgi"den ibarettir.

Maalesef ki , dünya giderek sevgiden uzaklaşıp çıkarcılığa doğru gidiyor. "Al gülüm, ver gülüm" anlayışıyla yapılan ticaretler, başkalarının hoşuna gitsin diye alınan meslek tercihleri, hızlı para kazanma mantığıyla gerçekte sevmediği yahut yapamayacağı bir iş olmasına karşın mantar gibi çoğalan klon işler hep bunun işaretidir.

Ne yaparsanız yapın ama sevdiğiniz işi yapın, rüyalarınıza girecek kadar seviyorsanız eğer bir işi asla yorulmazsınız. Zaman kaybettiğinizi düşünmezsiniz. Zarar ettiğinizi düşünmezsiniz. Öyleki herkes ve herşey size yardımcı olmaya başlar. Uykunuz bile size yardımcı olur. Rüyasında dikiş makinesini icat eden insan gibi. Ama sevmediğiniz bir işi yaparsanız 1024 deney sonunda ampülü icat eden Edison'un "hiç başarısız olmadım sadece ampülün bulunamayacağı 1023 yol keşfettim" sözündeki bakış açısını es geçer 1023 değil 3 deney yapmayı bir "zamandan fedakarlık" , "zaman israfı" olarak telakki edersiniz.

Saygılarımla.

Yerleşim Türkiye / BelirtilmediMeslek Yöneticilik
Üye351 yazı
Kimsenin sacmaladigi falan yok bu forumda kulhanbeyli tavirlarla asil sacmalayan arkadaslara duyurulur

Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - speider
@masal06,

katılmıyorum.Başarı için para,zaman,sağlık,mutluluk feda edilmez. Daha doğrusu insan sevdiği işi yaptığı zaman bir şeyi "feda" ettiğini düşünmez. Yorgunluk, zihnin yaratısıdır. İnsan gerçekten sevdiği şeylerle meşgul olduğu zaman, sevdiği insanlarla konuştuğu zaman kendisini "yorgun" hissetmez.

Bir anne düşün, belki 50 kiloyu belki tek başına kaldıramaz. Ama evinde bir yangın vuku bulmuş olsa ve bu yangında çocuğu evin içinde mahsur kalmış olsa çocuğunu taşıyabilir. 50 kilo değil daha fazla kilo olsa bile. Mesele "sevgi"den ibarettir.

Maalesef ki , dünya giderek sevgiden uzaklaşıp çıkarcılığa doğru gidiyor. "Al gülüm, ver gülüm" anlayışıyla yapılan ticaretler, başkalarının hoşuna gitsin diye alınan meslek tercihleri, hızlı para kazanma mantığıyla gerçekte sevmediği yahut yapamayacağı bir iş olmasına karşın mantar gibi çoğalan klon işler hep bunun işaretidir.

Ne yaparsanız yapın ama sevdiğiniz işi yapın, rüyalarınıza girecek kadar seviyorsanız eğer bir işi asla yorulmazsınız. Zaman kaybettiğinizi düşünmezsiniz. Zarar ettiğinizi düşünmezsiniz. Öyleki herkes ve herşey size yardımcı olmaya başlar. Uykunuz bile size yardımcı olur. Rüyasında dikiş makinesini icat eden insan gibi. Ama sevmediğiniz bir işi yaparsanız 1024 deney sonunda ampülü icat eden Edison'un "hiç başarısız olmadım sadece ampülün bulunamayacağı 1023 yol keşfettim" sözündeki bakış açısını es geçer 1023 değil 3 deney yapmayı bir "zamandan fedakarlık" , "zaman israfı" olarak telakki edersiniz.

Saygılarımla.

Bende zaten yazımda dengeli bir şekilde diye belirttim Atalarımız bile boşuna "Her Nimetin Bir Külfeti Vardır "Dememişler

'Keşke'Leri Sevmem !!

Yeni Üye99 yazı
bence o en üstte yazıyı yazan arkadaş bir işe girmiş ve feci şekilde göçmüş tabi o yüzden bu tip yazılar yazıyor :)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im