Selamlar,
10 yildir ukraynada yasiyorum, 2 yildirda burada tatli isi yapiyorum. Ukrayna icin lokum dogru bir tespit. ancak
1. ukraynada 3 tane turk lokumu ureticisi var.
2. urunleri malesef turkiyedeki loukum ne tadini nede gorselligini veriyor.ben bu yuzden tr den getiriyorum sattigim lokumlari.Bunun nedenide burdaki seker ve suyun kalitesi.tabiki uretim asamalarida onemlidir ama en onemlisi sekerden dolayi lokumlar cok sari..
3. Uretim icin resmi-gayri resmi olarak 2 secenegniz var. resmi uretimde firma kurmaniz,uretim izinlerini almaniz ortalama 30 bin usd civarinda paranizi goturur.+yer hazirlaminiz,kazanlar,su tesisati derken buda sizden boyle bir rakkami goturur.cunku her yer fayans olmali,soyunma odalari,uretim depolama stok alanlari...gayri resmide bu kadar masraf etmezsiniz ama satmak icin bu defada sertifika fatura problemleri yasarsiniz limited sirketlere satmak icin.
4. size soylenen 1500 usd sadece ve sadece kira gideridir.
5. bir cok bolgede izinleri olan tatli sekerleme uretimi yapan ureticiler vardir,onlarla birlikte uretim yapabilirsiniz maliyetlerinizde paylasmis olursunuz.
6.uretim icin buyuk sehirleri dusunmeyin. buyuk sehirlerin disarisinda kucuk bolgelerde hem masraflariniz azalir hemde denetleme organlari ile iliskileriniz daha iyi olur.ozellikle kiev ve civari resmiyetin oldugu bolgedir ki odeyeceginiz rakkamlari x2 diye dusunebilirsiniz.
7. burda size yardimci olurum,hallederiz,yapariz diyen bir cok kisiyede bakmayin sadece dolandirilir yada elinizdeki parayi heba etmis olursunuz..
sormak istediginiz bir konu olursa bilgim olan konularda cevap vermeye calisirim.