Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Web Ajansı Kurmak İstiyorum Yorumlarınızı Bekliyrm

Başlatanhedef20Tarih01/11/2010 23:30:16Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye2 yazı
bulunduğum ilde web tasarımı, internet reklamcılığı üzerine bir web ajansı kurmak istiyorum sadece internet çözümleri üreten yapı olmasını istiyorum, ayrıyeten elimde aynı sektöre ait birkaç domain isim hakkı var ve bu alanda %90 yazılımı bitmiş bir projemde var, işin özü sanal camiadan para kazanarak bu işletmenin çarkını döndürmek istiyorum. Bu alanda faliyet gösteren yada bilgisi, ilgisi olan arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum.
Teşekkürler.
Hiç birşey boşuna değilmiş!!!

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Üye295 yazı
şimdi bu alanda kendi alt yapın nedir bunu gözden geçir bi kardeşim , ondan sonra yeni inovasyon teknikleri üretmeye bak derim ben bu işin kaymağını yediler zaten ama kıyıdan köşeden bişeler kapa bilirsin biraz farklı çözümler üretirsen , herşeyden önce bulunduğun ilde sanayi ve iş hayatının gelişmiş olması önemli bi faktör tabi ki ben kişisel olarak portal yada forum düzeyinde çalışma derim onların dertleri hiç bitmez kurumsal firmamlarla çalışman daha sağlıklıklı olur.

Bol Kazançlar dilerim..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye28 yazı
Öncelikle bu isteğin için tebrik ederim meslektaşım.

Web tasarım işinde smt147'nin dediği gibi kendi altyapını gözden geçirmelisin. Müşterinin her isteğine yanıt verecek kapasiten olması gerekiyor. Dediğimi yanlış anlama ama eğer belirli bir seviyeye gelmediysen bir daha düşün derim. Çünkü bu işi yaptığını iddia eden binlerce firma var. Müşteri kazanman için teknik desteğin yanı sıra her zaman orjinal işler çıkarmalısın, belirli bir çevreye sahip olmalısın, şirket masraflarını karşılayacak kadar sabit müşterin olmalı.

Örneğin projeni yap ve bir süre freelance olarak hizmet ver. Reklam dönüşlerini analiz et. Reklam konusunda belirli bir düzeye vardıktan sonra en azından şirket masraflarını karşılamış olursun.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye2 yazı

smt147 gemius yorumlarınız için teşekkürler. değindiniz noktalar çok önemli bu işin pastasını yiyen yedi, büyük firmalar bilişim geresinimlerinin
büyük çoğunluğunu tamamladırlar, şimdide küçük kobiler, destek arıyorlar ama onlarlada çalışmak çok zor
az paraya çok iş istiyorlar, kobilere baz alarak zaten bu işe girişmek yanlış olur, anca gemius un dediği gibi yaptığım projeyle
reklamlara odaklanarak firmalara kendime bağlamam gerekiyor tabiki servis olayını iyi oluşturup geri dönüşlere ve anında çözüm üreterek
firmaların memnuniyetini artırmam gerekiyor, ikinci adım olarak firmanın tüm bilişim ihtiyaçlarını karşılıma ortamı oluşturmak buda zamanla olacak şey.
Alt yapın nasıl demişsiniz, kendime güveniyorum iş tecrübemde var önceden ortak firma kurup çalıştırdıkta ama tabiki bunlar yeterli değil sürekli yenilik ve yeni çözümler üretmek önemli.

Hiç birşey boşuna değilmiş!!!

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye7 yazı
Web ajans işi her ne kadar bitti gözüksede farkındalık yaratıldığı sürede halen iyi bir pazara sahiptir. İş sanal gibi gözüksede ticareti ve pazarlamayı iyi bilmek gerekir. Ayırca iyi bir altyapıya sahip olmak gerekiyor ki müşteriyi kaybetmeden tüm talepleri karşılamak için.Eğer zaten bütün bunlara sahip iseniz tek yapmanız gereken malı alıcıya sunmak.

Fakat iş ne kadar internet ortamı olarakta gözükse o kadar basit ve ucuza mal oluyor.
Şirket Kurulumu ( Firmalara Fatura verebilmek için gerekli olacaktır.)
Şirket Masrafları (Vergi,stopaj,muhasebe,kırtasiye..etc)
Lisans Ücretleri
Sunucu yada Vps kirası
Hosting için yazılımlar ve lisansları
Alanadı sağlayıcısı anlaşma ve ön ödemeleri
Sunucu yöneticisi
...

Liste uzayıp gidiyor

Eğer yeterli bilgiye sahip değilseniz en azından danışmalık hizmeti alarak bu işe başlamanız. Yada bu işte deneyimli bir firma ile anlaşarak hem destek alabilir, hemde birçok kulfeten kurtulmuş olursunuz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye99 yazı
okul, dersane, KOBİ, vs. gibi yerlere broşür dağıtabilirsin.

kirası ucuz sokak arası bir yer bile bulsan işini görür.

bence güzel bir fikir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im