Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Damlama Sulama Sistemi Üzerine İş Kurmak İstiyorum

BaşlatandelikızTarih10/09/2007 16:39:34Yorum61

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
Merhabalar,
Ben mühendisim Manisa'da iş yeri kurmayı düşünüyorum.

Manisa'da damlama sistemi üzerine iş yapmayı düşünüyorum, daha değişik fikirleriniz var ise paylaşmanızı isterim teşekkürler...

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
61 yorum
Editör394 yazı
Merhaba arkadaşım,

Bunun su sorununun olduğu özellikle Ortadoğu ülkelerinde başta İsrail olmak üzere uygulandığını ve su tasarrufuna katkısı olduğunu duymuştum, zannediyorum aynı şeyden bahsediyoruz.

Teknik tarafını bilmiyorum, mühendis olan sensin daha iyi biliyorsundur. Ancak iş fikri açısından bakarsak, küresel ısınma ve su sıkıntısı konularında çok hassas olunan şu günlerde bu iş oldukça merak ve ilgi çeker.

Allah işini rastgetirsin, umarım başarılı olursun.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye161 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - eylülteran
Merhaba arkadaşım,

Bunun su sorununun olduğu özellikle Ortadoğu ülkelerinde başta İsrail olmak üzere uygulandığını ve su tasarrufuna katkısı olduğunu duymuştum, zannediyorum aynı şeyden bahsediyoruz.

Teknik tarafını bilmiyorum, mühendis olan sensin daha iyi biliyorsundur. Ancak iş fikri açısından bakarsak, küresel ısınma ve su sıkıntısı konularında çok hassas olunan şu günlerde bu iş oldukça merak ve ilgi çeker.

Allah işini rastgetirsin, umarım başarılı olursun.

güzel bir noktaya değinmişsin. Ankara'da suların kesildiği, tüm Türkiye'de olayın ciddiyeti anlaşılmaya başlandığı dönemde ana haber bültenlerinde havadaki nemden su üreten saçma *** araçların bile tanıtıldığını gördüm.

Sen bu projeni iyi bir pazarlama planıyla çok küçük bütçelerle çok rahat tanıtırsın diye düşünüyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Turizm
Üye153 yazı

merhaba delikız ziraat mühendisimisin?. Ben adana Karataş ilçe tarımda çalışıyorum su ürünleri mühendisiyim. Çalışmayı düşündüğün sektörün trendi hızla yükselmekte. devlet çiftçilerin projelerine %50 destek veriyor, ziraat bankası 5 yıl ödemeli sıfır faizle kredi veriyor. Yani anlayacağın bu işler geleceğin gözde iş alanları tecrüben varmı bilmiyorum ama acilen tecrübe sahibi olmalısın. yardımcı olacağım konular varsa yaz yardımcı olurum. murat_uzun_01@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye94 yazı
selamlar, eğer istersen bu işi beraber yapabiliriz.
ben makine mühendisiyim ve bu tür konularda yeterince tecrübem var. benim şimdiye kadar yaptığım işleri görmek istersen linke bir tıkla.
www.muratcengiz.com/resimgalerisi.htm
murat cengiz. bana e-mail ile ulaşabilirsin.
Entropi Su Soğutma

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?im
Yazar997 yazı
Meral Tamer'in Milliyet'te bugünkü yazısından ...

Alıntı Yapılan Metin:
Ilıcalı'nın da altını çizdiği gibi seçim öncesinde çiftçiye dağıtılan paraların içinde "en önemlisi", bana göre ise aynı zamanda "kuraklık çeken ülkemiz için en yararlısı", damla sulama sistemine geçen çiftçiye verilen büyük teşvik.

Nazmi Bey'den öğrendiğimize göre damla sulama sistemine geçmeyi kabul eden çiftçinin, 40 bin YTL'lik makine alması lazım. Az para değil. Çiftçi bunu kabul ederse, devlet maliyetin yarısını üstleniyor. Geri kalan ve çiftçinin ödemesi gereken 20 bin YTL, Ziraat Bankası'ndan düşük faiz ve çok uzun vade ile kredilendiriliyor.

Biliyorsunuz sularımızın % 72'si tarımda tüketiliyor ve vahşi sulama nedeniyle de büyük bölümü heba olup gidiyor. Damla sulama, tarlanın sadece gerekli yerlerinin sulanmasını sağlarken, büyük miktarlarda suyun heba olup gitmesini de engelliyor.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye153 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Ismail KIRTILLI
Meral Tamer'in Milliyet'te bugünkü yazısından ...

Alıntı Yapılan Metin:
Ilıcalı'nın da altını çizdiği gibi seçim öncesinde çiftçiye dağıtılan paraların içinde "en önemlisi", bana göre ise aynı zamanda "kuraklık çeken ülkemiz için en yararlısı", damla sulama sistemine geçen çiftçiye verilen büyük teşvik.

Nazmi Bey'den öğrendiğimize göre damla sulama sistemine geçmeyi kabul eden çiftçinin, 40 bin YTL'lik makine alması lazım. Az para değil. Çiftçi bunu kabul ederse, devlet maliyetin yarısını üstleniyor. Geri kalan ve çiftçinin ödemesi gereken 20 bin YTL, Ziraat Bankası'ndan düşük faiz ve çok uzun vade ile kredilendiriliyor.

Biliyorsunuz sularımızın % 72'si tarımda tüketiliyor ve vahşi sulama nedeniyle de büyük bölümü heba olup gidiyor. Damla sulama, tarlanın sadece gerekli yerlerinin sulanmasını sağlarken, büyük miktarlarda suyun heba olup gitmesini de engelliyor.

ismail beyin yaptığı alıntı doğru fakat bilinmesi gereken bazı şeyler var, bu hibe kredisini almak için sizin arazinizin yapğısına, miktarına , doğrudan gelir desteğinize ..... bakılıyor. Ve sizden proje hazırlamanız isteniyor bu pojeyide uzman firmalara hazırlatıyorsunuz 1000-2000 ytl ye bundan sonra proje il tarım müd. sonra bakanlığa gönderiliyor .projenin bakanlıktan geçmesi gerekiyor geçme imkanı %3-4 yani çok uzun bir iş. Kolay olan ise zirrat bankasının 5 yıl geri ödemeli sıfır fazili sulama kredilleri bu krediyi almak çok daha kolay ve avantajlarıda çok fazla....

Üye116 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - delikız
Merhabalar,
Ben mühendisim Manisa'da iş yeri kurmayı düşünüyorum.

Manisa'da damlama sistemi üzerine iş yapmayı düşünüyorum, daha değişik fikirleriniz var ise paylaşmanızı isterim teşekkürler...

merhaba arkadasım damlama sulama sistemi çok iyi ve tasarruflu bir sistem bölgenizde ziraat mühendisi arkadaşım birçok çalışma yapıyor ve topraksız seracılık üzerinde kurulumlar yapıyor istersen irtibat kurdurabilirim iş+sermaye vs gibi düşüncelerini ve çalışma şekillerini yazarsan sana birçok çözüm ve fikir sunacagına inanıyorum

mkutun@superonline.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye3 yazı
iyi bi sektör ama şunu bilki bu işin hemen hemen tamamı vadeli yapılıyo yanii paranı yatırıp hasat zamanını bekliyosun ama hasat zamanı hüsran olmakta var işin içinde yanii olay tamamen maddiyata dayanıyo eğer malzemeyi alıp sezon sonuna kadar bekler vede hasatta doğabilecek tersliklere göğüs gerebilecek maddi pozisyonun varsa tabii neden olmasın derim şimdiden hayırlı olsun YARDIMCI OLABİLDİYSEM ÇOK SEVİNDİM
hahaha

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Yeni Üye10 yazı

Bende bu iş üzerinde yoğunlaşıyorum araştırmalar yapıyorum.işin bitim noktasınıda en güzel şekilde açıklamış olan damlamasulamayıda burdan tebrik etmek istiyorum.Sizden ricam bu konu hakkında deneyim ve tecrübe sahibi olan ve bu konuda bizlere daha çok yardımcı olacak şahısların fikirleridir..
Şimdiden teşekkür ediyorum

Yerleşim Türkiye / KaramanMeslek Esnaf
Yeni Üye6 yazı
Bu konuyu acan arkadasa kesinlikle katiliyorum.Ben Su an almanyadayim ama canakkalenin yenice ilcesine bagli bir köyundenim bizim köyde bile herkes damlama kullaniyor artik yani manisada durum nedir bilmiyorum ama bizim memleket te acilsa tutar diye dusunuyorum.
ilker@emlak

Yerleşim ALMANYA / BochumMeslek Emlakçy
Yeni Üye54 yazı
Sayın Delikız,
Sizinle bu konu hakkında bulduğum bilgileri paylaşmak isterim ;

Damla sulama suyun özel filtreler kullanılarak içindeki kum, kil,yosunvb. pisliklerden temizlendikten sonra tarla,bahçe ve seralardaki bitkilere su ve gübre vermek için fabrikalarda özel olarak üretilmiş damla sulama boruları kullanarak bitkilerin direkt kök bölgesine suyun ve gübrenin damlalar halinde azar azar ve sık sık verilmesi demektir.

DAMLA SULAMA NE ZAMAN GEREKLİDİR?

Damla sulama ilk olarak İsrail gibi suyu çok az olan yerlerde kullanılmaya başladığı için bir çok kişi tarafından sadece suyu az olan ve eğimli arazilerdeuygulanması gereken bir sistem olarak düşünüldü.

Fakat zamanla damla sulama yapan kişilerden görüldü ki diğer sulama sistemlerine göre (salma sulama, sifon usulü sulama ve yağmurlama sulama) daha az su kullanılmasına rağmen verim ve kalite artışı sağlandı.Kısa sürede Akdeniz bölgesindeki seralarda başlayan damla sulama Ege bölgesindeki seralarda,çilek alanlarında, meyve bahçelerinde, daha sonraları Marmara bölgesinde meyve bahçelerinde, İznik bölgesindeki sırık domates, zeytin bahçelerinde ve Çanakkale, Biga, Karacabey bölgesinde salçalık biber, sanayi domatesi ve sofralık domates alanlarına da girerek geniş alanlarda kullanılmaya başlandı.

Son 1-2 yıldırülkemizde artan kuraklık ve sıcaklar sonucu verim düşüşleri olmuştur. Fakat damla sulama yapan kişilerin aldıkları verim ve kalitede bir azalma olmamıştır. Damla sulama yapanlar son yıllarda iyice fiyatları düşen tarım ürünlerinden verim fazlalığı ve kalite sebebiyleiyi para kazanınca damla sulamaya talep daha da artmıştır.

DAMLA SULAMANIN AVANTAJLARI NELERDİR?

*Damla sulama ile daha az su ile daha çok alan randımanlı olarak sulanır.

*Meğilli arazilerde erezyona sebebiyetvermeden sulama yapılabilir.

*Bütün arazi sulanmadığı için bitkilerin ve ağaçların aralarında ot çıkışı olmadığı için otlarla yapılan ilaçlı ve mekanik mücadele maliyeti azalır.

*Her yer sulanmadığı için her sulamadan sonra kaymak tabakasını kırmak ve toprağı havalandırmak için toprak işlemesi olayları neredeyse ortadan kalktığı için işçilik ve mazot tasarrufu sağlanır.

Günümüzde aşırı miktarda artan gübre, mazot, işçilik gibi girdi maliyetlerine karşı üretici olarak yapacabileceklerimizden birisi birim alandan aldığımız ürünü %20 –50 arttırarak ihracaat kalitesinde bir örnek ürün elde edip karlılığımızı arttırmaktır.Bu konuda da damla sulama teknolojisi ile NETAFIM olarak her zaman üreticilerimizin yanındayız.

DAMLA SULAMANIN DEZAVANTAJLARI NELERDİR?

*En önemli dezavantajı sistem kuruluş maliyetinin yüksek olmasıdır. Fakat yapılan ürüne göre sistem kendini 1-3 yıl içinde amorti eder.

*İkinci dezavantajı kalitesiz su, kalitesiz filtreler ve kalitesiz eski teknoloji damla sulama boruları kullanılarak zamanla damlatıcıların tıkanma riskidir.

Firmamızın tavsiyesi damla sulama yaptırmadan önce su analizi yaptırılmalı suyun pH, EC, Kireç oranları öğrenilmelidir.Damla sulama yapan ciddi bir firmaya analiz sonuçları gösterilip beraberce karar verilmelidir.Suyumuz uygun ise yapılacak ikinciönemli konu kaliteli bir filtrasyon ve gübreleme sistemini paraya acımadan satın almaktır.

Konu hakkında daha fazla bilgi için http://www.netafim.com.tr/

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye54 yazı
Sayın Delikız,
Bulduğum bilgilere göre Damla sulama tesisi kurmanın maliyeti üretimi yapacak makinaların teminine göre değişmaktedir.Yurtdışından temin edilirse yaklaşık olarak 400,000 euro,makinaların yurtiçinden temin edilmesiyle maliyet yaklaşık olrak 300,000 ytl olmaktatır.

Türkiye'de teknik açıdan sulanabilecek alanların tamamında bu sistem kullanılırsa pazarın büyüklüğü 6.6 milyar YTL olabilir. Yani önü açık bir pazar.Bende damla sulama tesisi kurmak için çaba gösteriyorum. Bu konuda size yardım etmenten sevinç duyarım.İyi günler

Yeni Üye54 yazı
Sayın Murat Cengiz Bey,

Damla sulama konusunda ilgileniyorsanız görüşme talep etmekteyim.Ancak şunu belirteyim benim bu işi kurmak için gerekli olan sermayem bulunmamaktadır.Ama bu pastadan pay almak isterseniz projelerimi dinlemenizi rica ediyorum.Pazarlama konusunda ilginç fikirlerim bulunmaktadır.Cevabınızı beklemekteyim.İyi günler

Yeni Üye71 yazı
merhabalar,herkese iyi bayramlar. Bugün birisi damlama sulama yöntemi ile kuzey kıbrısta tarım yapmak istiyorum.t.c tarım bakanlığı orayada kredi veriyormu, diye bir soru sordu.Bu konuyla karşılaşınca
veremediğim cevabı öğrenirim diye yazayım dedim.şimdiden teşekkürler.....

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye2 yazı
hanımefendi yapacağınız iş çok güzel önü açık ben bir israil firmasının türkiye temsilciliğinde çalıştım. biraz fikrim var.bence o tür firmaların distribütörlüğünü almaya çalış gereken altyapıyı daha kolay öğrenirsin. proje ve ürünler konusunda başarılar
m.özçifçi

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Grafiker
Yeni Üye10 yazı
Arkadaşlar ben damlama sulama işine dün itibariyle girdim. Nasipse işin üstesinden gelirim ama bu konuda bana yardımlarınız gerek çünkü hiç bilmediğim ama çok araştırdığım bir işe girdim yardımlarınız için şimdiden tşkler

Msn Adresim : antiwarrior@gmail.com

Yeni Üye4 yazı
selamlar yaklaşık 8 yıldır tarım sektöründeyim kendim işletme fakültesinde mezunum ama benim gözümde geleceği açık olan tek sektör bu bende birikimlerimi bu sektörde değerlendirmeyi düşünüyorum azımsanmıcak derecede oldu ve atılım için sezon başını yani şubat mart aylarını bekliyorum kesinlikle damlama sulama gelecek 5 yıla damgasını vuracak bi iş devletimizin teşfik krediler 2008 de devam ederse ab desteğini kesmezse çok parlak bi sezon yaşarız bence hiç durma hemen aç vadeler 60 gün civarlarında ama sadece damla ile bitmiyo bağlantı elemanlarıda bi hayli fazla ana hat filtre v.s ama ticaret cesarettir umarım herşey gönlünce gönlümüzce olur herkez kazanırr
ozkancakan

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye3 yazı
arkadaşlar damla sulama ek parçaları ve mini vanalarında süper kalitede süper fiyatlarım var isteyene numune gönderebilirim haberiniz olsun
hahaha

Yeni Üye1 yazı
merhaba , ben de damala sulama sistemi hakkında detaylı bilgi almak istiyorum, distrübütörlük veya bayilik alabileceğimiz firmalar hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim,
teşekkürler

Yerleşim Türkiye / KaramanMeslek Ticaret
Yeni Üye3 yazı
arkadaşlar damla sulama hakkındaki tüm sorularınız için (hortum ekipman ve ek parçaları gibi) benimle irtibata geçebilirsiniz (kampusnet16@hotmail.com) msn adresim
hahaha

Yeni Üye4 yazı
damlamasulama bursadansın sanrım hangi firma??esnafım demişşsin
ozkancakan

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye3 yazı
özkan216 msn adresimden görüşelim ilginiz için teşekkür ederim iyi çalışmalar hayırlı işler
hahaha

Yeni Üye10 yazı
Arkadaşlar sonunda iş yerimi kurdum fakat yardımınıza ihtiyacım var bana damlama sistemleri hakkında malzeme ve fiyat listesi lazım yardımcı olmak isteyenler ltf mail atsınlar
msn ve mail adresim : antiwarrior@gmail.com

Herkese bol kazaçlı günler

Yeni Üye11 yazı
Slm arkadaşlar bende damla sulama satış ve kurulum olarak bir yer açmış bulunmaktayım Mersin in Tarsus ilçesinde malzeme ile ilgili destek bekliyorum.Kurulum a bizzat kendim gidiyorum varsa kurulumla ilgili yapılacak yerler mail atabilirler telefonumdanda ulaşabilirsiniz.şimdiden teşekkürler.Ayrıca bilgi almak isteyen arkadaşlarada yardımcı olabilirim
denizer

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Yeni Üye9 yazı
Büyükdeniz Makina San.Tic.Ltd.Şti damlama makinaları imalatı
Firmamız olarak damlama sulama makinaları imalatı yapmaktayız
www.buyukdeniz.com

DAHA GENİŞ BİLGİ İÇİN
ugur@buyukdeniz.com
UGUR BÜYÜKDENİZ
0532 731 13 85
0212.544.44.66
0212.544.92.56

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye6 yazı
Herkeze merhabalar ben bursa/m.kemalpaşada damlama sulama makinaları üretmekteyim.Türkiye içinde bayilikler vermek istiyorum.ilgilenen arkadaşlarla görüşmek isterim.delikız sanada bu konuda yardımcı olurum.herkeze hayırlı işler.(mustalt@hotmail.com)

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Sanayici
Yeni Üye6 yazı
mrb arkadaşlar damlama sulama sistemleri imalatı yapıyorum.bayilikler verilecektir.ilgilenen arkadaşlarım msn adresine gelirse görüşürüz.herkeze hayırlı işler dilerim.ALTINTAŞ TARIM. mustalt@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Sanayici
Yeni Üye1 yazı
slm damlama sulama işleriyle bizzat şirketimiz olarak bizde yakından alakadarız bu konuda size nasıl yardımcı olabiliriz görüşmek dilegiyle hoşçakalın

Yeni Üye9 yazı
bir an önce başlayın riski yok para ya peşin yada zıraattan sıfır faiz ile kredili manisalı olarak iyi iş tavsiye ederim çok yoğun talep var işler yetişmiyor.

Yerleşim Türkiye / Manisaala?ehirMeslek Esnaf