Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

75. 000 Tl İle Nakliye İşi Yapmak

BaşlatanaliakTarih31/10/2010 18:07:09Yorum9

İlk mesaj
kosgeb 75.000 tl faizsiz kredi veriyor .şu anda çalışan işi iyi olan bi otomotiv üretim tesisimiz var haliyle herkezde oldugu gibi bizdede bi ek iş araştırması var .bu 75 .000 tl ile dorseli bir tır alıp şehirler arası nakliye işine girmeyi düşünüyoruz .Bu konu hakkında gerçekten bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum .Bu arada şöför arkadaşlar kendi çevremizden ve güvenilir ayrıca 75.000 tl nin üzerine bizde ilave yapıp 0 araç ve dorse almayı düşünüyoruz yani sadece o parayla başlamıyacagız.Bizim tek düşüncemiz iş olanagı nedir sürekli iş bulabilirmiyiz.özellikle konya çıkışlı istanbuldan ve izmirden konyaya yük bulmakta sorun yok
teşekkürler

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
iyi bir çekiciyi 60-70.000 TL bedelle alırsınız,
iyi bir dorseyi de 25-35.000 TL bedelle alırsınız,
ayda şoför maliyeti dahil, yaklaşık 5.000 - 6.000 TL para kazanırsınız, eğer araç üzerinde siz veya kardeşiniz gibi aileden biri çalışırsa şoför maliyeti cebe kalır, diğer türlü net kazancınız, 3.500 - 4.500 TL gibi olur,
bu arada yılda iki kere motorlu taşıt vergisi 900 x 2 =1.800 TL,
trafik sigortası ve kasko sigortası masraflarını eklemeniz gerek,
bakım ve lastik maliyeteri olarak yıllık ortalama 5-6.000 TL eklemeniz gerek,
piyasalar şu aralar hareketli, özellikle yurtiçi nakliyede para kazanılabilir, yukarıda yazılan rakamlar kazanç olarak daha fazla olabilir,
ortalama aylık borçlanma 2.500 - 3.000 TL yi geçmemesine dikkat edilmelidir, yoksa sıkıntı yaşanabilir, ilaveten yaklaşık 10.000 TL gibi bir para yedekte tutulmalıdır.

sıfır alınması durumunda aylık ödenecek senet tutarları kazanç kadar olacaktır, bu da sizin gibi işe yeni başlayacak birileri için risk olur,

selamlar.
www.cekicidunyasi.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Merhaba Ali Bey,

Anladığım kadarıyla siz nakliyeci deyilsiniz ve muhtemelen etrafınızda olan ve belkide sizinde yaptırdığınız taşımalardan gördüğünüz hareketle sizde bu işe el atmayı düşünüyosunuz. Benim size söyliycem kesinlikle etrafta araçlar vızır vızır çalışıyor fikrine kapılıp böyle bi işe kalkışmamanız.yok illa nakliye işi yapıcam diyosanız ve bu işe girmeye yetecek kadar porföyünüz varsa iş bilen sizi soymayacak bikaç eleman bulup aldığınız işleri piyasaya verin, siz sadece araç takibi yapıp fatura kesin aradan kar etmeye bakın, bu işteki bir yığın detaydan dolayı bir süre sonra kendi işinizle nakliye işi arasında sıkışıp kalabilirsiniz ve benim çoğunlukla gördüğüm filo tasfiye edilir para kazanmak bi yana kurtulduğunuza şükredersiniz. Eğer ben bir araç satıcısı olsaydım belki size daha farklı yönde tavsiyede bulunabilirdim...çevremden dolayı bir süre bu sektörün içinde bulundum ve az çok nasıl bir iş olduğunu biliyorum. bu işten gerçek anlamda para kazanan firmaların çoğu sektörde uzun yıllar geçmişi olan ihtiras sahibi şahıslar tarafından yönetiliyor ve emin olun bu gün piyasadaki "xxxlogistics" adı altında iş yapan birçok firma kendi filolarını tasfiye edip taşeron hizmet almanın peşinde. çünkü bu son yıllarda 1 yada bir kaç araçla bu işe el atmış yüzlerce şahıs var ve çok ucuz fiyatlarla yeterki teker dönsün kaygısıyla barınmaya çalışıyorlar. Hiç abartısız çalıştıracağınız şöförlerin herbiri kendi başına bi cumhuriyet. yüzde 99 düzgün bir şöför bulurum dersiniz şansınıza kalan o yüzde 1 düşerse araç ya kaza yapmıştır bir hafta yatması gerekir, yada yüklediği kargoya dikkat etmez eksik, hasarlı veya başka bir nedenden size rucuya döner uğraşır durursunuz, araç 10 gün tamirde yatsa küllüm zarar,müşterinize söz verirsiniz araç diğer adreste beklemeye kalmıştır zincirleme bi şekilde müşterilerinize durumu anlatmaya çalışır ve muhtemelen işleri başkalarına kaptırırsınız. kendi paranızla eşinize dostunuza mahcup olur, yaşıyacağınız streste cabası kalır. Uzun lafın kısası kendi paranızla ticari ahlakın sınırlarını hiç aklınızdan bile geçirmediğiniz şekillerde yeniden tanımlamaya başlarsınız.Tabi bu söylediklerim sadece bir kaç örnek.

Birde bu yönlerden bakarak tekrar düşünmenizde fayda var.

Başarılar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er

yorumlarınız için çok teşekkür ederim .trla kardeşim bu hesaplar aynen benim yaptıklarıma uyuyor.Belirttigim gibi araç hiç kazanmasada finanse edebiliriz o konuda sıkıntı yok ama tabiki para kazanmalı .whitecastle abim çok haklısın bütün bunlarında hesabını da yaptık ama ticaret risktir abi illaki sıkıntısıda olacak ama rayına oturtabilirsek iyi olacagı kanatindeyim .
selamlar

ali bey alacağınız araç açık kasa olursa gidiş-dönüş asla boş kalmaz, lakin mazot parasını zor çıkartır, ayrıca şoförde depo dolum başı iki teneke de mazot satarsa o ticaretin vay haline,

alacağınız araç kapalı kasa olursa marmara-trakya bölgesinde iyi çalışır,getirisi güzel olur.

Bence bu kamyonculuk diye tabir olunan genelde düşük ahlaklı küfürbaz tabiri caizse 11li şahısların icarcı olduğu mesleğe hiç bulaşmayın derim.

Yerleşim Türkiye / KyrykkaleMeslek Gyda
selam ben ingilterde yasiyorum burda otomotiv cok uygun ozellikle ikinci el araba yada hurda arablr ve parcalari bedava sizinle isbrilgigi yapabiliriz isterseniz ayrica hocam bu bu kosgeb krediverior diosunuz bende tr den mal alip ingilitereye satmak istiyorum benim alma sansim ne ve sartlari nedir?

Yerleşim Türkiye / YzmitMeslek Ythalat / Yhracat
ssk borcu yoktur yazısı, vergi borcu yoktur yazısı, oda sicil kaydı, vergi levhası, sicil gazetesi, faaliyet belgesi, ticari kametgah ve bilimum bir sürü eziyet

Yerleşim Türkiye / KyrykkaleMeslek Gyda
halil abi onların hepsini muhasebecin hallediyor eskisi gibi deyil.Temiz bi sicili olan herkese veriyorlar bizim işlemleri bankacılar kendileri takip ediyor biz sadece imzada bulunuyoruz.Düzgün bi şekilde işinde kullanacaklar için gerçekten büyük nimet abi.

Şuan 150 bin tl ye mal edeceğin araç 5 yıl sonra 70 bin tl ye zor satarsın şuan aylık 5000 tl kazanırsın ama kolay iş değil. şöför para kazandırmaz. Kesinlikle girme derim. Para faizsiz geliyor diye heyecana kapılma geri ödeyeceksin. Devlet , Valilik de kredi veriyor. faizsiz . onlarıda takip et derim. Kolay gelsin

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Serbest meslek
bu parayla yapacak daha temiz bir iş bulamadınmı abi babam 40 yaşından sonra senin gibi bu işe girdi tır aldı nakliyecilik yapıyor K belgesinide aldı şimdi pişman satacak satamıyor çünkü satarsa 20.000 TL lik K belgesi ölüyor vizesi araç bakımı vergisi bandrolü muhasebecisi sigortası kaskosu diye hep şikayet ediyor garaja iş bulmaya gidiyor geri geliyor iş buluyor gidiyor eve gelemiyor hep yollarda bu yaştan sonra bu işi ne yapacaktım diye şikayet ediyor işler hep mazot parası diyor buna vereceğim paraya mülk alsaydım değer kazanırdı , araba aldım 10 sene sonra hurdaya çıkacak diyor buna göre abi dikkatli ol babamın yeni görüşü en iyi iş mukim işmiş diyor yani sabah gidecen akşam evinde olacan diyor hadi hayırlısı sonunda pişman olacagın işe girişme derim.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ö?renci