Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Seracılık Veya Saanen Keçisi Karar Veremedim

BaşlatanzirkonTarih24/10/2010 00:09:47Yorum10

İlk mesaj
Yeni Üye35 yazı
Yaklaşık bir senedir kendime ikinci bir iş aramaktayım.İşle ilgilenme olasılıgım olabilecek. Seracılık veya saanen keçisi yetiştirme arasında kaldım .öncelikle bu işlerin acemisi olmam sebebiyle sizce bunlardan hangisini tercih etmeliyim .Niye ve nedenleriyle benimle paylaşırsanız sevinirim.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorum
Üye550 yazı
ben sera derım neden dersenıs yaptıgnız yatırımı hemen kazanmaya baslarsınız.ben de yatırım yapıcam onumuzdekı yaz nasıbse sera yapmayı dusunuyorum.konusmak ıstersenız enginberber76@mynet.com

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Gyda
Yeni Üye25 yazı
20 dekar topraksız tarımın yapılacagı modern bi seranın yatırım maliyeti kagıt ustunde en az 1 milyon €.
saanen işine gore cok buyuk bi yatırım gerekiyor ve meyve sebze fiyatları cok değişken, havalar iyi gider fiyatlar düşük seyreder para kazanmazsınız, havalar kotu gider, bu seferde ısıtma maliyetleri cok yukselir, cunku turkiyede ucuz bi ısınma yolu yok. keci sutunun onu cok acık, bence saanen işine girin

Yerleşim Ukrayna / KazakistanMeslek Serbest meslek
Üye550 yazı

sımdı ben sıze sole bısey sorım ıkı sektorede hangı konularında yakınsınız ne kadar konuyla alakalı uygulamanız var bu kanılara ıkı sektorle ılgılı karsılastırma yapıptamı karar verdınız kecı olayına.ben seradan yenı cıkıp geldım en son sulama sıstemını kurdugum sera su an parayı kırdı.artı en dusuk fıyatta bıle organık oldugu ıcın pıyasadakı sera domatesınden pahalıdır.ayrıca sız sera yapmaya kalkınca o kadar ucmanıza gerek yok 20 donum bır serayı 800 bın tlye kurarsınız.ben bu ısın ıcındeyım ve bende kurmayı dusunuyorum.karsılastırdım en ıyı ıs su an bu.benım fıkrım budur.soylemedıgım paylasmadıgım dıger bılgılere ragmen.herkese bol kazanclar versın allah...

Yeni Üye35 yazı
Sayın faman rumuzlu arkadaşım öncelikle yorumunuz için teşekkürler ben söylediniz rakamlara kadar bir yatırım düşünmüyorum 80000 en fazla 100000 tl ye çıkabilirim o da bu paralarla senede %35 gibi net kazanma olursa yaparım diye düşünüyorum bakalım hayırlısı neyse ..Varnalı rumuzlu arkadaşım sizinde tecrübelerinizden yararlanabilirim, görüşmek üzere hoşçakalın.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye218 yazı
Toprağa dikilen hiç bir şeyin getirisi veya gideri garanti değildir.Bir yıl %20 kazanırsınız diğer yıl %80. ha birde topraksız tarımda yapılıyor diye o domatesler organik falan değil.Topraksız kültür farklı organik üretim apayrı bir olay
www.tohumfide.net

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Mühendis
Üye550 yazı
degerlı bılgılerınızı saklayın herkesle paylasırsınız sayın deep

Yeni Üye35 yazı
Sayın varnalı siz sera imalatı ilemi ugraşıyorsunuz ? yoksa seracılık işiylemi ugraşıyordunuz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye450 yazı
Selamlar,

Bahsi geçen konuların 2 side uzmanlık,emek ve ciddi yatırımın yanında takip de gerektiren işler.Bu topraksız tarım ile,normal sera yatırımıda farklı bildiğim kadarı ile,birçok köylü kendi bile kapatabiliyor alanı..

Geçenlerde seracılık yapan bie çiftçi köy tv de 25 dönüm ekerek 30 kat fazla emek ve 30 kat fazla maliyet yapıp çok daha fazla risklerle kazandığım paranın 2 katını 400 m2 seradan kazandığını söylüyor.

saanen keçiciliği ile ilgili olarak sitede birçok yazı var okuyabilirsiniz.İlk 2 yıl kazanç beklememek lazım..

Önemli olan işe ayıracağınız zamandan ziyade bence iki işle ilgili olarakda bilgi alabilecek uzmanlaşabilecekmisniz.Son derece basit görünen bu iki işin içerisinde öyle ayrıntılar öyle detaylar varki insan şaşırmadan edemiyor.
... ... ...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacylyk-Finans
Üye550 yazı
sayın zırkon hangısını ıstıyorsunuz.kaynakcıyım 5 sene seracılıkla ugrastım unıversıteyı bıtırdıkten sonra sulama sıstemlerıne yogunlastım.kıwı uretıcısıyım su an ama damlama sulama basınclı otomatık cım sulama sıstemlerını kuruyorum.topraksız konusunda argedeyım ve yapmayı dusunuyorum yurtdısında .yanı anlıcanız bu ısın heryonuyle ıcındeyım .olmayada devam edıyorum.saygılarımla....

Üye550 yazı
sayın zırkon sız nerede yapmayı dusunuyorsunuz bu ısı.sıze her yonuyle yardımcı olabılırım.tabı kısın yazın cok yogunum.emaıl adresım enginberber76@mynet.com beklıyorum cevabınızı....