Lafı uzatmadan konuya giriyorum.
Benim yeni bir iş fikrim var.Yaptığım araştırmalara göre daha önce yapılmamış birşey.Sadece yurtdışında benzeri var fakat benim fikrim ondan daha pratik.
Bildiğiniz gibi reklamın önemi hedef kitlesine,ulaştığı kişi sayısına ve geri dönüşüne göre belirleniyor.Fakat şuan reklam sektöründe çok yoğunluk var.Şöyle yoğunluk okadar çok reklam ve reklam veren var ki piyasada tüketiciler reklamları görsede,okusada anlamıyor yada fark etmiyor.Buna karşılık reklam verenlerde,kalabalıkta seslerini duyurmak için daha çok çaba harcıyorlar.Reklamcılarda boş durmuyor yeni reklam alanları çıkartıyorlar.
Benim fikrimin çıkış noktası; bugün her eve bir su markasının damacanası giriyor.Bu bazı evlerde 10 günde bir bazılarında haftada bir bazılarında daha çok.
Birde reklam kravatları var.Bilirsiniz oteldeki ''rahatsız etmeyin'' yazısı gibi.
Bunları birleştirsek yani küçük ölçekte,belirli bir bölgedeki su bayileri örneğin Avcılar ve bu bölgede yani açılan bir lokanta,lokanta reklam vermek istiyor fakat parasını sokağa atmak istemiyor.Burda biz devreye giriyoruz bu lokanta için kravat bastırıyoruz(broşür gibi).Bunları anlaşmalı olduğumuz su bayilerine dağıtıyoruz,onlarda her eve suyu ***ürürken damacananın üstüne birtane kravat takıp damacanayı öyle bırakıyorlar.Tüketici damacanayı alırken üstündeki reklam dikkatini çekiyor,inceliyor ve herkes memnun.
Reklam veren tüketiciye ulaşmış olacak.Kapı girişlerinde yerlere atılmış broşürler görmeyeceğiz,posta kutularıda onlarla dolu olmayacak.Ayrıca bakın bugün ülkemizde günlük ortalama 795.000 adet damacana satılıyor.Gazete tirajı gibi.
Ne dersiniz sizce bu fikir mantıklımı,karlı olurmu?
Birde denemek isteyen su bayisi olursa tabiki fikrimi kullanabilir.Yalnız sonucu bizimle paylaşmak şartıyla:)
Gerçeklerin gücüyle kainatı bile fethedebilirim..