Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Sizce Bu Fikir Nasıl?

BaşlatanwindicatorTarih18/10/2010 15:08:54Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye28 yazı
Herkese merhaba aranıza daha yeni katıldım.Bu benim ilk yazım.Yavaş yavaş eteğimdeki incileri dökeyim.Öncelikle emeği geçenlere ve zahmet edip okuyanlara teşekkür ediyorum.

Lafı uzatmadan konuya giriyorum.
Benim yeni bir iş fikrim var.Yaptığım araştırmalara göre daha önce yapılmamış birşey.Sadece yurtdışında benzeri var fakat benim fikrim ondan daha pratik.

Bildiğiniz gibi reklamın önemi hedef kitlesine,ulaştığı kişi sayısına ve geri dönüşüne göre belirleniyor.Fakat şuan reklam sektöründe çok yoğunluk var.Şöyle yoğunluk okadar çok reklam ve reklam veren var ki piyasada tüketiciler reklamları görsede,okusada anlamıyor yada fark etmiyor.Buna karşılık reklam verenlerde,kalabalıkta seslerini duyurmak için daha çok çaba harcıyorlar.Reklamcılarda boş durmuyor yeni reklam alanları çıkartıyorlar.

Benim fikrimin çıkış noktası; bugün her eve bir su markasının damacanası giriyor.Bu bazı evlerde 10 günde bir bazılarında haftada bir bazılarında daha çok.

Birde reklam kravatları var.Bilirsiniz oteldeki ''rahatsız etmeyin'' yazısı gibi.

Bunları birleştirsek yani küçük ölçekte,belirli bir bölgedeki su bayileri örneğin Avcılar ve bu bölgede yani açılan bir lokanta,lokanta reklam vermek istiyor fakat parasını sokağa atmak istemiyor.Burda biz devreye giriyoruz bu lokanta için kravat bastırıyoruz(broşür gibi).Bunları anlaşmalı olduğumuz su bayilerine dağıtıyoruz,onlarda her eve suyu ***ürürken damacananın üstüne birtane kravat takıp damacanayı öyle bırakıyorlar.Tüketici damacanayı alırken üstündeki reklam dikkatini çekiyor,inceliyor ve herkes memnun.
Reklam veren tüketiciye ulaşmış olacak.Kapı girişlerinde yerlere atılmış broşürler görmeyeceğiz,posta kutularıda onlarla dolu olmayacak.Ayrıca bakın bugün ülkemizde günlük ortalama 795.000 adet damacana satılıyor.Gazete tirajı gibi.
Ne dersiniz sizce bu fikir mantıklımı,karlı olurmu?
Birde denemek isteyen su bayisi olursa tabiki fikrimi kullanabilir.Yalnız sonucu bizimle paylaşmak şartıyla:)
Gerçeklerin gücüyle kainatı bile fethedebilirim..

Yerleşim Türkiye / Bursa
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Üye310 yazı
Fikir güzel bence, amaca hizmet ediyor. Fakat kafama takılan işin sürekliliği.. Ne kadar süre yapılabilir bu iş? Bir işte en önce bu kriteri göz önünde bulundurduğum için aklıma bu soru geldi. Daha çeşitli reklam fikirleri üretilirse işin ömrü uzar diye düşünüyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye139 yazı
güzel fikir, tebrikler. denemeye değer. alternatif yollarla karşılaştırırsanız daha iyi olur. reklam vermek isteyenler de direk bastırıp su bayileriyle temasa gecebilirler...
paylaştıgınız için teşekkürler...

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye33 yazı

bence süper bi fikir arkadaşım.helal olsun.kapı önüne bırakmaktansa direk kapıdan içeri girmek çok mantıklı.
Asla Yalnız Değilsen Işıgın Nerede...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye43 yazı
merhabalar mesela pet bardaklar var tek kullanımlık otobüslerde verilen onların kapaklarına bastıralabilir....
www.1fikrimvar.com

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Sa?lyk hizmetleri
Yeni Üye28 yazı
Yorumlarınız için teşekkürler.

hzeycan o iş çok masraflı olur ancak üretici su fabrikasıyla anlaşman lazım çünkü onlar alüminyum folyoyu baskılı alıyorlar buda her reklam değişikliğinde yeni klişe demek.Ayrıca tüm etiketler Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ve bir örneği onlarda saklı sen etiketin üzerinde değişiklik yaparsan ceza alırsın,kaldıki reklam.Yani bugünün şartlarıyla etikete reklam imkansız.

Yerleşim Türkiye / Bursa
Üye468 yazı
benim aklıma sürekli gelen bir fikir var ama devlet izin veririmi bilmem ama verse süper olur..
SİGARA paketlerinde gıdaya faydalıdır sigara içiyorsan bunuda şunuda ye falan .)) süper satışı olurdu ve akılda kalırdı.
8000090

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye28 yazı
Arkadaşlar yokmu başka fikir sahibi olan?Beğenen,beğenmeyen,denemek isteyen.

Yerleşim Türkiye / Bursa