Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Almanya'da E-ticaret Ve Hizmet İhracı

BaşlatanrestlessTarih18/10/2010 00:27:16Yorum2

İlk mesaj
Yeni Üye4 yazı
Merhabalar,

Üniversiteyi Almanya'da okumuştum, şimdi Türkiye'deyim. Oradaki bir arkadaşımla ortak olarak bir e-ticaret işi kuracağız. Şirket benim olacak, arkadaşım da satışlardan pay alacak. Söz konusu site iki firma veya firma-şahıs arasındaki satışa aracılık edecek, belli bir komisyon alacak. Aslında iş modelini uzun süren uğraşlar ve araştırmalar sonucunda oluşturdum. Fakat altyapı kurulumundaki detaylar iş yurt dışında olacağı için beni oldukça zorluyor. Belki buradaki tecrübeli arkadaşların yardımı bana yol gösterebilir.

Bu işi Almanya'da şirket kurmak yerine Türkiye'deki şirket üzerinden yapmak istiyorum. Bunun sebebi hizmet ihracı KDV muafiyetinden yararlanacak olmam.
Ticarete aracılık edeceğim işte hizmet yurt dışında gerçekleşeceği ve para tamamıyla Türkiye'ye gireceği için bu kapsama giriyorum.

Sorun para akışından kaynaklanıyor. İş modelinde bulduğum müşteri kredi kartı veya EC kartıyla ödemeyi internet üzerinden bana yapacak. Ben komisyonumu kesip geri kalanı firmaya göndereceğim. Sanırım KDV indiriminden yararlanmak için alınan ücretin havale yoluyla bana ulaşması gerekiyor. Ancak bana ulaşan ücret (1) havale olmayacak ve (2) miktarı da gerçekte kazancım olan komisyonun üzerinde bir rakam olacak.
Bu çıkmazdan nasıl kurtulabilirim? Ve bu para akışını kesintileri azaltmak için nasıl optimize edebilirim?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler...

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Üye163 yazı
Offshore şirket kur.
Laser shop 4 sale !!

Yerleşim / The Planet EarthMeslek Di?er
Yeni Üye36 yazı
selam ben de almanyada yasiyorum turkiyede kuracagin sirket uzerinden internetden yapacagin satislarda en kolay para trans feri paypal dir sen oradan bir paypal hesap actiginda internet den paypal sesapina para yollanir almanyada ki arkadasina sorar san sana bu para yollama sekli hakkinda bilgi verir

Yerleşim ALMANYA / KolnMeslek Di?er