Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Gıda Üzerine Bayilik

BaşlatankutaykutTarih16/10/2010 19:35:34Yorum12

İlk mesaj
Yeni Üye14 yazı
herkese merhaba
işimden memnun olmadığım ve kendi işimin patronu olmayı her zaman arzuladığım için pizza veya pastane bayiliği almayı düşünüyorum.pizza işi biraz daha ön planda şuan için.biraz araştırma yaptıktan sonra bazı firmalarla görüşmelerde bulundum.
büyük ve yaygın olan şirketler beni aşıyor.daha yerel ve büyüme potansiyeli olan zincirlerden birisinin bayiliğini almak ne kadar doğru olur acaba?
bulunduğum şehir potansiyel olarak yeterli fakat rekabet yoğun.finans problemim yok.
beni düşündüren vereceğim yüksek kira ve personel masrafları.bu iş bu masrafların üstesinden gelebilirmi.cadde üzerinde yapmayı düşünüyorum ama kiralar yinede yüksek.
değerli fikirlerinizi önemsiyorum.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Yeni Üye14 yazı
yokmu fikirlerini paylaşacak kimse?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Üye139 yazı
franchise işleri genelde maliyetlidir. buyuk firmaların dışında başarılı olanlar fazla değil. sermayenizi kendiniz yönlendirmeniz daha iyi olabilir. iyi iş yapan bir franchise veya işletmeyi ornek alabilirsiniz.
yine de orta olcekli franchiseları değerlendirin. bazıları ilerlemeyi başarıyor. ama sonucta biryere baglı kalıyorsunuz...
gordugum orta olcekli ama biraz başarılı olan pizza pizza ve gönül kahvesi var...
umarım hayırlısı olur... kolay gelsin...

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye141 yazı

SELAM ARKADAŞIM,
YAZINI OKUDUM. BİR İŞ TEKLİFİM OLACAK. BENİM BİR TESİSİM VAR. PAKETLEME TESİSİ. 4 VE 5 YILDIZLI TÜRKİYE GENELİNDE 76 OTELİN MİNİBARLARI İÇİN KURUYEMİŞ PAKETLİYORUM. AYRICA BİM MAĞAZALARININ ÇANKAYA BÖLGESİ İÇİN ANLAŞMA YAPTIM. AMA YURTDIŞINDAKİ İNŞAAT İŞİMİZİN YOĞUNLUĞUNDAN BU İŞİ HEP AKSATIYORUM. TEK BAŞIMAYIM. KOSGEB DESTEĞİM VAR AMA ALMAYA ZAMANIM BİLE YOK. BU TESİSİ SATMAYI DÜŞÜNÜYORUM. MARKAMIZLA FRANCHISE DA VEREBİLİRSİN. BUNUNLA İLGİLİ GÖRSEL ÇALIŞMAMIZDA OLDU. İLGİLENİRSEN www.sahibinden.com adresine gir ve 20829134 numaralı ilanı incele. VEYA BENİ ARAYABİLİRSİN. NUMARAM 05324901810.
ŞOREŞ YILDIRIM
ŞOREŞ YILDIRIM

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gyda
Yeni Üye14 yazı
sores12
teklifin için teşekkürler.umarım hayırlı bir müşteri bulursun.

yatirim1
ilk yatırım maliyeti olarak pek sorunum yok.zirvedeki 2-3 marka(burger king,dominos vs) dışında bütçem yeterli.beni asıl düşündüren dükkanı döndürecek kadar ciro elde edilebilirmi?mesela dükkanı açtığım zaman minimum 15000 tl sabit giderim olacak.
bu işin içinde olan veya bilgisi olan yokmu?

Yeni Üye29 yazı
Kutaykut, ben de çok araştırdım ve halen de inceliyorum ama pek de olumlu düşünmüyorum. Dediğin gibi sabit maliyetin 15000tl civarı olacak ve her güne ortalama 500 TL maliyetle başlayacaksın. Bunun dışındaki değişken maliyetleri düşününce yaptığın yatırım ve emeğin karşılığını alabileceğini de düşünemiyorum. Piyasada 1-1,5TL ye döner ayran satan yerler var ve çoğu insan dışarda yiyecekse bunlardan karşılıyor ihtiyacını. Dediğn zirvedeki firmalarda bile çoğu zaman kampanyalarla 2 menü alınca menü fiyatı 5TL'ye geliyor ki onlarda sanırım bir çeşit sürümden kazanıyor çünkü o markalara talep çok. Yerli firmaların hiçbirisi bu kadar talep görmüyor,bu yüzden fiyatları da indiremiyorlar maliyet açısından ve dolayısıyla o yabancı firmalardan daha pahalı kalıyorlar. Dediğim gibi ben işin içinde değilim ama uzun zamandır arayıştayım ve gözlemlediklerim bunlar. Kolay gelsin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye14 yazı
beşer,
doğru söylüyorsun.dışarıdan bakınca çok cazip görünüyor franchising fakat hiçte öyle değil.benim anlamadığım bu kadar yatırım yapılıyor,yatırımın geriye dönüşü çok uzun.oda eğer iş yaparsa..
buna rağmen neden bu kadar populer bu iş.yoksa bizim göremediğimiz bişeylermi var

Yeni Üye29 yazı
sahibinden.com sitesindeki devredenler kısmında bazen rastlıyorum, hazır kurulu bir franchise bayiyi devralmak sıfırdan daha ucuza geliyor. Bana iş yapamıyorlar o yüzden devrediyor gibi geliyor. Bir de bu franchise alanların çoğu aynı anda birçok başka işle de uğraşıp bir de bunu deneyelim diye açıp olmayınca satıyorlar gibi. Ama bu maliyetlerle de gerçekten kar yapmak zor...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye20 yazı
Arkadaşım Franchising Sistemiyle Bir işe girmek güvencedir; Ne Kadar kabiliyetsiz Olursa Olsun Franchise alan kişi o işi %100 batıramaz Çünkü işin asıl Yöneticisi Marka dır. Franchise almak herzaman işinizi sizden Çok düşünen büyüme planları üreten Ve uygulayan profesyonellerle Aynı çatı altında kuvvet Birliği oluşturmaktır. Sözleşme yaparken yapmış olacağınız yatırımı Ne Kadar süre sonunda Geri kazanmış olacağınız bellidir; Kendi başınıza açacağınız işletmenizin rekabet Gücü tahmininizln dayandığı temeller ile, Franchise Veren firmanın dayandığı gerçekliği kanıtlanmış tahminler kıyaslanamaz. Orta ölçekli Bir Franchise Veren firmanın; hatta 3-5 şubeleri Olan Bir markanın Bile tabelası size Çok Fazla yarar sağlayacaktır.
676767

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye14 yazı
fast food sektörü çok riskli bir iş olarak görünüyor.ilk başta çok istekliydim ama yavaş yavaş isteğim kırılıyor.
bu işte tecrübesi olan arkadaşlar düşüncelerini paylaşırsa memnun olurum.

Yeni Üye51 yazı
Merhaba benim işletmeciliğini yapmış oldugum bir büfem var burda ıslak hamburgerinden tut tost çeşitleri bifteka kaşarlı sandviçlerine varıncaya kadar geniş bir ürün yelpazesi sunuyorum gelen konuklarıma. Şunu baştan belirtmek isterimki bu tür işler dışarıdan görüldüğü gibi hiç basit değil dışardan insanlar ya nolcak altı üstü bi tost der ama ekmegini ve diğer malzemelerini hazırlamak bi hayli vakit alıyor. Eğer bu işi yapmak istersen bence ilk önce git bi yerde çalış bi kendini gör istersen gel yanıma ben sana yapabilecegin şeyleri gösterim yardımcı olabilirim. Ayrıca şunuda belirtim aylık 15 bin lira gibi gider demişsiniz ama bu tamamiyle ödemiş oldugunuz kiraya odaklı bi durum benim 4 bin lira kiram var 4 bin malzeme alımım 5 binde diğer giderler.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye14 yazı
tomato pizza,pizza max,pizza line.
bu pizzacılar hakkında ne düşünüyorsunuz?bulunduğum şehirde bunların restorantları yok.
yani bilinen markalar değiller.

Üye133 yazı
kutaykut Franchise&More danışmanlığın sitesini bir incele sana faydalı olacağını düşünüyorum. Madem riske atacak paran yok o zaman küçük bir bedelle danışmanlık al. Her markayı en ince detayına kadar öğren.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Dany?manlyk