Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Yurt Disinda Is Yapacaklara Tavsiyeler

BaşlatannevtaTarih14/10/2010 17:22:59Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye37 yazı
Arkadaslar yurt disinda is kurarken korunmaniz ve uzak durmaniz gereken durumlardan bahsetmek ve kendi ve tanidiklarimin tecrubelerini paylasmak istiyorum.
Arkadaslar eger daha once tecrubeniz bulunmayan bir ulkede is yapacaksaniz oncelik sizden daha once oraya gitmis turklerden kendizi korumalisiniz. Cunku Turkiyeden yeni gelenlere potansiyel kek, yolunacak kaz, yolu yordami bilmedigi icin elindeki parasini kolay kapilacak insan olarak gorurler. Arkadanizdan cesitli entirikalar cevirecek size cok cesitli zarar verirler ve vertirdirler. Ornek bir tecrube benim basima gelen; Yerel halktan tanidigi ile anlasir sizi bir sekilde bu adam dolandirir ve bizim turkle paylasirlar. Olan size olur. Daha sonra mafyaya ile sizi tehdit eder para sizdirirlar.
Oncelikle size hemsericilik yapar sizin sizin guveninizi kazanir bizim millet. Sonrada yol kazi hesabi. Yanlis yonlendirmekte ustlerine yoktur. Sizi cok zor durumlara sokarlar dilde bilmiyorsaniz dustugunuz durum aglanacak bir durumdur.
Kesinlikle borc para vermeyin kimseye kefil olmayin. Allah muhafaza herseyiniz elinizden gider. Mumkun oldugunca dili ogrenmeye calisin. Dil bilmiyorsaniz cok acilmadan is yapmaya calisin. Sonra bir bakmissiniz sermaye bitmis. Devami gelecek ....

Yerleşim İngiltere / LondonMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Yeni Üye13 yazı
evet bizim türk milleti tokatlamaya,tokatlanmaya meraklıdır biraz...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Yeni Üye25 yazı
Sayin Arkadaslar bende yurtdisinda yasiyorum fakat hickimse icin boyle bir dusuncem hicbir zaman olmadi lutfen yorumlarinizi yaparken biraz insafli olun yurtdisinda yasayip cok durust ve kendini bilen is adamlarimiz mevcut bu nedenle genelleme yapmak cok yanlis olur siz kotu bir tecrube yasamis olabilirsiniz ama bunu yurtdisinda yasayan diger vatandaslarimiza maletmeniz dogru olmaz.

Saygilarimla..

Yerleşim Yngiltere / LondraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye550 yazı

sayın musı bende bg de bır ıs kurmayı dusunuyorum yakın zamanda.sordum burdan orada ıs yapmıs veya bılgısı olan arkadaslara cogu bana sakın turklerle ıs yapma yaparsan senı kaz gıbı yolarlar dedı .bende suna ınanan pozıtıf bır ınsanım.hıc bır zaman kaz kesılmeden tuylerı yonulmaz.bende ben kendımı yonultacak durumları yaratırsam babam bıle yolar benı uzaktakı ınsana gerek yok.ınsanoglu cıg sut emmıstır.umarım ıs hayatım yapmak ıstedıgım guzel olur..

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Gyda
Üye192 yazı
nevta arkadaşım,benimde yurddışında edinmiş olduğum tecrübelerden dolayı kendisine hak vermekteyim,tabii bu gibi olaylar genelde dürüst çalışan kişilerden kesinlikle olmaz,verdikleri sözü yerine getiren şerefli iş adamlarıdır,eğer kendi bilgilerinizle bilet alıp herhangi bir ülkeye ticaret yapacağım umuduyla gidiyorsanız gidenin hali duman,gitmeden evvel O ülkede yaşayan ve ticaretle uğraşan doğru kişilei bulmanız gerekir,gene TR de ticari faliyette bulunduğu Türk iş adamlarıylada kişi hakkında yeterli bilgi temin etmeden gitmeyin,hiç olmadı O ülkedeki TC konsolosluğuna yada çalışma ateşeleri ile görüşün kimin dürüt olup olmadığını onlarda size yetrli bilgiyi verir...

Şayet gene kendi aklınızla gidecek olursanız,gittiğiniz ülkede tanıştığınız iş adamı şayet gece alemine,alkole,bağımlılığı varsa ve adresi ve yaşantısı belli bir ortamı yoksa uzak durun,zaten doğru dürüst ticaret hayatı olanlar öyle ulu orta meydanlarda ve ortalıkta pek görünmez,gerçek iş adamları işinin başında olanlardır...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er